Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by Vallhalen at 06-26-2009 9:08 AM. Topic has 4677 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 133 of 156 (4,678 items)
« First ... < 131 132 133 134 135 > ... Last »

06-26-2009, 9:08 AM
Reply Quote
Odp: Xbox Live Vision :(
 Nelson 777 wrote:
zadna z tych opcji ktore opisales nie dziala :( jak biore zeby automatycznie sie sciagnely wysyla mnie do centrum obslugi... co robic ;/

jaki masz system na kompie ?

●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Rest In Peace Michael Jackson
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Peace Love and Microsoft <--- oksymoron xD
   Report 

06-26-2009, 9:26 AM
Reply Quote
win xp sp2

MySpace
   Report 

06-26-2009, 9:57 AM
Reply Quote
Re: rejestracja - gwarancja
 keerk wrote:
Mam pytanie (nie mogę się do tego dokopać na forum) - czy nadal jest potrzebna aktywacja gwarancji xboxa 2 tyg. po zakupie telefonicznie? Nie zrobiłem tego i nie wiem czy zrobić to teraz (6 mies. po zakupie).
Z góry dzięki za pomoc.
gwarancję na każdy sprzęt otrzymujesz przy zakupie, nie ma czegoś takiego jak aktywacja gwarancji; tylko paragonu nie zgubić
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

06-26-2009, 3:00 PM
Reply Quote
 Nelson 777 wrote:
win xp sp2

Proponuje zrobic upa do sp3 i opowiedziec co sie stanęło :) Masz w swoim kompie na pewno porty usb 2.0 XD?

●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
   Report 

06-26-2009, 4:33 PM
Reply Quote
tak mam usb 2.0 ;] mozesz mi dac linka do sp3?

MySpace
   Report 

06-26-2009, 5:14 PM
Reply Quote
Re: Odp: Pytanie o hdmi i wycenę.
Normalnie konsola wróciła z gwarancji z płytą główną OPUS a ona różni się tym od Zephyra :
Posiada GPU wykonany w technologi 65nm i cpu w 80 nm.
Posiadam radiator na gpu jak w falconie.
Nie posiada HDMI.
Dlatego jest data 2009 .02

[-]http://card.mygamercard.net/PL/amdtm.png[/-]
   Report 

06-26-2009, 9:18 PM
Reply Quote
 Nelson 777 wrote:
tak mam usb 2.0 ;] mozesz mi dac linka do sp3?

uzyj witryny windows update :)
Pierwszy link z góry w googlach :)

●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
   Report 

06-27-2009, 9:04 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
 PsychoMicho wrote:

Dzięki za instrukcje... (zrozumiałem:) Ale rzeczywiście najpierw spróbuje zadzwonić a potem ewentualnie podłączyć się tak jak napisałeś Vallhalen... Troszkę z tym kablem mi nie na rękę bo będzie musiał przechodzić przez cały dom (bo kompa mam w drugim pokoju),dlatego mam nadzieje ze ci z sieci (kab.) znajdą jakieś rozwiązanie... Ale jeszcze raz dziękuje wam obu... (napisze jak będę miał juz tego neta albo kolejne problemy:)...

sprobuj kupic spliter na allegro wtedy na jednym kablu pociagniesz i konsole i kompa koszt okolo 25 zl z przesylka
   Report 

06-27-2009, 9:29 AM
Reply Quote
Pytanie o hdmi i wycenę.
A dużo więcej gier mieści się na dysku 120GB tzn. czy jeżeli chce zainstalować około 10 gier to starcza dysk 60 GB? I jeszcze mam jedno pytanie, słyszałem, że do Xboxów 360 Elite dołączany jest specjalny kabelek HDMI, który jest bardzo drogi i jest jakiś specjalny, czy to jest prawda? I ile taki kabelek kosztuje? Bo się tak łamie czy nie kupić Xboxa 360 elite czerwonego, bo tylko taki jest Jasperem chociaż jakoś specjalnie mi się nie podoba. ;)
   Report 

06-27-2009, 12:02 PM
Reply Quote
Re: Pytanie o hdmi i wycenę.
Witam, czesto z serwisu przychodza nowe konsole bez HDMI, sam tak mialem niedawno.
Jesli chodzi o instalacje gier to kilka ktore instalowalem zajmowalo okolo 6-7gb wiec sobie policz ile Ci wejdzie na HDD.
Co do kabelkow to jak nie masz wyjscia HDMI to najlepiej dokupic kabel VGA ktory jesli chodzi o jakosc obrazu praktycznie niczym sie nie rozni od obrazu z HDMI (troche inne kolory ale to kwestia ustawienia) natomiast component to juz nizsza liga.
I musze napisac o jeszcze jednej rzczy ktora nie tylko tutaj ludzie poruszaja - nie ma strat na jakosci obrazu w przesyle cyfrowym ( DVI. HDMI itd), zarowno na jakosci obrazu jak i dzwieku mozna stracic tylko w przypadku przesylania analogowego, na cyfrowym jesli wystepuje strata to po prostu obrazu nie przesyla i tyle. Wiec nie ma znaczenia jakiej jakosci masz kablek HDMI, drozsze i ladniejsze kable to tylko marketing, natomiast kupujac np kabel VGA do XO najlepiej kupic jak najlepszy ( microsoft ma swietne kabelki) bo tutaj moze wystapic pogorszenie.

No.1 on the world in Lost Planet!
   Report 

06-27-2009, 1:33 PM
Reply Quote
Dzięki za szczegółową odpowiedź. 60 GB to jednak trochę mało, bo pewnie jest tak jak na dysku 20 GB, że kilkanaście GB jest zarezerwowane dla gracza, więc chyba kupię Elite, bo za te 500 zł, za które jest dysk 120 GB to ja mam prawie pół Elita. Mam jeszcze tylko jedno pytanie, czy Xbox 360 z limitowanej edycji z RE w zestawie, tylko w wer. czarnej będzie Jasperem? Tutaj jest link do niego: http://www.sklep.psxextreme.pl/product_info.php?products_id=4419
   Report 

06-27-2009, 2:34 PM
Reply Quote
Przepraszam za double posta, ale jeszcze chciałem powiedzieć na temat kabelka, wiem planowałem już go kupić, ale nie mam ochoty przełączać go cały czas na monitorze, a jeszcze przed wysłaniem do serwisu konsoli planowałem wymianę na Elite, bo bardziej mi się podoba i pasuje tylko nie dostałbym za mojego xboxa dużo pieniędzy, więc się wstrzymałem. Teraz mam taką możliwość, a jakbym kupował to tylko Jaspera, bo jednak mam uraz po starym Xboxie z RRoDem, a i cichszy jest Jasper, a ja lubię jak sprzęt jest cichy, a po otrzymaniu nowej konsoli z serwisu jest jeszcze głośniejszy przez dwa dodane wentylatorki. :)
   Report 

06-27-2009, 4:51 PM
Reply Quote
Re: Odp: Xbox Live Vision :(
zrobilem dzis format, zainstalowalem win xp pro z sp3 i *** nadal :( dokladnie to samo co wczesniej. niema jakiegos sterownika ktory sie recznie sciaga ? jak np gadu-gadu albo inne badziewie

MySpace
   Report 

06-28-2009, 12:55 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
A jak sie  zgubilo paragon ale jest data produkcji na konsoli to przyjma na gwarancje? kupilem konsole ponad 1,5 roku temu i wyskoczyl mi niestety E74 niedawno
   Report 

06-28-2009, 11:10 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
Moja konsola naprawiana była dwa razy, nik nigdy nie pytał się mnie o paragon.
   Report 

06-28-2009, 2:04 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
Mam jeszcze jedno pytanie zwiazane z gwarancja czy trzeba konsole wyslac ze wszystkimi komponentami czyli pad, zasilacz, dysk twardy, kabel av,  karton orginalny itp itd. Czytalem warunki gwarancji i nie napisali dokladnie tego tylko napisali ze niebiora odpowiedzialnosci za usuniecie danych itp. ???
   Report 

06-28-2009, 2:15 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
Zapomnialem dodac jeszcze jedno pytanie a edytowac niemoge niewiem dlaczego wiec przepraszam za 2 posty naraz. Spotaklem sie z roznymi opiniami jesli chodzi o kod bledu E74 mowia ze gwarancja jest na ten blad przedlozona 3letnia gwarancja ale gdzies na necie wyczytalem ze tak nie jest i trzeba placic za naprawe wiec jeli ktos dobrze sie orientuje i mial taki problem niedawno to prosil bym o odpowiedz data produkcji konsoli to 2007-11-20 pozdro
   Report 

06-28-2009, 5:47 PM
Reply Quote
To na RROD są trzy lata, ale ty i tak masz konsolę mniej niż dwa, więc na razie to nie ma znaczenia. Dzwonisz do MS, nie wyrywasz się z tym, że nie masz paragonu jak sami nie wspomną, zgłaszasz usterkę, pakujesz konsolę bez akcesoriów i czekasz na kuriera.
   Report 

06-28-2009, 9:02 PM
Reply Quote
RRod i E74 są 3 lata - oficjalne komunikaty MS tak mówiły. Ale po prostu zadzwoń do MS. Z mojego doświadczenia wynika że wystarczy skontaktować się z supportem a oni Cię za rękę poprowadzą.

Pudełko musi być NIEORYGINALNE, nie wysyłasz peryferii ani dysku twardego - goły X, sprawdź że nie zostawiłeś gry wśrodku.
   Report 

06-28-2009, 9:13 PM
Reply Quote
Masz rację, ponieważ teraz konsole padają częściej na E74 niż typowy niegdyś RROD, na ten błąd również są trzy lata. Dobrze wiedzieć swoją drogą.
   Report 

06-29-2009, 7:20 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
dzieki chlopaki za pomoc teraz mi nic nie pozostalo jak zadzwonic i czekac
   Report 

06-29-2009, 8:26 AM
Reply Quote
Odp: Re: rejestracja - gwarancja
 Ownon wrote:
 keerk wrote:
Mam pytanie (nie mogę się do tego dokopać na forum) - czy nadal jest potrzebna aktywacja gwarancji xboxa 2 tyg. po zakupie telefonicznie? Nie zrobiłem tego i nie wiem czy zrobić to teraz (6 mies. po zakupie).
Z góry dzięki za pomoc.
gwarancję na każdy sprzęt otrzymujesz przy zakupie, nie ma czegoś takiego jak aktywacja gwarancji; tylko paragonu nie zgubić

orajt, dzięki (paragon mam zakiszony w segregatorze ;)
   Report 

06-29-2009, 10:41 AM
Reply Quote
Odp: Kierownica - Wireless Racing Wheel - czas reakcji
Czyli wychodzi na to, ze dzialanie kierownicy zalezy od gry. Ale posra... to. Powoli zaluje, ze playa nie kupilem :p
   Report 

06-29-2009, 11:09 AM
Reply Quote
Xbox 360 - zrywanie połączeń
Może na start się przywitam. A więc dzień dobry :D

mam mały (czyt. duży) problem z prawidłowym podłączeniem go do neta. Otóż najśmieszniejsze jest to, że wszystko hula ... ale max 1min, potem x zrywa połączenie.. dotyczy to zarówno live jak i streamingu...

xboxa podłączyłem do kompa poprzez router (netgear g54) używając krosowanego kabla (bez krosingu też robiłem) z końcówkami 'zagniatanymi' ręcznie. ale raczej dobrze . Użyłem wszystkich 8 pinów, a oryginalny używa tylko 4, ale to chyba nie ma większego znaczenia. wykrywa wszystko ładnie, założyłem nawet konto na live ;p
streaming wideo też spoko, szkoda ze przez jedną minutę.. używam do tego WMP11, albo TVersity. za pomocą WindowsMediaCenter nie mogę się połączyć.

wyłączałem wszelakie firewalle, oraz antywiry - nic.. niewiem jeszcze tylko co moge zrobić z routerem, bo się na tym za bardzo nie znam. wszystko ustawione jest fabrycznie, jedyne co zmieniłem, to wyłączyłem firewall i filtrowanie NAT - ale bez pożądanego efektu.

w reserwowanie adresów ip, i inne DNSy się nie bawiłem bo po prostu nie mam o tym zielonego pojęcia.

any ideas?
   Report 

06-29-2009, 12:22 PM
Reply Quote
Odp: Kierownica - Wireless Racing Wheel - czas reakcji
na FM2 działa idealnie !! Smile [:)]
na Race Pro - bardzo dobrze
   Report 

06-29-2009, 2:46 PM
Reply Quote
Odp: Xbox 360 - zrywanie połączeń
W linuksach istnieje cos takiego jak zabijanie sesji jesli jest ona nieaktywna przez X sekund, dokladnie cos takiego wystepuje u ciebie ale nie wiem dlaczego windows robi ci taka krzywde :P

Ja bym odinstalowal karty sieciowe i zainstalowal je jeszcze raz to taki jeden z pierwszych pomyślunków jaki mi do głowy przyszedł :)

pozdro z szacunkiem Vallhalen:)

●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
   Report 

06-29-2009, 5:41 PM
Reply Quote
Re: Odp: Xbox 360 - zrywanie połączeń
kolega dobrze radzi bo wedlog mnie problem jest programowy nie sprzetowy... zastanawiam sie tylko dlaczego tak kombinowac, internet do XO masz przez PC ?? tzn ze glowny kabel netowy masz najpierw do PC a potem idzie przez router do XO ?? bo troche sie pogubilem :P .. z tego co sie orientuje to ten router ma wejscie sieciowe :P i dopiero z niego "rozbijasz" internet na PC i XO, wtedy wszystko bedzie zsieciowane i net tez bedziesz mial wszedzie :)

Report 

06-29-2009, 6:04 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
Witam podłaczam dziś konsole a ty nie zalogowano? mysle cos z ruterem ale przy kompie działa net ide dalej zmieniam kable nadal to samo przy robieniu testu wywala mnie odrazu tak jakby konsola nie była podłaczona!wczoraj wszystko chodziło ok burza była ale konsola przez cały dzien była wyłaczona! a kody błedów sa nastepujace
w; 0000-0000
x: 8000-0019
y: 0000-0000
z: 0000-0000
id: FFFF-FFFF
Jak myslicie co mogło sie dupnąc czyżby karta sieciowa?
   Report 

06-29-2009, 7:16 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Xbox 360 - zrywanie połączeń
jest zrobione tak jak mówisz. net idzie do routera i z routera do xa i do pc.
spróbuje w takim razie zrobić tak jak proponujecie :)
   Report 

06-29-2009, 8:28 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Xbox 360 - zrywanie połączeń
niee :) skoro jest polaczone wszystko do routera to przeinstalowywanie czegokolwiek na PC nic nie da :) to sa dwa osobne urzadzenia i grzebanie w jednym bo drugie szwankuje, nic nie da :) tutaj jedyne do czego moze Ci sie przydac PC to do konfiguracji routera za pomoca www i jak dla mnie to router jest przyczyna zrywania i to wlasnie w nim powinienes wylaczac badz konfigurowac cokolwiek

Report 
Page 133 of 156 (4,678 items)
« First ... < 131 132 133 134 135 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved