Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by DojoPL at 06-20-2009 12:36 PM. Topic has 760 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 14 of 26 (761 items)
« First ... < 12 13 14 15 16 > ... Last »

06-20-2009, 12:36 PM
Reply Quote
Coś miało stać się Latem....
Witam ponownie!
Kiedyś pamiętam Gazeta Wyborcza zajeła się sprawą iTunes i XBOX LIVE! w Polsce.
Wtedy usłyszeliśmy poniższy komunikat:

''Xbox Live działa w kilkunastu krajach Europy, np. Belgii czy Austrii. Dlaczego nie u nas? Michael Mott odpowiedzialny za sprzedaż i marketing Microsoftu w regionie Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki (EMEA) tłumaczy, że to kwestia zbyt małej liczby konsol w Polsce (choć mówi, że zbliżamy się do progu opłacalności). Mało jest zatem dostawców treści chętnych, by z Microsoftem na tym rynku współpracować. Konkretnej daty, kiedy usługa Xbox Live mogłaby ruszyć w Polsce, nie chce podać. - Myślę, że latem będziemy mieli coś do zakomunikowania - mówi. - Ale niekoniecznie będzie to pozytywna wiadomość - zastrzega''

To mogliśmy przeczytać w Gazecie Wyborczej.Czy jest to nadal aktualne.Czy Polski oddział Microsoft ma coś do ukrycia dotyczącego usługi XBOX LIVE! Takie podejrzenia pojawiają się w internecie.Czy możecie to potwierdzić lub zaprzeczyć czy też znając życie na razie nie możecie pisnąć słówka.
   Report 

06-21-2009, 3:33 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
 CialnyGD wrote:
JOTEKpl zaloze sie ze nasz kapitan zrobil to magicznym sposobem VPN :) Poszukaj na forum ONLINE CENTER :) Sam w ten sposob sciagnalem dodatki do GoW2 :)
no własnie tak zrobiłem ale nie pamięram jak bo dawno
   Report 

06-21-2009, 3:35 PM
Reply Quote
Odp: Coś miało stać się Latem....
ja tam mysle ze XBL polskie pędzie za 6-7 miesęcy.   Ja czekam
   Report 

06-21-2009, 8:24 PM
Reply Quote
Re: Odp: Coś miało stać się Latem....
Witam. Mam następujący problem: grałem w grę i odblokowałem osiągnięcie za 15 GS. Problem w tym, że na karcie osiągnięcia nie pokazywało że zdobyłem osiągnięcie - nie było obrazka osiągnięcia oraz liczba osiągnięć się nie zmieniła (suma pkt gamescore na profilu jednak zwiekszyła się o te 15gs). Więc ponownie zrobiłem to czego gra wymaga i PONOWNIE (!!!!) dostałem tego samego achievement'a. Na profilu już wyświetla że go zdobyłem (jest obrazek oraz zwiększyła się liczba osiągnięć) ale dodatkowo dodało mi kolejne 15 punktów Gs !! Teraz obawiam się, że jak będzie polski live, to zostanę ogłoszony cheaterem - ponieważ liczba pkt GS nie odpowida tym osiągnięciom które zdobyłem (te 15 pkt) :( Co z tym można zrobić? Gram uczciwie, nic nie majstruję przy moich osiągnięciach, gry są legalne. Jak to wygląda ze strony Microsoftu?
   Report 

06-23-2009, 7:47 AM
Reply Quote
Re: LIVE w Polsce przed premierą nowej konsoli.
 SirThaven wrote:

Otóż, cóż tak trudnego jest w wprowadzeniu Lajwa na rynek polski? Faktem jest, iż prostym chłopem ze wsi jestem, lecz tak sobie rozumuje: Lii zdrapki do kupienia są w sklepach co poniektórych? Są. Lii ludzie pod Anglosasów się podszywając i tak bez problemu grają i korzystają, udowadniając tym iż łącza przepustowość dostateczną mają? Tak, grają.  Więc czyż uruchomienie usługi nie polegałoby na przełączeniu metaforycznego guzika w Wielkim a Potężnym Nadserwerze Majkrosoftu z „off” na „on”? Jakież tutaj wydatki, jakież inwestycje?

Jednakowoż przyznaję się, iż bezwład korporacji i sposób ich działania niejasny dla mnie i alogiczny jest, bowiem nie spoglądają one na Rzeczy jako na to czym są, tylko na Liczby owe rzeczy obrazujące. A statystycznie ja i mój pies mamy po 3 nogi….

Swietna wypowiedz :)
A wiec musze cos powiedziec : Nie da sie tak od razu zrobic z "off" na "ON" poniewaz MS nie chce wprowadzac czegos co sie nie sprzeda, np FILMY. MS musi wprowadzic i spolonizowac wszystko (i nie mowie tutaj ze np dla mnie, ale dla innych) by kazdy uzytkownik XBOXa mogl, a co wazniejsze chcial z tego korzystac. Bo tak naprawde to ile osob (z rodzina) wypozyczy film na XBL, skoro np matka, czy synek nie znaja na tyle dobrze angielskiego? Nie mowie tutaj o pelnym lektorze, moga byc przeciez napisy, a w znanych bajkach dla dzieci standartowo lektor.

TO jest jeden, i wydaje mi sie, ze dobry przyklad dlaczego MS nie wlaczyl jeszcze przycisku "ON" - jednakze modle sie by zrobil to jak najszybciej :)
   Report 

06-23-2009, 9:17 AM
Reply Quote
Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
Czy mozna podlaczyc do konsoli xbox360 przenosny dysk z pc?
   Report 

06-23-2009, 10:38 AM
Reply Quote
 SIWEK666 wrote:

Pewnie "JO" , jako cos z czego zrzucisz sobie muzyke na hdd do xboxa ;)

●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Rest In Peace Michael Jackson
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Peace Love and Microsoft <--- oksymoron xD
   Report 

06-25-2009, 7:58 AM
Reply Quote
MS musi wprowadzic i spolonizowac wszystko

A niby po co? Platforma xbox live sluzy (w przypadku filmow) tylko jako miejsce cyfrowego udostepnienia tego co na rynku juz istnieje co oznacza, ze MS musialby sie dogadac z jakas polską organizacja ktora odpowiada za prawa autorskie nalozone na filmy (FOTA?). Filmy sa juz przeciez przetlumaczone, wystarczy je udostepnic.
   Report 

06-25-2009, 1:41 PM
Reply Quote
No tak w innym tego slowa znaczeniu, o cos takiego mi chodzilo :P
   Report 

06-26-2009, 11:52 AM
Reply Quote
 Vallhalen wrote:
 SIWEK666 wrote:

chodzi mi o to ze mam xbox360 z karta 256MB i mam gry ze starszej wersji xbox probowalem ostatnio wlaczyc gre ale wyskoczyla wiadomosc ze zeby grac w te gre potrzebuje twardy dysk a slyszalem ze xbox360 nie widzi zwyklych twardych dyskow (np. mam przenosny ktorego uzywam do pc) tylko dyski Microsoft. prosze o pomoc
   Report 

06-26-2009, 3:02 PM
Reply Quote
 SIWEK666 wrote:
 Vallhalen wrote:
 SIWEK666 wrote:

chodzi mi o to ze mam xbox360 z karta 256MB i mam gry ze starszej wersji xbox probowalem ostatnio wlaczyc gre ale wyskoczyla wiadomosc ze zeby grac w te gre potrzebuje twardy dysk a slyszalem ze xbox360 nie widzi zwyklych twardych dyskow (np. mam przenosny ktorego uzywam do pc) tylko dyski Microsoft. prosze o pomoc

W takim razie potrzebujesz dysk twardy od MS :)

●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
   Report 

06-29-2009, 12:31 PM
Reply Quote
Zadaj pytanie firmie Microsoft
witam, mam problem w grze Forza Motorsport 2 (wersja Classic) i zauwazylem, ze problem dotyczy mojego konkretnego GamerTag'u. Nie widze wzorow pomalowanych samochodow, ktore chcialbym kupic w Domu Aukcyjnym. Na innych GT nie mam takiego problemu. Dodam, ze samochody ktore sam maluje, widze w aukcjach, natomiast problem dotyczy tych ktore wystawiaja inni i chcialbym je kupic.
   Report 

06-29-2009, 2:35 PM
Reply Quote
Standardowo proponuje wyczyscic cache konsoli (wiecej na ten temat w googlach we wszystkich językach świata)
Jesli to nic nie da usun i odzyskaj GT;]

Pozdro z szacunkiem Vallhalen:)

●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
   Report 

06-29-2009, 2:48 PM
Reply Quote
z cache'm juz probowalem, niestety nie pomoglo, zanim skasuje GT sprobuje jeszcze wykasowac save'a, dopiero na koniec sprobuje z odzyskaniem GT ... choc obawiam sie troche o swoj dorobek jesli mi sie nie powiedzie ...
   Report 

06-29-2009, 9:27 PM
Reply Quote
Witam wszystkich tu zgromadzonych. Ja mam bardzo ogólne pytanie. Po co microsoft zrobiło płatny Xbox Live. Dosc ze trzeba kupuc akcesoria by zagrac przez neta to w dodatku trzeba kupywac te zdrabki na miesiac itd. Przeciez po co to komu jest jak nawet za zwykle obrazki lub za zmienienie tagu trzeba placic. Dodatki i motywy do gier to rozumiem ale zeby zrobic ten platny Xbox Live to juz wielka i to bardzo wielka przesada. Moze i wyjde z poza tematu ale Playstation Nie ma problemow z netem i wszyscy sie ciesza granie. A zaloze sie na 1000% ze posiadacze Xboxa 360 beda jeszcze bardziej zadowoleni jak bedziemy mieli ten darmowy Xbox Live. Moim zdaniem to chore... Nie wiem jak wy o tym sadzicie.  Mam nadzieje ze microsoft przemysli ta propozycje i bedzie kontynuowal swoja produkcje. Pozdrawiam graczy i fanow konsoli Xbox 360.
   Report 

06-30-2009, 6:40 AM
Reply Quote
 adek16 wrote:
Witam wszystkich tu zgromadzonych. Ja mam bardzo ogólne pytanie. Po co microsoft zrobiło płatny Xbox Live. Dosc ze trzeba kupuc akcesoria by zagrac przez neta to w dodatku trzeba kupywac te zdrabki na miesiac itd. Przeciez po co to komu jest jak nawet za zwykle obrazki lub za zmienienie tagu trzeba placic. Dodatki i motywy do gier to rozumiem ale zeby zrobic ten platny Xbox Live to juz wielka i to bardzo wielka przesada. Moze i wyjde z poza tematu ale Playstation Nie ma problemow z netem i wszyscy sie ciesza granie. A zaloze sie na 1000% ze posiadacze Xboxa 360 beda jeszcze bardziej zadowoleni jak bedziemy mieli ten darmowy Xbox Live. Moim zdaniem to chore... Nie wiem jak wy o tym sadzicie.  Mam nadzieje ze microsoft przemysli ta propozycje i bedzie kontynuowal swoja produkcje. Pozdrawiam graczy i fanow konsoli Xbox 360.

To się prosze pana nazywa sposób na zarabianie pieniedzy :)
W dzisiejszych czasach nawet po mordzie za przeproszeniem ciezko jest dostac za darmo :)

●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
   Report 

06-30-2009, 4:15 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
Przeniosę tą wypowiedź ze strony 13, żeby mieć pewność, że Pan jej nie ominie i przy okazji zaktualizuje pytania. :) Mam do Pana takie pytanie czy może się Pan spytać Microsoftu, co najbardziej przeszkadza im w dodaniu do XBL Polski? Zakładam, że jeżeli jest serwis PSN w Polsce to chyba z pieniędzmi nie jest tak źle, a przecież PS3 w Polsce będzie pewnie mniej niż Xbox'ów 360. Może jakiś przepis w polskim prawie? Wtedy dałoby się może to załatwić np. zrobić jakąś petycję. Potrafią się kłócić o dzień wolny od pracy to może i taki przepis dałoby się zmienić? I te kilka dodatkowych pytań. 1. Czy te czerwone Xboxy 360 Elite, które są na aukcjach na allegro mogą być Jasperami, bo na aukcjach jest tak napisane, ale jak pytałem się o tą wersję w sklepie mówili, że te czerwone są w Flaconie? 2. Na jakiej zasadzie zmienia się obudowę w Xboxie nie tracąc gwarancji, bo widziałem obudowę do zmiany w Media Markt trzeba wysyłać do serwisu, czy jak? 3. Jeżeli nie da się zmienić obudowy nie tracąc gwarancji to może Pan wie kiedy mniej więcej mogę się spodziewać czarnych X360 Elite z Jasperem? Wiem, że nie może Pan powiedzieć dokładnie, ale tak np. czy będzie w tym roku, albo czy mam się spodziewać ich na jesień, czy święta. Pozdrawiam.
   Report 

07-03-2009, 2:49 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
W związku z pilnymi sprawami duzej wagi zmuszony jestem przesunąc dyzur na najblizszy poniedziałek. Za utrudnienia przepraszam.

Milego weekendu i do zobaczenia w poniedzialek.
Hubert
   Report 

07-05-2009, 12:24 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
Oby te sprawy dużej wagi dotyczyły Polskiego XBOX LIVE! :)
Ach te marzenia...... Szkoda tylko ,że w tym wypadku raczej się nie spełnią.
   Report 

07-05-2009, 8:20 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
No i EdelmanPL znikł :( co oznacza ten [?] zamiast avatara ?
Gamescore --
Zone --
wszystkie ikonki gier też wymiotło (no ale na polskim forum też ich nie widać :( )
Wszystkie inne avatarki są OK
   Report 

07-06-2009, 9:47 AM
Reply Quote
Zadaj pytanie firmie Microsoft

@Polak477
Przeniosę tą wypowiedź ze strony 13, żeby mieć pewność, że Pan jej nie ominie i przy okazji zaktualizuje pytania. :) Mam do Pana takie pytanie czy może się Pan spytać Microsoftu, co najbardziej przeszkadza im w dodaniu do XBL Polski? Zakładam, że jeżeli jest serwis PSN w Polsce to chyba z pieniędzmi nie jest tak źle, a przecież PS3 w Polsce będzie pewnie mniej niż Xbox'ów 360. Może jakiś przepis w polskim prawie? Wtedy dałoby się może to załatwić np. zrobić jakąś petycję. Potrafią się kłócić o dzień wolny od pracy to może i taki przepis dałoby się zmienić?
I te kilka dodatkowych pytań.
1. Czy te czerwone Xboxy 360 Elite, które są na aukcjach na allegro mogą być Jasperami, bo na aukcjach jest tak napisane, ale jak pytałem się o tą wersję w sklepie mówili, że te czerwone są w Flaconie?
2. Na jakiej zasadzie zmienia się obudowę w Xboxie nie tracąc gwarancji, bo widziałem obudowę do zmiany w Media Markt trzeba wysyłać do serwisu, czy jak?
3. Jeżeli nie da się zmienić obudowy nie tracąc gwarancji to może Pan wie kiedy mniej więcej mogę się spodziewać czarnych X360 Elite z Jasperem? Wiem, że nie może Pan powiedzieć dokładnie, ale tak np. czy będzie w tym roku, albo czy mam się spodziewać ich na jesień, czy święta. Pozdrawiam.

[Odpowiedz]W przytoczonej na tym forum przez DojoPL wypowiedzi Michaela Motta (wiceprezydenta Microsoft zarządzającego regionem EMEA w którym znajduje się Polska), padło stwierdzenie, ze głównym problemem jest niedostateczna liczba sprzedanych w Polsce konsol. Aby (niemałe) nakłady poniesione w ewentualny start usługi Xbox Live się zwróciły, trzeba mieć pewność, że będzie to możliwe.
 Ad.1 i ad.3 Niestety nie odpowiadamy na tego typu pytania o wersje Xbox 360 (kwestia piractwa i przerabiania konsol) Niezależnie od intencji Twego pytania mamy nadzieje na zrozumiesz nasze stanowisko.
Ad.2 Niestety zmiana obudowy bez utraty gwarancji nie jest możliwa.

Report 

07-06-2009, 9:49 AM
Reply Quote
Re: Zadaj pytanie firmie Microsoft

@Amdtm
Dlaczego jak próbuje oddać konsole na gwarancje. Czyli robię żądam naprawy itp.
To wyskakuje :

Wprowadzone informacje o kliencie są niezgodne z istniejącym adresem. Aby kontynuować żądanie, przejrzyj dane i wykonaj jedną następujących czynności:
• Edytuj informacje o kliencie , aby zmienić pierwotnie wprowadzone dane
• Skontaktuj się telefonicznie z pomocą techniczną , aby porozmawiać z pracownikiem działu pomocy technicznej i zakończyć realizację zlecenia.
Wcześniej jak zgłaszałem konsole do naprawy nie było czegoś takiego.
9.06.2009 roku kończy mi się gwarancja na 3 czerwone diody i akurat tak mam uszkodzoną konsole. Czyżby Microsoft robi to specjalnie żeby się skończył gwarancja a potem mam zapłacić za naprawę. W poniedziałek dzwonie na infolinie i tam zgłoszę naprawę. Ale zróbcie coś z tym błędem bo jak widzę to nie tylko ja tak mam.

[Odpowiedz] W wypadku w którym strona internetowa nie działa i odmawia rejestracji wadliwego sprzętu, radzimy kontakt telefoniczny pod bezpłatnym numerem: 00800 441 17 96. Proszę w takich wypadkach mowic, iż strona nie dziala – konsultant musi w takim wypadku przyjąć zlecenie telefonicznie.

Report 

07-06-2009, 9:50 AM
Reply Quote

@xox69
Witam mam problem z konsola ktora nie jest przerobiona!!! a ma Bana!!!

Moim zdaniem konsola zostala dodana do listy zablokowanych konsol bo mialem podlaczony inny dysk, dysk byl pozyczony od kolegi aby zagrac od jego satnu gry(zobaczyc zakoncznie gry) podlaczylem dysk i zalogowalem sie na jego konto LIVE a na swoim koncie posiadal gry ktore byly grane przed premiera(Kolega ma przerobiona konsole)prosil zeby nie laczyl sie do LIve ale mysle mam nie przerobiana wiec raczej nie dostane Bana a tu zonk ;( i gdy nastopila premiera nowego Dasha proba zalogowania sie na swoje konto na moim juz dysku okazalo sie ze mam bana

I tu pytanie czy jest mozliwosc zeby jakos to cofnac??

A kolega dalej smiga na swoim koncie i gdzie tu sprawiedliwosc!!??!!

Konsola jest juz po gwarancij rocznik 2006 posiadam kilka gier orginalnych.

Nawet gdy konsola jest zablokowan to mozna wyjac dysk wlozyc do innej konsoli zalogowac sie i pobierac pliki i aktualnienia do gier ale to jest nie wygodne brak tylko mozliwosci grania.

Dlaczego nie jest w jakis sposob blokowany dysk twardy z danymi tylko konsola czy nikt nie pomyslal ze jest taka mozliwosc wymiany dyskiem??

[Odpowiedz] Bardzo nam przykro, ale takie sa zasady Microsoftu w sprawie piractwa.

Report 

07-06-2009, 9:51 AM
Reply Quote
@JOTEKpl
Jestem fanem gier z serii Call of duty. Do najnowszej części wyszedł już drugi zestaw map do multipeyer'a. Dlaczego obięty jest on regionalizacją i niemożna go nabyć?

[Odpowiedz] Przykro nam ale nie jesteśmy wydawca gry Call of Duty.
   Report 

07-06-2009, 9:52 AM
Reply Quote
@Kapitan8
JOTEKpl ja tam mam drugi zestaw map. A wógóle to mam pytanie:Czemu XBOX Live GOLD na 1 miesąc jest tak drogo?

[Odpowiedz] Miesięczny abonament usługi Xbox Live w wersji GOLD jest droższy niż gdybys wykupil subskrypcje na caly rok. To dosyć powszechne zjawisko. Często roczna prenumerata ulubionego magazynu wychodzi taniej (w przeliczeniu na jeden numer) niż np. półroczna. Intencji tego zabiegu chyba nie musze łumaczyć?:)
   Report 

07-06-2009, 9:53 AM
Reply Quote

@DojoPL
Witam!
Niedawno zadawałem pytanie odnośnie premiery LIVE! w Polsce przed premierą nowej konsoli.Usłyszałem odpowiedź ,że będzie to miało zdarzenie dużo wcześniej od premiery nowego sprzętu.Tymczasem Steve Ballmer w wypowiedzi dla The Executive's Club of Chicago wypowiada się ,że Nowy XBOX 360 będzie mieć premierę w 2010 roku.W takim razie mamy spodziewać się LIVE! w ciągu 6 miesięcy???

Jeszcze jedno pytanie.Steve Ballmer w swojej wypowiedzi mówił tylko i wyłącznie o nowym modelu XBOX'a 360 czy całkowicie nowej konsoli ,która ma zamiar rozpocząć nową generację???

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
DojoPL

[Odpowiedz] Steve Ballmer zdążył już przeprosić za nieporozumienie jakie zaszlo w związku z jego wypowiedzią. Naturalnie w roku 2010 do sklepow nie trafi nastepca konsoli Xbox 360, ani jej odswiezona wersja.

Report 

07-06-2009, 9:56 AM
Reply Quote

@SirThaven
Siedzę sobie i czytam ten temacik, odczuwając głównie gorzką satysfakcje z faktu iż zgodnie z moimi przypuszczeniami odpowiedzią na większość pytań są różne wariacje sentencji „nic nie wiem! A nawet jak wiem, to nie powiem!” Ale w pewnej chwili do łepetyny mej zaświtała myśl z dawna już pomyślana, lecz zagubiona w natłoku innych. I z owej pytanie me uczyć zamierzam:

Otóż, cóż tak trudnego jest w wprowadzeniu Lajwa na rynek polski? Faktem jest, iż prostym chłopem ze wsi jestem, lecz tak sobie rozumuje: Lii zdrapki do kupienia są w sklepach co poniektórych? Są. Lii ludzie pod Anglosasów się podszywając i tak bez problemu grają i korzystają, udowadniając tym iż łącza przepustowość dostateczną mają? Tak, grają.  Więc czyż uruchomienie usługi nie polegałoby na przełączeniu metaforycznego guzika w Wielkim a Potężnym Nadserwerze Majkrosoftu z „off” na „on”? Jakież tutaj wydatki, jakież inwestycje?

Jednakowoż przyznaję się, iż bezwład korporacji i sposób ich działania niejasny dla mnie i alogiczny jest, bowiem nie spoglądają one na Rzeczy jako na to czym są, tylko na Liczby owe rzeczy obrazujące. A statystycznie ja i mój pies mamy po 3 nogi….

Takoż pytanie jeszcze jedno mam! A mianowicie:

Czemuż to akcesoria wszelakie ceny mają wielkie niczym gwiazdy w kosmosie? Czytałem wcześniejsze wypowiedzi, jakoby polityka cenowa centrala, jakoby ceny dla unii jednakowe, lecz czy MS Pollando zdaje sobie sprawę, iż Polacy jak nikt inny kombinować potrafią i miast karty sieciowej od Majkrostftu za 300 zł, wolą kupić Access Point za 100, oraz kabel Ethernet za 2?

Ps. Proszę, wybaczcie mi styl powyższej wypowiedzi  - jest już po północy, a co ważniejsze jest Sesja. Mam nadzieje że mnie zrozumiecie :D

[Odpowiedz] SirThavenie za styl oryginalny, szerokiej publice Xbox.com powyżej przedstawiony, przepraszac się nie waz. Zacna to wszak inicjatywa, z pewnością nowego ducha do dyskusji wprowadzająca;).
A nieco bardziej formalnie:

Ad.1 Wbrew pozorom naklady na ewentualne uruchomienie usługi Xbox Live sa znaczne i sa one liczone w milionach zlotych. Ze zrozumialych względów nie możemy podac do publicznej wiadomości o jakie dokladnie kwoty chodzi, ale uwierz mi proszę – znacze. Duza trudnością sa kwestie licencyjne – czyli osiągnięcie porozumienia na temat możliwości dystrybucji materiałów na Xbox Live Marketplace, które maja być dostępne w danym kraju. W grę wchodzą tutaj spore tantiemy za wykorzystywanie materiałów muzycznych i wideo na terenie Polski. Wyzwaniem jest tez stworzenie odpowiedniego systemu bilingowego dla posiadaczy kart płatniczych, którymi można placic korzystając z Xbox Live. Oczywiście sa dostępne zdrapki (w chwili obecnej nie sa jednak sprowadzane przez Microsoft – na wlasna reke sprowadzaja je z Unii Europejskiej inni dystrybutorzy), ale dla powodzenia przedsięwzięcia trzeba uruchomic tez inne sposoby rozliczen. Pamietaj tez proszę o zapewnieniu odpowiedniego zaplecza technicznego (suport techniczny), promocyjnego (co tydzień w Xbox Live Arcade sa przeprowadzane dwie premiery gier) itd. Jak wiedz możesz sobie wyobrazic – nie chodzi tylo i wyłącznie o wpisanie hasla „include Poland” w odpowiedniej linijce kodu Xbox Live:).
Ad.2 Jesli chodzi o akcesoria – zwykle tak jest, ze oryginalne akcesoria danego producenta sa tymi droższymi. Placi się za jakosc i 100% pewność, ze produkt w pelni wspolpracuje z danym urzadzeniem. Przyjelo się tez, ze obok oryginalnych akcesoriow, swoje miejsce na rynku maja tansze ich odpowiedniki. Kupcow znajduja oba rozwiązania. Dla jednym Access Point plus kabel jest ciekawa alternatywa, dla innych latwiej jest wydac te 300 stowki, podpiac Wi-Fi Adapter do konsoli i Cieszyc się jego bezproblemowym dzialaniem (bo np. na widok poradnikow jak cos zainstalowac dostaja gęsiej skorki).  

Report 

07-06-2009, 9:57 AM
Reply Quote

@DojoPL
Witam ponownie!
Kiedyś pamiętam Gazeta Wyborcza zajeła się sprawą iTunes i XBOX LIVE! w Polsce.
Wtedy usłyszeliśmy poniższy komunikat:

''Xbox Live działa w kilkunastu krajach Europy, np. Belgii czy Austrii. Dlaczego nie u nas? Michael Mott odpowiedzialny za sprzedaż i marketing Microsoftu w regionie Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki (EMEA) tłumaczy, że to kwestia zbyt małej liczby konsol w Polsce (choć mówi, że zbliżamy się do progu opłacalności). Mało jest zatem dostawców treści chętnych, by z Microsoftem na tym rynku współpracować. Konkretnej daty, kiedy usługa Xbox Live mogłaby ruszyć w Polsce, nie chce podać. - Myślę, że latem będziemy mieli coś do zakomunikowania - mówi. - Ale niekoniecznie będzie to pozytywna wiadomość - zastrzega''

To mogliśmy przeczytać w Gazecie Wyborczej.Czy jest to nadal aktualne.Czy Polski oddział Microsoft ma coś do ukrycia dotyczącego usługi XBOX LIVE! Takie podejrzenia pojawiają się w internecie.Czy możecie to potwierdzić lub zaprzeczyć czy też znając życie na razie nie możecie pisnąć słówka.

[Odpowiedz] Oczywiście sprawa jest aktualna. Microsoft w tym roku ma zamiar ujawnic jakie ma plany w stosunku do najbliższej przyszłości usługi Xbox Live w Polsce. Czyli możecie się spodziewac, ze wkrótce uzyskacie jasna odpowiedz na najpopularniejsze pytanie: „Czy usuga Xbox Live zostanie wprowadzona do Polski?”

Report 

07-06-2009, 9:58 AM
Reply Quote
@zielonykalafior
Witam. Mam następujący problem: grałem w grę i odblokowałem osiągnięcie za 15 GS. Problem w tym, że na karcie osiągnięcia nie pokazywało że zdobyłem osiągnięcie - nie było obrazka osiągnięcia oraz liczba osiągnięć się nie zmieniła (suma pkt gamescore na profilu jednak zwiekszyła się o te 15gs). Więc ponownie zrobiłem to czego gra wymaga i PONOWNIE (!!!!) dostałem tego samego achievement'a. Na profilu już wyświetla że go zdobyłem (jest obrazek oraz zwiększyła się liczba osiągnięć) ale dodatkowo dodało mi kolejne 15 punktów Gs !! Teraz obawiam się, że jak będzie polski live, to zostanę ogłoszony cheaterem - ponieważ liczba pkt GS nie odpowida tym osiągnięciom które zdobyłem (te 15 pkt) :( Co z tym można zrobić? Gram uczciwie, nic nie majstruję przy moich osiągnięciach, gry są legalne. Jak to wygląda ze strony Microsoftu?

[Odpowiedz] Prosimy o kontakt z pomoca techniczna pod numerem: 00800 441 17 96
   Report 

07-06-2009, 9:59 AM
Reply Quote

@CialnyGD
Swietna wypowiedz :)
A wiec musze cos powiedziec : Nie da sie tak od razu zrobic z "off" na "ON" poniewaz MS nie chce wprowadzac czegos co sie nie sprzeda, np FILMY. MS musi wprowadzic i spolonizowac wszystko (i nie mowie tutaj ze np dla mnie, ale dla innych) by kazdy uzytkownik XBOXa mogl, a co wazniejsze chcial z tego korzystac. Bo tak naprawde to ile osob (z rodzina) wypozyczy film na XBL, skoro np matka, czy synek nie znaja na tyle dobrze angielskiego? Nie mowie tutaj o pelnym lektorze, moga byc przeciez napisy, a w znanych bajkach dla dzieci standartowo lektor.

TO jest jeden, i wydaje mi sie, ze dobry przyklad dlaczego MS nie wlaczyl jeszcze przycisku "ON" - jednakze modle sie by zrobil to jak najszybciej :)

[Odpowiedz] Dziękujemy Ci za wziecie udzialu w dyskusji, nieco wiecej o problemach napisałem odpowiadając na pytania SirThavena.

Report 
Page 14 of 26 (761 items)
« First ... < 12 13 14 15 16 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved