Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by beceen at 11-04-2009 1:27 PM. Topic has 4677 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 155 of 156 (4,678 items)
« First ... < 152 153 154 155 156 >

11-04-2009, 1:27 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
 typfon wrote:
 beceen wrote:
 nasir1984 wrote:
czy ktos mi moze wytlumaczyc jak podlaczyc konsole do rutera. sprawadzalem polaczenie wszystko jest ale nie moge sie zarejestrowac

otworzyles porty na routerze dla XBL?

a test przeszedł prawidłowo...

moze ma problem z ograniczonym NAT
   Report 

11-05-2009, 7:26 AM
Reply Quote
to ja mam pytanie techniczne: wczoraj dostalem z powrotem konsole - wymienili mi na nowa, data produkcji sierpien 2009 - czy to jest na jasperze?
i czy to musi byc tak straslziwie glosne? jest 2 razy glosniejsza niz stara konsola; wiatraki miela niemilosiernie, dvd tez jakos glosno czyta - to tak ma, czy dali mi jakis zlom?
   Report 

11-05-2009, 9:25 AM
Reply Quote
Sprawdź wersję na podstawie gniazda zasilania. http://www.360-hq.com/xbox-tutorials-91.html
   Report 

11-05-2009, 12:14 PM
Reply Quote
sprawdze wieczorem, dzieki za linka. a co z tym halasem? tak ma byc?
   Report 

11-05-2009, 12:31 PM
Reply Quote
Falcony potrafią być głośne.
   Report 

11-05-2009, 2:34 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
 beceen wrote:
a co Ci tak hałasuje? napęd, wiatraki? nie żebym jakos rozwiązał ten problem, ale przynajmniej miło wiedzieć co jest nie tak i niektóre konsole są głośniejsze od innych
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

11-06-2009, 8:23 AM
Reply Quote
 Ownon wrote:
 beceen wrote:
a co Ci tak hałasuje? napęd, wiatraki? nie żebym jakos rozwiązał ten problem, ale przynajmniej miło wiedzieć co jest nie tak i niektóre konsole są głośniejsze od innych

true odgłosy to norma, u mnie w zalerzności od tego jak x0 ma humor, ale to i tak nic w porównaniu  zmoim kompem ;p

@Ownon  nie wiem czy pamiętasz jak Ci zawracałem 4litery odnośnie dziwnego zaruzowiania się obrazu podczas nacisnięcia przycisku wywołującego listę przyjaciół i takie tam na padzie w gierkach Halo (H3, HW) :) odkąd zainstalowałem Halo Waypoint problem znikną :):):)
   Report 

11-06-2009, 8:46 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
 Ownon wrote:
 beceen wrote:

naped zdecydowanie; przegralem forze na hdd i jest cisza; tzn chodza wiatraki, ale chyba nawet ciszej niz w poprzedniej konsoli; natomiast jak rusza naped, to az caly blat sie trzesie Surprise [:O] do tego halasuje jak diesel...

Report 

11-06-2009, 10:08 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
 beceen wrote:
naped zdecydowanie; przegralem forze na hdd i jest cisza; tzn chodza wiatraki, ale chyba nawet ciszej niz w poprzedniej konsoli; natomiast jak rusza naped, to az caly blat sie trzesie do tego halasuje jak diesel...

cóż, póki napęd lub konsola nie padnie i nie wymienia na nową to pozostaje tylko podkręcic głosniki lub instalować gry ;]
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

11-06-2009, 10:09 AM
Reply Quote
 typfon wrote:
@Ownon  nie wiem czy pamiętasz jak Ci zawracałem 4litery odnośnie dziwnego zaruzowiania się obrazu podczas nacisnięcia przycisku wywołującego listę przyjaciół i takie tam na padzie w gierkach Halo (H3, HW) :) odkąd zainstalowałem Halo Waypoint problem znikną :):):)
sprzęt jak to sprzęt, wysokiej jakości skomplikowana elektronika, czasem trzeba porządnie walnąć lub najzwyczajniej przeczekać ;]
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

11-06-2009, 10:20 PM
Reply Quote
>> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
Mam problem z joypadem , sam się wyłącza , specjalnie kupiłem 2giego joya co by sprawdzic czy to przypadkiem nie wina konsoli , naszczescie sie okazalo ze drugi pad działa bez zadnych problemow, czy gwarancja jakos obejmuje pady zakupione razem z konsola tzn te dolaczane do konsoli ?

PS. Baterie nowki sztuki oczywiscie sa wiec to napewno nie wina slabej baterii.
Xbox Live | yAr3K PL
   Report 

11-07-2009, 9:39 AM
Reply Quote
Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
Witam.
Mam następujący problem. Dwa dni temu kupiłem konsole xbox 360 Elite 120gb z pes 10.
Naped otwiera sie tak jakos dziwnie i glosno, po wlozeniu plyty z gra do napedu przy jej rozpedzaniu slychac jakby sie obijala/ocierala o tacke srednio co 5/10sekund nawet podczas najszybszego jej rozperdzenia...
Straszne to denerwujace i martwie sie o mozliwosc porysowania plyt.
Czy podlega to jakiejs gwarancji czy poprostu one tak juz maja ?
   Report 

11-07-2009, 11:24 AM
Reply Quote
Sprawdź inną płytę z jakimś małowartym filmem na dvd, jeśli to problem z konsolą to idź do sprzedawcy i wymień na nową.
   Report 

11-07-2009, 11:27 AM
Reply Quote
 yAr3K wrote:
Mam problem z joypadem , sam się wyłącza , specjalnie kupiłem 2giego joya co by sprawdzic czy to przypadkiem nie wina konsoli , naszczescie sie okazalo ze drugi pad działa bez zadnych problemow, czy gwarancja jakos obejmuje pady zakupione razem z konsola tzn te dolaczane do konsoli ?

PS. Baterie nowki sztuki oczywiscie sa wiec to napewno nie wina slabej baterii.

Wszystkie sprzęty łącznie z zasilaczem i padami objęte są gwarancją, dzwoń do serwisu.
   Report 

11-07-2009, 9:05 PM
Reply Quote
Witam wszystkich. Xboxa ( 360 premium) mam już chyba od 2 lat ale takiego problemu jak teraz - nigdy nie miałem. :/ Mianowicie, wczoraj kupiłem dodatki do GTA IV na jednej płycie. Odpalam konsole, wkładam płytę do napędu, wyswietla się komunikat, że trzeba zaktualizować konsolę. Już wcześniej chyba przy grze FIFA 09 zeby grać, xbox musiał sie zaktualizować. Nigdy nie podłączałem x'a do kompa, z moim netem aktualizacja byłaby męką. Wracając jednak do tematu, xbox sie zaktualizował, zrestartował, ustawiłem jakąś głupią postać w menu w moim profilu, zapisało się i wszystko hulało. Zdążyłem jeszcze wczoraj przejść jeden dodatek i po zapisaniu gry wyłączyłem xpudło. Dziś uruchamiam a konsola tak jakby nie widziała w ogóle dysku twardego. Nie ma żadnych profili, nie ma biblioteki moich gier. Nawet chcąc utworzyć nowy profil konsola mówi żebym podłączył urządzenie magazynujące. -.- Wchodząc w ustawienia konsoli, dalej w zakładkę 'pamięć', xbox zawiesza się na jakieś 10 sekund i pokazuje, że dysk jest niesformatowany. Oczywiście próbowałem coś zaradzić, odpiąłem dysk, przeczyściłem wszystko. Dalej to samo. Tak poza tym, xboxa użytkuję w odpowiedni sposób, jak do tej pory działał bez większych zastrzeżeń. Co radzicie w tej sytuacji, da się coś jeszcze zrobić w warunkach domowych, czy musze zgłosić się do biura obsługi klienta? wku*** mnie tylko wizja utraty danych z HDD :x dzięki z góry za odp. ;)
   Report 

11-07-2009, 10:27 PM
Reply Quote
chyba tylko serwis cię ratuje... :(
na pocieszenie - może brakuje Ci kilku dni do upływu gwarancji
to play or not to play that is the question ;)
   Report 

11-07-2009, 11:17 PM
Reply Quote
problem z siecią

Witam!
Mam następujący problem, chcę podłączyć konsolę do internetu...
Mam internet w sieci radiowej tzn. admin. ze stałym łączem i router poprzez ktory łączy się ok 10 uzytkownikow (ja jestem jednym z nich) czyli moja sytuacja wygląda tak iz mam komputer łączący się z siecią poprzez kartę radiową. Podpiełem kabel ethernet pod kompa mam niby jakąś tam 2 sieć komp nawet widzi konsolę i udostępnia jej pliki(muzyka, obray itp.) lecz xbox nie moze nawiązac połączenia z siecią.
Probowałem wpisywać adres ręcnie i automatycznie i co nie tylko;) ale klapa. Czy jest sansa na podłączenie się jakoś z tym netem??
Xbox360 Premium 20 Gb
komputer z Windows vista sp2.

Report 

11-08-2009, 11:47 AM
Reply Quote
Odp: problem z siecią
 adas0387 wrote:

Witam!
Mam następujący problem, chcę podłączyć konsolę do internetu...
Mam internet w sieci radiowej tzn. admin. ze stałym łączem i router poprzez ktory łączy się ok 10 uzytkownikow (ja jestem jednym z nich) czyli moja sytuacja wygląda tak iz mam komputer łączący się z siecią poprzez kartę radiową. Podpiełem kabel ethernet pod kompa mam niby jakąś tam 2 sieć komp nawet widzi konsolę i udostępnia jej pliki(muzyka, obray itp.) lecz xbox nie moze nawiązac połączenia z siecią.
Probowałem wpisywać adres ręcnie i automatycznie i co nie tylko;) ale klapa. Czy jest sansa na podłączenie się jakoś z tym netem??
Xbox360 Premium 20 Gb
komputer z Windows vista sp2.

przychodzą mi do głowy dwie rzeczy które mogą być nie tak:
nie masz na kompie 'bramy internetowej' czyli nie udostępniasz połączenia z internetem swojemu połączeniu z konsolą
Albo admin (od stałego łącza) zablokował porty na których xbox się łączy.

Jeśli chodzi o to pierwsze możesz to zrobić samemu. Natomiast jeśli problem w zablokowanych portach trzeba się zwrócić do admina.
   Report 

11-08-2009, 8:52 PM
Reply Quote

przychodzą mi do głowy dwie rzeczy które mogą być nie tak:
nie masz na kompie 'bramy internetowej' czyli nie udostępniasz połączenia z internetem swojemu połączeniu z konsolą
Albo admin (od stałego łącza) zablokował porty na których xbox się łączy.

Jeśli chodzi o to pierwsze możesz to zrobić samemu. Natomiast jeśli problem w zablokowanych portach trzeba się zwrócić do admina.

Udostępniam połączenie i niby wszystko jest ok tak jak mowiłem czyli komputer widzi konsolkę zaraz po odpaleniu ale gdy robie test połączenia z komputerem na Xbox'sie wywala mi błąd zaraz na pierwszym poziomie połączenia czyli xbox-sieć i nawet nie dochodzi do proby połączenia z internetem.
Moze chodzi tu o kabel ethernet, czy musi być skrosowany?
Nie wiem jaki ja mam kabel zapomiałem jak to się sprawdza mogę tylko powiedziec ze jest to kabel dolonczony do zestawu czyli orginał.
A co do tego testu połączenia na xbox to wyskakuje mi ze nie mozna pobrac adresu IP

Aha i jeszcze jedna myśle ze istotna sprawa w centrum sieci na kompie to połączenie z xbox'em pokazuje jako "siec niezidentyfikowana" a adresy przypisne automatycznie są rózne na kompie i na konsoli a jezeli wpisze je recznie to tez lipa.
I co ja mam z tym począć?? Poprostu ręce opadają.
   Report 

11-09-2009, 9:52 AM
Reply Quote
 adas0387 wrote:

Udostępniam połączenie i niby wszystko jest ok tak jak mowiłem czyli komputer widzi konsolkę zaraz po odpaleniu ale gdy robie test połączenia z komputerem na Xbox'sie wywala mi błąd zaraz na pierwszym poziomie połączenia czyli xbox-sieć i nawet nie dochodzi do proby połączenia z internetem.
Moze chodzi tu o kabel ethernet, czy musi być skrosowany?
Nie wiem jaki ja mam kabel zapomiałem jak to się sprawdza mogę tylko powiedziec ze jest to kabel dolonczony do zestawu czyli orginał.
A co do tego testu połączenia na xbox to wyskakuje mi ze nie mozna pobrac adresu IP

Aha i jeszcze jedna myśle ze istotna sprawa w centrum sieci na kompie to połączenie z xbox'em pokazuje jako "siec niezidentyfikowana" a adresy przypisne automatycznie są rózne na kompie i na konsoli a jezeli wpisze je recznie to tez lipa.
I co ja mam z tym począć?? Poprostu ręce opadają.

Kabel do połączenia komp-konsola powinien być skrosowany (i przynajmniej ja taki właśnie do zestawu dostałem).
Jak to rozpoznać - wyciagnąć oba końce kabelka i sprawdzić czy pary (kolory) kabelków we wtyczkach są w takiej samej kolejności. Jeśli tak to kabel nie jest skrosowany. Jeśli są różnice na końcówkach - kabel skrosowany. Szczegóły np. tu

Właściwości połączenia z konsolą na kompie:
IP 192.168.0.1
maska 255.255.255.0
brama 192.168.0.1
dns 192.168.0.1
Właściwości połaczenia z internetem na kompie:
w moim przypadku Neostrada system Vista w zakładce udostępnianie zaznaczone: Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprzez połączenei internetowe tego komputera.

Ustawienia na konsoli:
albo automatycznie albo takie(z pamięci)
IP 192.168.0.2
maska 255.255.255.0
brama 192.168.0.1
dns 192.168.0.1
dns2 pusty

poza tym sprawdź czy xbox nie jest blokowany przez zaporę windows lub antywirusa
   Report 

11-09-2009, 12:06 PM
Reply Quote
Re: Odp: problem z siecią
ustawienia sieci jak jerry1981pl napisał, dns'y nie są potrzebne

jeśli dalej coś nie działa to właśnie zapora windows lub inne firewall albo adres mac - sieci, zwłaszcza bezprzewodowe, identyfikują urządzenia i może nie być możliwe podłączenie nowego bez dopisania go do puli przez administratora
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

11-09-2009, 3:08 PM
Reply Quote

Dzięki wielkie wszystko ok! Wpisałem te ustawienia IP wyłączyłem aporę systemu i podziałało, ten kabel jednak jest skrosowany chdz nie widać za bardzo bo kolory wydają się byc poustawiane w kolejnosci tak samo, ale nic to wazne ze działa. Jeszcze raz dzięki ;)
A co do XBL to po probie zalogowania wzskakuje komunikat ze logowanie jest w tej chwili nie mzoliwe  sproboj pozniej. cyz to normalne?

Report 

11-09-2009, 4:11 PM
Reply Quote
Re: Odp: problem z siecią
w wiekszości przypadków urządzenia same krosują kabel
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

11-10-2009, 11:25 PM
Reply Quote
jerry1981pl dzięki za odp. Dzwoniłem do obsługi i gość powiedział, że mam sprawdzić na innej konsoli czy znajdzie ten dysk, jeśli też nie, to wiadomo, trza kupić nowy. Na konsole chyba gwarancja już minęła więc z dwojga złego wole kupić dysk niż bulić za naprawe xboxa. Gwarancja na akcesoria w tym HDD tylko rok więc tak czy siak, czapa. No nic, obadamy. :p
   Report 

11-12-2009, 12:20 PM
Reply Quote
Witam :)
Jestem nowym uzytkownikiem xbox'a.
Chcialbym podlaczyc go do liva ale tu jest problem.
Posiadam internet kablowy/osiedlowy www.mmj.pl mam w domu kabel wpinam do kompa i smiga, nie mam zadnych modemow, routerow ani nic podobnego.
Jak mam podlaczyc x'a do internetu(musze dokupic jakies dodatkowe uzadzenie) ?
Moge poprostu wyciagnac kabel z kompa i wsadzic do x'a ?
bardzo prosze o pomoc...
   Report 

11-12-2009, 12:34 PM
Reply Quote
Sprawdź. Niczego nie zepsujesz.
   Report 

11-12-2009, 12:38 PM
Reply Quote
Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
 manio997 wrote:
Posiadam internet kablowy/osiedlowy www.mmj.pl mam w domu kabel wpinam do kompa i smiga, nie mam zadnych modemow, routerow ani nic podobnego.
bardzo prosze o pomoc...

Powinno wystarczyć samo przełożenie kabla. Jeśli mimo to nie śmiga sprawdź czy konsola uzyskuje adres ip automatycznie. Jesli tak i się nie łączy problemem mogą być zablokowane porty - wtedy trzeba zadzwonić do dostawcy tego netu.
   Report 

11-12-2009, 1:40 PM
Reply Quote
Re: Odp: >> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
 manio997 wrote:
bardzo prosze o pomoc...
a zeby miec i komputer i konsole podpięta do netu polecam jakiś prosty ruterek (poniżej 100 pln znajdziesz całkiem dobre sprzęty), ale wtedy musisz go już umieć skonfigurować lub switch też powinien działać
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

11-12-2009, 2:43 PM
Reply Quote
Dzieki wielke za pomoc :)
   Report 

11-12-2009, 9:55 PM
Reply Quote
Witam. Jakiś czas temu padła mi konsola (3 red ring), oddałem ją na gwarancji. Otrzymałem nową konsole. Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt ,ze męcze się z innym problemem mianowicie nadal nie chce zapamiętać mojego loginu przy starcie konsoli , konsola nie chce czytać za kazdym razem dysku twardego i musze ją uruchamiać ponownie, ponadto przy odtwarzaniu gier napęd wydaje dziwne jęki , zgrzyty i nie chodzi mi tutaj o jego głośną prace bo to normalka ,ze ta konsola jest głośna od nowości, poza tym chyba najistotniejsze zdarza się ,ze przytnie mi się animacja w takich momentach gdzie u kumpla gra śmiga az miło popatrzeć. Dodam ,ze wszystki gry bardzo szanuje są czyściutki i bez rys!!! Prosze o porade co moge w takiej sytuacji zrobić bo zastanawiam się nad kupnem nowszego modelu konsoli nom chyba ,ze mi wymienią na Jaspera w co wątpie pewnie znowu mi przyślą zephyra albo inne gówno:/ dramat myślałem ,ze jak wymienią mi konsole to wszystko będzie działać jak powinno:/ Pozdro:)
   Report 
Page 155 of 156 (4,678 items)
« First ... < 152 153 154 155 156 >

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved