Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by Ownon at 10-02-2009 2:35 PM. Topic has 4678 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 152 of 156 (4,679 items)
« First ... < 150 151 152 153 154 > ... Last »

10-02-2009, 2:35 PM
Reply Quote
Re: Przerobienie Z NTSC na PAL
 kubas246 wrote:
Witam, wygrałem ostatnio w konkursie Xbox'a 360 Elite. Konkurs był na angielskiej stronie, a firma, która zorganizowała konkurs jak i jego sponsor pochodził z Ameryki. I po 3 tygodniach przysłami mi tego Xbox'a z Ameryki. I dowiedziałem się że ten amerykański jest nma NTSC (amerykański i kanadyjski), a nie na PAL i mam pytanie czy da się to jakoś przerobić i cyz takie przerobienie jest legalne? Bo o innej wtyczce to nie mówie bo kupiłem przejściówke, ale czy da się i można przerobić z ntsc na pal? I czy wtedy dalej bede miał gwarancje?
kup telewizor ntsc, gry z play-asia i tak w takiej samej cenie jak w Polsce i gitara ;]

podobnież sa konwertery, ale nie wiem czy to domowymi sposobami da się zrobić, możesz w jakimś serwisie spytać; każda ingerencja w hardware powoduje utratę gwarancji
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

10-02-2009, 2:37 PM
Reply Quote
Re: Przerobienie Z NTSC na PAL
a najlepiej to sprzedaj na ebay'u i kup wersję PAL
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

10-02-2009, 2:42 PM
Reply Quote
Odp: Re: Przerobienie Z NTSC na PAL
DObra najpierw spruvuje sprzedać na allegro lub świstak.pl a dopiero potem na ebayu. EDIT 1: Z tym, że konsola w ameryce kosztuje 250 dolarów (czyli jakbym sprzedał np. za 200 to mam na polskie jakieś 600 a w polsce ta konsola kosztuje 1100 zł (na allegro))
   Report 

10-05-2009, 5:32 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: porysowana płyta GTA 4
A nie masz w Polsce jakiegos zioma zeby sobie sprwadzic na jego konsoli ?
   Report 

10-05-2009, 6:17 PM
Reply Quote
Problem z plyta.
Mialem zainstalowana gre (CoD WaW)  Mialem malo miejsca to skasowalem ja z dysku..
Plyta jest dosc porysowana i nie chce sie zainstalowac.. instaluje sie tylko do 20%.
Czy jak moj kolega pozyczyl by mi swoja plyte ja bym ja zainstalowal, a z mojej bym odpalal gre, to by dzialala?
   Report 

10-06-2009, 12:21 AM
Reply Quote
Re: Problem z plyta.
Nie wiem jaki obszar płyty konsola szczytuje sobie w trakcie sprawdzania czy zainstalowana gra znajduje się w napędzie. Ale skoro Twoja daje się sczytać w 20%,to powinno działać,z resztą sprawdzić nie zaszkodzi. Poza tym możesz oddać płytę do regeneracji lub też kupić nową.

Idę ciemną doliną,lecz się nie lękam! Bo to mnie się lękają!
   Report 

10-07-2009, 6:11 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
wczoraj poraz pierwszy pojawiły mi się dziwne przebarwienia na obrazie podczas gry (te same o których wcześniej pisae pojawiają się tylko raz podczas pierwszego wciśnięcia przycisku menue na padzie w Halo3 i Halo Wars) graliśmy w ODST w FF i jak duzo działo się na ekranie i bruty zaczeły jak szalone rzucać flary to 2 razy mi się cos takiego zrobiło... co dziwne to kuchnia grając w GoW lub Dead Space nigdy czegoś takiego nie miałem a kazda gierka z Halo w tytule sprawia ze po wcisniecie przycisku menue na padzie za pierwszym razem na kilka sekund mój obraz się dziwnie przebarwia...

jak bym wysłał klocka do servisu a okazało by się ze nic mu nie jest to ponoszę jakieś koszty?
   Report 

10-07-2009, 7:05 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
Wyślij go po uzgodnieniu tego z serwisem przez telefon, w innym przypadku zapłacisz koszty przesyłki (tak mi się zdaje). Zacznij od sprawdzenia na innym TV i kablu.
   Report 

10-07-2009, 7:34 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
właśnie teraz o tym pomyślałem ... z innym TV będzie problem ale spróbuję kupić kabelek HDMI i sprawdzić :) strasznie to dziwne ...
   Report 

10-07-2009, 12:07 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
jeszcze jedno (sorki ze post pod postem ale juz nie moge edytowac) czy to mozliwe ze dzieje mi sie tak przez aktualizacje? bo wczesniej nie przypominam sobie takich problemów... i jak skasuję pamięc poddręczną to czy stracę wszystkie aktualizację i będą się one jeszcze raz instalowac?
   Report 

10-09-2009, 12:02 PM
Reply Quote
live
przepraszam bardzo jak usunąć dane o karcie kredytowej???????? Co 3 miesiące microsoft pobiera sobie niemały haracz za golda???? Jak sie pozbyć tego draństwa
   Report 

10-09-2009, 12:46 PM
Reply Quote
Re: live
 Taadekk wrote:
przepraszam bardzo jak usunąć dane o karcie kredytowej???????? Co 3 miesiące microsoft pobiera sobie niemały haracz za golda???? Jak sie pozbyć tego draństwa
juz niejeden miał ten problem... ja nie wiem, ale na pewno pomoc techniczna z kraju na jaki masz zarejestrowany Live Ci pomoże

poza tym znajdź sobie w jakims słowniku pojęcie słowa haracz, bo chyba Ci sie coś pomyliło
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

10-09-2009, 12:50 PM
Reply Quote
Re: live
Tutaj jest odpowiedź: http://majornelson.com/archive/2009/07/29/how-to-turn-off-xbox-live-account-auto-renewal.aspx
This posting is provided "as is" and confers no rights.
   Report 

10-09-2009, 5:30 PM
Reply Quote
Problem z dźwiękiem.
Cześć. Mam pewien problem - otóż, zapragnąłem podłączyć mojego xklocka do internetu, toteż wyciągnąłem z zakurzonej szafki kabel sieciowy, który okazał się dobry, lecz... był za krótki. Od dawna chciałem podłączyć xboxa do monitora, to jednocześnie łącząc dwie te sprawy - kupiłem kabel HDMI>DVI. Wszystko ładnie, pięknie, zarejestrowałem się na live i zauważyłem, że nie ma głosu. Czytałem wcześniej wiele postów na ten temat, ale nic mądrego nie potrafię z nich wywnioskować. Prosiłbym kogoś, by dokładnie wytłumaczył mi, o co w tym wszystkim chodzi, jednocześnie nie używając skomplikowanych nazw, które bynajmniej dla mnie zrozumiałe nie są. Na pewno odpowiedź na to pytanie przewinęła się przez 150 stron tego tematu, ale jakoś nie mam czasu i ochoty na to, by to wszystko przeglądać. Dzięki z góry, pozdrawiam.
   Report 

10-09-2009, 6:39 PM
Reply Quote
Re: Problem z dźwiękiem.
 Pilarrr wrote:
Cześć. Mam pewien problem - otóż, zapragnąłem podłączyć mojego xklocka do internetu, toteż wyciągnąłem z zakurzonej szafki kabel sieciowy, który okazał się dobry, lecz... był za krótki. Od dawna chciałem podłączyć xboxa do monitora, to jednocześnie łącząc dwie te sprawy - kupiłem kabel HDMI>DVI. Wszystko ładnie, pięknie, zarejestrowałem się na live i zauważyłem, że nie ma głosu. Czytałem wcześniej wiele postów na ten temat, ale nic mądrego nie potrafię z nich wywnioskować. Prosiłbym kogoś, by dokładnie wytłumaczył mi, o co w tym wszystkim chodzi, jednocześnie nie używając skomplikowanych nazw, które bynajmniej dla mnie zrozumiałe nie są. Na pewno odpowiedź na to pytanie przewinęła się przez 150 stron tego tematu, ale jakoś nie mam czasu i ochoty na to, by to wszystko przeglądać. Dzięki z góry, pozdrawiam.
bo DVI to jest tylko video; hdmi to zarówno obraz i dźwięk, ale przy przejściu na dvi dźwięk tracisz, takie są te przejściówki, bo to jest trochę inny format; hdmi jest nowszą wersją przesyłu syngały cyfrowego, jakim był wcześniej dvi, wzbogaconą właśnie o dźwięk
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

10-09-2009, 6:41 PM
Reply Quote
Odp: Re: Problem z dźwiękiem.
Fajnie, ze ktoś sie tym zainteresowal, ale czy mógłbyś mi powiedzieć, co w takim razie mam kupić lub zrobić?
   Report 

10-09-2009, 6:56 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Problem z dźwiękiem.
 Pilarrr wrote:
Fajnie, ze ktoś sie tym zainteresowal, ale czy mógłbyś mi powiedzieć, co w takim razie mam kupić lub zrobić?
jeśli w monitorze nie masz hdmi, to nie wypuścisz na niego dżwięku z xboxa, najlepiej kablem optycznym ale na jakieś inne urządzenie musisz (wieża, głośniki)
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

10-09-2009, 7:05 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Problem z dźwiękiem.
Dobra - najwyraźniej znalazłem ten kabel, ale teraz jak ma wyglądać połączenie tego kabla xbox>głośniki? Ten kabel nie wygląda tak, jakbym mógł znaleźć dla niego jakiegoś wejście w xboxie.
   Report 

10-09-2009, 8:46 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Problem z dźwiękiem.
 Pilarrr wrote:
Dobra - najwyraźniej znalazłem ten kabel, ale teraz jak ma wyglądać połączenie tego kabla xbox>głośniki? Ten kabel nie wygląda tak, jakbym mógł znaleźć dla niego jakiegoś wejście w xboxie.
na kablu komponent który podłączasz do xboxa masz takie wyjście optyczne
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

10-10-2009, 8:46 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Problem z dźwiękiem.
Chyba rozumiem, o który kabel Ci chodzi, ale problem w tym, że on jest dołączany do xboxów Premium+(czyli nie Arcade), co oznacza, że do mojego Arcade'a go po prostu nie dali.
   Report 

10-10-2009, 9:11 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Problem z dźwiękiem.
wiesz jak wygląda wyjście optyczne? takie małe, półokrągło-kwadratowe i świeci na czerwono, masz coś takiego? jakie masz wyjścia z konsoli?
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

10-13-2009, 1:54 PM
Reply Quote
Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
Siemanko  mam mały problem otóz chodzi mi o Gpunkty które zbieramy grając na konsoli,czy jest mozliwość transferu ich na konto xbox live,bo jak do tad moje próby są bezskuteczne.
   Report 

10-13-2009, 2:11 PM
Reply Quote
Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
 remmass wrote:
Siemanko  mam mały problem otóz chodzi mi o Gpunkty które zbieramy grając na konsoli,czy jest mozliwość transferu ich na konto xbox live,bo jak do tad moje próby są bezskuteczne.
yyyyy, co? ale co Ty chcesz z nimi zrobić?
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

10-14-2009, 12:17 AM
Reply Quote
Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
 remmass wrote:
Generalnie konto na konsoli i konto na xbox live są ze sobą tożsame jesli masz aktywne abonament silver lub gold (czyli choć raz połączyłeś konsolę z netem). Wówczas nie powinno być problemów. Ja stworzyłem konto poprzez windows live który mnie z racji przynalezności do kraju Polska przekierował na stronę xbox a dopiero jakiś pół roku później kupiłem konsolę i tam zalogowałem się używając tego samego konta.
Ale pomyślmy?
Przychodzi mi do głowy inna sytuacja:
masz konto xbox live jako remmass i 150 Gpunktów (nie mylić z punktami G :P ) ale to nie jest konto na którym grasz na konsoli
Za to na konsoli masz inne konto, na którym masz inne Gpunkty, ale nie zarejestrowane na xbox live? Jeśli to jest opis Twojego problemu to sugeruję: 1) zarejestrować konto które masz na konsoli chyba że jest to niezgodne z regulaminem => wówczas i na konsoli i na xbox live i w windows live będziesz miał login z konsoli
2) stworzyć na konsoli nowy profil jako remass i zalogować się na nim przez net wóczas na konsoli, oficjalnej stronie xboxa i w windows live będziesz mógł posługiwać siętym własnie loginem
3) jeśli chcesz połączyć dwa konta to z tego co wiem nie jest to możliwe
4) jeśli nie masz fizycznej możliwości połączenia konsoli z internetem to nie znam możliwości

Jeśli Twoja sytuacja jest inna niż cokolwiek co napisałem - opisz ją bardziej dokładnie.
A jeśli ktoś z forumowiczów może coś dodać i/lub mnie poprawić to bez krepacji ludzie :)
to play or not to play that is the question ;)
   Report 

10-14-2009, 4:09 PM
Reply Quote
Serwisowanie
Mam pytanie do ogółu. Ile czekaliście od momentu wysłania konsoli na jej powrót? I po jakim czasie dostaje kod kreskowy na maila? Z góry dzięki za odpowiedz.
   Report 

10-14-2009, 8:13 PM
Reply Quote
Odp: Serwisowanie
Na konsole czekalem 2tygodnie teraz wsyslkalem 2 raz wiec niewiem moze bedzie szybciej mam nadzieje a jesli chodzi ci o packingliste to zarejstrowalem konsole o 9 rano a dostalem na maila liste o kolo 14 z tego co wiem to z poczta oneta sa problemy i nieraz nie dochodzi mail
   Report 

10-14-2009, 10:00 PM
Reply Quote
Re: Odp: Serwisowanie
Pierwszy raz 2 tyg. drugi raz 10 dni - ale co by nie mówić to i tak wlokło się to jak lata. Musisz sobie znależć jakieś zajęcie, pomijam takie oczywiste szkoła/praca, myślę raczej o lepieniu kulek z chleba, albo scalanie oczek w rosole w jedno wielki oko, albo jak masz wyobraźnię to weź pada do ręki i wyobrażaj sobie że grasz.
   Report 

10-15-2009, 8:36 AM
Reply Quote
Infolinia telefoniczna - nie działa
Witam,

Czy ktoś zdołał się dodzwonić do infolinii Xbox?
Po wybraniu języka i później konsoli, słuchać tylko jakieś pikanie.
   Report 

10-15-2009, 8:39 AM
Reply Quote
Re: Odp: Serwisowanie
tak jak krzyku (dwukrotnie), ale oprócz tego wleczenia się ;]
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

10-15-2009, 8:40 AM
Reply Quote
Re: Infolinia telefoniczna - nie działa
 warszawiak07 wrote:
Witam,

Czy ktoś zdołał się dodzwonić do infolinii Xbox?
Po wybraniu języka i później konsoli, słuchać tylko jakieś pikanie.
może to taka maszyna co robi pik?
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 
Page 152 of 156 (4,679 items)
« First ... < 150 151 152 153 154 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved