Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by David88KRK at 03-13-2009 6:49 PM. Topic has 866 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 12 of 29 (867 items)
« First ... < 10 11 12 13 14 > ... Last »

03-13-2009, 6:49 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Dzis pytanie - dzis odpowiedz.
Witam. Kolega wyzej podał w którymś z tematów ten link:

http://www.chip.pl/chip/news/internet-i-sieci/e-handel/2009/03/itunes-i-xbox-live-w-polsce

Czy moze się Pan do niego odnieśc i zapytać centrale MS co ona o tym sądzi??? Czy to by przypadkiem nie rozwiązało problemu z licencjami , regionalizacja i kartami kredytowymi??

Pozdrawiam:)
   Report 

03-14-2009, 7:05 PM
Reply Quote
Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
Chce najpierw zaczac od sprawy zwiazanej z Xbox Live. Ja patrze na to troszke z innej strony. Otoz w moim odczuciu Xbox Live to nie jest cos na co czekam az tak bardzo w Polsce. Rozumiem o co wszystkim chodzi w tej sprawie i rowniez jestem za tym, aby w koncu sie pojawil. Nie mniej jednak nie mam zalu. Bylbym naprawde wkurzony w momencie, kiedy nie bylo by mozliwosci zarejestrowac sie na inny kraj, i gdyby Microsoft zaczal banowac konsole po IP (bron Boze przed tym :/. Na szczescie Microsoft rozumie jaka by przez to szkode ludzia wyrzadzil, zreszta zniesienie koniecznosci podawania fikcyjnego adresu tylko utwardza mnie w tym przekonianiu.). Jedyne o co mozna miec pretensje ,to moim zdaniem o blokady na download niektorych plikow i na miejscu Microsoft Polska w tej sprawie bym probowal zareagowac. Ciesze sie tez z liczby gier, ktore sa polonizowane. Uwazam ze wersja kinowa w takim Gears of War 2, to kapitalna sprawa. Kampania reklama, ktora przeszla np. przez kina tez zasluguje na slowa uznania. Powiem wprost - ja tam osobiscie nie mam kompletnie NIC do zarzucenia Microsoft Polska :). To tyle. Jedyne co bym chcial wiedziec w tym momencie, to to czy Xbox Fun Day odbedzie sie rowniez w tym roku ??, bo nigdzie nie moge znalezc informacji na ten temat :). Pozdrawiam goraco cale Microsoft Polska.
   Report 

03-17-2009, 9:08 AM
Reply Quote
Re: Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
Trochę mylnie to pojmujesz, Microsoft nie banuje polaków za grę przez Xbox Live na kontach np. UK, z jednego prostego powodu... gdyby wszyscy w Polsce mieli zbanowaną konsolę, a Xbox Live stał w takim martwym punkcje jak stoi teraz, to nie byłoby żadnego powodu nie przerabiania konsoli, co by poniosło za sobą falę strat dla producentów gier. Mimo, że Polska nie należy do krajów, gdzie każdego właściciela konsoli stać na zakup przynajmniej jednej gry tygodniowo, to zawsze to pieniądz.
   Report 

03-17-2009, 9:30 AM
Reply Quote
Re: Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
> Nie mogłem już edytować poprzedniego posta.

@David88KRK
Niestety, u nas ten proces potrwa bardzo długo, w szczególności z powodu braku "rozumu" u większości urzędników. Wystarczyłoby powołać zespół, który miałby pełnomocnictwo organów właściwych do podejmowania decyzji w określonych normach prawnych, ustawach i sprawach merytorycznych, ale przecież to nie byłaby Polska gdyby wszystko było po ludzku robione prawda? :)
   Report 

03-18-2009, 9:14 AM
Reply Quote
Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
@ Shagohad88 PL

Myslę ze mogę zdradzic maly sekret - prace nad Xbox Fun Day 2009 ruszyły. Szczegółów mozesz spodziewać sie juz wkrótce. Tymczasem zapraszam Ciebie oraz wszytskich aktywnych uzytkownikow naszego forum do zgłaszania swoich pomysłów w temacie utworzonym przez Wroga: http://forums.xbox.com/26331743/ShowPost.aspx
   Report 

03-26-2009, 12:40 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Dzis pytanie - dzis odpowiedz.
Dużo w tym temacie pytań o BANy, nie będę próbował być oryginalny. Korzystam z oryginalnej, nie przerobionej konsoli XBox360. Zapłaciłem za konsolę tyle ile płacą ludzie na całym świecie. Kupiłem z dziewczyną od listopada 9 gier na które wydałem znacznie więcej niż samą konsole, dziewczyna kupiła piękny telewizor LCD kabel HDMI i pięknie.
Wczoraj dziewczyna założyła sobie do tego ładny necik, wszystko ładnie podłączyłem i pytanie XL ? Oczywiście bez zastanowienia zalogowałem się na Wielką Brytanię ponieważ jak wiadomo Polskiego serwera nie ma.

1.Czy istnieje JAKAKOLWIEK możliwość BANa za rejestracje na serwerze innego kraju (wszystkie dane podałem prawdziwe...co was będę okłamywał).
Powiem szczerze, że gdybym dostał taką nagrodę za wydanie paru ładnych tysięcy na to żeby sobie pograć LEGALNIE nie byłbym zadowolony tym bardziej, że po odpakowaniu XBoxa zakupionego w Polsce ilość ulotek wynoszących na piedestał usługę gry online jest powalająca. Można a nawet trzeba nazwać to reklamą usługi w Polsce, czyli kupując produkt umożliwiający mi rozrywkę zarówno w domu jak i na sieci. Podążając dalej tym tropem taki BAN byłby (być może za duże słowo) przestępstwem. Chciałbym mieć pewność, że nie dojdzie NIGDY do czegoś takiego. Dodam, że dla użytkowników Sony Playstation 3 taki problem nie istnieje.

2.Druga sprawa są to wydania gier. Polacy są okradani, nawet jeśli nie mogę wykorzystać zdrapki czy bonusu, (chociaż ja osobiście nie widzę przeszkód ponieważ zapłaciłem za konsolę, która mi to umożliwia) to mogę sobie ją odsprzedać. Albo mieć ją po prostu dla faktu posiadania,zapłaciłem-zakupiłem-zasłużyłem. Ja rozumiem fakt, że gra nie może kosztować o połowę mniej tylko dlatego, że mniej zarabiamy, bo pół Europy kupowałoby w Polsce. Rozumiem również, że otwarcie XL w Polsce się nie opłaca bo tutaj ludzie więcej gier kradną niż kupują i to jest wina tych właśnie ludzi. Ale nie można mierzyć wszystkich jedną miarą, jak dla mnie Bill może wpaść i zobaczyć w co gram.

3. Trzecia sprawa dotyczy piractwa. Czy MS nie dysponuje żadnymi narzedziami do ścigania piractwa. Przeróbki sprzedawane na allegro, w większych miastach (wypowiem się na przykłądzie Łodzi gdyż mam blisko) można konsolę przerobić nawet w kilku miejscach na JEDNEJ ulicy. Zakup pirackiej gry nie stanowi żadnego problemu i nie ma przy tym nawet grama konspiracji, zeby próbować robić to tak żeby nikt nie widział. Ja się spotkałem nawet z sytuacjami gdzie ludzie się ze mnie śmiali bo kupuję oryginały. Nikt z tym nie walczy, a kary jak są to są praktycznie żadne. Wiem, że na zachodzie zjawisko to prawie nie istnieje. Zbanowaliście kilka tysięcy konsol, a teraz kolejne kilka tysięcy gra na flashach, które im to bez problemu umożliwiają.

4. Spotkałem się ostatnio z tanimi dyskami twardymi do XBoxa360 na aukcjach internetowych poczytałem na różnych forach, że są to domowymi sposobami tworzone dyski, nie mające nic wspólnego z MS poza obudową. Często widnieje tylko informacja, że jest to dysk używany a sprzedawany jest jako produkt MS. Czytałem również, że MS ma w przyszłych aktualizacjach BANować konsole z takimi dyskami. Ja się zgadzam, ale co jeśli ktoś jest przekonany, że ma oryginalny dysk, a któregoś dnia wstanie i się z XL nie połączy. Obawa jest nawet większa ponieważ po normalnych Microsoftowych cenach też się na coś takiego można naciąć.

Ja szczęście w nieszczęściu nie mam jeszcze dysku, ale na pewno jak będę kupował to nie będę się oglądał za tańszymi czy używanymi, kupię oryginalnie zapakowany w sklepie i będzie dobrze. Ale na pewno są użytkownicy, którzy szukali jakichkolwiek oszczędności ponieważ MS woła sobie za te dyski na prawdę ogromne pieniądze, one nie są po prostu tyle warte...chyba, że się mylę to również proszę o sprostowanie.

Czy nie myśleliście nigdy jako firma, o jakiejś kampani, która uświadomiłaby ludziom zagrożenia płynące z takiego stanu rzeczy. A może dzięki temu upieczecie dwie pieczenie na jednym ogniu i część użytkowników zacznie korzystać z oryginalnych produktów.
Czy walki z piractwem nie można podciągnąć pod działanie na szkodę firmy, w taki sposób można zmniejszać piractwo, zwiększać świadomość ludzi a co za tym idzie użytkowników korzystających z oryginalnych produktów.
Umówmy się, że na tą chwilę ja płacę więcej bo ktoś nie płaci nic.

Coca-Cola nie pozwala sobie jakoś pluć na znaczek MS pozwala a koszta przenosi na klientów.
Pytanie na koniec jest proste co macie zamiar zrobić ze złodziejami ?
   Report 

03-27-2009, 2:01 PM
Reply Quote
Odniosę się tylko do pkt. 4.

Edelman już odpowiadał na podobne pytanie:
"Firma Microsoft zaleca stosowanie licencjonowanych akcesoriow, sprawdzonych pod kontem kompatybilności z Xbox 360. Nie jestesmy w stanie przewidzieć kłopotów związanych z uzytkowaniem niewłaściwych akcesoriow."
Jak dla mnie jest to nieco wymijające, ale oznacza że nie będzie banów za dyski, no bo na zdrowy rozum w sumie za co... Dysk to dysk, kupując nieoryginalny nie łamiesz żadnych praw i regulaminów. Nie będziesz mieć tylko na niego gwarancji i tyle. Podobnie nikt nie może ci zabronić wymiany powiedzmy oryginalnych wentylatorów na inne (np. podświetlane).

- Did you hear that?
- It's just the wind.
- Yeah, right. When was the last time the wind said "hostiles" to you?
   Report 

03-27-2009, 6:51 PM
Reply Quote
Co z blokadą regionalną??
Witam. Juz wczesniej o to pytalem ,ale niestety z rozpaczy pytam po raz kolejny z nadzieją ze chociaz z blokadami uda Wam sie coś zrobić wiec: 1.czy istnieje szansa ,ze znikną blokady regionalne DLC ??? 2. Czemu w grze Prince of Persia (wersja polska) nie mozna odczytac dodatku Epilogue?? Mamy juz blokady a nawet jesli nie ma na cos blokady to są problemy z odpaleniem któregoś z dodatku z grą w polskiej wersji językowej:/
   Report 

04-08-2009, 12:48 PM
Reply Quote
Dzis pytanie - dzis odpowiedz.
Czesc,
przepraszajac za male opoznienia zapraszam do zapoznania sie z odpowiedziami na nurtujace Was pytania:).

PS: Krzyku - niestety musisz jeszcze poczekać na odpowiedz na Twoje pytanie. Sprawdzamy wszystkie mozliwosci (kontakt z polskim oddzialem oraz centrala).
   Report 

04-08-2009, 12:49 PM
Reply Quote
@ossie pl

Witam serdecznie..
7 lutego kupilem nastepujacy zestaw [konsola Xbox360 Premium 60GB + gra Prince of Persia]..
W duzej mierze zdecydowalem sie na konsole ze wzgledu na dolaczona do niej gre ktora tak szumnie byla reklamowana w TV..
Okazalo sie ze dolaczona do zestawu gra nie dziala a ja wtopilem 999PLN..
Konsola od miesiaca lezy w szafie gdyz nie stac mnie na kolejny wydatek [czytaj gre]..
Moje pytanie brzmi: Kiedy Microsoft Polska zamierza wymienic wadliwe plyty?! Bo w dziale obslugi klienta podobno wiedza o tym calym zamieszaniu z niedzialajaca plyta jednak nic konkretnego nie potrafia powiedziec..
Pozdrawiam..

Odpowiedz:

W sprawie niedziałającej gry możesz dochodzić swoich praw u sprzedawcy, który, jeśli produkt jest wadliwy, musi Ci go wymienić na sprawny. Podsumowując, skontaktuj się ze sprzedawcą żeby otrzymać nowy nośnik z Prince of Persia.
   Report 

04-08-2009, 12:51 PM
Reply Quote

@adaho33

Edelman PL dzięki za odp. i jedno pytanie
Czy "tanie" gry sprowadzone bez vatów i cła są jakoś mniej legalne od tych "droższych" z empiku ?

Odpowiedz:

Są „mniej legalne” w takim znaczeniu, że ich sprzedaż jest prowadzona poza oficjalnym obiegiem, w związku z czym brak jest np. oficjalnych danych dotyczącej sprzedaży i powiększania się rynku w Polsce. Nikt nie śledzi i nie sumuje liczby oryginalnych gier, które sprzedają się na serwisach aukcyjnych. Za to są prowadzone odpowiednie badania na temat ich sprzedaży w sklepach.

Report 

04-08-2009, 12:52 PM
Reply Quote

@qpa PL

Naprawdę uważacie, że na Tajwanie jest więcej użytkowników, niż (by było) w PL? Nierozumiem...NIEROZUMIEM! Albo taka Japonia co z 1000 obywateli ma xboxy, reszta to Wii & DS, PS :)

Odpowiedz:

Przypominam, że wg. ostatnich doniesień (niezależna instytucja badająca rynek w Japonii) konsola Xbox 360 osiagnęła wynik około 1 mln sprzedanych egzemplarzy. Wg pobieżnych danych, sztuka sprzedania 1 mln egzemplarzy konsoli w Polsce jeszcze się nikomu nie udała (no może producentowi Pegassusa);).

Report 

04-08-2009, 12:53 PM
Reply Quote

@Szeregowiec86

Trochę mylnie to pojmujesz, Microsoft nie banuje polaków za grę przez Xbox Live na kontach np. UK, z jednego prostego powodu... gdyby wszyscy w Polsce mieli zbanowaną konsolę, a Xbox Live stał w takim martwym punkcje jak stoi teraz, to nie byłoby żadnego powodu nie przerabiania konsoli, co by poniosło za sobą falę strat dla producentów gier. Mimo, że Polska nie należy do krajów, gdzie każdego właściciela konsoli stać na zakup przynajmniej jednej gry tygodniowo, to zawsze to pieniądz.

Odpowiedz:

Pragnę jedynie napisać, że banowanie konsol podpietych w sieci Xbox Live ma miejsce tylko i wyłącznie w przypadku konsol na których uruchamiane jest pirackie oprogramowanie. Nigdy nie zdarzyło się, aby blokowano konsole tylko i wyłącznie z powodu adresu IP, który nie pochodzi z kraju rejestracji danego Windows Live ID.

Report 

04-08-2009, 12:56 PM
Reply Quote

@miniowie

1.Czy istnieje JAKAKOLWIEK możliwość BANa za rejestracje na serwerze innego kraju (wszystkie dane podałem prawdziwe...co was będę okłamywał).
Powiem szczerze, że gdybym dostał taką nagrodę za wydanie paru ładnych tysięcy na to żeby sobie pograć LEGALNIE nie byłbym zadowolony tym bardziej, że po odpakowaniu XBoxa zakupionego w Polsce ilość ulotek wynoszących na piedestał usługę gry online jest powalająca. Można a nawet trzeba nazwać to reklamą usługi w Polsce, czyli kupując produkt umożliwiający mi rozrywkę zarówno w domu jak i na sieci. Podążając dalej tym tropem taki BAN byłby (być może za duże słowo) przestępstwem. Chciałbym mieć pewność, że nie dojdzie NIGDY do czegoś takiego. Dodam, że dla użytkowników Sony Playstation 3 taki problem nie istnieje.

Odpowiedz:

Tak jak w odpowiedzi na post użytkownika Szeregowiec86: Nigdy nie zdarzyło się, aby blokowano konsole tylko i wyłącznie z powodu adresu IP, który nie pochodzi z kraju rejestracji danego Windows Live ID. Bany dotyczyły konsol na których uruchamiano pirackie oprogramowanie.

2.Druga sprawa są to wydania gier. Polacy są okradani, nawet jeśli nie mogę wykorzystać zdrapki czy bonusu, (chociaż ja osobiście nie widzę przeszkód ponieważ zapłaciłem za konsolę, która mi to umożliwia) to mogę sobie ją odsprzedać. Albo mieć ją po prostu dla faktu posiadania,zapłaciłem-zakupiłem-zasłużyłem. Ja rozumiem fakt, że gra nie może kosztować o połowę mniej tylko dlatego, że mniej zarabiamy, bo pół Europy kupowałoby w Polsce. Rozumiem również, że otwarcie XL w Polsce się nie opłaca bo tutaj ludzie więcej gier kradną niż kupują i to jest wina tych właśnie ludzi. Ale nie można mierzyć wszystkich jedną miarą, jak dla mnie Bill może wpaść i zobaczyć w co gram.

Odpowiedz:

Ze względów prawnych (pozwy) Microsoft został zmuszony do ograniczania zawartości edycji kolekcjonerskich wydawanych przez siebie gier. Staramy się zawczasu informować o tym fakcie społeczność graczy. Rozumiem twoje rozgoryczenie, ale niestety na chwilę obecną nie można tego zmienić.

3. Trzecia sprawa dotyczy piractwa. Czy MS nie dysponuje żadnymi narzedziami do ścigania piractwa. Przeróbki sprzedawane na allegro, w większych miastach (wypowiem się na przykłądzie Łodzi gdyż mam blisko) można konsolę przerobić nawet w kilku miejscach na JEDNEJ ulicy. Zakup pirackiej gry nie stanowi żadnego problemu i nie ma przy tym nawet grama konspiracji, zeby próbować robić to tak żeby nikt nie widział. Ja się spotkałem nawet z sytuacjami gdzie ludzie się ze mnie śmiali bo kupuję oryginały. Nikt z tym nie walczy, a kary jak są to są praktycznie żadne. Wiem, że na zachodzie zjawisko to prawie nie istnieje. Zbanowaliście kilka tysięcy konsol, a teraz kolejne kilka tysięcy gra na flashach, które im to bez problemu umożliwiają.

Odpowiedz:

W działalność Microsoft nie jest wpisana walka z piractwem. Obowiązki bronienia praw autorskich wszystkich twórców (nie tylko gier, ale także muzyki i filmów) leżą po stronie odpowiednich instytucji.

4. Spotkałem się ostatnio z tanimi dyskami twardymi do XBoxa360 na aukcjach internetowych poczytałem na różnych forach, że są to domowymi sposobami tworzone dyski, nie mające nic wspólnego z MS poza obudową. Często widnieje tylko informacja, że jest to dysk używany a sprzedawany jest jako produkt MS. Czytałem również, że MS ma w przyszłych aktualizacjach BANować konsole z takimi dyskami. Ja się zgadzam, ale co jeśli ktoś jest przekonany, że ma oryginalny dysk, a któregoś dnia wstanie i się z XL nie połączy. Obawa jest nawet większa ponieważ po normalnych Microsoftowych cenach też się na coś takiego można naciąć.

Odpowiedz:

Nic nam nie wiadomo o fakcie zamiarach banowania takich konsol. Jednakże nie możemy przewidzieć innych konsekwencji używania nielicencjonowanych akcesoriów (awarie, problemy techniczne itd.). Zalecamy zakupy oryginalnych akcesoriów Microsoft lub akcesoriów, na które Microsoft udziela certyfikacji (znaczek na opakowaniu).

Ja szczęście w nieszczęściu nie mam jeszcze dysku, ale na pewno jak będę kupował to nie będę się oglądał za tańszymi czy używanymi, kupię oryginalnie zapakowany w sklepie i będzie dobrze. Ale na pewno są użytkownicy, którzy szukali jakichkolwiek oszczędności ponieważ MS woła sobie za te dyski na prawdę ogromne pieniądze, one nie są po prostu tyle warte...chyba, że się mylę to również proszę o sprostowanie.

Czy nie myśleliście nigdy jako firma, o jakiejś kampani, która uświadomiłaby ludziom zagrożenia płynące z takiego stanu rzeczy. A może dzięki temu upieczecie dwie pieczenie na jednym ogniu i część użytkowników zacznie korzystać z oryginalnych produktów.
Czy walki z piractwem nie można podciągnąć pod działanie na szkodę firmy, w taki sposób można zmniejszać piractwo, zwiększać świadomość ludzi a co za tym idzie użytkowników korzystających z oryginalnych produktów.
Umówmy się, że na tą chwilę ja płacę więcej bo ktoś nie płaci nic.

Coca-Cola nie pozwala sobie jakoś pluć na znaczek MS pozwala a koszta przenosi na klientów.
Pytanie na koniec jest proste co macie zamiar zrobić ze złodziejami ?

Odpowiedz:

Masz rację. Jednak jak już wspominałem wyżej – nie do Microsoftu należy walka z ludźmi, którzy naruszają polskie prawo (podrabiając różne produkty, a następnie sprzedając je bez podatków). Tym powinna zająć się policja, która walczy z przestępczością.

Report 

04-08-2009, 12:57 PM
Reply Quote

@David88KRK

Witam. Juz wczesniej o to pytalem ,ale niestety z rozpaczy pytam po raz kolejny z nadzieją ze chociaz z blokadami uda Wam sie coś zrobić wiec: 1.czy istnieje szansa ,ze znikną blokady regionalne DLC ??? 2. Czemu w grze Prince of Persia (wersja polska) nie mozna odczytac dodatku Epilogue?? Mamy juz blokady a nawet jesli nie ma na cos blokady to są problemy z odpaleniem któregoś z dodatku z grą w polskiej wersji językowej:/

Odpowiedz:

To jest problem techniczny dot. regionalizacji. Zwróć jednak proszę uwagę, że dotyczy do tej pory wyłącznie kilku tytułów. Ciężko mi wypowiadać się na temat Prince of Persia – nie jesteśmy wydawcą tej gry.

Report 

04-08-2009, 4:18 PM
Reply Quote
Odp: Dzis pytanie - dzis odpowiedz.

Mam pytanie, czy Microsoft ma jakis wplyw na spolszczanie,chodzi mi tu oczywiscie o Xboxa 360, gier przez Ubi albo EA? Czy sa planowane jakies spolszczenia w niedalekiej przyszlosci?
I jeszcze jedno, fajnie ze Exclusivy sa tlumaczone, pzdro.

Report 

04-09-2009, 7:45 AM
Reply Quote
Re: Odp: Dzis pytanie - dzis odpowiedz.
 koliskrystian wrote:

Mam pytanie, czy Microsoft ma jakis wplyw na spolszczanie,chodzi mi tu oczywiscie o Xboxa 360, gier przez Ubi albo EA? Czy sa planowane jakies spolszczenia w niedalekiej przyszlosci?
I jeszcze jedno, fajnie ze Exclusivy sa tlumaczone, pzdro.

A ja juz widzialem odpowiedz na podobnr pytanie w tym temacie <figielek> :P

●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Rest In Peace Michael Jackson
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Peace Love and Microsoft <--- oksymoron xD
   Report 

04-12-2009, 11:33 AM
Reply Quote
Ja mam szybkie pytanie czy juz cos wiadomo odnosnie PL LIVE ?? czy dalej MS Polska spi i nic nie robi?
Niewiem jak sie u was to odbywa czy wy jakies maile wysylacie z prosbami czy pokazujecie projekty Pl live. Poprostu wiecie juz cos?? Czy mamy liczyc na Nowego Xboxa i wtedy PL live?
   Report 

04-12-2009, 2:46 PM
Reply Quote
Nie odniósł się Pan do jednego z moich pytań, a szkoda:P
   Report 

04-13-2009, 1:20 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Dzis pytanie - dzis odpowiedz.
A ja mam pytanie o Savy do gier dlaczego nie mozna na jedej konsoli korzystac z sevow jak logujemy sie na inne konto niz sie wczesniej na innym koncie gralo. dlaczego nie mozna przenosic sevow na inne konta ,konsole czy zrobic sobie zapas.
chyba w sumie to jest wlasnosc uzytkownika i chyba ma prawo uzywac tego jak chce.
dlaczego nie mozna zmienic nazwy uzytkownika bo jakies tam punkty itp
mi te punkty nie sa potrzebne nie kozystam z live
   Report 

04-13-2009, 7:09 PM
Reply Quote
 miniowie wrote:
.... Czytałem również, że MS ma w przyszłych aktualizacjach BANować konsole z takimi dyskami. Ja się zgadzam, ale co jeśli ktoś jest przekonany, że ma oryginalny dysk, a któregoś dnia wstanie i się z XL nie połączy. Obawa jest nawet większa ponieważ po normalnych Microsoftowych cenach też się na coś takiego można naciąć. ...

Jeżeli za takie dyski były by bany to może też za nie oryginalne pady ??
Powiem szczerze, że Bill musiałby upaść na mózg gdyby rozdawał bany za dyski nie od M$. Mogli by się przyczepić tylko wtedy gdyby dysk w jakikolwiek sposób uszkodził ci konsole i ty byłbyś na tyle durny, żeby przy reklamacji wysłać im konsole razem z dyskiem ;)
   Report 

04-19-2009, 9:34 AM
Reply Quote
Mam pytanko odnośnie padów: czy też są objęte gwarancją jak sama konsola, i czy w przypadku totalnego zużycia bądź usterki, istnieje możliwość wysłania ich do serwisu?
   Report 

04-20-2009, 6:05 AM
Reply Quote
 EndrePL wrote:
Mam pytanko odnośnie padów: czy też są objęte gwarancją jak sama konsola, i czy w przypadku totalnego zużycia bądź usterki, istnieje możliwość wysłania ich do serwisu?

TAK. Dzwoń na infolinie :>
Pozdro.

●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Rest In Peace Michael Jackson
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Peace Love and Microsoft <--- oksymoron xD
   Report 

04-20-2009, 10:56 AM
Reply Quote
Na ile decyzja o wprowadzeniu lokalnego Live zalezy od inicjatywy i operatywnosci narodowych oddzialow MS?

Jakie kroki nasz oddzial MS podjąl aby wprowadzic Live?

Dlaczego na grach ani nowych konsolach nie ma wyraźnej informacji ,ze konsument nabywa produkt delikatnie mówiąc: "wybrakowany" z powodu braku polskiej usługi XBL?
   Report 

04-20-2009, 1:58 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Dzis pytanie - dzis odpowiedz.
Dziękówa.
   Report 

04-22-2009, 8:26 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Dzis pytanie - dzis odpowiedz.
 Kiepski John wrote:

Dlaczego na grach ani nowych konsolach nie ma wyraźnej informacji ,ze konsument nabywa produkt delikatnie mówiąc: "wybrakowany" z powodu braku polskiej usługi XBL?

Wyraźnej informacji czerwonymi wielkimi literami nie dostaniesz. Co mieliby napisać? "Kupując Xbox360 będąc mieszkańcem Polski nie masz dostępu do Xbox Live, przez co tracisz 1/2 funkcjonalności"? To nie po marketingowemu :) A tak masz gwiazdkę przy zachwalaniu Live! a poniżej malutkimi literami, że usługa nie wszędzie jest dostępna.

Ostrzeżenie jest? Jest. Więc o co chodzi? ;)
   Report 

04-22-2009, 8:44 PM
Reply Quote
 radekw wrote:
 Kiepski John wrote:

Wyraźnej informacji czerwonymi wielkimi literami nie dostaniesz. Co mieliby napisać? "Kupując Xbox360 będąc mieszkańcem Polski nie masz dostępu do Xbox Live, przez co tracisz 1/2 funkcjonalności"? To nie po marketingowemu :) A tak masz gwiazdkę przy zachwalaniu Live! a poniżej malutkimi literami, że usługa nie wszędzie jest dostępna.

Ostrzeżenie jest? Jest. Więc o co chodzi? ;)

No i dzięki tym małym literkom większość Polaków woli małymi literkami kombinować, VPN'ować, przerabiać, piracić itd.... Jak Kuba M$ - tak M$ Kubie.
   Report 

04-26-2009, 2:01 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Dzis pytanie - dzis odpowiedz.

witam dostalem konsole kupiona w niemczech teraz dzwonilem do was zeby dac do naprawy konsultantka przyjela zlecenie i wyslali mi te emaile z tymi kodami a czytalem stare posty to tam pisalo ze mozliwe zej ak konsola byla kupywana za granica mozecie obarczyc kosztami wysylki konsoli czy to jeszcze aktualne????

Report 

04-27-2009, 9:09 PM
Reply Quote
Steve Ballmer(prezes Microsoftu) odwiedził ostatnio Polskę
Witam!!!
Otóż mam pytania.Niedawno na jeden dzień Polskę odwiedził Steve Ballmer.Podczas prawie trwającego 30min wywiadu dal serwisu onet.pl .Zapewnił on ,że usługa XBOX LIVE pojawi się na pewno w Polsce.Tutaj padają moje pierwsze pytania.

1.W jaki sposób może odnieść się do tej wiadomości Polski oddział Microsoftu???

2.Steve Ballmer nie podał żadnej daty.Czy aktualnie trwają jakiekolwiek przygotowania lub działania w celu wprowadzenia usługi LIVE w Polsce???Tutaj jeszcze jedno pytanie.Według informacji od Microsoftu nie trwają pracę nad nowym XBOX'em.Jednak jak chyba wszyscy wiedzą pojawi się on kiedyś na rynku.Czy premiera Polskiego Live będzie mieć miejsce przed tym wydarzeniem???

3.Jeszcze jedno pytanie dotyczące LIVE.Jeśli usługa XBOX LIVE stała by się dostępna w Polsce to czy również tak by się stało z usługą Games for Windows LIVE.

4..Czy istnieje możliwość lub czy trwają pracę nad przeglądarką internetową do XBOX 360.Bo np. Jeśli ktoś nie posiada komputera a chciałbym odwiedzić kilka stron www może mieć z tym problem.Nawet konsola Wii posiada taką możliwość.

Report 

05-15-2009, 5:59 PM
Reply Quote
Dziś pytanie - dziś odpowiedź
Witam serdecznie, przepraszam za opoznienie w odpowiedzi na Wasze pytania (poczatek maja i urlopowe dlugie weekendy robia swoje).

@koliskrystian
Pytanie:
Mam pytanie, czy Microsoft ma jakis wplyw na spolszczanie,chodzi mi tu oczywiscie o Xboxa 360, gier przez Ubi albo EA? Czy sa planowane jakies spolszczenia w niedalekiej przyszlosci?
I jeszcze jedno, fajnie ze Exclusivy sa tlumaczone, pzdro.

Odpowiedź: Niestety nie. Microsoft ma jedynie wpływ na spolszczenia tych gier, które wydaje na polskim rynku. Jednak bądź spokojny – wiele tytułów od wydawców trzecich (jak wymienionych przez Ciebie Electronic Arts czy Ubisoft) będzie lokalizowanych w wersjach na Xbox 360.
   Report 
Page 12 of 29 (867 items)
« First ... < 10 11 12 13 14 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved