Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by Ownon at 06-20-2009 2:10 PM. Topic has 4677 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 131 of 156 (4,678 items)
« First ... < 129 130 131 132 133 > ... Last »

06-20-2009, 2:10 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
 mordeczka1236 wrote:
witam w jaki sposób zgrywa sie gry na dysk ?
Biblioteka gier > wybierasz grę którą chcesz zgrać pod warunkiem że płyta z grą jest w napędzie i masz dalej opcję ostatnia zgrania gry na dysk
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

06-20-2009, 2:11 PM
Reply Quote
Re: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
 kemilk666 wrote:
cześć wszystkim. mam taki problem z Xboxem który do nerwicy mnie doprowadza. mianowicie chodzi mi o to że zanim Box odczyta plytkę (która nie jest uszkodzona) mija 10 minut a napęd muszę otwierać z conajmniej 10 razy i nie zawsze to coś daje :/ Konsolę mam od około 5 miesięcy a gry same oryginały. Proszę o pomoc!!
polecam tylko serwis
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

06-20-2009, 2:23 PM
Reply Quote
Re: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie [problemów blad syetemu E73]
 megatom0505 wrote:
witam mam problem z kasola xbox 360 nie moge jej wlaczyc wyskakuje blad systemu E73 a z 4 diod migocze na czerwono tylko jedna bardzo prosze o pomoc za co z gory dziekuje!!!!
również serwis, ja nie wiem, oczekujecie ze usterki sprzętu uda się rozwiązać przez napisanie posta? przecież to z góry widać, nawet nie znając się, że coś padło, czy wciśnięcie trzech przycisków na padzie, równoczesne wciśniecie startu i obu gałek oraz stanięcie na głowie mogłoby pomóc?
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

06-20-2009, 2:24 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie [problemów
 Qazimodoo wrote:
mój xbox360 wrócił z serwisu był tam na E74 no i wszystko byłoby ok ,tylko ze obudowa została porysowana i wygląda jak wyciągnięta ze śmietnika - miał ktoś juz taki numer ? z tym serwisem we Frankfurcie /m ?
nie, powinna wrócic w taki stanie w jakim została wysłana, musisz reklamować reklamację :]
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

06-20-2009, 2:34 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
 oCMobMaybe wrote:
Mam następujący problem z siecią:
Mój komputer łączy się z routerem przez Wi-Fi. Karta dziala normalnie, DNS też. Nie udostępniam połączenia bo nie da się tego zrobić. Zamiast tego zainstalowałem serwer proxy, dzięki czemu mój komputer działa jak inny Router, tworzy malutką sieć. Karta Wi-Fi ma IP 192.168.0.196. Z racji tego, że karta sieciowa jest już w nowej "sieci" ma IP 192.168.1.1 a XBOX 192.168.1.2. DNS dla obu urządzeń (karty i Xboxa) przepisalem z ustawień karty Wi-Fi.
Mimo to Xbox na etapie testowania połączenia z internetem (z siecią łączy się normalnie) wyświetla że DNS nie przekształcił nazw domeny Xbox live i Xbox.com. Gdzie leży problem? Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc.
a skąd masz internet?

i czemu stawiasz proxy? jaka karta ma IP 192.168.1.1, w komputerze? umiesz konfigurować sieci, czy to z jakiegoś poradnika lub metodą prób i błedów? może zapora? jaki masz system? najlepiej udostępnić właśnie połaczenie w komputerze lub wpiąć sie z konsola bezpośrednio do routera (kablem lub jeśli nie ma możliwości to bezprzewodowo za pomocą karty bezprzewodowej do konsoli)
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

06-20-2009, 4:33 PM
Reply Quote
Internet mam z routera - router stoi w innym pokoju i dlatego łącze się przez Wi-Fi. IP 192.168.1.1 ma karta ethernet łącząca się z Xboxem. Metodę wziąłem z poradnika dołączonego do proxy. Zaporę wyłączyłem (WinXP). Wpięcie się bezpośrednio do routera odpada bo jak mowilem stoi w innym pokoju, karta Wi-Fi do Xboxa kosztuje dużo, a udostępnianie wyświetla błąd (z powodu tego, że mój dostawca przydziela adresy IP automatycznie). Tak więc została jedna opcja - proxy.
   Report 

06-20-2009, 4:38 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
niewiem czy uda mi sie pomoc ale jak ja mialem problemy z podłączeniem sie -
połączenia sieciowe-konfiguruj siec w domu lub malej firmie i tak pokolei i udało mi sie moze to pomoze
   Report 

06-20-2009, 6:16 PM
Reply Quote
Odp: Kierownica - Wireless Racing Wheel - czas reakcji
Ja miałem tą kierowniczkę  niecały rok i się zepsuła , ale póki  działała to w wyścigi grało się świetnie .
Dosłownie.

Już niedługo - Dragon Age : Początek :0
   Report 

06-20-2009, 10:10 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
Tayfun to niestety nic nie da. Zadziałało by gdyby ustawienia karty Wi-Fi były złe a są dobre
   Report 

06-21-2009, 6:15 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Problem z kontem XBOX Live
No to ja mam inny śmieszniejszy problem:

Konsola nie przerobiona, nie zbanowana (nie była bo kupiona nóweczka z UK Pro60GB, konto gold do 04.2010 zakładane w UK - grane w UK a później w PL - od stycznia bez problemów ), gry orginały bez jakichkolwiek kopii, konsolka nie przerobiona, wszysko było ok ale od jakiegoś tygodnia zwariowała.

Przy próbach połączeniaz rynkiem i pobrania czegokolwiek  mam błąd 80072af9 lub 80007ef2 - i natychmiastowe wylogowanie z live.

Zniknął język polski z Forza2 (gra po polsku kupiona w PL - działała w PL)

GOW2 - przy zalogowaniu do XBL i odpaleniu gry - wymusza ma mnie aktualizację - po czym wylogowuje z XBL (atuomatycznie) i wraca do menu głównego.

Wspólny problem: - przym wylogowaniu z XBL i powrocie do menu głównego nie mam nic więcej poza dziłami Moja Konsola i Przyjaciele.

Nie jestem w stanie dołączy siadnej sesji znajomych (obojętne czy polskiej czy angielskiej/franc.)

Cache pamięci wyczyszczony, z netem ne ma problemów, wszystko stoi na ruterze (odblowane wszystkie porty naące do gier i XBL // opcja auto nie zmienia sytuacji) połączenie kablowe router XB, kompy (2) wifi - nie mają problemów, komunikacja XB <-> ok.

Gorąca linia rozkłada ręce - prosze spróbowac za parę chwil, problem powinien ustąpic.....
   Report 

06-21-2009, 6:17 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Problem z kontem XBL

Konsola nie przerobiona, nie zbanowana (nie była bo kupiona nóweczka z UK Pro60GB, konto gold do 04.2010 zakładane w UK - grane w UK a później w PL - od stycznia bez problemów ), gry orginały bez jakichkolwiek kopii, konsolka nie przerobiona, wszysko było ok ale od jakiegoś tygodnia zwariowała.

Przy próbach połączeniaz rynkiem i pobrania czegokolwiek  mam błąd 80072af9 lub 80007ef2 - i natychmiastowe wylogowanie z live.

GOW2 - przy zalogowaniu do XBL i odpaleniu gry - wymusza ma mnie aktualizację - po czym wylogowuje z XBL (atuomatycznie) i wraca do menu głównego.

Wspólny problem: - przym wylogowaniu z XBL i powrocie do menu głównego nie mam nic więcej poza dziłami Moja Konsola i Przyjaciele.

Nie jestem w stanie dołączy siadnej sesji znajomych (obojętne czy polskiej czy angielskiej/franc.)

Cache pamięci wyczyszczony, z netem ne ma problemów, wszystko stoi na ruterze (odblowane wszystkie porty naące do gier i XBL // opcja auto nie zmienia sytuacji) połączenie kablowe router XB, kompy (2) wifi - nie mają problemów, komunikacja XB <-> ok.

Gorąca linia rozkłada ręce - prosze spróbowac za parę chwil, problem powinien ustąpic.....
   Report 

06-21-2009, 6:21 AM
Reply Quote
Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów

Report 

06-21-2009, 9:46 AM
Reply Quote
Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
Sprawdź czy jak odłączysz wszystkie peryferia (w tym dysk) to też będziesz miał problem. Jeśli tak, to problem stwarza konsola. Jeśli nie, to dysk się posypał.
   Report 

06-21-2009, 5:27 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
no to mam popgrane - osobny profil nic nie daje więc konsolka pada, przypomniałem cobie miała raz 2czerwone diodki i zwiecha. Wogóle włączając gierki wywala mnie zXBL i nic nie wyświetla
   Report 

06-21-2009, 8:27 PM
Reply Quote
Witam. Mam następujący problem: grałem w grę i odblokowałem osiągnięcie za 15 GS. Problem w tym, że na karcie osiągnięcia nie pokazywało że zdobyłem osiągnięcie - nie było obrazka osiągnięcia oraz liczba osiągnięć się nie zmieniła (suma pkt gamescore na profilu jednak zwiekszyła się o te 15gs). Więc ponownie zrobiłem to czego gra wymaga i PONOWNIE (!!!!) dostałem tego samego achievement'a. Na profilu już wyświetla że go zdobyłem (jest obrazek oraz zwiększyła się liczba osiągnięć) ale dodatkowo dodało mi kolejne 15 punktów Gs !! Teraz obawiam się, że jak będzie polski live, to zostanę ogłoszony cheaterem - ponieważ liczba pkt GS nie odpowida tym osiągnięciom które zdobyłem (te 15 pkt) :( Co z tym można zrobić? Gram uczciwie, nic nie majstruję przy moich osiągnięciach, gry są legalne. Może wiecie cos na ten temat? Profil jest lokalny.
   Report 

06-21-2009, 8:51 PM
Reply Quote
Niemożliwe by dwa razy policzyło ci GS'a. Co to za osiągnięcie; czy na pewno miałeś cały czas zalogowany ten sam profil?
PS: czy rzeczywiście wierzysz w polskiego Live?
   Report 

06-21-2009, 9:05 PM
Reply Quote
Re: Odp: Kierownica - Wireless Racing Wheel - czas reakcji
Grałem, gram w Forze i jest OK, chwilę grałem w NFS undercover i też fajnie, Burnout Paradise za to kiepsko. Może zależy to od gry
   Report 

06-21-2009, 9:10 PM
Reply Quote
Osiągnięcie to: Double Up w grze Lode Runner - przejdź pierwszy stage w co-op journey. Grałem z bratem - u niego taka sama sytuacja jest :(. Napewno nie było żadnego przelogowywania się - nic z tych rzeczy. Może problemem jest to, że on od razu wcisnął guide button jak pojawił się achievement żeby jego opis przeczytać? Tak, wierzę że będzie polski live. edit: jego i mój profil jest lokalny. Mamy wspólne konto na Live na którym kupujemy na spółkę gry z xbla. Jak wiesz gra przypisana jest do konsoli i do konta, więc możemy grać obaj mimo że nie ma połączenia z live.
   Report 

06-21-2009, 9:52 PM
Reply Quote
Pal to licho ... zakładam live. Może faktycznie czekać nie ma co. Mam 2 darmowe miesiące na gold na konsoli więc przynajmniej sobie pogram trochę po live. Będzie co ma być - może ten bład się naprawi. Napiszę co i jak.
   Report 

06-21-2009, 10:25 PM
Reply Quote
Założyłem konto na live. Usunęło cały wpis o Lode Runner. Gamescore wróciło do poprzedniego stanu. Pewnie system wykrył ze coś jest nie tak więc cały wpis usunął. No nic, to mam live. Jak w przyszłości ktoś będzie miał taki problem to mam nadzieję że znajdzie tu rozwiązanie (może do faq dodać ?) mój gamertag: antyagonista
   Report 

06-22-2009, 12:01 AM
Reply Quote
poprawka do powyższego: usunęło mi tylko nadmiarowy GS achievement pozostał.
   Report 

06-22-2009, 9:37 AM
Reply Quote
Odp: Re: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie [problemów
 Qazimodoo wrote:
mój xbox360 wrócił z serwisu był tam na E74 no i wszystko byłoby ok ,tylko ze obudowa została porysowana i wygląda jak wyciągnięta ze śmietnika - miał ktoś juz taki numer ? z tym serwisem we Frankfurcie /m ?

Też tak miałem!
Wysłałem konsole do tego nieszczęsnego serwisu w Frankfurcie bo napęd się nie wysuwał.
Konsola wróciła brudna i porysowana. Napisałem maila, wysłałem zdjęcia zniszczonej konsoli i już wszystko jest w porządku kurier odbiera  dziś konsole. Akurat jak mam w co grać...  Big Smile [:D]

Report 

06-22-2009, 1:38 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Kierownica - Wireless Racing Wheel - czas reakcji
No właśnie pograłem w PGR i fajnie się jeździ. Za to w Gridzie fatalnie. Sprawdzę jeszcze w NFS. Jak na razie MOMO na kompie zdecydowanie wygrywa. Szkoda.
   Report 

06-22-2009, 1:45 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
 oCMobMaybe wrote:
Internet mam z routera - router stoi w innym pokoju i dlatego łącze się przez Wi-Fi. IP 192.168.1.1 ma karta ethernet łącząca się z Xboxem. Metodę wziąłem z poradnika dołączonego do proxy. Zaporę wyłączyłem (WinXP). Wpięcie się bezpośrednio do routera odpada bo jak mowilem stoi w innym pokoju, karta Wi-Fi do Xboxa kosztuje dużo, a udostępnianie wyświetla błąd (z powodu tego, że mój dostawca przydziela adresy IP automatycznie). Tak więc została jedna opcja - proxy.
z routera, z routera, no ja wiem że nie z kranu, ale od jakiego dostawcy, co to za sieć? osiedlowa, kablówka czy jeszcze coś innego?

przydzielanie dynamicznie IP nie ma nic do tego, jesli masz router to powinieneś mieć postawiony serwer dhcp i on Ci przydziala IP, a udostepnić łącze i tak powinieneś mieć możliwośc niezależnie jakie masz IP

być może dostawca internetu nie wpuszcza konsoli do sieci, nie musisz dodawać każdego nowego komputera?
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

06-22-2009, 7:20 PM
Reply Quote
Odp: Re: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów

Mam pytanie... Chciałbym się podłączyć do live'a i nie mogę... Podłączam modem (sieć kablowa) do xbox'a i po kliknięciu dołącz do ... wyskakuje ze musi przetestować... No więc testuje i nagle dochodzi do Aders IP i pisze ze "nie udane"... Nie wiem co mam dalej robić... Czy Ktoś moze mi pomóc? (czytałem wasze fora ale nie znalazłem podobnego problemu z odpowiedziom)

Report 

06-23-2009, 8:07 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
 PsychoMicho wrote:

Mam pytanie... Chciałbym się podłączyć do live'a i nie mogę... Podłączam modem (sieć kablowa) do xbox'a i po kliknięciu dołącz do ... wyskakuje ze musi przetestować... No więc testuje i nagle dochodzi do Aders IP i pisze ze "nie udane"... Nie wiem co mam dalej robić... Czy Ktoś moze mi pomóc? (czytałem wasze fora ale nie znalazłem podobnego problemu z odpowiedziom)

może problemem jest fakt, ze zazwyczaj w dostępie do internetu przez telewizję kablową musisz dodać nowe urządzenie (komputer), co zazwyczaj odbywa się poprzez stronę administracyjną www, która otwiera się za pierwszym razem po podłączeniu nowego komputera, co jak wiadomo nie jest mozliwe poprzez konsolę; jeśli taki jest powód to polecam zadzwonić do dostawcy internetu, opisać im problem i poprosić o jego rozwiązanie, pomogą
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

06-23-2009, 9:31 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów

Najprawdopodomniej masz racje (nawet na pewno)... Miałem tak zrobić od samego początku ale wolałem się upewnić czy nie zalezy to od czegoś innego... Dzięki za pomoc (pewnie tu jeszcze napisze bo szczerze mowiąc jestem zielony jezli chodzi o te sprawy)... Jeszcze raz dziękuje!

Report 

06-23-2009, 10:37 AM
Reply Quote
Witam. JA mam internet od UPC TV kablowa i nie musiałem nigdzie dzwonic. :) Kup sieciowke za 20 pln podlacz ja do pc polacz ja kablem z konsola i problem rozwiazany ^^ :)

●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Rest In Peace Michael Jackson
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Peace Love and Microsoft <--- oksymoron xD
   Report 

06-23-2009, 10:54 AM
Reply Quote

I teraz ujawni się moja niewiedza... Co to jest ta sieciówka? (karta sieciowa?) Jezeli tak to mam karte sieciową (podłączoną)... I serio to rozwiąze problem? Spróbuje... Dzięki... Pozdro

Report 

06-23-2009, 11:00 AM
Reply Quote
Re: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
raczej skomplikuje to niż rozwiąże problem, udostępnianie połączenia przez PC to droga pod górkę, zwłaszcza ze nic nie zostało opisane... zacznijmy od czegos co nie wymaga kupowania sprzętu

Vallhalen, pamietaj że różne sieci kablowe mogą mieć różne ustawienia, a i wykupione pakiety mogą znacznie różnić sie od sibie, tak więc to co działa u Ciebie wcale nie musi działać u innych
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 
Page 131 of 156 (4,678 items)
« First ... < 129 130 131 132 133 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved