Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by ArekDK at 07-06-2009 7:58 PM. Topic has 4678 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 136 of 156 (4,679 items)
« First ... < 134 135 136 137 138 > ... Last »

07-06-2009, 7:58 PM
Reply Quote
Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
Ok jadę jutro kupić Xbox360 elite jasper (tv zaczeka ;P) ale gdzie w Opolu kupię kabel VGA do XBOX 360 bo inaczej będę czekać aż mi przyślą a to czas zajmie
   Report 

07-07-2009, 6:47 AM
Reply Quote
 ReD FoRcE 997 wrote:
Witam.
Mam mały problem, jestem posiadaczem konsoli dopiero od ok 2 tygodni...
A rzecz w tym ze chce podłączyć pod internet (radiowy)konsolę i komputer na raz i nie wiem jakim kablem mam to zrobić aby net był i na kompie i na 360-tce...

Czy wystarczy tylko taki kabel -->http://allegro.pl/item670544724_kabel_sieciowy_utp_kat_5e_lan_ethernet_5m.htm

Dodaje że xbox-a mam w pokoju obok...

Proszę o szybką i dość jasną odpowiedź bo ja w tych rzeczach jestem ZiElOnY
Link się nie otwiera ale sądząc z informacji jakie zawiera link to kabel powinien być OK.
   Report 

07-07-2009, 11:23 AM
Reply Quote
 ReD FoRcE 997 wrote:
Witam.
Mam mały problem, jestem posiadaczem konsoli dopiero od ok 2 tygodni...
A rzecz w tym ze chce podłączyć pod internet (radiowy)konsolę i komputer na raz i nie wiem jakim kablem mam to zrobić aby net był i na kompie i na 360-tce...

Czy wystarczy tylko taki kabel -->http://allegro.pl/item670544724_kabel_sieciowy_utp_kat_5e_lan_ethernet_5m.htm

Dodaje że xbox-a mam w pokoju obok...
jak przeklejasz linka, to nie zjadaj końcowych literek, bo działac nie będzie

w jaki sposób chcesz rozwiązać tą sieć, masz jakąś "wizję"? napisz dokładnie jaki masz internet i urządzenia

tak na szybko polecam router, który bedzie ściągał sygnał radiowy, a potem kablami rozprowadzić to na poszczególne urządzenia, wtedy nie ma potrzeby, by komputer był włączony w czasie używania internetu w konsoli, a i skonfigurowac więcej rzeczy możesz; natomiast jeśli juz chcesz udostępniac połączenie to kabel będzie git, byle krosowany
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

07-07-2009, 12:19 PM
Reply Quote
Normalny kabel też działa, robiłem ostatnio vpn'a to wiem! A że się literki "l" nie domyśliłem to wstyd trochę
   Report 

07-07-2009, 1:29 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
Witam. Chcę zarejestrować xboxa na gwarancję, ale mam trzy pytania: 1.Co mam wpisać przy adresie fizycznym? w wierszu adresu 1 2.numer seryjny toto obok serial number? czy może product ID.? nazwa wskazuje na to pierwsze, ale czy ja wiem. 3.jak jestem ze Śląska to w wojwództwie dać Katowice?
   Report 

07-07-2009, 3:06 PM
Reply Quote
 krzyku wrote:
Normalny kabel też działa, robiłem ostatnio vpn'a to wiem! A że się literki "l" nie domyśliłem to wstyd trochę
działa, bo karta sieciowa w xboxie krosuje, ale nie wszystkie karty sieciowe maja taka umiejętność, więc zawsze lepiej stosowac prawidłowy, jeśli ma się wybór
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

07-08-2009, 11:59 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
Mam problem, zgłosiłem xboxa przez neta na gwarancję, ale wyskoczył mi ten błąd... ale na który numer mam dzwonić, bo pisze, aby zakończyć żądanie to: Aby uzyskać dalszą pomoc, skontaktuj się z przedstawicielem pomocy technicznej. Godziny działania: Mandag-fredag: 9:00 - 17:00 Lørdag: Closed Søndag:Closed 800 14 174 eller 47 23162554 fra mobiltelefon Hørselshemmede (teksttelefon): 800 14 175 i co to ma być? mam dzwonić na ten normalny numer w dziale kontakt?
   Report 

07-08-2009, 1:22 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
dzwonić, dzwonić
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

07-09-2009, 4:58 PM
Reply Quote
Xbox vs Kerio personal firewall
Hej mam juz dość ciągłego bawienia się połączeniami sieciowymi i wyłączaniem firewalla, proszę was o pomoc w odblokowaniu xkloca przez Kerio.

Karta sieciowa i bluetooth są w mostku sieciowym który to dodałem do zaufanej strefy (wszystkie adresy), w zaawansowanych zaznaczyłem punkt o udostępnianiu sieci.

Mimo to xbox wciąz nie przechodzi testu połączenia z xbox live, dokładniej pomiędzy sieć a internet. Proszę was o pomoc bo w końcu coś wyleci za okno - konsola albo PC  :[

Dawniej Garam PL i Garam POL
   Report 

07-09-2009, 6:18 PM
Reply Quote
Re: Xbox vs Kerio personal firewall
Kup sobie router/switch, podepnij wszystko i będzie śmigało

Donnelly: Where's Rook?
Callahan: He's hanging out back there.

...:::The Dead Pool:::...
   Report 

07-09-2009, 9:53 PM
Reply Quote
Odp: Re: Xbox vs Kerio personal firewall
To powiedz mi jak podłączyć to do radiówki... Napiszę Ci, ze kabel wtykam do PC przez kartę D-Link AirPlus DWL-520+ i nie mam pojęcia jak on się nazywa.

Report 

07-10-2009, 7:13 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Xbox vs Kerio personal firewall
Radiówka...auć... Jaką masz prędkość, bo jak mniej niż 150kb downloadu to sobie raczej nie pograsz na klocku.

Oh, no i jest taka zasada "jak Cię boli ząb to go wyrwij" - zrób to samo z firewallem.

Donnelly: Where's Rook?
Callahan: He's hanging out back there.

...:::The Dead Pool:::...
   Report 

07-10-2009, 2:21 PM
Reply Quote
Ang. Re: Odp: Re: Xbox vs Kerio personal firewall
I być szczerbatym? Raczej juz lepiej wyleczyć tego zęba.
   Report 

07-10-2009, 2:29 PM
Reply Quote
Odp: Ang. Re: Odp: Re: Xbox vs Kerio personal firewall
1. Usunąć firewalla - dobry pomysł, naprawdę... -_-
2. Wiem jak jest u mnie z netem, bo juz trochę sobie grałem po sieci przez kloca, chcę sobie to tylko ułatwić (niby kilka minut konfiguracji ale po 10 razie juz jest się "zdenerwowanym" - ja mam juz 70 mostak sieciowy...) i zrobić tak, by firewall wciąz chronił PC.

Report 

07-11-2009, 12:06 PM
Reply Quote
Xbox po pewnym czasie nie widzi sieci.
Mam w domu sieć wygląda ona tak

Komputer PC (kabel Ethernet)
                           /
Modem - Router -   Laptop, telefon (Wi-Fi)
                           \ 
                               Xbox 360 (kabel Ethernet)

Włączam konsole rano i nie widzi mi w ogóle routera chociaż poprzedniego dnia wszystko działało git więc odłączam kabel od routera podłączam do modemu i resetuje modem aby nadał IP nowemu urządzeniu no i wtedy działa mi internet ale to nie rozwiązanie więc podłączam do routera kabel a router znów do modemu no i resetuje modem wszystko działa gram gdzieś 3-4 godziny następnie wychodzę albo idę spać później włączam x'a na nowo i znów muszę wykonywać te głupie czynności go Xbox znów nie chce się połączyć. Komputer, laptop i telefon działaja normalnie a xbox ma jakieś problemy z kosmosu jakby nie umiał sam zczytać IP chociaż jak sprawdzam ustawienia to wszystko jest normalnie.
   Report 

07-11-2009, 2:01 PM
Reply Quote
Brak zakładki 'Kompozycje'
Witam! Mam problem taki, ze niedawno zainstalowałem NXE i było wszystko dobrze, zakładka była, ale teraz chciałem zmienić sobie theme i nie ma zakładki 'Kompozycje' w Ustawienia konsoli. Wcześniej było wszystko dobrze. Co robić więc?
   Report 

07-12-2009, 1:50 PM
Reply Quote
Problem z powiązaniem konta xbox live id
Witam. Mam problem z powiązaniem konta z Xbox Live. Gdy chcę odzyskać tag gracza  na swojej konsoli, wyskakuje mi ze moje windows live id nie odpowiada jakims tam ustawienią regionalnym. Proszę o pomoc.
   Report 

07-13-2009, 8:52 AM
Reply Quote
Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
Witam!
 Od niedawna jestem posiadaczem xbox360 Arkade (data produkcji 2008.03.03). Nieoczekiwanie po uruchomieniu konsoli, na pierścieniu świateł na przedniej ścianie konsoli - miga na czerwono prawa dolna kontrolka. Na ekranie telewizora pojawia się komunikat: błąd systemu E73. Odłączenie i ponowne załączenie poszczególnych kabli, twardego dysku, karty pamięci, kontrolera, internetu - nic nie zmienia. Moze ktoś wie, co począć w takiej sytuacji - będę wdzięczny za podpowiedź. Pozdrawiam!!!
   Report 

07-13-2009, 11:51 AM
Reply Quote
Zadzwoń do MS - oni nie gryzą!
   Report 

07-13-2009, 7:47 PM
Reply Quote
Odp: Problem z powiązaniem konta xbox live id
Musisz zmienić kraj w ustawieniach regionalnych na Windows Live
   Report 

07-13-2009, 8:27 PM
Reply Quote
Odp: Xbox po pewnym czasie nie widzi sieci.
 Buashei wrote:
Włączam konsole rano i nie widzi mi w ogóle routera chociaż poprzedniego dnia wszystko działało git więc odłączam kabel od routera podłączam do modemu i resetuje modem aby nadał IP nowemu urządzeniu no i wtedy działa mi internet ale to nie rozwiązanie więc podłączam do routera kabel a router znów do modemu no i resetuje modem wszystko działa gram gdzieś 3-4 godziny następnie wychodzę albo idę spać później włączam x'a na nowo i znów muszę wykonywać te głupie czynności go Xbox znów nie chce się połączyć. Komputer, laptop i telefon działaja normalnie a xbox ma jakieś problemy z kosmosu jakby nie umiał sam zczytać IP chociaż jak sprawdzam ustawienia to wszystko jest normalnie.
masz dhcp jak mniemam, a jak ustawisz w konsoli żeby miał statyczne IP i DNS (oczywiście z zakresu jakie masz ustawiony na routerze)?
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

07-13-2009, 8:34 PM
Reply Quote
Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
 goralb wrote:
Witam!
 Od niedawna jestem posiadaczem xbox360 Arkade (data produkcji 2008.03.03). Nieoczekiwanie po uruchomieniu konsoli, na pierścieniu świateł na przedniej ścianie konsoli - miga na czerwono prawa dolna kontrolka. Na ekranie telewizora pojawia się komunikat: błąd systemu E73. Odłączenie i ponowne załączenie poszczególnych kabli, twardego dysku, karty pamięci, kontrolera, internetu - nic nie zmienia. Moze ktoś wie, co począć w takiej sytuacji - będę wdzięczny za podpowiedź. Pozdrawiam!!!
podobnież problem jest z kartą sieciową, masz zwykłą, czy wifi? ewentualnie radioator dodatkowy z tyłu?
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

07-14-2009, 9:05 AM
Reply Quote
Mam w konsoli wszystko ustawione na Auto więc chyba powinno działaś i pokazuje mi normalne ustawienia z Routera
   Report 

07-14-2009, 10:48 AM
Reply Quote
Otóż mam taki problem.Wiąże się on z otrzymaniem osiągnięcia Death from Above w fallout 3.Jest to osiągniecie z DLC.Mam je w dashboardzie lecz moj dash widzi wszystkie achivy z gry jako 68/69. Wciąz niemam 100% osiagniec dla tej gry pomijając fakt że dashboard widzi że mam FULL ! Gdy loguje sie na gamertag to rzeczywiscie pokazuje że brakuje mi tego osiagniecia.Dzis grałem w F3 od nowa i wciaz nie wpadło osiagniecie, WIADOMO BO JUZ RAZ JE DOSTAŁEM problem w tym ze nie chce przejsc transferem na gamer tag ! Xbox live Polska nie chce mi pomoc a amerykance i reszta ludzi od Xbox live mowią mi że nie mogą przenosic achievementów.... POMOCY : ( !!
   Report 

07-15-2009, 8:20 AM
Reply Quote
Re: Odp: Xbox po pewnym czasie nie widzi sieci.
 Buashei wrote:
Mam w konsoli wszystko ustawione na Auto więc chyba powinno działaś i pokazuje mi normalne ustawienia z Routera
to własnie ustaw ręcznie i zobacz czy będzie to samo
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

07-15-2009, 8:28 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Xbox po pewnym czasie nie widzi sieci.
Ustawiałem tak i tak. W końcu zmieniłem oryginalny kabel od MS na kabel D-link i jest git. Dalej mam na Auto.
   Report 

07-15-2009, 9:44 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Xbox po pewnym czasie nie widzi sieci.
no i najważniejsze że działa
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

07-15-2009, 3:45 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Xbox po pewnym czasie nie widzi sieci.
Panowie Panowie a zaradzicie coś na mój problem ? :(
   Report 

07-15-2009, 6:54 PM
Reply Quote
Dashboard
Witam

Mam Xboxa 360 Arcade ściągnołem nowego dashboarda i xbox zaczoł się zacinac po 5 minutach gry...
Co mam zrobic zeby zaczeło normalnie dzialac i wrócic do starego dashboarda
Proszę o szybką pomoc
   Report 

07-15-2009, 7:26 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Xbox po pewnym czasie nie widzi sieci.
Witam

Mam Xboxa 360 Arcade ściągnołem nowego dashboarda i xbox zaczoł się zacinac po 5 minutach gry...
Co mam zrobic zeby zaczeło normalnie dzialac i wrócić do starego dashboarda
Proszę o szybką pomoc
   Report 
Page 136 of 156 (4,679 items)
« First ... < 134 135 136 137 138 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved