Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by Ownon at 10-26-2009 12:24 PM. Topic has 4678 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 154 of 156 (4,679 items)
« First ... < 152 153 154 155 156 >

10-26-2009, 12:24 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
 White69pl wrote:
A teraz mój problem, w piątek zadzwoniłem na infolinię i zgłosiłem swój problem, zrobiłem wszystko tak jak mi wytłumaczono i zostałem poproszony o zaczekanie na maila który miał przyjść w ciągu 24h, miał to być bodajże list przewozowy dla kuriera, sęk w tym że nic nie przyszło, mógłby mi ktoś poradzić? Mam znowu dzwonić, czy anulować naprawe i zgłosić następną?
oni mają problem z niekórymi skrzynkami, np. mi powiedzieli żebym podał inny adres niż o2, bo może ten list przewozowy nie dojść
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

10-26-2009, 8:33 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
witam ponownie:)

kolejne pytanie i pewnie kolejne glupie ale coz tak to jest ak czlwiek nidy nic przez neta nie zalatwial;P

wiersz adresu 1 to rozumiem nazwa ulicy numer domu i mieszkania?? czy nr mieszkania to wiersz 2??

no i apropos posta jednego z kolegow powyzej.. na maila powinienem dostac po rejestracji ten kod kreskowy dla kuriera i tu pytanie.. a co jesli nie posiadam drukarki i nie wydrukuje tego a kurier zapuka do drzwi??:| (oczywiscie zakldamy ze nie mam znajomego z drukarka ani w okolicy zadnego takiego punktu gdzie moglbym to druknac [tzn mam ale zalozmy ze nie:P] )
   Report 

10-26-2009, 8:39 PM
Reply Quote
jeszcze jedna sprawa co do adresu (jesli wiersz 2 to nie nr mieszkania) to czy nr domu i mieszkania mam zapisac np "3/4" ??

no i sorki za te glupie pytania ale jak juz pialem pierwszy raz zalatwiam cos przez neta wiec po prostu nie mam zielonego pojecia co i jak:)

i z gory dzieki za odp i cierpliwosc;)
   Report 

10-26-2009, 9:07 PM
Reply Quote
 sliwapno wrote:
witam ponownie:)

kolejne pytanie i pewnie kolejne glupie ale coz tak to jest ak czlwiek nidy nic przez neta nie zalatwial;P

wiersz adresu 1 to rozumiem nazwa ulicy numer domu i mieszkania?? czy nr mieszkania to wiersz 2??

no i apropos posta jednego z kolegow powyzej.. na maila powinienem dostac po rejestracji ten kod kreskowy dla kuriera i tu pytanie.. a co jesli nie posiadam drukarki i nie wydrukuje tego a kurier zapuka do drzwi??:| (oczywiscie zakldamy ze nie mam znajomego z drukarka ani w okolicy zadnego takiego punktu gdzie moglbym to druknac [tzn mam ale zalozmy ze nie:P] )

sliwapno wrote:
jeszcze jedna sprawa co do adresu (jesli wiersz 2 to nie nr mieszkania) to czy nr domu i mieszkania mam zapisac np "3/4" ??

no i sorki za te glupie pytania ale jak juz pialem pierwszy raz zalatwiam cos przez neta wiec po prostu nie mam zielonego pojecia co i jak:)

i z gory dzieki za odp i cierpliwosc;)

Ok odpowiadając na Twoje pytania.
W większości przypadków do podania adresu wystarczy tylko pierwszy wiersz (piszesz tak jak na kopercie) czyli ulica nr domu mieszkania np.:
ul. Główna 1/2

Jednak są przypadki gdy samo podanie ulicy i adresu nie wystarcza (chociażby dlatego, że w danej miejscowości nie ma poczty i kod pocztowy oraz miejscowość odnoszą się do sąsiedniej miejscowości). np.:
ul. Główna 1/2
Baraki kolonia

a adres poczty to 12-345 Baraki Miasto

Jeśli chodzi o to jak podać numerację domu/mieszkania - zrób to tak jak to robisz przy korespondencji np.
ul. Główna 1m5
ul. Główna 1/5
bądź w przypadku bloków o mnogiej numeracji
ul.Główna 1/3m5

odnośnie rejestracji i kodów kreskowych z tego co zapamiętałem przeglądając wczesniejsze tematy sama rejestracja na stronie nie oznacza wysłania kodu kreskowego. Taki jest wysyłany dopiero w przypadku zgłoszenia sprzetu do serwisu w celu naprawy.
Jeśli nie masz możliwości wydrukowania kodu to radzę zamawiać naprawę przez telefon i podczas rozmowy z kosultantem wyraźnie powiedzieć, że nie masz takiej możliwości, wówczas kurier powinien przywieźć go ze sobą.
to play or not to play that is the question ;)
   Report 

10-27-2009, 7:27 AM
Reply Quote
zglosilem awarie wczoraj rano, list przewozowy dostalem po godzinie, popoludniu kurier zabral klocka do frakfurtu.
mam nadzieje, ze go szybko naprawia albo dadza nowego, bo forza czeka...

co do zglaszania awarii - polecam raczej rozmowe telefoniczna, ja sie dodzwonilem za 1 razem i panienka nawet dobrze po polsku mowila:] ze zgloszeniem przez www sa czasem problemy - nie moglem zarejestrowac urzadzenia na przyklad.
   Report 

11-01-2009, 4:20 PM
Reply Quote
Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
Dzień dobry. Mam problem z konsolą Xbox 360. Otóż od pewnego czasu padem nie mogę włączyć konsoli (zdarzyło mi się to 3-4 razy) czasami po włączeniu gry (najczęściej Fifa 10 (chyba tylko raz Halo 3)) nic się nie pojawia. Nie wiem czy coś złego dzieje się z moim Xbox'em. Za wszystkie odpowiedzi z góry dzięki...
   Report 

11-02-2009, 8:03 PM
Reply Quote
Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
Czy ktoś wie jak przypomnieć sobie oryginalny adres e-mail? Bo np. jak się zalogowałam na ten co mam wpisany w konsoli to całkiem na inny gamtarg się mi loguje. Na konsoli mam nik olopl100, a tutaj olopl400.  Więc co jest nie tak?
   Report 

11-03-2009, 6:33 AM
Reply Quote
co do wlaczania konsoli z poziomu pada - nie wiem, tez tak mialem pare razy, po prostu czasem xbox nie lapie sygnalu chyba; natomiast jesli chodzi o zwisy - jesli pojawiaja sie czesto i nie jest to zwiazane np z brudnym DVD albo wylaczeniem konsoli jak pracuje dysk, to pewnie w perspektywie masz rroda. Jesli konsola zawieszac sie bedzie czesto, to dzwon do serwisu.
   Report 

11-03-2009, 7:15 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
 olopl400 wrote:
Czy ktoś wie jak przypomnieć sobie oryginalny adres e-mail? Bo np. jak się zalogowałam na ten co mam wpisany w konsoli to całkiem na inny gamtarg się mi loguje. Na konsoli mam nik olopl100, a tutaj olopl400.  Więc co jest nie tak?

na konsoli:
logujesz się do livea
Wchodzisz w swój profil (Moja konsola Xbox -> olopl100)
Wybierasz zarządzaj kontem
A tam Windows Live ID
po prawej powinieneś zobaczyć swój Windows Live ID (czyli adres maila powiązanego z kontem konsoli)

Report 

11-03-2009, 9:17 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
No właśnie tak robiłem i jak się loguje na ten adres to mi przypisuje całkiem inny nik czyli ten co widać po lewej olopl400 zamiast olopl100. I bądź tu mądry i pisz wiersze.

A można wyszukiwać użytkowników tego forum po nazwach?
   Report 

11-03-2009, 9:51 AM
Reply Quote
 olopl400 wrote:
No właśnie tak robiłem i jak się loguje na ten adres to mi przypisuje całkiem inny nik czyli ten co widać po lewej olopl400 zamiast olopl100. I bądź tu mądry i pisz wiersze.

A można wyszukiwać użytkowników tego forum po nazwach?
będzie ciężko bo z racji ip częst się forum przełącza na pl a że u nas nie ma live to nie ma jak wyszukać uzytkowników, ale jest na to sposób skorzystaj z tej formułki (w miejsce TAG wpisz nazwę tagu gracza):
http://live.xbox.com/en-GB/profile/profile.aspx?pp=0&GamerTag=TAG
w Twoim przypadku wyskakują takie dwa profile:
olopl100
olopl400
ale nie sądzę, żeby do obu był przypisany ten sam mail... może masz drugie konto mailowe o bardzo podobnej nazwie i jedno z tych kont jest właśnie na nim
   Report 

11-03-2009, 11:32 AM
Reply Quote
 beceen wrote:
co do wlaczania konsoli z poziomu pada - nie wiem, tez tak mialem pare razy, po prostu czasem xbox nie lapie sygnalu chyba; natomiast jesli chodzi o zwisy - jesli pojawiaja sie czesto i nie jest to zwiazane np z brudnym DVD albo wylaczeniem konsoli jak pracuje dysk, to pewnie w perspektywie masz rroda. Jesli konsola zawieszac sie bedzie czesto, to dzwon do serwisu.
rrod nie jest jedyną usterką jaka może przytrafić sie konsoli
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

11-03-2009, 1:39 PM
Reply Quote
Czyli mam rroda??? Zawsze kojarzył mi się z czerwonymi diodami. A jeśli nie rrod to co?
   Report 

11-03-2009, 2:04 PM
Reply Quote
 Ownon wrote:
 beceen wrote:

Jak koledzy Ci już napisali to NIE musi byc ROD, USTEREK konsoli JEST WIELE, i najlepiej bedzie jak ZADZWONISZ DO SERWISU.

Report 

11-03-2009, 7:07 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
 jerry1981pl wrote:
będzie ciężko bo z racji ip częst się forum przełącza na pl a że u nas nie ma live to nie ma jak wyszukać uzytkowników, ale jest na to sposób skorzystaj z tej formułki (w miejsce TAG wpisz nazwę tagu gracza):
http://live.xbox.com/en-GB/profile/profile.aspx?pp=0&GamerTag=TAG
w Twoim przypadku wyskakują takie dwa profile:
olopl100
olopl400
ale nie sądzę, żeby do obu był przypisany ten sam mail... może masz drugie konto mailowe o bardzo podobnej nazwie i jedno z tych kont jest właśnie na nim

No właśnie to jest mój ten właściwi TAG :). Z tym olopl100. Tylko jak teraz sprawdzić jaki jest tam adres e-mail zapisany. Hasło to raczej pamiętam. Zazwyczaj wszędzie wpisuje to samo.
   Report 

11-03-2009, 7:18 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
 olopl400 wrote:
(...) Tylko jak teraz sprawdzić jaki jest tam adres e-mail zapisany. Hasło to raczej pamiętam. Zazwyczaj wszędzie wpisuje to samo.

hmm posprawdzać adresy mailowe... po kolei
ewentualnie jeśli korzystasz z programu pocztowego i zachowujesz ważne maile np. aktywacja konta WIndows Live ID poszukaj w archiwum wszystkich wiadomości od Windows Live ID (przychodzą takie przy rejestracji każdego loginu)
   Report 

11-03-2009, 7:40 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
A no właśnie nie zapisywałem żadnych meili i miałem nadzieje że jak odnajdę swój tag w ten sposób to będzie można go podejrzeć.
   Report 

11-03-2009, 7:51 PM
Reply Quote
czy ktos mi moze wytlumaczyc jak podlaczyc konsole do rutera. sprawadzalem polaczenie wszystko jest ale nie moge sie zarejestrowac
   Report 

11-03-2009, 8:58 PM
Reply Quote
A w tym serwisie to mówią po polsku?? i jeszcze dzięki wszystkim za wsparcie :)
   Report 

11-03-2009, 10:00 PM
Reply Quote
@nasir1984 - Skoro sprawdzasz połączenie i wszystko jest ok i masz kłopot z rejestracją to z połączeniem już sobie chyba poradziłeś ? Na jaki kraj się rejestrujesz ? W Polsce nie ma Live i trzeba wybrać kraj w którym ta usługa jest oficjalnie. Czyli np. UK.

@MaiamiTree - Tak w serwisie mówią po Polsku.
Idę ciemną doliną,lecz się nie lękam! Bo to mnie się lękają!
   Report 

11-04-2009, 7:23 AM
Reply Quote
witam, czy ktoś wczoraj miał problemy z live... czy to tylko ja...

bo nie wiem czy TPsa daje ciala czy MS
   Report 

11-04-2009, 8:10 AM
Reply Quote
 Ownon wrote:
 beceen wrote:

niestety nie, ale o ile wiem, to zwisy sa powodowane glownie usterkami zwiazanymi z rrodem albo z e74.
   Report 

11-04-2009, 8:11 AM
Reply Quote
 nasir1984 wrote:
czy ktos mi moze wytlumaczyc jak podlaczyc konsole do rutera. sprawadzalem polaczenie wszystko jest ale nie moge sie zarejestrowac

otworzyles porty na routerze dla XBL?
   Report 

11-04-2009, 8:18 AM
Reply Quote
 beceen wrote:
 nasir1984 wrote:

otworzyles porty na routerze dla XBL?

a test przeszedł prawidłowo...
   Report 

11-04-2009, 12:01 PM
Reply Quote
Kurcze. Piszcie ludzie trochę więcej szczegółów, a nie "nie mogę zrobić kupę". I co ktoś ma z tego wywnioskować. Kibel zapchany, religia ci zabrania, zaplątały ci się ręce w szelkach? Skąd mam wiedzieć co ma autor na myśli "Nie mogę się zarejestrować", Co? Gdzie? Jak?
   Report 

11-04-2009, 12:20 PM
Reply Quote
Problem z napędem
Witam, mam taki problem wczoraj przenosiłem konsole na inne miejsce i po tym coś się stało z napędem.

Caly czas sie otwiera i zamyka sam, a jak juz uda sie go zamknac z plyta i nie wyjezdza to nie widzi plyty.
Z czym moze być to problem ? 
   Report 

11-04-2009, 12:37 PM
Reply Quote
 krzyku wrote:
Kurcze. Piszcie ludzie trochę więcej szczegółów, a nie "nie mogę zrobić kupę". I co ktoś ma z tego wywnioskować. Kibel zapchany, religia ci zabrania, zaplątały ci się ręce w szelkach? Skąd mam wiedzieć co ma autor na myśli "Nie mogę się zarejestrować", Co? Gdzie? Jak?

dobra proste pytanie: czy was tez częsciej ostatnio Live wyrzuca? pomimo fakt iz wczesniej nie mieliscie zadnych problemów?
   Report 

11-04-2009, 12:45 PM
Reply Quote
 typfon wrote:
dobra proste pytanie: czy was tez częsciej ostatnio Live wyrzuca? pomimo fakt iz wczesniej nie mieliscie zadnych problemów?
nie, przynajmniej do ostatniej niedzieli, bo później nie włączałem konsoli
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

11-04-2009, 12:48 PM
Reply Quote
Re: Problem z napędem
 kondi6969 wrote:
Witam, mam taki problem wczoraj przenosiłem konsole na inne miejsce i po tym coś się stało z napędem.

Caly czas sie otwiera i zamyka sam, a jak juz uda sie go zamknac z plyta i nie wyjezdza to nie widzi plyty.
Z czym moze być to problem ? 
jak dla mnie sam sobie odpowiedziałeś, niestety coś się stało z napędem; raczej tylko rozebranie napędu odpowie bardziej szczegółowo, ew. mozesz spróbować walnąć w konsolę lub chociaż w przycisk otwierania/zamykania napędu, być może sie naprawi, w końcu to urządzenie elektroniczne jest
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

11-04-2009, 1:25 PM
Reply Quote
Odp: Problem z napędem
co do wariujacej tacki na dvd - sprobuj przechylic konsole (zakladajac ze stoi pionowo); tam jest gumka, ktora porusza kolka od napedu, czasami sie moze przyciac.
   Report 
Page 154 of 156 (4,679 items)
« First ... < 152 153 154 155 156 >

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved