Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by kotlet mielony at 04-30-2009 2:26 PM. Topic has 38 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 1 of 2 (39 items)
1 2 >

04-30-2009, 2:26 PM
Reply Quote
Sprzęt do Guitar Hero/Rock Band - gitary, perkusje itd.
Hej, w 141 nr psxextreme jest tabelka z informacjami jak dana gitara sprawuje się w danej grze. Chciałem sobie kupić Xplorera (gitara od części 2) ale w tabelce jest napisane, ze "niektóre funkcje mogą działać nieprawidłowo". Które funkcje i dlaczego? Moze patch rozwiązuje sprawę ?

Dawniej Garam PL i Garam POL
   Report 

04-30-2009, 3:35 PM
Reply Quote
Re: Gitary do Guitar Hero
 kotlet mielony wrote:
Hej, w 141 nr psxextreme jest tabelka z informacjami jak dana gitara sprawuje się w danej grze. Chciałem sobie kupić Xplorera (gitara od części 2) ale w tabelce jest napisane, ze "niektóre funkcje mogą działać nieprawidłowo". Które funkcje i dlaczego? Moze patch rozwiązuje sprawę ?
nie spotkałem się żeby z czymś nie działała, pięknie chodzi zarówno z gh2, gh3, jak i aerosmith
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

04-30-2009, 4:42 PM
Reply Quote
Odp: Re: Gitary do Guitar Hero
Zapomniałem napisać, ze chodziło tam o World Tour.

Report 

05-03-2009, 7:59 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Gitary do Guitar Hero
gitara od world toura ma slider ktory niebedzie dzialal w wczesniejszych grach
   Report 

05-03-2009, 11:42 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Gitary do Guitar Hero
A co ten slider daje ? Według tabelki Les Paul (gitara od "3") normalnie działa w WT, a Xplorer w 3. Moze to więc kwestia jakiegoś patcha ?

A moze chodzi o czujnik wychyleń (zdaje mi się, ze coś o tym kiedyś czytałem, ale głowy nie dam)...

Report 

05-03-2009, 3:28 PM
Reply Quote
OK, juz wiem jak to jest z tą gitarą - ta od WT ma dodatkowe przyciski dotykowe dzięki którym nie trzeba nawalać w strunę. Podobno zbędny duperel.

Mam za to teraz inne pytanie: którą część najlepiej kupić (która ma najlepszy zestaw piosenek) ? :)

Report 

05-03-2009, 4:07 PM
Reply Quote
no raczej kwestia gustu:

Guitar Hero III: Legends of Rock
Guitar Hero: Aerosmith
Guitar Hero II
Guitar Hero: Metallica

I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

05-03-2009, 4:34 PM
Reply Quote
No i kupiłem Legends of Rock. Znalazłem tanio na allegro, no i gitara les paul jest przepiękna :) . Ktoś chętny na multi (gdy gra juz przyjdzie :) ) ?

Report 

05-07-2009, 9:25 PM
Reply Quote
Hmmm... Gra przyszła i muszę napisać, ze piosenki jednak mogłyby być lepsze (takie znane to mozna policzyć na palcach :\ ), a te do pobrania tańsze (500 pointsów za 3 piosenki, WTF ??? 3 takie packi i juz prawie 80zł w plecy)

Obowiązkowe pytanko: jest jakaś technika gry na medium ? Chodz o to, ze malym palcem nie mogę wcisnąć niebieskiego guzika. Albo jest za mały, albo za słaby, albo nie znam techniki... No chyba ze to przez to, ze w ferworze gry obsuwa mi się łapa i czasem nie trafiam nawet w 3 pierwsze nutki...

Report 

05-08-2009, 5:22 AM
Reply Quote
 kotlet mielony wrote:
Hmmm... Gra przyszła i muszę napisać, ze piosenki jednak mogłyby być lepsze (takie znane to mozna policzyć na palcach :\ ), a te do pobrania tańsze (500 pointsów za 3 piosenki, WTF ??? 3 takie packi i juz prawie 80zł w plecy)

Obowiązkowe pytanko: jest jakaś technika gry na medium ? Chodz o to, ze malym palcem nie mogę wcisnąć niebieskiego guzika. Albo jest za mały, albo za słaby, albo nie znam techniki... No chyba ze to przez to, ze w ferworze gry obsuwa mi się łapa i czasem nie trafiam nawet w 3 pierwsze nutki...
no niestety, ale jakość piosenek w każdej części nie zachwyca, nawet w takim aerosmith człowiek myślał że bedzie coś fajnego, a tych lepszych kawałków jak na lekarstwo... powyżej podawałem Ci linka do listy piosenek, mogłeś sprawdzić przed zakupem ;]

granie wymaga... no cóż, rozciągnięcia dłoni; przyciski są jakie są, dla mnie granie było nauką pokory i przypomniało mi dlaczego po liceum przestałem już grać na prawdziwej gitarze ;] mam kumpla, który nie grał w życiu na prawdziwej gitarze i w to wymiata, ja uczyłem się z 5 lat gry na gitarze akustycznej, a tu przejście medium też sprawia mi problem i po dwóch-trzech piosenkach to palce mi odpadają, widać ręka nie ta i za mało wyrobiona ;]
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

05-08-2009, 12:03 PM
Reply Quote
Rock Band 2 podobno rządzi pod względem piosenek, trzeba upolować na allegro :) ...

Report 

05-08-2009, 12:18 PM
Reply Quote
Nie mogę edytować.

W sklepiku kupiłem sobie filmik, jak go włączyć ?

Report 

05-26-2009, 8:42 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Gitary do Guitar Hero
Jezeli moge sie skromnie wypowiedziec na temat gitar (troche juz mam za soba) to jezeli macie mozliwosc kupcie gitary z GHWT, ale tylko jezeli jestescie cierpliwi i lubicie wysylac ja co jakis czas do serwisu by wymienili na nowa. Tak na prawde u mnie bedzie to juz 6 raz :) a GHWT mam od lutego tego roku.
W najblizszym miesiacu bede kupowal Gitare z ROCK BAND 2, poniewaz wiele dobrego o niej slyszalem. Poza tym, jezeli chodzi o sama gre to RB2, jest o niebo lepsze od GHWT.
W RB2: lepsze piosenki, wiecej DLC, troche latwiej jest i co najwazniejsze wszystkie gitary i perkusje itd dzialaja :)
   Report 

05-26-2009, 7:19 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Gitary do Guitar Hero
Ja mam Les Paula i nie narzekam, ponadto - nie wyobrażam sobie gry na przewodowej gitarze (rock band) - przy robieniu wygibasów gra dużo zyskuje ;) . Co do tracklisty RB2 - bieda na maksa - grałem u brata i z nudów nie wyrabialiśmy (no chyba ze coś fajnego i rockowego odkrywa się później).

Ja tam osobiście na liście zakupów mam: GH: WT, GH: M, no i perkusję, taką jaką znajdę na allegro :)

EDYTA: warto dodać, ze w RB2 jest strasznie niewyważony poziom trudności (medium o wiele łatwiejsze niż w GH3, hard trudno mi określić, bo w GH3 jeszcze go nie opanowałem, ale jest trudny)

Report 

05-27-2009, 6:26 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Gitary do Guitar Hero
 kotlet mielony wrote:
Ja mam Les Paula i nie narzekam, ponadto - nie wyobrażam sobie gry na przewodowej gitarze (rock band) - przy robieniu wygibasów gra dużo zyskuje ;) . Co do tracklisty RB2 - bieda na maksa - grałem u brata i z nudów nie wyrabialiśmy (no chyba ze coś fajnego i rockowego odkrywa się później).

Oj tutaj sie nie zgodze zupelnie... Po pierwsze Gitara z RB2 jest bezprzewodowa i o wiele bardziej wytrzymalsza niz ta z GHWT czy GHM. A co do listy utworow, to biedy raczej nie odczuwam, wszystkie MASTER RECORDING, ponad 500 utworow DLC!! Juz chyba kolo 600 teraz.

kotlet mielony wrote:
Ja tam osobiście na liście zakupów mam: GH: WT, GH: M, no i perkusję, taką jaką znajdę na allegro :)

Jezeli chodzi o perkusje to z ta z GHWT nie mam problemow

kotlet mielony wrote:
EDYTA: warto dodać, ze w RB2 jest strasznie niewyważony poziom trudności (medium o wiele łatwiejsze niż w GH3, hard trudno mi określić, bo w GH3 jeszcze go nie opanowałem, ale jest trudny)

Poziom trudnosci jest wlasnie w sam raz, jest duzo latwiej niz w GHWT (ale o tym sam sie przekonasz :P ), sa oczywiscie utwory do ktorych nawet na medium beda problemy, ale trzeba pocwiczyc.
   Report 

05-29-2009, 7:26 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Gitary do Guitar Hero
Les Paul jest od 3 części :) . Jeśli chodzi o utwory to zapewne się mylę, ale ,jak pisałem, brakuje mi samozaparcia by przejść tą kupę nudnych piosenek, by dokopać się do fajniejszych. DLC mnie nie obchodzi, bo mnie na nie nie stać :)  (za drogie w stosunku cena/jakość/ilość).

Pytanie do tych, co grali na wszystkich xboxkowych perkusjach - która jest najlepsza ? Gdzie (poza allegro) mozna je kupić w rozsądnej cenie bez całego zestawu ?

Report 

06-10-2009, 6:48 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Gitary do Guitar Hero
Ja mam Rock Band 2 i tam są fajne piosenki . Ale o gustach się nie dyskutuje :)
World Tour ma dość skromne piosenki , no z wyjątkiem niektórych .
Ja tam gram na perkusji bo mi jakoś tak łatwiej , na gitarkach to nie mogę trafić  w te guziczki :(
Fajne są te gry muzyczne , a propos , gra ktoś może z mikrofonem ? Ja bym chciał ale nie za bardzo wiem o co chodzi w tych mikrofonach :)
A i jak możecie to napiszcie jaki jest dla was najlepszy sprzęt do tej gry " rock band 2 " i " GH:World Tour "
Ja obecnie gram tak :

Perkusja - Rock BAnd 2 Drum-Kit ( ale za miesiąc ION Drum Rocker  , droga ale za to jaka )

Gitara - Rock Band 2 Stratocaster ( szkoda , że nie działa z Guitar Hero )

Już niedługo - Dragon Age : Początek :0
   Report 

06-12-2009, 8:47 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Gitary do Guitar Hero
Powiedz mi gryzek jak sprawuje sie ogolnie ta gitara z RB2...poniewaz bede mial takie 2 za jakies pare dni :)
Jezeli chodzi o gitary z GHWT to...hmm.... nie.... po prostu NIE! Dzieki Bogu ze serwis jest dobry, bo juz mi 6 razy gitare wymieniali, ogolnie zeby bylo smieszniej nowa wersje "zabilem" w 2 dni. Wiec mam nadzieje, ze ta z RB2 bedzie bardziej wytrzymala... gram w wiekszosci na HARD - EXPERT na gitarze i basie, wiec to tez moze byc problemem :)   Ale z tego co wiem, to gitara z RB2 dziala w GHWT (moga jedynie nie dzialas SOLO BUTTONS, tak samo jak w gitarze z GHWT nie dziala slider w RB2).

W mikrofonie chodzi o to, by spiewac w okreslonej intonacji, niewazne jaka oktawa. Tak naprawde nie jest to w ogole trudne, jezeli masz jakiekolwiek pojecie muzyczne, a musisz miec skoro grasz, to spokojnie dasz sobie rade nawet na HARDzie :)

Ja mam caly zestaw z GHWT i do perkusji nie moge przyczepic negatywa. Jest super, nic sie z nia nie dzieje. I latwo mozna dodac drugi pedal basowy, co moze sie przydac w GH:Metallica.

Gryzek, moze kiedys sobie pogramy onilne w RB 2? :)
   Report 

06-12-2009, 4:17 PM
Reply Quote
 CialnyGD wrote:
Dzieki Bogu ze serwis jest dobry, bo juz mi 6 razy gitare wymieniali, ogolnie zeby bylo smieszniej nowa wersje "zabilem" w 2 dni.
no bo to wiesz, gitarę na koncertach hendrix podpalał bo to byłą część "show", w domu z tą od x'a nie musisz tego robić, no chyba że robisz pokazy jak rodzina wpada na kocert...
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

06-12-2009, 6:36 PM
Reply Quote
Wiesz ogólnie gitara jest wytrzymała , ale mi spadła i się trochę porysowała ale to moja wina . Ja gram na perkusji więc nie mogę ci  opowiedzieć o wrażeniach z gry na niej . Ale powiem ci tyle , że ( jak dla mnie ) jest wygodna
w łapie i dość elegancka . No i oczywiście ma przyciski ( żółty , niebieski itd. ) mniej zabawkowe niż w gitarach do Guitar Hero . Eh a z tego mikrofonu to nie skorzystam . Nie dla mnie takie gadżety , jeszcze sąsiedzi pomyślą , że kogoś morduje w domu . ROCK BAND 2 RZĄDZI :)

Report 

06-13-2009, 9:19 AM
Reply Quote
 Ownon wrote:
 CialnyGD wrote:
Dzieki Bogu ze serwis jest dobry, bo juz mi 6 razy gitare wymieniali, ogolnie zeby bylo smieszniej nowa wersje "zabilem" w 2 dni.
no bo to wiesz, gitarę na koncertach hendrix podpalał bo to byłą część "show", w domu z tą od x'a nie musisz tego robić, no chyba że robisz pokazy jak rodzina wpada na kocert...

Dobre dobre :) No niestety one padaja z uzytkowania a dokladniej STRUM BAR... po prostu nie wytrzymuje mojej upartosci.... chyba 7 godzin dziennie non-stop (kiedys tak bylo) nie wyrabiala... w poniedzialek przyjda 2 gitarki z RB2 ze Stanow. Wydam werdykt jak poprobuje.

gryzek: dzieki za opinie, zobaczymy jak to bedzie :) To kiedy umawiamy sie na koncercik?
   Report 

06-13-2009, 10:39 AM
Reply Quote
Ok możemy zagrać koncert ale pod jednym warunkiem - wykup mi xbox live ;)

Report 

06-15-2009, 8:40 AM
Reply Quote
Mega LOL.
   Report 

06-17-2009, 8:07 AM
Reply Quote
Wczoraj odebralem gitary z ROCK BAND 2, i tak jak na poczatku chcialem jedna sprzedac...po godzince pogrania mowie stanowczo NIE. Ja nie moge, te gitary sa genialne. Duzo bardziej precyzyjne, duzo cichsze, duzo lepsze. Po prostu WOW, dzis sprobuje je na GHWT
   Report 

06-17-2009, 4:37 PM
Reply Quote
No i nie zapomnij że nie są takie zabawkowe w wyglądzie jak te z GH . Głównie chodzi mi o te zabawkowe przyciski z GUITAR HERO . A z tym Xbox live to przecież żartowałem .

Report 

06-17-2009, 6:18 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Gitary do Guitar Hero
 CialnyGD wrote:
gram w wiekszosci na HARD - EXPERT na gitarze i basie, wiec to tez moze byc problemem :)  
A co to ma do rzeczy? Ja od stycznia pomykam na gitarze z world tour'a i jestem z niej ultra zadowolony. Wcześniej miałem tą z gh3. Grałem też na znajomego xplorerze i tutaj moim zdaniem ta z world toura wygrywa.
   Report 

06-18-2009, 6:08 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Gitary do Guitar Hero
Zielony, to ma to do rzeczy, ze jesli masz trudniejszy poziom to jest tego wiecej, automatycznie robisz bardziej agresywne ruchy STRUM'em. No ja od lutego tego roku wybilem juz z 5 -6, a wczoraj wyslalem 2 gitary z GHWT do wymiany na gwarancji, i tutaj musze powiedziec: DZIEKI BOGU ZA TAK DOBRY SERWIS !!!!
   Report 

06-23-2009, 6:14 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Gitary do Guitar Hero
Najlepszy wybór to kupić  sobie prawdziwą gitarę elektryczną .  Ja se kupiłem na allegro  za niecałe 1500 PLN.
I jestem zadowolony , tylko teraz brak czasu na granie :/

Report 

06-24-2009, 7:14 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Gitary do Guitar Hero
Gryzek : Tutaj sie zgodze i nie zgodze :P
Kiedys gralem na elektryku (samouk, ale Master of Puppets umialem), skonczylem z graniem okolo 6 lat temu.
I duzo bardziej wole ROCKBAND2/GUITAR HERO,z paru powodow:
- tam masz caly zespol
- mozesz grac ze znajomymi przez neta :P
- nigdy nie wypadniesz z rytmu utworu
- mozesz sobie zmienic poziom trudnosci

Ale kazdy zapewnie ma swoje zdanie :)

PS. dzis wysylaja mi gitary z GHWT z gwarancji :P
   Report 

06-24-2009, 9:05 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Gitary do Guitar Hero
Mi chyba najlepiej wychodzi utwór  Smoke on the Water . Dość prosty :)

Report 
Page 1 of 2 (39 items)
1 2 >

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved