Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by Hoobertoo PL at 05-15-2009 6:02 PM. Topic has 760 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 13 of 26 (761 items)
« First ... < 11 12 13 14 15 > ... Last »

05-15-2009, 6:02 PM
Reply Quote
Odp: Dziś pytanie - dziś odpowiedź

@DOMELO731
Pytanie: Ja mam szybkie pytanie czy juz cos wiadomo odnosnie PL LIVE ?? czy dalej MS Polska spi i nic nie robi?
Niewiem jak sie u was to odbywa czy wy jakies maile wysylacie z prosbami czy pokazujecie projekty Pl live. Poprostu wiecie juz cos?? Czy mamy liczyc na Nowego Xboxa i wtedy PL live?

Odpowiedź: Polityka Microsoftu zabrania nam komentowania szerzej tego tematu poza wielokrotnie przytaczanym tutaj: „W tej chwili nie mamy niczego nowego do ogłoszenia w temacie polskiego Xbox Live". Dodam jedynie, ze naszym zdaniem premiera Xbox Libve w Polsce będzie mieć miejsca duzo wczesniej niz nowej konsoli.

Report 

05-15-2009, 6:03 PM
Reply Quote
@ansnfx
Pytanie:
A ja mam pytanie o Savy do gier dlaczego nie mozna na jedej konsoli korzystac z sevow jak logujemy sie na inne konto niz sie wczesniej na innym koncie gralo. dlaczego nie mozna przenosic sevow na inne konta ,konsole czy zrobic sobie zapas.
chyba w sumie to jest wlasnosc uzytkownika i chyba ma prawo uzywac tego jak chce.
dlaczego nie mozna zmienic nazwy uzytkownika bo jakies tam punkty itp
mi te punkty nie sa potrzebne nie kozystam z live

Odpowiedź: Savy gier są połączone z profilem gracza – muszą być ze względu na przyjety system osiągnięć. Gdyby nie pyły powiązane z profilem – bardzo łatwo można byłoby nieuczciwie nabijac sobie punkty.
W każdej chwili możesz zmienić nazwę swojego profilu – w zakładce „Moja konsola Xbox” wybierasz swój awatar, następnie „Edycja profilu” i „Nazwa Profilu”. Jeśli jesteś podpięty do sieci Xbox Live możesz zmienić swój GamerTag, jednak ta operacja jest płatna.
   Report 

05-15-2009, 6:04 PM
Reply Quote
@EndrePL
Pytanie: Mam pytanko odnośnie padów: czy też są objęte gwarancją jak sama konsola, i czy w przypadku totalnego zużycia bądź usterki, istnieje możliwość wysłania ich do serwisu?

Odpowiedź: Tak naturalnie – pady, tak jak każda część zestawu konsoli – są objęte gwarancją.
   Report 

05-15-2009, 6:06 PM
Reply Quote

@Kiepski John
Pytanie: Na ile decyzja o wprowadzeniu lokalnego Live zalezy od inicjatywy i operatywnosci narodowych oddzialow MS?

Jakie kroki nasz oddzial MS podjąl aby wprowadzic Live?

Dlaczego na grach ani nowych konsolach nie ma wyraźnej informacji ,ze konsument nabywa produkt delikatnie mówiąc: "wybrakowany" z powodu braku polskiej usługi XBL?

Odpowiedź: Finalną decyzję podejmuje centrala w USA, jednak do polskiego oddziału należy zdawanie raportów odnośnie statystyk pomocnych w podjęciu decyzji (jak skala penetracji rynku kartami kredytowymi, popularność szerokopasmowego Internetu itd.).

Zarowno na opakowaniu konsoli jak i broszurkach znajduje sie informacja, ze usluga Xbox Live nie jest dostepna we wszystkich krajach. Naturalnie rozumiemy wasze stanowisko w tej sprawie.

Report 

05-15-2009, 6:07 PM
Reply Quote
@Masterkozak12
Pytanie: witam dostalem konsole kupiona w niemczech teraz dzwonilem do was zeby dac do naprawy konsultantka przyjela zlecenie i wyslali mi te emaile z tymi kodami a czytalem stare posty to tam pisalo ze mozliwe zej ak konsola byla kupywana za granica mozecie obarczyc kosztami wysylki konsoli czy to jeszcze aktualne????

Odpowiedź:
Wysyłka konsoli na teren polski jest darmowa.
   Report 

05-15-2009, 6:10 PM
Reply Quote

@DojoPL
Witam!!!
Otóż mam pytania. Niedawno na jeden dzień Polskę odwiedził Steve Ballmer.Podczas prawie trwającego 30min wywiadu dal serwisu onet.pl .Zapewnił on ,że usługa XBOX LIVE pojawi się na pewno w Polsce.Tutaj padają moje pierwsze pytania.

Pytanie 1.W jaki sposób może odnieść się do tej wiadomości Polski oddział Microsoftu???

Odpowiedź: Spodziewamy sie ze Xbox Live zostanie wprowadzony do Polskie, jednak w tym monecie nie możemy podac dokładnego terminu.

Pytanie 2.Steve Ballmer nie podał żadnej daty.Czy aktualnie trwają jakiekolwiek przygotowania lub działania w celu wprowadzenia usługi LIVE w Polsce???Tutaj jeszcze jedno pytanie.Według informacji od Microsoftu nie trwają pracę nad nowym XBOX'em.Jednak jak chyba wszyscy wiedzą pojawi się on kiedyś na rynku.Czy premiera Polskiego Live będzie mieć miejsce przed tym wydarzeniem???

Odpowiedź: Naszym zdaniem premiera Xbox Libve w Polsce będzie mieć miejsca duzo wczesniej. Potwierdzamy, ze w tym monecie nie sa prowadzone żadne dzialania techniczne powiazane z wprowadzaniem Xbox Live. Jeśli zapadnie decyzja biznesowa o starcie tej uslugi (tocza sie negocjacje w tym zakresie) niezwłocznie poinformujemy Was o tym.

Pytanie 3.Jeszcze jedno pytanie dotyczące LIVE.Jeśli usługa XBOX LIVE stała by się dostępna w Polsce to czy również tak by się stało z usługą Games for Windows LIVE.

Odpowiedź: Nie jestesmy w stanie odp. na to pytanie, aczkolwiek technologicznie obydwie usługi sa ze soba mocno powazane.

Pytanie 4. Czy istnieje możliwość lub czy trwają pracę nad przeglądarką internetową do XBOX 360.Bo np. Jeśli ktoś nie posiada komputera a chciałbym odwiedzić kilka stron www może mieć z tym problem.Nawet konsola Wii posiada taką możliwość.

Odpowiedź: Nic nie wiemy na temat ewentualnych prac firmy nad takim rozwiązaniem – nie możemy się więc odnieść do Twego pytania.

Report 

05-20-2009, 7:48 AM
Reply Quote
Re: Odp: Dziś pytanie - dziś odpowiedź
Są prowadzone rozmowy ? Spodziewamy sie ?

To chyba przejaw najwiekszego postepu w sprawie xblpl od czasu jak posiadam xboxa XD
Miło :)

●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Rest In Peace Michael Jackson
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Peace Love and Microsoft <--- oksymoron xD
   Report 

05-21-2009, 9:32 AM
Reply Quote
Ha! I jeszcze "naszym zdaniem premiera Xbox Libve w Polsce będzie mieć miejsca duzo wczesniej niz nowej konsoli". Światełko w tunelu? Oby to nie był nadjeżdżający pociąg :)

- Did you hear that?
- It's just the wind.
- Yeah, right. When was the last time the wind said "hostiles" to you?
   Report 

05-23-2009, 4:40 PM
Reply Quote
:)
JAko doswiadoczony uzszkodnik forum xbox wiem, ze to nie temat do tego typu pytan ale... Szanowny panie Edelman Czy moze nam pan udzielić jakichś informacji odnośnie cen windowsa 7 ? (Podobno w MS już dawno wiedzą jakie będą ceny poszcególnyvh wersji :> ) Z reszta za niedługo te informaje mają być podane do oficjalnej wiadomości ale ja już nie mogę się doczekać i żyję z myśla "hmmm czy cena nowego windowsa spowoduje, że musze sobie wziąć jakieś blokery na cisnienie xd" Pozdrawiam z szacunkiem Vallhalen :)
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
   Report 

05-24-2009, 7:10 PM
Reply Quote
Re: :)
Może to głupie pytanie ale chciałem się dowiedzieć czy jak kupie punkty microsoft  i wykorzystam je na ściągnięcie dodatkowych map (do "Halo 3") ,a za tydzień kupie nowy dysk do konsoli to czy znów będę musiał płacić za ponowne ściagnięcie ?
   Report 

05-24-2009, 9:14 PM
Reply Quote
Re: :)
Raz zapłacone,możesz ściągać do woli.

Idę ciemną doliną,lecz się nie lękam! Bo to mnie się lękają!
   Report 

05-28-2009, 1:42 PM
Reply Quote
Lokalizacja gier Xbox 360
Witam, czy Microsoft ma jakieś plany związane z głębszą lokalizacją gier wydawanych na Xbox 360 (mam na myśli konkretnie produkty typu Lips, Scene It! i dopasowywanie ich do polskich realiów kulturowych - polskie piosenki, polskie filmy)?

Z pewnością zdajecie sobie Państwo sprawę, że na PS3 dostępne są Sing It! z polskimi hitami i Buzz! z polskimi quizami. Osobiście brakuje mi gier typowo imprezowych, dobrze zlokalizowanych na Xbox 360. Faktem jest, że np. takie Scene It! z tego właśnie powodu na naszym rynku nie ma racji bytu.

Cieszę się, że Xbox 360 jest tak dobrze promowany w naszym kraju, jednak - co oczywiste - mi, i innym posiadaczom konsoli reklama w tym momencie na nic się nie zda. Może warto przeznaczyć więcej pieniędzy na dogodzenie osobom, które już się na konsolę zdecydowały?

Sprzedać ją to nie problem, a (tak, wspomnę o tym, jakże bym nie mógł) brak polskiego Live'a, lepiej zlokalizowane tytuły na PS3 i PS Store zachęcają do tego dość intensywnie.

Pozdrawiam!
   Report 

06-03-2009, 11:30 AM
Reply Quote
Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
Obiło mi się kiedyś o uszy, że można będzie odwiedzić siedzibę polskiego MS. Jakie trzeba spełnić wymagania ;) ? Bo chętnie wybrałbym się na wycieczkę do MS i zobaczył jak się pracuje w MS.
   Report 

06-05-2009, 5:11 PM
Reply Quote
Odp: Lokalizacja gier Xbox 360

Hej Mr Zaryk,

Masz zupelna racje - zdajemy sobie sprawę z tego, iz lokalizacje gier to kluczowy element promocji konsol w Polsce. Do tej pory skupialismy swe wysilki na dostarczaniu zlokalizowanych gier w posaci kinowej (naszym zdaniem taka forma jest najlepsza - naprawdo bardzo rzadko zdarzaja sie gry bardzo dobrze zlokalizowane tzw. "voice actingiem"). 

Jak sam zapewne przeczuwasz, tworzenie polskiej zawartosci dla gier w rodzaju "Lips" czy "Scene It!" jest bardziej czaso- i zasobo-chlonne. Bedziemy sie starali aby w przyszlosc doszlo do tego, zeby moc spiewac polskie piosenki i zgadywac polskie zagadki, ale nie jestesmy w stanie teraz sie zadeklaorwac, kiedy bedzie miec to miejsce.

Report 

06-05-2009, 5:17 PM
Reply Quote
Mam do Pana takie pytanie czy może się Pan spytać Microsoftu, co najbardziej przeszkadza im w dodaniu do XBL Polski? Zakładam, że jeżeli jest serwis PSN w Polsce to chyba z pieniędzmi nie jest tak źle, a przecież PS3 w Polsce będzie pewnie mniej niż Xbox'ów 360. Może jakiś przepis w polskim prawie? Wtedy dałoby się może to załatwić np. zrobić jakąś petycję. Potrafią się kłócić o dzień wolny od pracy to może i taki przepis dałoby się zmienić?
   Report 

06-06-2009, 10:33 AM
Reply Quote
Dlaczego jak próbuje oddać konsole na gwarancje. Czyli robię żądam naprawy itp.
To wyskakuje :

Wprowadzone informacje o kliencie są niezgodne z istniejącym adresem. Aby kontynuować żądanie, przejrzyj dane i wykonaj jedną następujących czynności:

• Edytuj informacje o kliencie , aby zmienić pierwotnie wprowadzone dane
  • Skontaktuj się telefonicznie z pomocą techniczną , aby porozmawiać z pracownikiem działu pomocy technicznej i zakończyć realizację zlecenia.
Wcześniej jak zgłaszałem konsole do naprawy nie było czegoś takiego.
9.06.2009 roku kończy mi się gwarancja na 3 czerwone diody i akurat tak mam uszkodzoną konsole. Czyżby Microsoft robi to specjalnie żeby się skończył gwarancja a potem mam zapłacić za naprawę. W poniedziałek dzwonie na infolinie i tam zgłoszę naprawę. Ale zróbcie coś z tym błędem bo jak widzę to nie tylko ja tak mam.

[-]http://card.mygamercard.net/PL/amdtm.png[/-]
   Report 

06-06-2009, 6:14 PM
Reply Quote
Witam mam problem z konsola ktora nie jest przerobiona!!! a ma Bana!!!

Moim zdaniem konsola zostala dodana do listy zablokowanych konsol bo mialem podlaczony inny dysk, dysk byl pozyczony od kolegi aby zagrac od jego satnu gry(zobaczyc zakoncznie gry) podlaczylem dysk i zalogowalem sie na jego konto LIVE a na swoim koncie posiadal gry ktore byly grane przed premiera(Kolega ma przerobiona konsole)prosil zeby nie laczyl sie do LIve ale mysle mam nie przerobiana wiec raczej nie dostane Bana a tu zonk ;( i gdy nastopila premiera nowego Dasha proba zalogowania sie na swoje konto na moim juz dysku okazalo sie ze mam bana

I tu pytanie czy jest mozliwosc zeby jakos to cofnac??

A kolega dalej smiga na swoim koncie i gdzie tu sprawiedliwosc!!??!!

Konsola jest juz po gwarancij rocznik 2006 posiadam kilka gier orginalnych.

Nawet gdy konsola jest zablokowan to mozna wyjac dysk wlozyc do innej konsoli zalogowac sie i pobierac pliki i aktualnienia do gier ale to jest nie wygodne brak tylko mozliwosci grania.

Dlaczego nie jest w jakis sposob blokowany dysk twardy z danymi tylko konsola czy nikt nie pomyslal ze jest taka mozliwosc wymiany dyskiem??

Report 

06-07-2009, 3:21 PM
Reply Quote
...
   Report 

06-08-2009, 9:21 AM
Reply Quote
 xox69 wrote:
Witam mam problem z konsola ktora nie jest przerobiona!!! a ma Bana!!!

Moim zdaniem konsola zostala dodana do listy zablokowanych konsol bo mialem podlaczony inny dysk, dysk byl pozyczony od kolegi aby zagrac od jego satnu gry(zobaczyc zakoncznie gry) podlaczylem dysk i zalogowalem sie na jego konto LIVE a na swoim koncie posiadal gry ktore byly grane przed premiera(Kolega ma przerobiona konsole)prosil zeby nie laczyl sie do LIve ale mysle mam nie przerobiana wiec raczej nie dostane Bana a tu zonk ;( i gdy nastopila premiera nowego Dasha proba zalogowania sie na swoje konto na moim juz dysku okazalo sie ze mam bana

I tu pytanie czy jest mozliwosc zeby jakos to cofnac??

A kolega dalej smiga na swoim koncie i gdzie tu sprawiedliwosc!!??!!

Konsola jest juz po gwarancij rocznik 2006 posiadam kilka gier orginalnych.

Nawet gdy konsola jest zablokowan to mozna wyjac dysk wlozyc do innej konsoli zalogowac sie i pobierac pliki i aktualnienia do gier ale to jest nie wygodne brak tylko mozliwosci grania.

Dlaczego nie jest w jakis sposob blokowany dysk twardy z danymi tylko konsola czy nikt nie pomyslal ze jest taka mozliwosc wymiany dyskiem??

Jeszcze ma focha ze konsole banuja "dlaczego nikt nie pomyslal" hahahah <lol> Masz po prostu pecha zamiast chciec zobaczyc zakonczenie trzeba bylo samemu gre ukonczyc ;]

●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
   Report 

06-08-2009, 9:12 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Dziś pytanie - dziś odpowiedź
A co to ma do tego jak i tak gra byla odpalona  z orginalnej plyty (na konsoli nie przerobionej) tyle ze na dysku gdzie byla bibloteka gier pirackich.

Chyba chodzi o to zeby blokowac konsole gdzie naped jest przerobiony co umozliwia odpalenia pirackiej plyty
a nie o dysk gdzie sa tylko pliki z tych gier ktorych bez plyt i tak sie nie uruchomi.
   Report 

06-08-2009, 9:48 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Dziś pytanie - dziś odpowiedź
Chodzi o łamanie regulaminu a nie o piractwo. Choć z drugiej strony każdy podpięty do XBL łamie regulamin w Polsce.
   Report 

06-14-2009, 8:02 PM
Reply Quote
 amdtm wrote:
Dlaczego jak próbuje oddać konsole na gwarancje. Czyli robię żądam naprawy itp.
To wyskakuje :

Wprowadzone informacje o kliencie są niezgodne z istniejącym adresem. Aby kontynuować żądanie, przejrzyj dane i wykonaj jedną następujących czynności:

• Edytuj informacje o kliencie , aby zmienić pierwotnie wprowadzone dane
  • Skontaktuj się telefonicznie z pomocą techniczną , aby porozmawiać z pracownikiem działu pomocy technicznej i zakończyć realizację zlecenia.
Wcześniej jak zgłaszałem konsole do naprawy nie było czegoś takiego.
9.06.2009 roku kończy mi się gwarancja na 3 czerwone diody i akurat tak mam uszkodzoną konsole. Czyżby Microsoft robi to specjalnie żeby się skończył gwarancja a potem mam zapłacić za naprawę. W poniedziałek dzwonie na infolinie i tam zgłoszę naprawę. Ale zróbcie coś z tym błędem bo jak widzę to nie tylko ja tak mam.

amdtm, mozesz napisać jak skonczyła się sprawa z Twoją konsolą (RRoD). Mam ten sam problem i bede dzwonic w poniedziałek :) Wiem ze wczesniej miałem problemy z dodzwonieniem sie na numer help xboxa. dzięki za info.
   Report 

06-14-2009, 9:44 PM
Reply Quote
Edelman umarł ?

●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
   Report 

06-17-2009, 4:36 PM
Reply Quote
Jestem fanem gier z serii Call of duty. Do najnowszej części wyszedł już drugi zestaw map do multipeyer'a. Dlaczego obięty jest on regionalizacją i niemożna go nabyć?
   Report 

06-18-2009, 11:41 AM
Reply Quote
JOTEKpl ja tam mam drugi zestaw map.A wógóle to mam pytanie:Czemu XBOX Live GOLD na 1 miesąc jest tak drogo?
   Report 

06-18-2009, 1:15 PM
Reply Quote
Jak to zrobiłeś??????????????????????????????
   Report 

06-18-2009, 2:01 PM
Reply Quote
Re: Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
JOTEKpl zaloze sie ze nasz kapitan zrobil to magicznym sposobem VPN :) Poszukaj na forum ONLINE CENTER :) Sam w ten sposob sciagnalem dodatki do GoW2 :)
   Report 

06-19-2009, 9:04 AM
Reply Quote
LIVE w Polsce przed premierą nowej konsoli.
Witam!
Niedawno zadawałem pytanie odnośnie premiery LIVE! w Polsce przed premierą nowej konsoli.Usłyszałem odpowiedź ,że będzie to miało zdarzenie dużo wcześniej od premiery nowego sprzętu.Tymczasem Steve Ballmer w wypowiedzi dla The Executive's Club of Chicago wypowiada się ,że Nowy XBOX 360 będzie mieć premierę w 2010 roku.W takim razie mamy spodziewać się LIVE! w ciągu 6 miesięcy???

Jeszcze jedno pytanie.Steve Ballmer w swojej wypowiedzi mówił tylko i wyłącznie o nowym modelu XBOX'a 360 czy całkowicie nowej konsoli ,która ma zamiar rozpocząć nową generację???

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
DojoPL
   Report 

06-19-2009, 9:38 PM
Reply Quote
Re: LIVE w Polsce przed premierą nowej konsoli.
Mówił o nowym modelu,nie o nowej generacji. MS przewidział żywot X360 do 2015r,tak więc stwierdzenie że Live PL pojawi się dużo wcześniej niż nowa konsola,to pojęcie względne.
Idę ciemną doliną,lecz się nie lękam! Bo to mnie się lękają!
   Report 

06-19-2009, 10:16 PM
Reply Quote
Re: LIVE w Polsce przed premierą nowej konsoli.
Siedzę sobie i czytam ten temacik, odczuwając głównie gorzką satysfakcje z faktu iż zgodnie z moimi przypuszczeniami odpowiedzią na większość pytań są różne wariacje sentencji „nic nie wiem! A nawet jak wiem, to nie powiem!” Ale w pewnej chwili do łepetyny mej zaświtała myśl z dawna już pomyślana, lecz zagubiona w natłoku innych. I z owej pytanie me uczyć zamierzam:

Otóż, cóż tak trudnego jest w wprowadzeniu Lajwa na rynek polski? Faktem jest, iż prostym chłopem ze wsi jestem, lecz tak sobie rozumuje: Lii zdrapki do kupienia są w sklepach co poniektórych? Są. Lii ludzie pod Anglosasów się podszywając i tak bez problemu grają i korzystają, udowadniając tym iż łącza przepustowość dostateczną mają? Tak, grają.  Więc czyż uruchomienie usługi nie polegałoby na przełączeniu metaforycznego guzika w Wielkim a Potężnym Nadserwerze Majkrosoftu z „off” na „on”? Jakież tutaj wydatki, jakież inwestycje?

Jednakowoż przyznaję się, iż bezwład korporacji i sposób ich działania niejasny dla mnie i alogiczny jest, bowiem nie spoglądają one na Rzeczy jako na to czym są, tylko na Liczby owe rzeczy obrazujące. A statystycznie ja i mój pies mamy po 3 nogi….

Takoż pytanie jeszcze jedno mam! A mianowicie:

Czemuż to akcesoria wszelakie ceny mają wielkie niczym gwiazdy w kosmosie? Czytałem wcześniejsze wypowiedzi, jakoby polityka cenowa centrala, jakoby ceny dla unii jednakowe, lecz czy MS Pollando zdaje sobie sprawę, iż Polacy jak nikt inny kombinować potrafią i miast karty sieciowej od Majkrostftu za 300 zł, wolą kupić Access Point za 100, oraz kabel Ethernet za 2?

Ps. Proszę, wybaczcie mi styl powyższej wypowiedzi  - jest już po północy, a co ważniejsze jest Sesja. Mam nadzieje że mnie zrozumiecie :D

Report 
Page 13 of 26 (761 items)
« First ... < 11 12 13 14 15 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved