Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by eXcentriczek at 10-15-2009 8:57 PM. Topic has 346 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 10 of 12 (347 items)
« First ... < 8 9 10 11 12 >

10-15-2009, 8:57 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Problem XBL.
Okey. Jeszcze raz dziekuje i mam pytanko =P. Czy to normalne, ze po wpisaniu hasła wyskakuje mi " Połączenie z usługą Xbox live jest w tej chwili niemożliwe. Spróbuj później." ?
   Report 

10-15-2009, 9:16 PM
Reply Quote
Odp: MGC, Xbox Live i Achievementy PROBLEM
przyczyna problemu:
XBOX LIVE oficjalnie NIEDOSTĘPNY w naszym pięknym nadwiślańskim kraju. dlatego nie możesz sprawdzić osiągnięć gracza na POLSKIEJ stronie usługi

Rozwiązanie: (w nawiasach podane odpowiednio język - kraj) w podanym adresie zmień pl-pl (polski - Polska) na np.:
en-au (angielski - Australia)
nl-be (holenderski - Belgia)
fr-be (francuski - Belgia)
en-CA (angielski - Kanada)
fr-CA (francuski - Kanada
en-gb (język angielski - kraj Wielka Brytania)
en-us (język angielski - kraj Stany Zjednoczone)
zh-TW (chiński? - Taiwan)
en-ie (angielski - Irlandia)
fr-fr (francuski - francja)
es-es (Hiszpański - hiszpania)
it-it (włoski - Włochy)
de-de (niemiecki - Niemcy)
lub inny (jeśli będzie taka potrzeba mogę zamieścić pełną listę)

W zalezności od wybranego języka kraju lista osiągnięć może być przetłumaczona na język w całości lub częściowo (nazwy i detale osiągnięć sa po angielsku, pozostałe teksty w języku kraju).
to play or not to play that is the question ;)
   Report 

10-15-2009, 9:22 PM
Reply Quote
Wielkie dzięki, działa:)
   Report 

10-15-2009, 9:47 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Problemy z Xbox Live
Informacja o błędzie ze strony support.xbox.com (W języku angielskim)

W skrócie krótkie tłumaczenie: błąd spowodowany przez niewłaściwą konfigurację sieci bądź blędzie XBL

Co z tym zrobić?
Jesli problem lezy po stornie microsoftu
należy wykonać test połączenia z xbox live w konsoli (Mój XBOX -> Ustawienia systemu -> UStawienia sieci -> Przetestuj połączenie z XBL). Jesli test się powiedzie spróbuj się połączyć normalnie. Osobiście w takim przypadku radzę odczekać kilka / kilkanaście minut np/ kawa / fajka / piwo / spacer z psem itp. co kto lubi i dopiero zabrac sięza test.

Jeśli problemem jest zła konfiguracja sprzętu:
należy sprawdzić czy odblokowane są odpowiednie porty (artykuł tego dotyczący znajdziesz tu:
http://support.microsoft.com/kb/908874/(Artykuł po angielsku).
   Report 

10-16-2009, 9:10 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Problem XBL.
dddddddddddd
   Report 

10-29-2009, 6:52 AM
Reply Quote
Odp: Problemy z Xbox Live
     Nie dawno musiałem zmienić miejsce zamieszkania zeby móc mieć xbox live gold. Teraz mam taki problem, bo mam gre mass effect w polskiej wersji i ona po zmianie zamieszkania jest po angielsku i zebym miał znowu po polsku musze zmienić chyba miejsce zamieszkania.Mam pytanie, gdy zmienie miejsce zamieszkania na Polske to usunie mi się xbox live gold?
   Report 

10-29-2009, 10:51 AM
Reply Quote
Re: Odp: Problemy z Xbox Live
 adasss wrote:
     Nie dawno musiałem zmienić miejsce zamieszkania zeby móc mieć xbox live gold. Teraz mam taki problem, bo mam gre mass effect w polskiej wersji i ona po zmianie zamieszkania jest po angielsku i zebym miał znowu po polsku musze zmienić chyba miejsce zamieszkania.Mam pytanie, gdy zmienie miejsce zamieszkania na Polske to usunie mi się xbox live gold?
przeprowadzałeś się za granicę aby mieć gold? kongratulary!

wydaje mi się, że wersja językowa gry zależy od języka dashboardu, a nie zarejestrowanego konta;

poza tym nie wiem co Ty tam mieszasz w ustawieniach, ale nie możesz na obecnym koncie (zakładam, że tam gdzie masz gold już wykupiony) zmienić lokalizacji - kraju na jaki jest zarejestrowane konto
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

10-30-2009, 10:28 AM
Reply Quote
Witam.
Próbując połączyć się z Windows Live ID w Gears of War wywala mi błąd "Zalogowanie do profilu LIVE było niemożliwe. Mogły wystąpić problemy z siecią lub usługa identyfikatora WINDOWS LIVE ID jest niedostępna."

Kiedy wchodzę w informacje o sieci pisze mi że jest tylko połączenie lokalne i nie połączono z inną siecią. Proszę o pomoc.
   Report 

10-31-2009, 8:54 AM
Reply Quote
 jerry1981pl wrote:
przyczyna problemu:
XBOX LIVE oficjalnie NIEDOSTĘPNY w naszym pięknym nadwiślańskim kraju. dlatego nie możesz sprawdzić osiągnięć gracza na POLSKIEJ stronie usługi

Ok, o tym doskonale wiem. Ale w czym tkwi problem. Zawsze kupowalem punkty, zdrapki. Chce je doladowac. A wyskakuje mi takie info:

W chwili obecnej nie można dokonywać zakupów na internetowym rynku usług Xbox LIVE. Dokonaj zakupu przy użyciu konsoli Xbox.
   Report 

10-31-2009, 10:51 PM
Reply Quote
Witam, przeprowadzam sie niemiec z wielkiej brytani i mam konto X live na WB i czy da sie jakos zmienić na Niemcy prosze o pilną odp.
   Report 

11-01-2009, 1:51 AM
Reply Quote
Nie da się tego zmienić,ale czym się tak przejmujesz ? Przecież nadal będziesz mógł korzystać ze swojego konta,niezależnie od kraju w którym przebywasz.

Idę ciemną doliną,lecz się nie lękam! Bo to mnie się lękają!
   Report 

11-01-2009, 8:26 PM
Reply Quote
mój problem jest taki: podłączam kabel internetowy (ten który "wychodzi" z modemu do kompa)- w xboxie włączam: [testuj połączenie] i okazuje się, że konsola nie jest połączona z... modemem. Wstępnie skonfigurowałem połączenie sieci automatycznie. Czy muszę podać nazwę hosta i numer MAC ?  O co chodzi?? Co i jak należy podłączyć, i do tego jak należy przeprowadzić konfigurację sieci?? Czy jest mi to ktoś w stanie wytłumaczyć, ot takim zwykłym językiem- krok po kroku? Proszę o info na maila: adam-salieri@wp.pl
   Report 

11-02-2009, 9:55 AM
Reply Quote
 Salieri PL wrote:
mój problem jest taki: podłączam kabel internetowy (ten który "wychodzi" z modemu do kompa)- w xboxie włączam: [testuj połączenie] i okazuje się, że konsola nie jest połączona z... modemem. Wstępnie skonfigurowałem połączenie sieci automatycznie. Czy muszę podać nazwę hosta i numer MAC ?  O co chodzi?? Co i jak należy podłączyć, i do tego jak należy przeprowadzić konfigurację sieci?? Czy jest mi to ktoś w stanie wytłumaczyć, ot takim zwykłym językiem- krok po kroku? Proszę o info na maila: adam-salieri@wp.pl
zacznij od tego co to jest za modem, skąd masz internet i czy wcześniej był do niego podłączony komputera, jeśli tak to z jaka konfiguracją
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

11-03-2009, 2:38 PM
Reply Quote
hej mam taki problem probuje zalozyc nowe konto i nic z tego nie wychodzi i u mnie i u kumpla a co najlepsze kumpel moze sie u mnie zalogowac na swoim starym koncie o co chodzi moze mi ktos pomoc?
   Report 

11-03-2009, 3:16 PM
Reply Quote
 Komar1987 wrote:
hej mam taki problem probuje zalozyc nowe konto i nic z tego nie wychodzi i u mnie i u kumpla a co najlepsze kumpel moze sie u mnie zalogowac na swoim starym koncie o co chodzi moze mi ktos pomoc?

Fajnie, ale brak szczegułów.
Napisz gdzie prubujesz założyć te konta (na kompie / na konsoli), Czy chodzi o konta windows live id/ xbox live id czy może lokalne tylko do forum / dla gościa konsoli bez dostępu do livea?
Czy wyskakuje jakiś błąd, konsola się wiesza itp?
problemów może być wiele i samo napisanie nie wychodzi niewiele mówi innym ludziom o Twoim problemie :(
   Report 

11-06-2009, 6:39 PM
Reply Quote
Mam Pewien problem, miałem konto na Xbox live (do GTA 4 PC ) i niestety zapomniałem E-maila : / jedynie pamiętam "nick" tego konta, czy tam nazwe, jest to "Misza225". jest jakiś sposób żeby dowiedzieć się, jaki e-mail był na tym koncie? proszę o pomoc :(
   Report 

11-07-2009, 11:22 AM
Reply Quote
 Salieri PL wrote:

Czy na komputerze sieć masz skonfigurowaną ręcznie czy automatycznie?
   Report 

11-07-2009, 1:48 PM
Reply Quote
 Misza25 wrote:
Mam Pewien problem, miałem konto na Xbox live (do GTA 4 PC ) i niestety zapomniałem E-maila : / jedynie pamiętam "nick" tego konta, czy tam nazwe, jest to "Misza225". jest jakiś sposób żeby dowiedzieć się, jaki e-mail był na tym koncie? proszę o pomoc :(

Niestety nie istnieje opcja odzyskiwania przypomnienia loginu jedyne co Ci zostaje to:
Sprawdzić konta pocztowe - może zachowałeś na którymś wiadomość od Windows, którą wysłał w momencie zakładania konta
Odpalić aplikację games for windows live, stronę xbox.com być może kiedyś wybrałeś tam autozapisywanie i ten adres mailowy będzie wpisany.
Od biedy próbować po kolei logować się na swoje konta pocztowe a w przypadku gdy i hasła nie pamiętasz próbować po kolei przypominacza haseł...

powodzenia :)
   Report 

11-07-2009, 7:53 PM
Reply Quote
Czyli nie ma w ogóle sposobu żeby dowiedzieć się na jakim e-mailu było zarejestrowane konto? niestety miałem format dysku, i login się nie zapamiętał. a co do hasła, to problemu nie będzie. jedynie tego e-maila nie pamiętam (mam pare e-mail'i, i tego akurat w ogóle nie pamiętam) :/
   Report 

11-07-2009, 8:22 PM
Reply Quote
 Misza25 wrote:
Czyli nie ma w ogóle sposobu żeby dowiedzieć się na jakim e-mailu było zarejestrowane konto? niestety miałem format dysku, i login się nie zapamiętał. a co do hasła, to problemu nie będzie. jedynie tego e-maila nie pamiętam (mam pare e-mail'i, i tego akurat w ogóle nie pamiętam) :/

Niestety zostaje metoda prób i błędów, albo usilny trening pamięci ;) pomyśl kiedy sięrejestrowałeś i jakiego maila mogłeś wtedy używać (może jakiegoś szkolnego, z pracy, albo serwisu który wtedy częściej nawiedzałeś)
jak się nie uda zawsze możesz zacząć korzystać z tego, z którego teraz piszesz - i rozpocząć przygodę ze swoimi grami od początku :)

a w zasadzie z gta iv (sprawdziłem Twoje gry ;))
Misza225
   Report 

11-07-2009, 8:38 PM
Reply Quote
W sumie masz rację, tak zrobię :P dzięki za pomoc ^^
   Report 

11-08-2009, 11:20 AM
Reply Quote
Problem z zalowaniem do XBL
Witam, mam problem z zalogowaniem się do usługi Xbox Live. Problem polega na tym, że wyskakuje komunikat wystąpił problem z logowaniem do usługi. Proszę spróbować ponownie. Później kolejny komunikat wspomina o tym ze wystąpił problem z połączeniem internetowym. Może dodam jeszcze przydatne informacje: Kiedy robię sprawdzenie sieci to łączy się z siecią i internetem kolenie pasek stanu z XBL dochodzi do 1/3 i wyskakuje komunikat jak wyżej.  Mieszkam w Irlandii i wcześniej łączyłem się z ta usługą bez większych problemów. Teraz mam opcje regionalne ustawione na Polskę czy zmienić na Irlandie, chociaż to nic nie zmienia? Jedyne co udało mi się zauważyć to to że serwer DNS mojej sieci jest inny niż wybierany automatycznie przez XB, ale po wprowadzeniu go na XB to też nic nie zmiania. Czy trzeba mieć wykupione konto GOLD żeby wogóle się łaczyć z XBL?
Z góry dzięki za jakie kolwiek potpowiedzi.
   Report 

11-08-2009, 11:41 AM
Reply Quote
Odp: Problem z zalowaniem do XBL
 OwnRysiu wrote:
Witam, mam problem z zalogowaniem się do usługi Xbox Live. Problem polega na tym, że wyskakuje komunikat wystąpił problem z logowaniem do usługi. Proszę spróbować ponownie. Później kolejny komunikat wspomina o tym ze wystąpił problem z połączeniem internetowym. Może dodam jeszcze przydatne informacje: Kiedy robię sprawdzenie sieci to łączy się z siecią i internetem kolenie pasek stanu z XBL dochodzi do 1/3 i wyskakuje komunikat jak wyżej.  Mieszkam w Irlandii i wcześniej łączyłem się z ta usługą bez większych problemów. Teraz mam opcje regionalne ustawione na Polskę czy zmienić na Irlandie, chociaż to nic nie zmienia? Jedyne co udało mi się zauważyć to to że serwer DNS mojej sieci jest inny niż wybierany automatycznie przez XB, ale po wprowadzeniu go na XB to też nic nie zmiania. Czy trzeba mieć wykupione konto GOLD żeby wogóle się łaczyć z XBL?
Z góry dzięki za jakie kolwiek potpowiedzi.

Ok. jeszcze przydatne pytanko które może ułatwić odpowiedź. Konsola łączy się z siecią bezpośrednio, przez router współdzielony z kompem czy poprzez kompa podłaczonego do netu? Czy jeszcze jakoś inaczej?

Moja konsola tez ma czasami takie objawy (PL, NEO), z tym że ja łączę konsolę za pośrednictwem kompa (kabel ethernet). Ale jak mi takie coś wyskakuje wyłączam wszystkie obciążenia internetowe na kompie (poczta, strony, komunikatory, itp.) i prubuję ponownie czasem muszę zrestartować neta (rozłączyć i połączyć się ponownie). I już wszystko działa.

Co do pozostałych pytań:
Opcje regionalne nie mają (nie powinny mieć) znaczenia.
Nie trzeba mieć Golda aby się łączyć z XBL.
   Report 

11-08-2009, 11:54 AM
Reply Quote
Konsola łączy się przez router kablem. Do routera są podłączone bezprzewodowo 3 komputery. W podpowiedzi do usunięcia błędu pisze że może mój internet może blokować połączenie Z XBL i zapora może nie przepuszczać tego połączenia, ale to dziwne bo wcześniej połączyło się bez problemów. A jeszcze jedno wcześniej chciał zrobić update i przez neta mu się nie udało ten sam problem. Zrobiłem mu update przez płytke z tym że za pierwszym razem wyskoczył komunikat po zrobieniu tego update i restarotwaniu konsoli że update zauktualizował się nie prawidłowo. to było wczoraj. Dzisiaj zrobiłem to jeszcze raz go przez płytke i juz się on nie pojawił. Może to nie istotne ale warto napisać.
   Report 

11-08-2009, 7:21 PM
Reply Quote
 Ownon wrote:
 Salieri PL wrote:
zacznij od tego co to jest za modem, skąd masz internet i czy wcześniej był do niego podłączony komputera, jeśli tak to z jaka konfiguracją

OK- sprawa jest taka: modem Motorola SBV5121E, internet dostarcza firma która "daje" mi sygnał telefonu oraz "kablówkę". Oczywiście- modem jest w ciągłym użyciu z kompem i został [modem] skonfigurowany przez... serwisanta który zakładał to urządzenie. Jeśli jesteście wstanie wytłumaczyć mi jak się do tego zabrać- będę wdzięczny. Pozdrawiam.
   Report 

11-08-2009, 7:31 PM
Reply Quote
 OwnRysiu wrote:
Konsola łączy się przez router kablem. Do routera są podłączone bezprzewodowo 3 komputery. W podpowiedzi do usunięcia błędu pisze że może mój internet może blokować połączenie Z XBL i zapora może nie przepuszczać tego połączenia, ale to dziwne bo wcześniej połączyło się bez problemów. A jeszcze jedno wcześniej chciał zrobić update i przez neta mu się nie udało ten sam problem. Zrobiłem mu update przez płytke z tym że za pierwszym razem wyskoczył komunikat po zrobieniu tego update i restarotwaniu konsoli że update zauktualizował się nie prawidłowo. to było wczoraj. Dzisiaj zrobiłem to jeszcze raz go przez płytke i juz się on nie pojawił. Może to nie istotne ale warto napisać.
ok sprubój na początek wyłączyć router, kompy i konsolę, potem włącz router, konsolę i sprubój ją połączyć (z przeprowadzeniem testu). Jak się uda to spokojnie możesz włączyć kompy. Jeśli się nie uda to może rzeczywiscie jakieś porty się poblokowały na tym połączeniu?
   Report 

11-09-2009, 1:48 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Problemy z Xbox Live
 Salieri PL wrote:
OK- sprawa jest taka: modem Motorola SBV5121E, internet dostarcza firma która "daje" mi sygnał telefonu oraz "kablówkę". Oczywiście- modem jest w ciągłym użyciu z kompem i został [modem] skonfigurowany przez... serwisanta który zakładał to urządzenie. Jeśli jesteście wstanie wytłumaczyć mi jak się do tego zabrać- będę wdzięczny. Pozdrawiam.
w pierwszej kolejności zobacz co masz ustawione w połączeniu sieciowym na komputerze (IP, brama, dns) - na konsoli powinieneś mieć to samo; zazwyczaj jest autmatycznie, ale zdarza się że jest inaczej
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

11-10-2009, 9:38 AM
Reply Quote
 Salieri PL wrote:
 Ownon wrote:
 Salieri PL wrote:

Jeśli to UPC to musisz za każdym razem gdy podłączasz inne urządzenie do modemu wyłączyć modem z zasilania. Czyli 1. Wyłącz kompa, Xa, modem (modemowi trzeba wyciągnąć wtyczkę z prądu) 2. Przełącz kable 3. Włącz modem poczekaj jakieś ok 30 sekund, włącz X'a (z ustawieniami domyślnymi, automatuczna konfiguracja) Powinno tryknąć, jeśli nie to możesz sprawdzić czy zmiana MAC adresu Xa na taki jak ma komp coś da, najlepiej jednak skontaktuj się z dostawcą netu.
   Report 

11-10-2009, 9:43 AM
Reply Quote
Jeśli masz taką możliwość do podepnij Xa do kabelka który "wchodzi" do router'a. Przełącz Xa na ustawienia automatyczne i wyłącz, dla pewności wyłącz modem. Potem włącz modem odczekaj ok 30s i włącz X'a. Ten test odpowie ci na pytanie czy XBL blokowany jest przez dostawcę netu czy router. W pierwszym przypadku gadaj z ISP w drugim z kimś kto ci pomoże skonfigurować router.
   Report 

11-10-2009, 9:44 AM
Reply Quote
 OwnRysiu wrote:
Poprzedni post jest do OwnRysiu
   Report 
Page 10 of 12 (347 items)
« First ... < 8 9 10 11 12 >

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved