OwnRysiu wrote:
Witam, mam problem z zalogowaniem się do usługi Xbox Live. Problem polega na tym, że wyskakuje komunikat wystąpił problem z logowaniem do usługi. Proszę spróbować ponownie. Później kolejny komunikat wspomina o tym ze wystąpił problem z połączeniem internetowym. Może dodam jeszcze przydatne informacje: Kiedy robię sprawdzenie sieci to łączy się z siecią i internetem kolenie pasek stanu z XBL dochodzi do 1/3 i wyskakuje komunikat jak wyżej. Mieszkam w Irlandii i wcześniej łączyłem się z ta usługą bez większych problemów. Teraz mam opcje regionalne ustawione na Polskę czy zmienić na Irlandie, chociaż to nic nie zmienia? Jedyne co udało mi się zauważyć to to że serwer DNS mojej sieci jest inny niż wybierany automatycznie przez XB, ale po wprowadzeniu go na XB to też nic nie zmiania. Czy trzeba mieć wykupione konto GOLD żeby wogóle się łaczyć z XBL?
Z góry dzięki za jakie kolwiek potpowiedzi.
Ok. jeszcze przydatne pytanko które może ułatwić odpowiedź. Konsola łączy się z siecią bezpośrednio, przez router współdzielony z kompem czy poprzez kompa podłaczonego do netu? Czy jeszcze jakoś inaczej?
Moja konsola tez ma czasami takie objawy (PL, NEO), z tym że ja łączę konsolę za pośrednictwem kompa (kabel ethernet). Ale jak mi takie coś wyskakuje wyłączam wszystkie obciążenia internetowe na kompie (poczta, strony, komunikatory, itp.) i prubuję ponownie czasem muszę zrestartować neta (rozłączyć i połączyć się ponownie). I już wszystko działa.
Co do pozostałych pytań:
Opcje regionalne nie mają (nie powinny mieć) znaczenia.
Nie trzeba mieć Golda aby się łączyć z XBL.
to play or not to play that is the question ;)