Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by wrog at 08-12-2008 4:48 PM. Topic has 760 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 1 of 26 (761 items)
1 2 3 4 5 > ... Last »

08-12-2008, 4:48 PM
Reply Quote
Zadaj pytanie firmie Microsoft
Zgodnie z zapowiedzą powstaje specjalny temat, w którym zainteresowani mogą zadawać pytania osobom odpowiedzialnym za Xboksa 360 w Polsce. W każdy pierwszy piątek miesiąca, około godziny 16:00, zaglądać będzie tutaj Hubert Hatłas (rzecznik prasowy Xbox 360, Gamertag: Hoobertoo PL) i udzielać odpowiedzi na zebrane do danego dnia pytania.

Najbliższe "dyżury":
- Luty - 06.02.2009
- Marzec - 06.03.2009
- Kwiecień - 03.04.2009
- Maj - 01.05.2009
- Czerwiec - 05.06.2009

W temacie obowiązują oczywiście wszelkie zasady forum Xbox.com i za ich łamanie będą wyciągane przewidziane w regulaminach konsekwencje.

This posting is provided "as is" and confers no rights.
   Report 

08-12-2008, 6:08 PM
Reply Quote
Re: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź
To moze ja zacznę.

Pierwsze pytanie, które na pewno nie jest zaskoczeniem bo jest to dość gorący temat.
Czy planujecie cokolwiek zrobić w sprawie pełnej dostępności XBL w Polsce?

Drugie pytanie:
Dlaczego decydujecie się polonizacje kinowe?

Trzecie i zaraz ostatnie pytanie:
Dlaczego zrezygnowano z polonizacji gry Too Human?

Proszę oczywiście o szczere i konkretne odpowiedzi.
Pozdrawiam Zwirz

Xbox żyje!!! I sobie gram na nim czasami ;p
   Report 

08-12-2008, 6:59 PM
Reply Quote
To ja tez się przyłączę. ;)

1. Co z programem VIG? Słyszałem, ze miał zostać reaktywowany - czy to prawda?

2. To w sumie nie do MS Polska, ale do MS w ogóle. ;) Czy jest szansa, ze zostanie znowu otwarta rejestracja do programu Xbox Community Developer Program (chodzi mi głównie o dostęp do data feeds z Live)? Czy są jakieś szanse, ze polscy deweloperzy będą mogli (mimo braku Live) w nim uczestniczyć?

3. Czy jest szansa, że mimo braku polskiego Live będziemy mieć możliwość kupowania gier z Xbox Originals?

Xbox 360 Gamer
   Report 

08-13-2008, 8:48 PM
Reply Quote
Odp: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź
Krótka piłka - Czy zamierzacie wspierać inne polskie serwisy o Xboksie 360, tak jak ma to miejsce w przypadku Online Center?
   Report 

08-14-2008, 8:46 AM
Reply Quote
A mnie najbardziej interesuje kiedy będzie dostępna aktualizacja dashboarda do wersji experience dla Polski. Mozliwość zrzucenia gry na hard drive bardzo mi się podoba. A takze czy wszystkie nowości związane z aktualizacją takie jak 1 vs 100 będą dla nas dostępne?
   Report 

08-14-2008, 10:22 AM
Reply Quote
Re: Odp: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź
 LukaszKaszak wrote:
A mnie najbardziej interesuje kiedy będzie dostępna aktualizacja dashboarda do wersji experience dla Polski.
Przepraszam że się wtrące, ale...
Aktulizacje są dostępne globalnie - nie ma podziału na kraje. Tak więc dostaniemy nowego dashboarda razem z całym światem. ;)

Xbox 360 Gamer
   Report 

08-14-2008, 11:52 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź

Nie wypowiedziałem się dość precezyjnie. Postaram się naprawić swój błąd.

Nowa wersja będzie dostępna jesienią tego roku. Będzie to wersja po angielsku. Podejrzewam, ze będzie dostępna takze wersja polska. Pytanie moje powinno brzmieć: czy będziemy musieli czekać za wersją PL powiedzmy do przyszłego roku czy wszystkie wersje językowe wyjdą jednocześnie.

Drugie źle skonstruowane pytanie zacznę takze od wstępu. Jak na razie nie mamy polskiego LIVE. W nowym dashu będzie bardzo interesująca gra jaką jest 1 vs 100. Podejrzewam, ze będzie działać podobnie jak gry sieciowe np.  HALO 3. Ale czy nie będzie ona zastrzezona tylko dla krajów posiadających LIVE u siebie?

Mam nadzieje, ze teraz jest o wiele jaśniej.

Pozdrawiam

Report 

08-14-2008, 3:16 PM
Reply Quote
 miki77PL wrote:
Krótka piłka - Czy zamierzacie wspierać inne polskie serwisy o Xboksie 360, tak jak ma to miejsce w przypadku Online Center?

Pytanie powinno brzmieć inaczej, bo OnlineCenter jest wspierane przez Microsoft Polska tak samo, jak każda inna strona internetowa (serio).

Report 

08-14-2008, 8:04 PM
Reply Quote
Domyślałem się, że moje pytanie wzbudzi jakieś kontrowersje :) W każdym razie nie chodziło mi tylko o wsparcie MS Polska, ale całego Microsoftu. Chciałbym się też dowiedzieć jak wybierane są strony, które dostają przynależność do Xbox Community Network. Pytam się z ciekawości, bo jestem redaktorem jednego z polskich serwisów o X360, a nie jego administratorem. Gratuluję oczywiście wrogowi, że stworzył taki silny portal jak Online Center, ale według mnie MS powinno zauważyć też inne fansite'y.
   Report 

08-15-2008, 5:52 PM
Reply Quote
No to ja mam pytanie związane z tworzeniem polskiej sceny Gears of War 2. Na jakiej zasadzie będą wypożyczane te xboxy oraz kopie gier? Jakie wymagania będzie musiał spełnić organizator takiego "laniku"? Ogółem chciałbym wszystko o tym wiedzieć.

[-]http://card.mygamercard.net/PL/sig/Gonzor91.png[/-]
   Report 

08-15-2008, 6:35 PM
Reply Quote
Od 1 grudnia 2008 roku Microsoft będzie w stanie wypozyczać określoną liczbę konsol, telewizorów oraz kopii GoW2. Warunkiem jest przesłanie określonego planu działania z odpowiednim wyprzedzeniem (najlepiej 3 miesięcznym).

Scena Gears of War wraz ze sceną Halo 3 połączyła siły i tak oto powstanie "masa" LANów, które będą odbywać się na róznych, większych eventach fantasty, LANach PC, targach gier, itp.

Jak na razie wszystko jest w przedbiegach i cięzko mówić o czymkolwiek pewnym. Ze swojej strony mogę zapewnić, iz e.Sport konsolowy w Polsce znacznie się rozwinie i wreszcie zostanie zauwazony nie tylko na portalach stricte konsolowych, ale i na tych skierowanych głównie PCtom.

Dodatkowo chciałem poinformować, ze juz niedługo w sieci pojawi się pierwszy w Polsce serwis poświęcony e.Sportowi wyłącznie na konsole.

www.ConsolesPRO.pl - Twoje kompendium wiedzy o eSporcie!
   Report 

08-16-2008, 2:46 PM
Reply Quote
A jak macie zamiar rozwiązać sprawę widzów? Muszą być, bo bez tego nie ma esportu. Czyżby Epic miał zamiar wprowadzić opcje widza (spectator)? No i jeżeli miałaby być też zaangażowana scena Halo 3 to coś podobnego trzeba by było stworzyć również dla tej gry. Bez tego nie ma mowy o esporcie. Coś czuję, że tworzenie tej sceny nie ma sensu bez polskiego Xbox Live'a. Chyba, że dajecie to polakom na pocieszenie, żeby chociaż pograli przez sieć jak nie mają swojego Live'a. No chyba, że się pogodziliście, że polacy rejestrują swoje konta na Anglię oraz Amerykę. A jak z tworzeniem lig, bez Xbox live'a?

Report 

08-16-2008, 5:37 PM
Reply Quote
Chyba coś pomieszałeś... turnieje mają być offline, czyli konsole połączone ze sobą system linkiem, a nie online przez Xbox Live. Na eventach przewijają się setki ludzi i bez problemu widzowie będą mogli obejzeć dany mecz, a więc nie rozumiem twoich zmartwień. Polski XBL jest dla nas obojętny bo i bez niego wszystko idealnie przebiega.

Co do turniejów/lig online jest ich sporo, wystarczy trochę pogooglować :)

www.ConsolesPRO.pl - Twoje kompendium wiedzy o eSporcie!
   Report 

08-17-2008, 3:15 PM
Reply Quote
Ja wiem, że turnieje mają być offline. No, ale ile takich turniejów, takich większych będzie w ciągu roku? Kilka. Wiem, że istnieją ligi. Ale wszyscy w nich grają w kontach porejestrowanych na USA lub UK. I co MS nam powie? "Twórzcie sobie ligi w wasze ulubione gry. My wam nie damy polskiego xbox live'a, ale wy wiecie jak pozbyć się tego problemu, więc miłej zabawy".

Report 

08-17-2008, 3:24 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź
To nie jest temat do dyskusji. Jeśli nie macie pytań do MS, to przenieście się do innego tematu.

Report 

08-20-2008, 5:32 PM
Reply Quote
http://grrr.pl/2008/08/20/gc-2008-nowy-lepszy-pad-do-xboxa-360/

Czy trafi do sprzedaży w Polsce bez poślizgu? No i ile będziecie chcieli za niego?

Report 

08-23-2008, 2:21 PM
Reply Quote
Kiedy dokładnie będzie nowy dashboard? Jeżeli dokładna data jest nieznana to w jakim miesiącu można się go spodziewać. I czy będzie można mieć 2 wersje dasha i ewentualnie zostawić sobie starą wersje.
   Report 

08-26-2008, 3:20 PM
Reply Quote
Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź
Mam podobne pytanie do mikiego:

W jaki sposob MS wspiera polskie strony o X360?

Tak z ciekawosci pytam ;]

Xbox-Zone.PL - Xbox 360 News
   Report 

08-28-2008, 9:47 PM
Reply Quote
1) Czy Polski oddział Microsoftu zamierza zrobić coś w sprawie polonizacji EndWara, najnowszego Call of Duty i innych gier Ubisoftu/LEM zmierzających na platformę xbox 360 na język polski?

2) W razie "niemożliwości" wykonania działań związanych z punktem pierwszym, czy możemy liczyć na jakieś 'wynagrodzenie' zaistniałej sytuacji? Przez wynagrodzenie rozumiem polonizację innych tytułów ew. niższą cenę powyższych w przeciwieństwie do konkurencji.

3) Czy P.O.M. (Polski oddział Microsoftu;] )  zamierza opublikować dane n.t. sprzedaży xbox-a 360 w Polsce? Nie jest to może mi niezbędne do życia, ale dałoby to ogólny pogląd na siłę w jakiej my gracze występujemy. Gdyby wiązało się to z dużą jak na polskie warunki liczbą sprzedanych konsol myślę, że dałoby to dostatecznie duży rozgłos naszej konsoli na portalach poświęconych grom, prasie, a być może telewizji ;) ,a nawet przekonało niezdecydowanych konsumentów do wyboru xbox-a 360 właśnie, a nie konkurencji [proste działanie psychologiczne-Ich jest więcej, to idziemy do tych liczniejszych, a w przypadku x360 nawet w wielu aspektach silniejszych]

4) Czy zamierzacie promować naszą maszynkę w innych miejscach niż FunDay czy choćby Coke Life music Festival? Mówię na przykładzie swojego województwa- Lubelskiego... W Lublinie jest na krzyż 3 porządne sklepy z grami na konsole [czyt. jedyne] MediaMarkt, 2 empiki + jakieś żdzierskie stoiska w Tesco czy innych Carrefourach. Xbox praktycznie tu nie istnieje...a raczej jego marketing. konsola testowa u "Idiotow" nie działa...Jedynie w Empiku jakoś to wygląda ale w rozdzielczości 640x470 raczej klientów na hasło "konsola HD' się nie złapie. Przydałyby się jakieś reklamy, hostessy, wspieranie lokalnych festiwali czy innych dożynek ;p, coś na miarę Funday-a....może jakiś autobus/TIR krążący po Polsce z konsolami testowymi na pace. Tak aby przekaz dochodził do odbiorcy, a nie odbiorca do przekazu. Byłbym szczęśliwy gdyby przynajmniej lokalni sprzedawcy nie doili tak z klientów kasy w sklepach...269.99zł za grę sprzed 2-3 lat, sry ...ale w tej sytuacji wybieram Allegro.

Z góry dzięki za odpowiedź!

pozdrawiam!
   Report 

08-30-2008, 2:37 PM
Reply Quote
Czy MS wprowadzie (ew. kiedy i za ile) do sprzedaży dyski 60GB?

--== KKus ==--
   Report 

09-03-2008, 6:57 AM
Reply Quote
Czy jest możliwość wymiany dysku 20G na 60tkę po wysłaniu do MS? Wszak czuję się wydymany i nie poinformowany, że tydzień później wychodzi seria z dużo pojemniejszym dyskiem wtedy jak już kupiłem Premium ze starym dyskiem. Żenada jednym słowem.
   Report 

09-04-2008, 12:12 AM
Reply Quote
i stala sie swiatlosc

http://www.xbox.com/en-US/hardware/compare101.htm

Arcade $199
Premium $299
Elite $399

a co z Polska?

http://zeratulpl.blogspot.com/
   Report 

09-05-2008, 9:19 AM
Reply Quote
To w sumie pytanie niemalże retoryczne i skierowane raczej do wszystkich wydawców obecnych w Polsce, ale zadam je żeby nie było, że nie ma zainteresowania. ;)

W USA czy Wielkiej Brytanii bardzo popularne są wypożyczalnie gier (również internetowe). W Polsce uruchomienie takiej działalności nie jest możliwe, ponieważ żaden z wydawców (w tym również MS) nie sprzedaje gier z licencją na wypożyczanie.

Czy jest jakakolwiek szansa, że sytuacja ta ulegnie kiedyś zmianie?

Xbox 360 Gamer
   Report 

09-05-2008, 9:29 AM
Reply Quote
Przepraszam za drugi post pod rząd, ale nie mam już możliwości edycji poprzedniego, a chciałem jeszcze coś dodać. ;)

Zdaję sobie sprawę, że istnienie wypożyczalni oznacza nieco mniejszą sprzedaż, ale sądzę, że straty wynikające z tego tytułu zostałyby zniwelowane przez samoistne ograniczenie działalności firm zajmujących się odpłatną wymianą gier i spadek  zainteresowania grami używanymi. No i na pewno część graczy korzystających z "kopii zapasowych" wolałaby wypożyczyć grę zamiast ją ukraść.

Xbox 360 Gamer
   Report 

09-05-2008, 5:40 PM
Reply Quote
Czy jest możliwość otrzymania na X czasu darmowego premium'a dla usługi XNA ??
   Report 

09-05-2008, 8:24 PM
Reply Quote
Witam, jestem zielony jesli chodzi o ta konsole bo kupoiłem ja dopiero przed wczoraj i bez polskiem instrukcji.Mam bardzo proste pytanie i prosze odpowiedzcie mi na nie:) Brzmi ono: jak skopoować muzyke na dysk twardy konsoli z pendrivea lub z płyty??
   Report 

09-05-2008, 8:48 PM
Reply Quote

Czesc.

Postaram sie dzisiaj odpowiedziec na pytania, ktore tak ochoczo zadawaliscie:). Z gory informuje, ze na odpowiedzi na niektore z poruszanych kwestii trzeba bedzie nieco poczekac (koniecznosc konsultacji z centralnym oddzialem Microsoftu). Zatem lecimy.  

Report 

09-05-2008, 8:57 PM
Reply Quote
Odp: Re: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź

@ Zwirz

Odpowiedz nr 1: W chwili obecnej nie moge odpowiedziec na to pytanie. Bede sie starac odpowiedziec na nie w najblizszym mozliwym terminie.

Odpowiedz nr 2: Z wewnetrznych badan i obserwacji polskiego rynku gier wynika, ze wieksza popularnoscia wsrod uzytkownikow gier ciesza sie polonizacje kinowe (czyli popularne napisy). Natomiast gry skierowane dla najmlodszych musza byc z oczywistych wzgledow polonizowane takze w warstwie dzwiekowej. W najblizszej przyszlosci nalezy wiec spodziewac sie wlasnie takiego podzialu. 

Odpowiedz nr 3: Niestety nie moge teraz odpowiedziec na to pytanie. Jak tylko bede wiedziec cos wiecej - odpowiem w stosownym terminie.

Report 

09-05-2008, 9:04 PM
Reply Quote

@toszcze pl

Odpowiedz 1: Tak zostal reaktywowany. Po ustaleniach na ostatnim XFD 2008 wiemy, ze do grona VIG dolaczy nowy przedstawiciel sceny Halo/Gears of War tak, aby ulatwic np. organizacje turniejow w wyzej wymienione gry. Poza tym, jak juz wiece, ogloszono 2 nastepne programy skierowan edla spolecznosci Xbox 360 w Polsce (1- wizyty w siedzibie MS, 2 - oraz dyzury na xbox.com "dzis pytanie, dzis odpowiedz" w ktorym ma przyjemnosc wlasnie uczestniczyc:) )

Odpowiedz 2: Musze to pytanie skonsultowac z osobami odpowiedzialnym za ten program w Microsoft. Powroce z odpowiedzia jak tylko bede cos wiedziec.

Odpowiedz 3: Nie moge udzielic odpowiedzi na to pytanie.

Report 

09-05-2008, 9:09 PM
Reply Quote

@miki77PL

Odpowiedz: Wiekszosc serwisow fanow konsoli Xbox 360 moze liczyc na staly kontakt z biurem prasowym (wysylka informacji prasowych, dostep do osob odpowiedzialnych za promocje konsoli Xbox 360 w PL, materialy testowe - gry, choc ten ostatni punkt w ograniczonej liczbie). Tak wiec zainteresowane serwisy/blogi prosze o kontakt z biurem prasowym.

Report 
Page 1 of 26 (761 items)
1 2 3 4 5 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved