Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by krisck19 at 06-29-2009 9:22 PM. Topic has 4677 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 134 of 156 (4,678 items)
« First ... < 132 133 134 135 136 > ... Last »

06-29-2009, 9:22 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Xbox 360 - zrywanie połączeń
no dobra, ale co zmieniać? Filtrowanie NAT, i zaporę wylaczylem, na reszcie sie kompletnie nie znam.
adresy DNS i te inne sprawy. nie moze byc wszystko na auto?

tam jest naprawde duzo opcji :/
   Report 

06-29-2009, 10:57 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Xbox 360 - zrywanie połączeń
skoro na PC nie zrywa Ci polaczenia to moze router jest dobrze skonfigurowany a problem lezy w ustawieniach samego XO (np. automatyczne pobieranie adresu IP)...po przeanalizowaniu opcji w swoim routerze doszedlem do wniosku ze to moze byc wina zlej konfiguracji adrsow IP wiec albo konflikt gdy masz rownoczesnie wlaczony XO i PC albo zakres adresow wewnetrznych w routerze jest mniejszy niz liczba urzadzen podlaczonych. To wszystko ustawia sie w opcjach DHCP, wpisz np. 192.168.0.100 do 192.168.0.103 wtedy bedziesz mogl miec 3 urzadzenia wlaczone. Wtedy wystarczy przypisac konkretny adres do konkretnego urzadzenia i problem zniknie np. dla XO z koncowka 101 a dla PC 102. Tyle co przyszlo mi do glowy, zacznij od sprawdzenia czy XO traci siec gdy PC jest wylaczony i nie zostawiaj zadnego urzadzenia na automatycznym adresie IP :)

No.1 on the world in Lost Planet!
   Report 

06-30-2009, 10:20 AM
Reply Quote
Re: Xbox 360 - zrywanie połączeń
a jak jest z łączeniem się x'a z komputerem, też zrywa Ci połączenie po minucie, czy działa cały czas bezproblemowo?

RJ'tkę zacisnąłeś ręcznie...? szacun... ale jak to mówią odwaga jest bardzo często mylona z głupotą ;]

kabel konsola - ruter powinien być nie krosowany, ale nowsze urządzenia radzą sobie z obydowama kablami
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

06-30-2009, 10:42 AM
Reply Quote
Jak dostałeś jakieś kable z routerem to je uzyj do podlaczenia do xboxa. Najepiej jakbyś miał takie ustrojstwo do sprawdzania przepływu sygnału na kablu. W pierwszym lepszym sklepie komputerowym mają i jak ładnie poprosisz to ci sprawdzą :)

Spróbuj zdowngradeować firmware routera do ustawień początkowych potem odpal smartwizarda i powinno śmigać. A jak nie to ustaw adresy recznie na routerze i na konsoli.

Donnelly: Where's Rook?
Callahan: He's hanging out back there.

...:::The Dead Pool:::...
   Report 

06-30-2009, 10:44 AM
Reply Quote
 Ownon wrote:

RJ'tkę zacisnąłeś ręcznie...? szacun... ale jak to mówią odwaga jest bardzo często mylona z głupotą ;]

Co w tym trudnego? :) Szukasz schematu na necie i bawisz sie kolorkami, a potem *stuk* zaciskarką i po robocie ;P

Report 

06-30-2009, 12:18 PM
Reply Quote
 xx8100Dxx wrote:
Co w tym trudnego? :) Szukasz schematu na necie i bawisz sie kolorkami, a potem *stuk* zaciskarką i po robocie ;P
a widzisz, dla mnie ręcznie oznaczało ręcznie, a nie zaciskarką ;]

jak odpowiesz na moje wczesniejsze pytanie to może to troche rozjaśnić sprawę
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

06-30-2009, 2:40 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
 RESZKA84 wrote:
dzieki chlopaki za pomoc teraz mi nic nie pozostalo jak zadzwonic i czekac

dobra rada >>>  zrób zdjęcia konsoli przed wysyłką bo mi oddali całą porysowaną obudowę z tego serwisu u niemców  :(
   Report 

06-30-2009, 3:37 PM
Reply Quote
Doładowania PKT Microsoft
Witam! Dzisiaj zakupiłem punkty Microsoft ale a chiny nie wiem jak je doładować. Kiedy chcą o Dane Kontaktowe to nie wiem co wpisać bo zarejestrowałem się na WB. PomocySad [:(]
   Report 

06-30-2009, 9:03 PM
Reply Quote
slowo daje ze jak kolega mowil ze recznie to nie wpadl bym na to ze ma na mysli zaciskarke :) bo to juz nie jest recznie :) a sam kiedys mialem przyjemnosc zaciskac recznie zanim kupilem zaciskarke .. ale da sie :P

No.1 on the world in Lost Planet!
   Report 

07-01-2009, 8:01 AM
Reply Quote
A ja myślałem ze ręcznie to ręcznie zaciskarką :) No ale jak ręcznie...ręcznie to fakt..szacunek się należy..mi by się nie chciało ;)

Report 

07-01-2009, 8:14 AM
Reply Quote
Odp: Re: Xbox 360 - zrywanie połączeń
ręcznie ręcznie? dzięki za propsy, ale chyba bym potrzebował stalowych pazórów zeby to wcisnąć ten dzyndzel :D
oczywiście ze zaciskarką :)

dodałem te 'stałe' IP - to samo...
zresetowałem routera i zrobiłem smartwizardem - to samo....

chyba wybiore sie do jakiegos komputerowego, zaniose xa i niech sprawdza czy z nim wszystko ok :]
   Report 

07-01-2009, 8:50 AM
Reply Quote
Czyli się nie myliłem. ;) Nie wiem czy to zda egzamin, ale podłącz kompa do xa za pomocą kabla ( taki mały System Link) i spróbuj przez media center odtworzyć jakąś muzę czy coś. Jeśli się uruchomi i nie będzie cięło to znaczy że twój ISP leci w kule.

Report 

07-01-2009, 11:00 AM
Reply Quote
Pad
Mam problem. Mianowicie popsuł mi sie pad. Upadł mi podejrzewam ale nie jestem pewnien. Co moge z tym zrobić ?? Słyszałem kiedyś że trzeba do M$ napisać oni ci przyślą nowego ale nie wiem czy to dalej działa ??
   Report 

07-01-2009, 2:16 PM
Reply Quote
Tylko napisz co było przyczyną jak skończysz. Bo mnie zainteresował twój problem. Nie będę się powtarzał bo koledzy mądrze prawią ale spróbuj metodą eliminacji. 1. Inny kabel - to samo? To: 2. Inny port na routerku - To samo? 3. To podepnij się - o ile masz taką możliwość - do neta przed routerem. Dalej nic to 4. Idź gdziekolwiek z X'em gdzie komuś X działa. Jeśli tam też kiszka to wróć z ustaieniami do domyślnych i jeśli to nic nie da to problem jest z X'em, spisz kody i dzwoń do MS. W przeciwnym wypadku problem może być z ISP. Najbardziej prawdopodobny wydaje mi się jednak konflikt IP jak pridem pisał ale 5PLN nie postawię. Jakby co to u mnie X działa bez problemu i jeśli jesteś z Gdańska to zapraszam na test.
   Report 

07-01-2009, 2:20 PM
Reply Quote
Re: Pad
 Boodny wrote:
Mam problem. Mianowicie popsuł mi sie pad. Upadł mi podejrzewam ale nie jestem pewnien. Co moge z tym zrobić ?? Słyszałem kiedyś że trzeba do M$ napisać oni ci przyślą nowego ale nie wiem czy to dalej działa ??
yhyhyhyh, jasssne... jak Ci upadł to jest to usterka mechaniczna i żadna gwaranacja Ci tego nie obejmuje
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

07-01-2009, 2:28 PM
Reply Quote
Odp: Re: Pad
 Ownon wrote:
 Boodny wrote:
yhyhyhyh, jasssne... jak Ci upadł to jest to usterka mechaniczna i żadna gwaranacja Ci tego nie obejmuje

a jak wygląda sytuacja ,gdy na lewym analogu jest wytarta gumka jest łysa i az się zrobił dołek od grania :) czy taką usterke mna zgłosić ? do naprwy ?
   Report 

07-01-2009, 3:51 PM
Reply Quote
Odp: Re: ups
witam
ciekaw jestem czy mam pecha czy moze to norma miał przyjechac kurier z ups z listem przewozowym a go niebyło dzwonie do ups a tam mi mówią ze był u mnie kurier i list przewozowy jest juz nieaktualny i jeszcze raz musze kontaktowac się z ms a ja byłem o tej poze co twierdzi ups tylko jak teraz udowodnić ze byłem w domu
słowo przeciwko słowu
   Report 

07-01-2009, 3:53 PM
Reply Quote
Jak zmienic jezyk w opisie osiagniec
Witam, czy ktos sie oreintuje czy mozna zmienic jezyk opisow do achievow? Mam juz dwie gierki(DBZ: Burnst Limit oraz Lost Odyssey) no i opisy osiagniec sa po japonsku. Da sie to jakos zaminic na chociazby angielski?
   Report 

07-01-2009, 5:12 PM
Reply Quote
Problem może też tkwić w karcie sieciowej xa. Wejście mogło się w jakiś sposób obluzować - ja tak miałem przy laptopie parę lat wstecz. Jak to laptopa - przenosiłem z miejsca na miejsce, co wiązało się z wypinaniem kabla.

Kabel do xa używa 4 pinów? Aż to sprawdzę. Jak mnie pamięć nie myli 8 pinów zaciskamy RJ45 a 4 pinowe  to są RJ11 czyli telefoniczne.

Report 

07-01-2009, 5:17 PM
Reply Quote
Re: Jak zmienic jezyk w opisie osiagniec
Wydaje mi się, że to jest już zdefiniowane w grze, i nic z tym nie zrobisz (głowy uciąć sobie nie dam)

Report 

07-01-2009, 6:38 PM
Reply Quote
Re: Jak zmienic jezyk w opisie osiagniec
 LongAiR wrote:
Witam, czy ktos sie oreintuje czy mozna zmienic jezyk opisow do achievow? Mam juz dwie gierki(DBZ: Burnst Limit oraz Lost Odyssey) no i opisy osiagniec sa po japonsku. Da sie to jakos zaminic na chociazby angielski?

To jest zawarte na płycie, jest znanym bugiem;]
W ten sposób pisze o tym Edellman nasz łacznik ze światem MS. Twierdził już dawno, że zgłosił iż osiagnięcia w Lost Odyssey są zbugowane ale nic sie nei zmieniło ciągle brak updateu ;]

●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Rest In Peace Michael Jackson
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Peace Love and Microsoft <--- oksymoron xD
   Report 

07-01-2009, 8:32 PM
Reply Quote
Odp: Re: Xbox 360 - zrywanie połączeń
 krzyku wrote:
jeśli jesteś z Gdańska to zapraszam na test.

dzięki za propozycje, ale jestem z Kielc :) jak dojde dlaczego sie tak dzieje, na pewno napisze. moze uratuje nerwy jakiegoś ziomka ;)

a co do tej karty w xie - moge to sam zrobic? tzn. czy to jest karta doczepiana tak jak do pc, i wystarczy ja docisnac? czy jak? mam nadzieje ze nie bede musial wysylac konsoli do MS :]
   Report 

07-01-2009, 9:09 PM
Reply Quote
Odp: Re: Jak zmienic jezyk w opisie osiagniec
W nighty nine nights tez jest taki problem, z tym, ze osiagniecia sa chyba po koreańsku. :D

Dawniej Garam PL i Garam POL
   Report 

07-01-2009, 9:12 PM
Reply Quote
.
Witam, ostatnio czytałem o składkach na gry z XBLA, ktoś moze mi to wytłumaczyć ?

Dawniej Garam PL i Garam POL
   Report 

07-01-2009, 10:01 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Xbox 360 - zrywanie połączeń
Uhmm, chodziło mi o samo wejście..tam gdzie wpinasz kabel. Karta sieciowa w xie jest zintegrowana.

Report 

07-02-2009, 6:48 AM
Reply Quote
Re: .
 kotlet mielony wrote:
Witam, ostatnio czytałem o składkach na gry z XBLA, ktoś moze mi to wytłumaczyć ?

Gdzie czytałes, co po co jak i z czym xD

●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Rest In Peace Michael Jackson
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Peace Love and Microsoft <--- oksymoron xD
   Report 

07-02-2009, 7:38 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Xbox 360 - zrywanie połączeń
no to raczej nie ma bata zeby sie obluzowało, ale... i tak podociskam :]
   Report 

07-02-2009, 8:11 AM
Reply Quote
Odp: Re: ups
chyba masz pecha :I  do mnie kurier zadzwonił jak dostali zlecenie od M$.. kiedy bedę w domu ,przyjechał i juz ,ale kurier dzwoni tylko raz :! jak nie otworzysz drzwi to przepadło jedzie dalej bo mu się zawsze spieszy
tak ze czekaj przy oknie albo przed wejściem jak się pojawi ups to go łap :) bo ci ucieknie   pozdr.....
   Report 

07-02-2009, 8:45 AM
Reply Quote
Re: .
 Vallhalen wrote:
 kotlet mielony wrote:

Gdzie czytałes, co po co jak i z czym xD
chyba w super expresie
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

07-02-2009, 8:47 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Pad
 Qazimodoo wrote:
a jak wygląda sytuacja ,gdy na lewym analogu jest wytarta gumka jest łysa i az się zrobił dołek od grania :) czy taką usterke mna zgłosić ? do naprwy ?
jeśli masz analoga od tygodnia to możesz próbować ;]

a tak na poważnie to jak myślisz...?
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 
Page 134 of 156 (4,678 items)
« First ... < 132 133 134 135 136 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved