Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by David88KRK at 02-18-2009 5:11 PM. Topic has 872 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 10 of 30 (873 items)
« First ... < 8 9 10 11 12 > ... Last »

02-18-2009, 5:11 PM
Reply Quote
Kiedy ma Pan zamiar odpowiedzieć na pytania????
No właśnie kiedy??? Chyba nie musi się Pan kontaktować  w tym przypadku z centralą MS:D Pozdro
   Report 

02-19-2009, 10:22 AM
Reply Quote
Odp: Re: Kiedy ma Pan zamiar odpowiedzieć na pytania????
Co w końcu  z tymi mapami do GoW 2, którzy mają edycje kolekcjonerskie? jak nie było odpowiedzi, tak nie ma. Wciskanie kitu.
   Report 

02-19-2009, 10:23 AM
Reply Quote
Re: Kiedy ma Pan zamiar odpowiedzieć na pytania????
Z tego co mozna było tu wyczytać, i tak o wszystko musieli pytać Redmond - więc moze po prostu zredukowali cały polski MS, i teraz nie bardzo kto ma zamknąć temat ;)

Jezeli jednak tak nie jest - dlaczego do Dawn of War 2 jest dołączony klucz GfWL? Czy w związku z tym mozemy liczyć na dostarczenie kluczy do Fallout 3?
Jak będzie wyglądała sprawa dystrybucji kluczy w przyszłości? Zamówiłbym DoW2 w pre-orderze, ale ze strachu przed wykluczeniem rasowo-narodowym nie zrobiłem tego, przydałoby się więc jakieś wyjasnienie czego możemy (ż zadziałało w firefoxie!!! :o) się spodziewać w przyszłości.
   Report 

02-20-2009, 2:56 PM
Reply Quote
Dzis pytanie - dzis odpowiedz.
Witam Wszystkich.
Na wstepie chcialbym Was bardzo przeprosic za brak odzewu przez ostatni czas. Aby nie przedluzac - lecimy z odpowiedziami.
   Report 

02-20-2009, 2:58 PM
Reply Quote
Odp: Dzis pytanie - dzis odpowiedz.

@zeroPL

Skadinad wydaje mi sie, ze tanie, spolonizowane gry na PC sa swietnym sposobem na zmniejszanie skali piractwa.
Czy nie mysleliscie o podobnym rozwiazaniu w przypadku gier na xboxa? (mnie prawde mowiac szlag trafia, gdy trafiam na ogloszenia o 'tanich kopiach zapasowych' czy przerobkach konsoli we wiadomym celu).

Odpowiedz:
Niestety nie możemy postępować jak PC’towi wydawcy gier. Prawie wszystkie gry na Xbox 360 posiadają na jednym dysku kilka/kilkanaście wersji językowych (co wiaze sie z tym, ze gry nie moga miec roznych cen w roznych krajach. Np. Niemcy i Polska).

Report 

02-20-2009, 2:59 PM
Reply Quote
@adaho33
Hmm... a czy nie przeszkadza Wam że koledzy w Niemczech mają legalny Live ?
Czy nie będzie łatwiej zrobić jednego Europejskiego Xbox Live (Live EU :) ), a nie dzielić na poszczególne kraje ? Znikł by problem typu: "... a u nas nie ma Live..." i wszystko byłoby spoko i legalnie (ew. problem przeliczania waluty i polskich opisów na marketplace). W końcu Polska leży w europie nie ?

Odpowiedz:
Z bardzo wielu względów (jak choćby licencyjnych oraz językowych), usługa Xbox Live jest regionalizowana.
   Report 

02-20-2009, 3:01 PM
Reply Quote
@ADi i Areq
witam wszystkich
mam pomysł utworzenia sklepu z konsolami i grami wyłącznie na xboxa w moim  mieście
wiec jestem ciekaw czy dostałbym jakieś wsparcie za promowanie Microsoftu i jego konsoli na polskim rynku,
i czy mozna by było liczyć na jakas  pomoc co do organizowanych turnieji w moim mieście
pozdrawiam

Odpowiedz:
Tak możesz liczyc na wsparcie, pod warunkiem zakupu gier, konsol i akcesoriów w autoryzowanej dystrybucji (firmy CD Projekt, Pronox i Action). Takie rozwiązanie daje Tobie: price protection (jeśli cena konsol spada dostajesz rekompensate), wsparcie promocyjne Microsoft (materialy reklamowe, wypozyczona konsola demonstracyjna itp.). Prosimy o bezpośredni kontakt na forum jeśli chcesz porozmawiac o tym temacie. 
   Report 

02-20-2009, 3:03 PM
Reply Quote

@CialnyGD
Witam serdecznie,
Mam dość dziwne pytanie, ponieważ skoro wszyscy w MS wiedzą, iż użytkownicy z Polski rejestrują się na amerykańskim, lub jakimkolwiek innym LIVE,ie.
Czy, nawet za 100 lat, lub nieważne już kiedy (już mnie to nie interesuje, ponieważ zadając pytanie "kiedy" otrzymam identyczna wiadomość), będzie możliwość przetransportowania swojego aktualnego gamertag'a z punktami itd na Polskie konto Xbox Live?

Pozdrawiam
CialnyGD

Odpowiedz:
Według naszych informacji będzie to możliwe (hipotetycznie).

Report 

02-20-2009, 3:05 PM
Reply Quote
@KoBik POL
Panie Edelman ja już w tej sprawie rozmawiałem przez infolinię. Wie o tym pan, ja i inni, że map nikt nie dostanie w formie offline [mapy GoW2]. Bo niby jak? Epic zlituje się nad graczami z polski? gdzie nie ma wsparcie LIVE? Wprowadzanie blokad regionalnych jest już wystarczającym dowodem na to, że nam, Polakom to się nie należy.

Odpowiedz:
Istnieje problem natury technicznej (nad ktorym prowadzone sa prace) aby przesłać mapy offline do posiadaczy kolekcjonerskiej wersji GoW2, a nie decyzji Microsoftu, który jest za takim rozwiązaniem (ten jest zainteresowany aby mapy dostarczyc).
   Report 

02-20-2009, 3:05 PM
Reply Quote
@misiekthebeer
a moze MS Polska zebraloby sie w kupe z pozostalymi krajami jak: Czechy, Slowacja, Wegry i zaproponowac centrali stworzenie jednego live'a dla uzytkownikow z tych panstw. Mozliwe?
Potencjal wiekszy i ile zadowolonych osob za jednym zamachem :)

Odpowiedz:
Niestety nie jest to możliwe – patrz odowiedz na pytanie adaho 33
   Report 

02-20-2009, 3:06 PM
Reply Quote
@SnaQ PL
Kiedy zamierzacie zająć się młodszymi odbiorcami? Całe mnóstwo wydawanych ostatnio tytułów dla dzieci nie zostało spolonizowanych, a przecież właśnie to dla tej grupy tłumaczenie ma duże znaczenie. Mówię tu choćby o Viva Pinata: Trouble in Paradise, Madagascar 2, Kung Fu Panda, cała seria Lego, a to przecież nie koniec listy. Bodaj jedyny rodzynek to Banjo Kazooie. W poprzednich latach dostaliśmy dwie gry z serii VP oraz Harrego Pottera. Razem 4 tytuły. Bardzo słabo! Nie jest fajnie cały czas tłumaczyć dziecku każdy komunikat i każdą wypowiedź.
Dobra. Zatem co z Viva Pinata: Trouble in Paradise? Moja pociecha bardzo zmarkotniała gdy dowiedziała się, że nie ma polskiej wersji. Słabawe Party Animals zostało przetłumaczone, a całkiem dobre Kłopoty w Raju nie... W dodatku zakup gry pociągnąłby za sobą zwiększenie sprzedaży kamerek. Gdzie tu sens?

Odpowiedz:
Tak jak wspomniano powyżej, nie jestesmy odpowiedzialni za wszystkie premiery gier wymienionych przez Ciebie. W zeszlym roku kalendarzowym nie zdecydowaliśmy się na polskie tłumaczenie gry Viva Pinata, za to przetłumaczyliśmy gre Banjo Kazooie, kierujac się większym potencjalem sprzedazowym tego ostatniego tytulu.
   Report 

02-20-2009, 3:07 PM
Reply Quote
@Nyggu1991
A co do samego XBLa to może drogi panie Edelmanie mógł byś chociaż obiecać że staracie się to załatwić. Będę (a raczej będziemy)  pewny/i że nie próżnujecie w takich bardziej ważnych dla klientów sprawach :)
Jeszcze raz dzięki za odpowiedź.

Odpowiedz:
Oczywiście nam także zalezy na wprowadzeniu usługi Xbox Live w Polsce. Biznesowo to dla nas kluczowa decyzja (potencjal do sprzedazy gier, dodatkowe wpływy za sprzedaz zdrapek i akcesoriow Xbox Live, a takze problem piractwa, które Xbox Live w znacznym stopniu ogranicza).
   Report 

02-20-2009, 3:08 PM
Reply Quote
@Gonzor91
Z tego co dzisiaj widziałem na TVN Turbo to już zaczeliście puszczać tą reklamę. Całej nie widziałem, załapałem się tylko na końcówkę. Czemu nie informujecie, że takie reklamy się ukażą przed ich pierwszą emisją? Znaczy się chodzi mi o to czemu nie podajecie daty. Moglibyście również zrobić tak, że informowalibyście o wszelkich takich kampaniach przez stronę xbox.com i umieszczali w newsach link do samej reklamy. Tylko, żeby to zrobić to trzeba się wziąć za aktualizację tej strony, a z tego co widać to u Was zbytnio się nie chce tego robić;)

Odpowiedz:
Za reklame gry Prince of Persia odpowiada wydawca gry – Ubisoft. Podczas kampanii konsoli Xbox 360 za która odpowiadal oddzial polski Microsoft, stosowna informacja pojawila się na stronie www.xbox.com.
   Report 

02-20-2009, 3:11 PM
Reply Quote
@Emil zagozdzon
Witam serdecznie.
Kupiłem niedawno konsole XB360 z grami Foza 2 i Viva Piniata.
Niestety w pierwsza grę nie pograłem długo z racji iz pewnego dnia włożyłem ja do napedu i cos zgrzytnęło prykneło i powstała duża rysa na okręgu. Balem sie ze został uszkodzony laser jednakże nie  wszystko z laserem jest ok ale gry szkoda.
Moje pytanie jest następujące, czy istnieje możliwość odesłania do Microsoftu gry w celu wymiany. W końcu to sprzęt popsuł płytę nie użytkownik.

Odpowiedz:
Zwykle w takich sprawach prosimy o kontak z pomocą techniczna pod nr. tel. 00800 441 17 96. W związku ze jestes aktywnym użytkownikiem forum prosimy o Twoje dane adresowe na e-mail – konkurs@microsoft.com (proszę zaznaczyc o co chodzi).
   Report 

02-20-2009, 3:12 PM
Reply Quote

@Edzio 666
Jak wygląda sprawa z twardym dyskiem.
Mianowicie chodzi mi o "własnoręczną" podmianę - czyli wymontowanie oryginalnego dysku 20GB - i włozenie tam laptopowego dysku 120GB (WD z serii BEVS, który to mozna przygotować by pracował pod Xbox'em) - poniewaz taki dysk 120GB mozna nabyc za 120-150zł - więc wychodzi jakieś 4-5 razy taniej niz w przypadku kupna oryginalnego dysku.

Czy taka wymiana jest bezpieczna jeśli chodzi o Live?
Czy w przypadku korzystania z innego dysku mozna spodziewać się bana, tak jak jest to w przypadku przerabiania konsoli?

Odpowiedz:
Firma Microsoft zaleca stosowanie licencjonowanych akcesoriow, sprawdzonych pod kontem kompatybilności z Xbox 360. Nie jestesmy w stanie przewidzieć kłopotów związanych z uzytkowaniem niewłaściwych akcesoriow.

Report 

02-20-2009, 3:12 PM
Reply Quote

@ansfnfx
A ja mam pytanie o kodeki a dokladnie dla osob ktore nie posiadaja internetu i nie maja mozliwosci podlaczenia konsoli gdzie kolwiek aby pobrac update.

Czy nie mozna by bylo udostepnic tego na stronie www (wsparcie) tak jak to jest z nowym Dashem wypalic na plyte i zrobic update.
Dlaczego ktos kto niema dostepu do internetu ma byc gorszy tak samo zaplacilem za konsole jak inni i tak samo chcialbym miec mozliwosc odtwarzania Divx'ow.

Czy to jest za trudne dla Microsoftu.

Odpowiedz:
Dziekuje za zgłoszenie sprawy – będziemy sprawdzac taka możliwość.

Report 

02-20-2009, 3:13 PM
Reply Quote
@David88KRK
Witam:) Ja mam następujące pytanie: Czyj to pomysł aby na pudełkach gier jak i samych płytach z zestawów promocyjnych widniał zółty pasek z napisem bundle copy oszpecający pudełko i płyte z grą , a sama płyta jest koloru białego ???:/ Co Microsoft chce przez to osiągnąć? Te płyty i tak ludzie sprzedają tylko ,ze po nizszych cenach wiec moze przy nastepnej generacji sobie tego odpuścicie o ile płyt nie zastąpią jakieś inne nośniki lol :D Pozdro.

Odpowiedz:
Jest to standardowa procedura. W swym zamierzeniu ma uchronic Klientow przed nieuczciwymi sprzedawcami, którzy kupując promocyjnie bundle packi oddzielaja gry od konsoli, sprzedając je  w normalnej cenie.
   Report 

02-20-2009, 3:14 PM
Reply Quote
@jaro66
Witam.
Kiedy w  źwięk (woj. Pomorskie) pojawi się Xbox 360 z płytą główną JASPER?
Czemu po  źwięku ieniu Xboza 360 Arcade (Falcon) do NXE nie ma obrazu i  źwięku przez HDMI? – temat Pomoc Techniczna się kłania (Moderator)

Odpowiedz:
W sprawie dostepnosci konsoli z nowa plyta glowna – w momencie nowych dostaw do sklepow w calej Polsce trafily nowe modele konsol. W sprawie dźwieku – kilka tygodni temu pojawila się aktualizacja naprawiajaca ten problem. Jeśli będzie się jednak powtarzac proszę o kontakt z pomoca techniczna – nr Tel. 00800 441 1796
   Report 

02-20-2009, 3:14 PM
Reply Quote
@David88KRK
Skoro pytacie o dyski ja się zapytam o ceny kabli do Xboxa 360 czemu są one tak drogie??? Czy kabel VGA umozliwiający podpięcie Xboxa360 do monitora musi kosztować az 129zł?? Czy to jest naprawde tak zaawansowana i droga technologia? Rozumiem gdyby kabel kosztowal ok 70zł ale nie powyzej 100zł :/ Moze mi to Pan wytlumaczyc? Bylbym z góry wdzięczny i Pozdrawiam:)

Odpowiedz:
Polityka cenowa firmy Microsoft jest ustawiana centralnie przez Microsoft. Lokalne oddzialy nie maja duzego pola manewru w tym wypadku.
   Report 

02-20-2009, 3:15 PM
Reply Quote
@Zarluk
Witam czy jest szansa na pojawienie się modelu Arcade w czarnej obudowie. Wiem, że jest dostępna wersja Elite w kolorze czarnym, ale chciałbym nabyć wersję Arcade w czarnym kolorze, bo Elite jest dużo droższa. Łukasz

Odpowiedz:
W tej chwili nie ma planow wypuszczania konsoli w wersji Arcade w roznych kolorach.
   Report 

02-20-2009, 3:16 PM
Reply Quote
@krzyku
Właśnie awatary dostały nowe, narodowe koszulki. Dlaczego nie ma polskiej? Czyżby kolejny dowód na to, że kraj bez Live'a dla MS nie istnieje? Czy przez ostatni miesiąc prowadzone były jakiekolwiek działania w kierunku uruchomienia XBL PL?

Odpowiedz:
Brak narodowych koszulek jest związany z oficjalnym brakiem tej usługi w Polsce.
   Report 

02-20-2009, 3:16 PM
Reply Quote
@Gonzor91
W związku z premierą gry Gears of War 2 zrobiliście dwa konkursy: jeden  to o reklamę chodziło, a drugi polegał na tym, że wystarczy wysłać do Was email, w którym w treści byłoby napisane co zrobilibyśmy z plakatem. Potem ślad o tym konkursie zaginął, odpowiedzi na email od was nie dostałem. A plakat dostawało chyba tysiąc jak nie dziesięć tyśięcy pierwszych osób, które do Was napisało.

Odpowiedz:
Konkurs zostal rozstrzygniety. Ze zwycięzca kontaktowaliśmy się osobiście, który spędził dzien w Microsoft grajac przedpremierowo w Gears of War 2. Jesli będzie chciał – to może ujawnic się na tym forum.
   Report 

02-20-2009, 3:29 PM
Reply Quote
Re: Odp: Dzis pytanie - dzis odpowiedz.
na moje 4 pytania odpowiedzi nie ma. Ale cóż...wykraczają poza instrukcję i nie są odnosie polskiego live - a na tym wiedza edelmana się kończy Stick out tongue [:P]
   Report 

02-20-2009, 3:40 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Dzis pytanie - dzis odpowiedz.
IIShani - spokojnie, zaraz dostaniesz odpowiedz na swoje pytania:)
   Report 

02-20-2009, 3:41 PM
Reply Quote
@pietraszaq99
niewiecie kiedy będzie polski xbox LIVE

Odpowiedz:
W tej chwili nie mamy nic do zakomunikowania w tym temacie.
   Report 

02-20-2009, 3:42 PM
Reply Quote

@Dark AlexX oraz NoName13PL

Ktoś na forum PSX EXTREME napisał: "Nie wiem w jakim stopniu będzie to oficjalne info ale prawdopodobnie pod koniec lutego odbędzie się Polska premiera Xbox Live. Bardzo miła Pani z MS potrafiła odpowiedzieć mi właśnie na to pytanie. Czy to będzie prawda? Zobaczymy za miesiąc.
Info nie znalazłem w sieci niestety, piszę tylko to czego dowiedziałem się telefonicznie."

Wkleiłem też do tematu "Polski Xbox LIVE"
Nie chcę nic mówić ale i ja otrzymałem taką odpowiedz.

Szkoda że ta Pani nie podała mi swojego GT ;)

Odpowiedz:
Niestety nie potwierdzamy tych informacji.

Report 

02-20-2009, 3:43 PM
Reply Quote
@Nyggu91
Dobra ja też dorzucę pytanie czy to co napisał AlexX jest prawdą :P I czy najbliższa aktualizacja dorzuci możliwość łączenia (a konkretniej wymiany danych) między  eXem a Windowsem XP bo przecież eXPek jest bardziej popularny niż Vista (a przynajmniej tak mi się zdaje).

Odpowiedz:
Obecnie istnieje możliwość stremowania mediow z systemu Windows XP na konsole Xbox 360.
   Report 

02-20-2009, 3:47 PM
Reply Quote
@ScorpionPL
Czemu druga czesc Viva Pinata pt. Trouble in Paradise nie jest w jezyku PL? Wystarczyly by nawet napisy. Dawniej podano liste spolszczonych gier na X360 i tam widniala chyba VP oraz Too Human ktory tez nie ma jezyka PL choc bardziej sie nadwal do tlumaczenia niz takie Gears of War 2 ktore nie jest wymagajaca gierka - mozna powiedziec ze wystarczy isc do przodu i nie dac sie zabic.

Odpowiedz:
Decyzja o lokalizacji gier na jezyk polski jest oceniana poprzez pryzmat potencjalu sprzedazowego danego tytulu. W końcówce zeszłego roku wiekszy priorytet w tym względzie mialy u Nas przytoczone przez Ciebie Gears of War 2, Fable 2, Lips oraz Banjo Kazooie (skierowane do praktycznie tej samej grupy docelowej co Viva Pinata).
   Report 

02-20-2009, 3:48 PM
Reply Quote
@Kminek
Dlaczego sugerowana cena detaliczna gry Halo Wars wynosi 259 zł? Na Xbox Fun Day 2008 przedstawiciele Microsoftu ogłosili oficjalnie że wszystkie przyszłe tytuły Microsoft Game Studios wydane w Polsce będą kosztowały 199 zł - skąd więc różnica 60 zł?

Odpowiedz:
W naszym interesie jest aby gry kosztowaly 199 PLN. Niestety zmusily Nas do tego zawirowania związane z wysokim kursem Euro w stosunku do naszej polskiej zlotowki. Jeśli sytuacja ekonomiczna pozwoli, wrocimy do tego poziomu sugerowanych cen detalicznych. W sierpniu 2008 roku 1 Euro kosztowalo około 3.3 PLN, a obecnie 4.7 PLN, niestety gry sprzedawane w Polsce sa sprzedawane w równowartości Euro.
   Report 

02-20-2009, 3:49 PM
Reply Quote
@Xmanwspolska
siema stary morze ty potrafisz mi pomoc kupilem halo 2 wersje pc na viste i za cholere niemoge zagrac online bo wyskakuje mi ze muj region[szczecin] morze nienalerzec do uslugi live,jak prubuje sie zalogowac 2 raz to wyskakuje zarejestruj sie i stworz nowe konto mam juz chyba ze 6 kont i nic niedarady zrobic prosze powiedz oco tu chodzi i jak moge sie z tym uporac????
mam bardzo wazne pytanie,kiedy w polsce bedzie dzialac usluga live dla gier pc??np kupilem halo 2 pc i jednak niejest osiągalna dlaczego?? i kiedy bedzie aktywna???

Odpowiedz:
W tej chwili nie mamy nic do ogłoszenia w tym temacie, aczkolwiek w sprawie dalszych pytan w sprawie Visty prosimy o kontakt tutaj:  http://support.microsoft.com/select/default.aspx?target=assistance
   Report 
Page 10 of 30 (873 items)
« First ... < 8 9 10 11 12 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved