Ownon wrote:
raczej skomplikuje to niż rozwiąże problem, udostępnianie połączenia przez PC to droga pod górkę, zwłaszcza ze nic nie zostało opisane... zacznijmy od czegos co nie wymaga kupowania sprzętu
Droga pod górkę, dlaczego ? Przeciez to banalnie latwe i (przynajmniej u mnie) dziala bez zarzutu.
Zakładając, że mas już jedną kartę sieciową, która łączy się z modemem do którego jest przykręcony kabel od kablówki to:
1. kupujesz drugą kartę sieciową
2. Podłaczasz do komputera wkładając ją na płyte główną w odpowiednie gniazdo.
3.Podłączasz do tej nowo zainstalowanej karty sieciowej kabel sieciowy, którego drugi koniec wtykasz do xboxa.
4.Wchodzisz w panel sterowania na PC i szukasz opcji ustawienia karty sieciowej.
5. Klikasz na właściwości pierwszej z 2 kart i ustawiasz "zezwalaj innym uzytkownikom na łaczenie z siecia internet przez ten komputer..."
6.Teraz wystarczy właczyć konsolę i odpalić test połączenia :)
Proste czy nie ?XD
Vallhalen, pamietaj że różne sieci kablowe mogą mieć różne ustawienia, a i wykupione pakiety mogą znacznie różnić sie od sibie, tak więc to co działa u Ciebie wcale nie musi działać u innych
Masz racje ja mam taką konfigurację internetu, która pozwala mi mieć podpięty wiecej niż jeden komputer:)
ALe nie zawsze jest tak, że można z biegu mieć więcej niż jeden PC.
Dlatego właśnie najpierw proponuje koledze wg. słów OWNONA zadzwonić do swojego usługodawcy internetowego i zapytać w jaki sposób możesz podłączyć konsolę do internetu :)
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Rest In Peace Michael Jackson
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Peace Love and Microsoft <--- oksymoron xD