Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by Hoobertoo PL at 02-20-2009 4:12 PM. Topic has 870 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 11 of 30 (871 items)
« First ... < 9 10 11 12 13 > ... Last »

02-20-2009, 4:12 PM
Reply Quote
Odp: Dzis pytanie - dzis odpowiedz.

@David88KRK

Witam. Czy z limitowaną wersją Halo Wars stanie się to samo co z GoW2 Limited Edition? Chodzi mi o kody które miały być w pudełku z grą ,ale się tam nie znalazły (moze kiedys mi je wyslecie bo przeciez wciaz czekam na odpowiedz dot. tego watku) czy w przypadku Halo Wars bedzie podobna kijowa akcja sluzaca nie wiem czemu?? I kto to wogole wymyślił , komu na tym zalezalo?? Przeciez te kody moglbym wykorzystac wtedy jak sie u nas pojawi oficjalnie Xbox Live zeby nie lamac regulaminu itp. W tym momencie zastanawiam sie czy kupowac wersje PL czy nie kupic zza granicy wersji UK :/

Odpwiedz:
Niestety edycja limitowana Halo Wars sprzedawana w Polsce nie będzie posiadać kodów do ściągnięcia dodatkowego contentu z Xbox Live.

Report 

02-20-2009, 4:19 PM
Reply Quote

IIShani - prawie zawsze to co najlepsze zostawiam sobie na koniec;)

@IIShani
  heh może nie zaszkodzi spróbować ;p

1. Czy Microsoft Games wyda wreszcie jakąś grę z grywalnym multiplayerem? Pytam bo niestety MS stał się głównym sponsorem PGA, i nie ma co się spodziewać gier innych wydawców ;p (I nie wspominaj mi tu o halo3, bo to dobre dla 12-latków, ani o GoW bo tam ping 400ms to norma)

2. Czy w  przyszłych grach wydawanych przez MS można się spodziewać (oprócz marnej jakości ;p) kolejnych akcji z brakującymi zdrapkami/kodami?

3. Czy któryś z nadchodzących updateów do x360 wprowadzi wreszcie przegladarkę WWW? Prziecież nawet Wii ma Operę, MS powinien poradzić sobie z tym w tydzień ;p

4. Czy wreszcie będzie możliwość oglądania DivXów z napisami? Przecież to nie może być aż tak trudne do zaimplementowania...

Jak znam życie to albo odpowiedzi nie dostanę, albo będzie to ten sam crap co zawsze - "nie ma na ten temat informacji", "na chwilę obecną nie mogę powiedzieć" etc. ale cóż...cuda się zdarzają...

Ktoś kiedyś powiedział, że polityk to osoba, która może mówić godzinami i nic tak naprawdę nie powiedzieć. Jeśli to prawda, edelman mógłby uciec przed rządem i stać się imperatorem wszechświata do południa Lol

Odpowiedzi:

ad.1 Nie sadze aby te kilkaset tysięcy grających w Halo 3 stanili tylko 12 latkowie. Jako, ze o gustach się nie dyskutuje, mamy nadzieje, ze znajdziesz w koncu grywalna gre w wersji multiplayer na Xbox 360.

ad.2 Na przyszłośc jesli dojdzie do podobnych rzeczy, odpowiednio wczesniej poinformujemy społeczność graczy o takim fakcie. W przypadku edycji limitowanej Halo Wars robimy to właśnie teraz - niestety gra zostanie pozbawiona dodatkowego contentu w postaci zdrapek.

Ad. 3.Producent konsoli w chwili obecnej nie wiedzi potrzeby takiej aplikacji. Naszym zdaniem konsola przede wszystkim sluzy do wygodnego grania. Najwygodniej przeglada się Internet na komputerach.

Ad. 4. Obecnie nie ma takich planow.

W sprawie przejecia kontroli nad wszechswiatem – kuszace, aczkolwiek aktualnie nie planuje takich krokow;).

Report 

02-20-2009, 5:36 PM
Reply Quote
Dziękuje:)
Panie Hubercie ja dziękuje ,ze wogóle Pan odpowiedział na nasze pytania:) Tylko mam prośbe mógłby Pan bardziej wyrabiać z terminem odpowiedzi:P A jak juz coś się ma opóźnić to niech Pan chociaz o tym napisze jeśli mozna bo nie wiem jak inni ale ja oczekuje na odpowiedzi z niecierpliwoscia:) Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki:) Trzymam kciuki aby te mapki do Gears of War 2 były dostepne i w sumie do Gears of War 1 tez poniewaz nie moge zdobyc osiągniec przez to na maxa:P
   Report 

02-20-2009, 7:03 PM
Reply Quote
Odp: Dziękuje:)
Panie Edelman dlaczego nie dostałem odpowiedzi na moje pytania co do dat uruchomienia Live w poszczególnych krajach oraz krajów z oficjalną sprzedazą X0. Proszę nie sugerować się podanym linkiem do google - nic nie ma. Bardzo proszę o niedyskryminowanie wybranych osób.
   Report 

02-21-2009, 9:56 PM
Reply Quote
Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź
witam.
hmm... jakby tu zacząć. Tak więc na ostatnim xbox fun day w 2008 roku brałem udział w turnieju pgr4, ostatecznie zająłem 3 miejsce, za co miałem otrzymać grę too human zaraz po premierze. Jednak tej gry nie otrzymałem do dziś!!! co jest dziwne, bo pan z microsoftu dzwonił do mnie klika razy z pytaniem, czy gra doszła bo została wysłana i możliwe, że poczta nawaliła.
Tak jak już wcześniej pisałem mimo szczerych chęci pana z microsoftu gra nie doszła, nie wiem co mam zrobić, gdzie i z kim się skontaktować.
Jak tą sprawę rozwiązać?
Proszę o odpowiedź.
   Report 

02-22-2009, 1:54 AM
Reply Quote
Dziś pytanie - dziś odpowiedź?
Biorąc pod uwagę ile czasu czekaliśmy na odpowiedzi, tekst z tytułu brzmi jak oksymoron ;P Ale i tak cieszę się że Edelman PL w końcu wrócił na forum. Dzięki za odpowiedź Hubert :) Co prawda nie jest pomyślna dla mnie i innych graczy, ale ważne że mogliśmy usłyszeć to od Ciebie.

Smuci mnie taka sytuacja. Przelicznik Microsoftu (i innych firm zresztą również) zakładający że 1$ = 1€ to istne kuriozum. Marzy mi się aby działaniu tego przelicznika poddać również polską Złotówkę, tak aby za gry konsolowe w Polsce ludzie płacili po 60 zł. Niestety, jako "pełnoprawny" członek Unii Europejskiej płacimy tak jak reszta, tyle że innymi banknotami. A że teraz Złotówka jest warta tyle co przysłowiowy cynamon z gaci...ehh...szkoda słów. Jest źle, nie wiadomo czy nie będzie gorzej, ale...no właśnie - ALE. Łyżką miodu w tej cysternie dziegciu może być fakt że (przynajmniej teraz) ceny zostały ustalone na poziomie ok. 260 zł a nie, jak wynikałoby z aktualnego kursu Zł względem €, 290 zł! Do tego trzeba pamiętać że 260 zł to tylko cena sugerowana a sprzedawcy detaliczni mają w zwyczaju zmniejszać przyznaną im marżę, tak aby ceny były jeszcze niższe. Wiem że to słabe pocieszenie, ale chyba nic innego nie pozostaje. No może poza modleniem się o rychłą śmierć spekulantów którzy doprowadzili do takiego stanu rzeczy :/

Chciałbym w tym miejscu zapytać, jakie dokładnie są aktualne sugerowane ceny detaliczne gier wydawanych w Polsce przez Microsoft (tytuły od Microsoft Game Studios)? Mam tu na myśli zarówno nowości jak i serię Classics. Chciałbym wiedzieć jak bardzo kryzys walnie nas po kieszeniach.

Life's a bi***. But, at least, a beautiful one.
   Report 

02-22-2009, 12:38 PM
Reply Quote
Odp: Dziś pytanie - dziś odpowiedź?
Kilka pytań:

1. Czy polski oddział Microsoft działa w temacie polski Xbox Live, jeśli tak to od kiedy to robi i co takiego oraz dlaczego nie przynosi to już od 2 lat żadnego skutku ?

2. Czy centrala w Redmont czyni jakieś postępy w rozszerzeniu usługi Xbox Live na nowe kraje ? Prosimy o jakieś szczegóły.

3. Dlaczego wykastrowana z kodów uboga polska wersja Halo Wars kosztuje od 259 PLN do nawet 289 PLN, natomiast pełna wersja tej samej gry w języku angielskim z kodami na mapki jest w cenie 195 PLN ? Czy pełnej wersji zawirowania walutowe nie dotyczą ?
   Report 

02-24-2009, 9:13 AM
Reply Quote
Dziś pytanie - dziś odpowiedź?
Pytanie za 100MSP

Teoretycznie i absurdalnie idiotycznie:

Jak to będzie, jeśli któregoś dnia z jakiegoś powodu przyjdzie do mnie Policja i sprawdzając mieszkanie natrafią na Xbox'a i odkryją, że nielegalnie korzystam z usługi XBL?

1. Jaki wyrok (konsekwencje) mi grozi?
2. Czy MS zawiesi/zlikwiduje mi konto?

No i z innej beczki:

3. Po co MS sprzedaje w Polsce swoje produkty z których legalnie nie można korzystać? (WiFi, zdrapki, gry z trybem online) ?
4. Czy to nie jest działanie na szkodę firmy ?
5. Skąd tak absurdalne ceny akcesoriów ? Czy MS nie zdaje sobie sprawy, że to Polska ze średnią ~3000zł to tylko ~600 euro i że większość ludzi/użytkowników zarabia mniej od tej średniej ?

Jak swego czasu przyznałem się kuplom zza oceanu jaki procent pensji idzie na zakup jednej konsoli i gier to mi współczuli i bili brawo równocześnie, bo zdali sobie sprawę ile wyrzeczeń musi robić Polski gracz. Oczywiście nie rozmawiałem przez XBL bo u nas go niema...
   Report 

02-24-2009, 9:46 PM
Reply Quote
Dzis pytanie - dzis odpowiedz.
Witam, chciał bym zacząć od dzień dobry ale nie dobry :9 Włączam konsole i co?? Z nie wiadomych przyczyn, Błąd, czerwone światło(Prawy dolny róg) iprenie w mojich oczach. No ale nie jestem tu aby zaliaić, mam nadzieje ze serwis szybko załatwi tą sprawe.

Pytania:
1.Czy jezli wydam pieniądze kupując zate Microsoftowe punkty gry i dodatki przez Live, pobiorę je na dysk a dysk potem zmienie to musze jeszcze raz płaciś za to co nabyłem?? (planuje zmianę dysku z 20 na 60GB) I czy dasię przenosić info z dysku na dysk?
Ad.1 Swoją drogą ządam jakiejś rekompensaty za to ze  kupuje konsole wcześniej, napędzam konsolowy rynek kupujac gry i akcesoria a moja kochana firma za te semee pieniądze po pewnym czasie daje 3 razy większy dysk który by mi się na prawde przydał!!! Ja się pytam dla czego?? Nie mam gwarance za 999zł które zapłaciłem a raty płace do dziś (ost miesiąc) nie dostanę dysku 120GB jak w Elite i oacza BluRay ?? Mozna tez zaczekać na Xboxa540 I kupić 360 Kiedy wszystkie gry będą po 100zł i lala. Przepraszam za szorstkość, nie jestem starym zmierzłym dziadem ale jakoś mnie to męczyło.  aliłem się i od razu mi lepiej XD
2.Jest szansa pograć w God of War na xbox-ie, moze chociaz Hevenly Sword or Little Big Planet o KillZonie nie wspomne,
(Śledzę prase i wiem ze to nie mozliwe ale specem nie jestem i się za niego nie uwazam ale skoro MS wywalczył Finall Fantasy i Tekkena moze jest szansa??, jeśli się myle myśląc "ze nie da rady" to się ciesze. I proszę mnie poprawic)

Gorrąco pozdrawiam.
Miłego grania
   Report 

03-01-2009, 2:44 PM
Reply Quote
1. Czy gry Mafia II i Alan Wake doczekają się polskich wersji językowych?
2. Dlaczego MS nie rozprowadza po sklepach MS Points i abonamentów do Live?
3. Czy planowane są jakieś polonizacje gier na Xbox'a 360 w najblizszym czasie?
   Report 

03-06-2009, 4:04 PM
Reply Quote
Witam. 1.Czy moze mi Pan powiedziec kto jest odpowiedzialny za  blokady zalozone na DLC np. mapy do GoW 1 i 2 ??? 2.Czy zostana kiedys sciagniete?? 3.Czy nie mozecie poprostu poprosic MS Redmond czy samego Billa Gatesa zeby wkoncu otwarl sie na Polske i zeby u nas stworzyli Xbox Live?? 4.Czy nie mozecie poprosic o pomoc studia Epic albo Cliffa Bleszinskiego zeby naciskal jako studio developerskie na MS aby rozszezył usługe na inne kraje bo poprostu gracze z tego powodu cierpią? 5.Czy nic w tym kierunku nie da sie zrobic zeby przyspieszyc start uslugi , czy musimy wejsc do strefy Euro zeby usluga ruszyła?? 6.Czy MS jest naprawde taki obojetny na klientów?? 7. Kiedy Wy sami spodziewacie sie wprowadzenia XL ja nie chce od Was zadnych obietnic tylko waszego zdania nie musicie chyba po to dzwonic do Redmond ?? 8. Dlaczego pod moim loginem na stronie xbox.com/pl widnieje napis " Przejdź na konto Gold już dzisiaj! ??? Ja np. jak pracowalem w piekarni to wiedzialem czy prezes wprowadzi nowe receptury do produkcji a co za tym idzie czy beda nowe rodzaje chlebów. Wiem brzmi moze zabawnie ,ale przeciez jak sie pracuje w jakiejs firmie to sie chyba mozna domyslac jak bedzie wygladac przyszlosc niektorych spraw zwiazanych chocby z XL.Niedawno w sieci udalo mi sie oglądnąc wywiad z Piotrem Pągowskim z Microsoft Polska i kiedy zostal zapytan o XL powiedzial mniej wiecej ,ze dopóki kraje posiadajace tą usługe będą zapewniac zadowalające dochody firmie to MS nie bedzie jakos specjalnie zainteresowany rozszerzaniem tej usługi na pozostałe kraje więc nie wiem czy MS nie chce zarobić wiecej pieniędzy czy poprostu jest tak ostrozny i boi sie ryzyka z tym zwiazanym. Prosze mi odpowiedź na wszystkie pytania a jest ich 8 i wydaje mi sie ,ze mozna na nie odpowiedzieć nie kontaktując się z MS Redmond bo ja to pytanie zadaje MS Polska a dokładnie Tobie Hubercie:) Pozdro
   Report 

03-07-2009, 5:32 PM
Reply Quote
Re: Odp: Dzis pytanie - dzis odpowiedz.
Ja ci odpowiem, bo wiem co MS powie, mianowicie: W tej chwili nie mogę się wypowiadać się w tym temacie. Krótko mówiąc MS ma Ciebie, mnie i resztę graczy głęboko w ... sam wiesz gdzie. Pieniądze i tak płyną a otwieranie usługi u nas po to aby zwiększyć obroty o 10% pewnie im się nie opłaca.
   Report 

03-09-2009, 11:18 AM
Reply Quote
@REZOK PL

witam.
hmm... jakby tu zacząć. Tak więc na ostatnim xbox fun day w 2008 roku brałem udział w turnieju pgr4, ostatecznie zająłem 3 miejsce, za co miałem otrzymać grę too human zaraz po premierze. Jednak tej gry nie otrzymałem do dziś!!! co jest dziwne, bo pan z microsoftu dzwonił do mnie klika razy z pytaniem, czy gra doszła bo została wysłana i możliwe, że poczta nawaliła. Tak jak już wcześniej pisałem mimo szczerych chęci pana z microsoftu gra nie doszła, nie wiem co mam zrobić, gdzie i z kim się skontaktować. Jak tą sprawę rozwiązać? Proszę o odpowiedź.

[Odpowiedź] Fakt – wystąpiły trudności w przekazaniu nagród. Bardzo proszę Cię o kontakt e-mail na adres: konkurs@microsoft.com z pełnym wyjaśnieniem sytuacji. Gra zostanie oczywiście niezwłocznie wysłana.
   Report 

03-09-2009, 11:20 AM
Reply Quote
@KMINEK

Chciałbym w tym miejscu zapytać, jakie dokładnie są aktualne sugerowane ceny detaliczne gier wydawanych w Polsce przez Microsoft (tytuły od Microsoft Game Studios)? Mam tu na myśli zarówno nowości jak i serię Classics. Chciałbym wiedzieć jak bardzo kryzys walnie nas po kieszeniach.

[Odpowiedź] Nie sugerujemy nigdy cennika. Posługujemy się tzw. ceną orientacyjną, która jest naszą obserwacją średnich cen w sklepach. Wynika ona oczywiście z ceny sprzedaży dystrybucyjnej, która ustalowna jest w EUR. Jak zauważyłeś, staramy się jak możemy, żeby cennik nie szedł do góry w takim stopniu jak umacnia się EUR w stosunku do złotówki bo mielibyśmy gry na półce w cenie ponad 300zł, tymczasem Halo Wars jest dostępne w większości  sklepów w cenie 249zł; nie przewidejmy, żeby Ninja Blade miał być droższy.
   Report 

03-09-2009, 11:21 AM
Reply Quote
@Adaho33
Kilka pytan:
1. Czy polski oddział Microsoft działa w temacie polski Xbox Live, jeśli tak to od kiedy to robi i co takiego oraz dlaczego nie przynosi to już od 2 lat żadnego skutku ?

[Odpowiedź] Zapewniamy Cię, że prowadzimy w tej sprawie standardowe działania –  analizy, badania (takie jak dostępność szerokopasmowego Internetu, kart kredytowych itd.). Musicie pamiętać, że uruchomienie usługi tego typu to działanie czysto biznesowe, a więc poniesione nakłady muszą przynieść zysk. Dodatkowo zwróć uwagę, że jesteśmy międzynarodową korporacją, w której pewne decyzje są podejmowane centralnie i tak od dwóch lat usługa XboxLive nie została uruchomiona w żadnym kreaju.

2. Czy centrala w Redmont czyni jakieś postępy w rozszerzeniu usługi Xbox Live na nowe kraje ? Prosimy o jakieś szczegóły.

[Odpowiedź] Ostatnim europejskim krajem w którym wprowadzono usługę Xbox Live była Portugalia, która znalazła się w strefie świadczenia tej usługi w drugiej połowie roku 2006.

3. Dlaczego wykastrowana z kodów uboga polska wersja Halo Wars kosztuje od 259 PLN do nawet 289 PLN, natomiast pełna wersja tej samej gry w języku angielskim z kodami na mapki jest w cenie 195 PLN ? Czy pełnej wersji zawirowania walutowe nie dotyczą ?

[Odpowiedź] Mogę jedynie zgadywać, że gra o której mówisz nie została zapewne sprowadzona do Polski oficjalnym kanałem dystrybucji (czyli  przy sprzedaży nie jest uwzględnione cło oraz podatek VAT)
   Report 

03-09-2009, 11:23 AM
Reply Quote
Re: Dzis pytanie - dzis odpowiedz.

@Kroolik 78
Pytanie za 100MSP
Teoretycznie i absurdalnie idiotycznie:
Jak to będzie, jeśli któregoś dnia z jakiegoś powodu przyjdzie do mnie Policja i sprawdzając mieszkanie natrafią na Xbox'a i odkryją, że nielegalnie korzystam z usługi XBL?
1. Jaki wyrok (konsekwencje) mi grozi? 
[Odpowiedź] Absolutnie żadne. Naruszając regulamin Xbox Live nie łamiesz polskiego prawa.

2. Czy MS zawiesi/zlikwiduje mi konto? Nic na to nie wskazuje.
[Odpowiedź] Bany na Xbox Live dotycza tylko i wyłącznie grania w pirackie wersje gier.

No i z innej beczki:
3. Po co MS sprzedaje w Polsce swoje produkty z których legalnie nie można korzystać? (WiFi, zdrapki, gry z trybem online) ?
[Odpowiedź] Microsoft nie może sprzedawać tego rodzaju akcesoriów i tego naturalnie nie robi. Robią to natomiast inne firmy, korzystając z wolności przepływu towarów, która wiaze się ze wspólnym rynkiem w ramach Unii Europejskiej.

4. Czy to nie jest działanie na szkodę firmy ?
[Odpowiedź] Patrz wyżej.

5. Skąd tak absurdalne ceny akcesoriów ? Czy MS nie zdaje sobie sprawy, że to Polska ze średnią ~3000zł to tylko ~600 euro i że większość ludzi/użytkowników zarabia mniej od tej średniej ?

[Odpowiedź] Polityka cenowa firmy Microsoft jest ustawiana centralnie przez Microsoft i musi być podobna przynajmniej w krajach Unii Europejskiej. Jeśli różnica w cenie produktów byłaby większa niż 20% uruchamia to zjawisko tzw. szarego importu, tj. pozostałe kraje Unii kupowałyby akcesoria w Polsce.

Report 

03-09-2009, 11:26 AM
Reply Quote

@ooRutek
Pytania:
1.Czy jezli wydam pieniądze kupując zate Microsoftowe punkty gry i dodatki przez Live, pobiorę je na dysk a dysk potem zmienie to musze jeszcze raz płaciś za to co nabyłem?? (planuje zmianę dysku z 20 na 60GB) I czy dasię przenosić info z dysku na dysk?

[Odpowiedź] Nie musisz płacić za każde powtórne ściągnięcie danych. Wystarczy że płacisz raz, system zapamiętuje każdą transakcję i od tej pory na swoje konto możesz ściągać wielokrotnie ten sam plik.

Ad.1 Swoją drogą ządam jakiejś rekompensaty za to ze  kupuje konsole wcześniej, napędzam konsolowy rynek kupujac gry i akcesoria a moja kochana firma za te semee pieniądze po pewnym czasie daje 3 razy większy dysk który by mi się na prawde przydał!!! Ja się pytam dla czego?? Nie mam gwarance za 999zł które zapłaciłem a raty płace do dziś (ost miesiąc) nie dostanę dysku 120GB jak w Elite i oacza BluRay ?? Mozna tez zaczekać na Xboxa540 I kupić 360 Kiedy wszystkie gry będą po 100zł i lala. Przepraszam za szorstkość, nie jestem starym zmierzłym dziadem ale jakoś mnie to męczyło.  aliłem się i od razu mi lepiej XD

[Odpowiedź] Rozumiemy Twoje stanowisko, ale cały rozwój technologii opiera się właśnie na tym, że wraz z jej rozwojem i upowszechnieniem spadają jej ceny. Dlaczetego np. Ford Focus po faceliftingu jest samochodem lepszym niż przed a kosztuje tyle samo. Czy użytkownicy wersji sprzed mają prawo być wkurzeni? Być może tak ale nie niczego to nie zmienia. Jeśli producent może zaoferować klientowi produkt taniej, bo koszty produkcyjne stają się niższe to na konkurencyjnym rynku po prostu to robi.

2.Jest szansa pograć w God of War na xbox-ie, moze chociaz Hevenly Sword or Little Big Planet o KillZonie nie wspomne,  (Śledzę prase i wiem ze to nie mozliwe ale specem nie jestem i się za niego nie uwazam ale skoro MS wywalczył Finall Fantasy i Tekkena moze jest szansa??, jeśli się myle myśląc "ze nie da rady" to się ciesze. I proszę mnie poprawic)

[Odpowiedź] Jest to mocno watpiwe, żeby nie powiedzieć niemożliwe. Choć po ostatnim E3 i wydarzeniach (zapowiedź Final Fantasy) nauczyłem się jednego -  „nigdy nie mów nigdy;)”.

Report 

03-09-2009, 11:27 AM
Reply Quote
@Manolito24
1.            Czy gry Mafia II i Alan Wake doczekają się polskich wersji językowych?

[Odpowiedź] W sprawie gry Mafia II radzimy kontakt z rodzimym dystrybutorem – firmą Cenega. W sprawie gry Alan Wake – niestety jest jeszcze za wczesnie na tego rodzaju ogłoszenia. Damy znać jak będzie potwierdzona data premiery.

2. Dlaczego MS nie rozprowadza po sklepach MS Points i abonamentów do Live?

[Odpowiedź] Z prostego względu – braku oficjalnej obecności usługi Xbox Live w Polsce. Wszystkie abonamenty i punkty dostępne w polskich skelpach (np. Empik) pochodzą od niezależnych dystrybutorów na własną rękę sprowadzających ten towar.

3. Czy planowane są jakieś polonizacje gier na Xbox'a 360 w najblizszym czasie?
[Odpowiedź] W najbliższym czasie (premiera 3 kwietnia) po polsku zagrasz w Ninja Blade. Z gier od innych wydawców – proszę zapoznaj się z ich ofertą i planami na najbliższy okres.
   Report 

03-09-2009, 11:30 AM
Reply Quote

David88KRK
Witam.
 1.Czy moze mi Pan powiedziec kto jest odpowiedzialny za  blokady zalozone na DLC np. mapy do GoW 1 i 2 ???

[Odpowiedź] Firma Microsoft, a konkretnie dział odpowiedzialny za Xbox Live.

2.Czy zostana kiedys sciagniete?? 
[Odpowiedź] Staramy się, żeby tak się stało mimo braku XboxLive ale z przyczyn technicznych do tej pory to nie nastąpiło.

3.Czy nie mozecie poprostu poprosic MS Redmond czy samego Billa Gatesa zeby wkoncu otwarl sie na Polske i zeby u nas stworzyli Xbox Live??
4.Czy nie mozecie poprosic o pomoc studia Epic albo Cliffa Bleszinskiego zeby naciskal jako studio developerskie na MS aby rozszezył usługe na inne kraje bo poprostu gracze z tego powodu cierpią?
5.Czy nic w tym kierunku nie da sie zrobic zeby przyspieszyc start uslugi , czy musimy wejsc do strefy Euro zeby usluga ruszyła??
6.Czy MS jest naprawde taki obojetny na klientów??

[Odpowiedź] Ad. 3,4,5 i 6: Jak już tutaj wspominałem, decyzja o wprowadzeniu usługi Xbox Live do danego kraju ma zawsze charakter biznesowy i silne podstawy ekonomiczne.  Nie jest tak, że decyzja o sprzedaży danego produktu czy usługi podejmowana jest w ramach dobrej woli czy próśb. Zainwestowane pieniądze muszą się zwrócić dla dobra wszystkich – samej firmy, jej akcjonariuszy, a takze Klientów i użytkowników produktów sprzedawanych przez Microsoft (którzy dzięki dobrym wynikom finansowym mogą spodziewać się dobrej obsługi, nowych produktów itd.)

7. Kiedy Wy sami spodziewacie sie wprowadzenia XL ja nie chce od Was zadnych obietnic tylko waszego zdania nie musicie chyba po to dzwonic do Redmond ??

[Odpowiedź] Niestety polityka korporacyjna zabrania nam w tej chwili komentowania tego rodzaju pytań. Mogę Cię zapewnić, że dzwonimy do Redmond w tej sprawie.

8. Dlaczego pod moim loginem na stronie xbox.com/pl widnieje napis " Przejdź na konto Gold już dzisiaj! ???

[Odpowiedź] Wyświetlanie tego komunikatu to błąd techniczny, za który serdecznie przepraszamy.

Ja np. jak pracowalem w piekarni to wiedzialem czy prezes wprowadzi nowe receptury do produkcji a co za tym idzie czy beda nowe rodzaje chlebów. Wiem brzmi moze zabawnie ,ale przeciez jak sie pracuje w jakiejs firmie to sie chyba mozna domyslac jak bedzie wygladac przyszlosc niektorych spraw zwiazanych chocby z XL.Niedawno w sieci udalo mi sie oglądnąc wywiad z Piotrem Pągowskim z Microsoft Polska i kiedy zostal zapytan o XL powiedzial mniej wiecej ,ze dopóki kraje posiadajace tą usługe będą zapewniac zadowalające dochody firmie to MS nie bedzie jakos specjalnie zainteresowany rozszerzaniem tej usługi na pozostałe kraje więc nie wiem czy MS nie chce zarobić wiecej pieniędzy czy poprostu jest tak ostrozny i boi sie ryzyka z tym zwiazanym. Prosze mi odpowiedź na wszystkie pytania a jest ich 8 i wydaje mi sie ,ze mozna na nie odpowiedzieć nie kontaktując się z MS Redmond bo ja to pytanie zadaje MS Polska a dokładnie Tobie Hubercie:) Pozdro

[Odpowiedź] Mogę odpowiedzieć parafrazując Twoje słowa: naturalnie w momencie w którym pracowałeś w piekarni, a decyzje o wprowadzeniu nowych gatunków pieczywa zostały podjęte, wiedziałeś kiedy możesz  spodziewać się nowch chlebów. Zapewne tez nie mogłeś informować wcześniej o tym fakcie swoich Klientów. Oficjalna komunikacja (np. „chleb razowy już za tydzień w naszej piekarni”) była uzgadniana z uberpiekarzem.Smile [:)] Do tego momentu  oficjalna odpowiedź na każe pytanie o datę jego wprowadzenia do piekarni, brzmiała: „Niestety w kwestii dostępności chleba razowego w naszej piekarni nie mam nic oficjalnego do zakomunikowania”:)
   Report 

03-09-2009, 4:23 PM
Reply Quote
Ok dzięki Hubert za odpowiedzi:) Co do tych danych i analiz rynkowych w jakiś sposób przyczyniających się do wprowadzenia usługi XL w naszym kraju to nie zapomnijcie o tym moi mili ,ze jest cos takiego jak karty  MS Points wiec prowadzenie badan tylko i wylacznie nad iloscia kart kredytowych jest malym błędem marketingowym:P Policzcie lepiej sprzedaz punktów MS na allegro albo w punktach sprzedazy w ktorych sa dostepne i wyślijcie centrali hehe:P Co do ostatniej odpowiedzi w pewnym stopniu sie z Tobą zgadzam:) Pozdro:)
   Report 

03-09-2009, 8:01 PM
Reply Quote
„Niestety w kwestii dostępności chleba razowego w naszej piekarni nie mam nic oficjalnego do zakomunikowania”:)

Hahaha coop MS polska i piekarni XD Tylko komunikaty sie nie zmieniaja :P

Zabawne pozdrawiam :D
Dzieki Hubercie za odpowiedzi :)

●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Rest In Peace Michael Jackson
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Peace Love and Microsoft <--- oksymoron xD
   Report 

03-09-2009, 8:02 PM
Reply Quote
I pytanie. Komisji Europejskiej strasznie się nie podoba to że taki iTunes nie jest dostępny m.in. w Polsce ponieważ narusza to prawo o swobodzie przepływu towarów - czy jakoś tak. Czy do MS też zostało skierowane pytanie od KE na temat nierównego traktowania krajów Europy?
   Report 

03-09-2009, 9:47 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Dzis pytanie - dzis odpowiedz.

Witam serdecznie..
7 lutego kupilem nastepujacy zestaw [konsola Xbox360 Premium 60GB + gra Prince of Persia]..
W duzej mierze zdecydowalem sie na konsole ze wzgledu na dolaczona do niej gre ktora tak szumnie byla reklamowana w TV..
Okazalo sie ze dolaczona do zestawu gra nie dziala a ja wtopilem 999PLN..
Konsola od miesiaca lezy w szafie gdyz nie stac mnie na kolejny wydatek [czytaj gre]..
Moje pytanie brzmi: Kiedy Microsoft Polska zamierza wymienic wadliwe plyty?! Bo w dziale obslugi klienta podobno wiedza o tym calym zamieszaniu z niedzialajaca plyta jednak nic konkretnego nie potrafia powiedziec..
Pozdrawiam..

Report 

03-09-2009, 10:11 PM
Reply Quote
8. Dlaczego pod moim loginem na stronie xbox.com/pl widnieje napis " Przejdź na konto Gold już dzisiaj! ???

[Odpowiedź] Wyświetlanie tego komunikatu to błąd techniczny, za który serdecznie przepraszamy.

... a ja tu wyczuwam chyba jakieś próby polskiego Xbox Live Big Smile [:D] , ciekawe dlaczego błąd jest tak ładnie przetłumaczony z ang. Get Gold Today! ... Chyba czuć chleb razowy z twojej piekarni
David88KRK Smile [:)]

Edelman PL dzięki za odp. i jedno pytanie
Czy "tanie" gry sprowadzone bez vatów i cła są jakoś mniej legalne od tych "droższych" z empiku ?

Report 

03-10-2009, 8:32 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Dzis pytanie - dzis odpowiedz.
 ossie pl wrote:

Witam serdecznie..
7 lutego kupilem nastepujacy zestaw [konsola Xbox360 Premium 60GB + gra Prince of Persia]..
W duzej mierze zdecydowalem sie na konsole ze wzgledu na dolaczona do niej gre ktora tak szumnie byla reklamowana w TV..
Okazalo sie ze dolaczona do zestawu gra nie dziala a ja wtopilem 999PLN..
Konsola od miesiaca lezy w szafie gdyz nie stac mnie na kolejny wydatek [czytaj gre]..
Moje pytanie brzmi: Kiedy Microsoft Polska zamierza wymienic wadliwe plyty?! Bo w dziale obslugi klienta podobno wiedza o tym calym zamieszaniu z niedzialajaca plyta jednak nic konkretnego nie potrafia powiedziec..
Pozdrawiam..

Nie wiem czy mogę odpowiadać na pytania, gdyż nie jestem pracownikiem MS, ale miałem identyczną sytuację, problem wyglądał podobnie, jednakże.. Towar kupiłem w Media Markt, zestaw taki sam i zapłaciłem dokładnie taką samą sumkę. Gdy wróciłem do domu, gra nie działała, tj. wieszała się przy starcie, pojechałem z grą do MM, oczywiście u nich działa pięknie, więc nie namyślając się za bardzo, pojechałem z całą konsolą. Okazuje się, że to nie płyta a czytnik płyt dvd jest jakiś felerny (podejrzewam, że promocja z PoP polega na tym, że wywalają z magazynów "nie do końca sprawdzone" napędy i dają w promocji z grą), na szczęście z miejsca wymienili konsolę. Powinieneś jeszcze raz skontaktować się z obsługą MS, jeśli nie podziała, jedź do sklepu gdzie kupiłeś konsolę i powiedz, że w trybie natychmiastowym mają wymienić ci konsolę lub natychmiast wysłać do naprawy (czy to płyta czy konsola, płacisz za produkt nie za jego część), jeśli będą jakieś problemy powołaj się na ustawę o prawach konsumenta a dokładnie na przepis "towar niezgodny z umową kupna, sprzedaży" ponieważ jest wadliwy. Trochę przesadziłeś z tym miesiącem zwłoki moim zdaniem :) PS. w Polsce jest tak, że sprzedawca ma obowiązek wymienić towar niezgodny z umową, MS jest jedynie gwarantem w/s technicznych a nie niezgodności. Troche to zawiłe, ale spędziłem kilka godzin rozmawiając z rzecznikiem konsumenta i jako tako łapie temat :)

Pozdrawiam
   Report 

03-10-2009, 9:39 AM
Reply Quote
Re: Odp: Dziękuje:)

@Obliwion PWNZ

Witaj, przepraszam, ze nie odpowiedzialem wczesniej na Twoje pytania:
1. Gdzie można znaleźć informacje, w których Państwach Xbox360 jest w oficjalnej sprzedazy? Ewentualnie mozecie taką listę podać?

[Odpowiedź]: Australia, Brazylia, Chile, Finlandia, Grecja, Indie, Japonia, Holandia, Polska, Singapur, Hiszpania, Tajwan, USA, Austria, Kanada, Kolumbia, Francja, Hong Kong, Irlandia, Korea, Nowa Zelandia, Portugalia, Słowacja, Szwecja, Zjednoczone Emiraty Arbaskie, Belgia, Czechy, Dania, Niemcy, Węgry, Włochy, Meksyk, Norwegia, Rosja, Południowa Afryka, Szwajcaria, Wielka Brytania.

2. Gdzie można znaleźć informacje, na temat tego, kiedy poszczególne Państwa dostały Xbox Live? Ewentualnie prosiłbym o podanie listy - "Kraj-data uruchomienia"

[Odpowiedź]: W listopadzie 2005 roku, usługa Xbox Live była dostępna w 24 krajach: Australia, Austria, Belgia, Kanada, Finlandia, Francja, Niemcy, Hong Kong, Irlandia, Włochy, Japonia, Korea, Meksyk, Holandia, Nowa Zelandia, Norwegia, Singapur, Hiszpania, Szwecja, Szwajcaria, Tajwan, Wielka Brytania, USA. W drugiej połowie roku 2006 Xbox Live zadebiutował w Portugalii, a we wrześniu 2007 w Indiach.

Report 

03-10-2009, 2:17 PM
Reply Quote
Naprawdę uważacie, że na Tajwanie jest więcej użytkowników, niż (by było) w PL? Nierozumiem...NIEROZUMIEM! Albo taka Japonia co z 1000 obywateli ma xboxy, reszta to Wii & DS, PS :)
   Report 

03-10-2009, 6:05 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Dziękuje:)
Dziękuję Panu Edelman za odpowiedź na moje pytanie. Teraz mamy bardziej klarowny obraz na polityke MS.
   Report 

03-10-2009, 10:31 PM
Reply Quote
Bo w Japoni trzeba się "pokazać" a Polska cóż Japonią to ona nie jest xD
Poza tym ostatnio czytałem że Xbox w Japoni ma się trochę lepiej bo ludzie zajarali się tam  jakimś samurajsko-mangowo-rpgowym "przebojem" :D

Koniciuła ;)
   Report 

03-12-2009, 6:39 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Dzis pytanie - dzis odpowiedz.

... a ja tu wyczuwam chyba jakieś próby polskiego Xbox Live , ciekawe dlaczego błąd jest tak ładnie przetłumaczony z ang. Get Gold Today! ... Chyba czuć chleb razowy z twojej piekarni
David88KRK

niestety muszę Cię chyba zmartwić. Nie ukrywam że mnie też to podpaliło ale szybko wróciłem na ziemię. Otóż sprawdziłem jak to wygląda na stronach w innych językach i niestety w jeszcze większych niż nasz Polski zaścianek "zapupiach" ten tekst widnieje w rodzimych tłumaczeniach (węgierski, suoim :) ). Oznacza to że standardowo nałożyli szablon języka na wszystkich stronach a nie tylko tych państw które mają /mogłyby mieć XBL :((
   Report 
Page 11 of 30 (871 items)
« First ... < 9 10 11 12 13 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved