sliwapno wrote:
witam ponownie:)
kolejne pytanie i pewnie kolejne glupie ale coz tak to jest ak czlwiek nidy nic przez neta nie zalatwial;P
wiersz adresu 1 to rozumiem nazwa ulicy numer domu i mieszkania?? czy nr mieszkania to wiersz 2??
no i apropos posta jednego z kolegow powyzej.. na maila powinienem dostac po rejestracji ten kod kreskowy dla kuriera i tu pytanie.. a co jesli nie posiadam drukarki i nie wydrukuje tego a kurier zapuka do drzwi??:| (oczywiscie zakldamy ze nie mam znajomego z drukarka ani w okolicy zadnego takiego punktu gdzie moglbym to druknac [tzn mam ale zalozmy ze nie:P] )
sliwapno wrote:
jeszcze jedna sprawa co do adresu (jesli wiersz 2 to nie nr mieszkania) to czy nr domu i mieszkania mam zapisac np "3/4" ??
no i sorki za te glupie pytania ale jak juz pialem pierwszy raz zalatwiam cos przez neta wiec po prostu nie mam zielonego pojecia co i jak:)
i z gory dzieki za odp i cierpliwosc;)
Ok odpowiadając na Twoje pytania.
W większości przypadków do podania adresu wystarczy tylko pierwszy wiersz (piszesz tak jak na kopercie) czyli ulica nr domu mieszkania np.:
ul. Główna 1/2Jednak są przypadki gdy samo podanie ulicy i adresu nie wystarcza (chociażby dlatego, że w danej miejscowości nie ma poczty i kod pocztowy oraz miejscowość odnoszą się do sąsiedniej miejscowości). np.:
ul. Główna 1/2
Baraki koloniaa adres poczty to
12-345 Baraki Miasto
Jeśli chodzi o to jak podać numerację domu/mieszkania - zrób to tak jak to robisz przy korespondencji np.
ul. Główna 1m5
ul. Główna 1/5
bądź w przypadku bloków o mnogiej numeracji
ul.Główna 1/3m5odnośnie rejestracji i kodów kreskowych z tego co zapamiętałem przeglądając wczesniejsze tematy sama rejestracja na stronie nie oznacza wysłania kodu kreskowego. Taki jest wysyłany dopiero w przypadku zgłoszenia sprzetu do serwisu w celu naprawy.
Jeśli nie masz możliwości wydrukowania kodu to radzę zamawiać naprawę przez telefon i podczas rozmowy z kosultantem wyraźnie powiedzieć, że nie masz takiej możliwości, wówczas kurier powinien przywieźć go ze sobą.
to play or not to play that is the question ;)