Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by Hoobertoo PL at 09-05-2008 9:14 PM. Topic has 760 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 2 of 26 (761 items)
< 1 2 3 4 5 > ... Last »

09-05-2008, 9:14 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź

@LukaszKaszak

Odpowiedz 1 i 2: Musze skonsultowac odpowiedz. Wrocimy do pytania w najblizszym mozliwym momencie.

Report 

09-05-2008, 9:16 PM
Reply Quote
Odp: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź

@Gonzor91.

Odpowiedz 1: Na twoje pytanie wlasciwie odpowiedzial juz eVo x Cichy. Ale dodam, ze wybierane beda najlepsze koncepcje i plany. Zapewne liczyc sie bedzie dobry pomysl, wsparcie lokalnej spolecznosci graczy, doswiadczenie itd.

Odpowiedz 2 (nowy pad): Musze skonsultowac odpowiedz z dzialem sprzedazym.

Report 

09-05-2008, 9:28 PM
Reply Quote
Odp: Re: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź

@KenCzi

Odpowiedz 1 & 2: Niestety lokalny oddzial Microsoft ma bardzo ograniczony wplyw na polityke wydawnicza innych firm dzialajacych na polskim rynku. Odpowiada za to za swoje wlasne tytuly, ktore w znakomitej wiekszosci sa polonizowane, a od tej jesieni beda mialy nowa nizsza sugerowana cene detaliczna (199 zl). Jednakze nalezy pamietac ze firmy trzecie (Electronic Arts, Cenega, a ostatnio nowopowstale w Polsce Ubisoft maja w swej ofercie spolonizowane gry na Xbox 360 - nalezy sie spodziewac, ze takich gier bedzie jeszcze wiecej)

Odpowiedz 3: Niestety polityka korporacyjna wyklucza taka mozliwosc. Zaden oddzial Microsoftu na swiecie nie moze podac lokalnych danych sprzedazowych.

Odpowiedz 4: Nie moge odpowiedziec w chwili obecnej na to pytanie - prosze o cierpliwosc.

Report 

09-06-2008, 9:15 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź
Kupiłem x360 w Japonii. Czy jeśli wyskoczy mi RROD, będę mógł serwisować konsole w polskim oddziale Microsoft ? Proszę o odpowiedź.
   Report 

09-06-2008, 11:38 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź
Czy Fable 2 bedzie z polonizowane???
   Report 

09-06-2008, 7:11 PM
Reply Quote
 Edelman PL wrote:

@ Zwirz

Odpowiedz nr 1: W chwili obecnej nie moge odpowiedziec na to pytanie. Bede sie starac odpowiedziec na nie w najblizszym mozliwym terminie.

Mam pytanie. Co nalezy rozumiec przez "najblizszy mozliwy termin"? Czy nie latwiej odpowiedziec "nie, w tej generacji konsol nie planujemy udostepnic xbox live w Polsce" zamiast od 3 lat mydlic ludziom oczy? Ja np. liczylem ze po jednoznacznym pytaniu Zwirza i idealnej sposobnosci do publicznego zajecia stanowiska przez Microsoft (juz mi wszystko jedno czy odpowiedz brzmialaby "tak" czy "nie") wszystko sie wyklaruje bo zamierzalem w przyszlym tygodniu zalozyc konto na UK. Przepraszam ze sie rozpisuje, ale jak zobaczylem odpowiedz typu "nie wiem" to az mna rzucilo. Jak dla mnie to najwazniejsza sprawa jesli chodzi o przyszlosc konsoli w naszym kraju, a z calym szacunkiem traktuje sie ja prawie tak jak biede, inwalidztwo i straty w ludziach podczas ingrzysk olimpijskich w Pekinie - czyli tak jakby problem nie istnial.

W zadnym razie nie jest to zarzut wobec Edelmana ale wobec biernosci calego Microsoftu. Cierpliwosc to rzeczywiscie cecha ktora karmi sie polskiego gracza, ale pomimo stoickiego spokoju od jakiegos czasu zaczynam sie zastanawiac czy mi najpierw zycie nie minie zanim powstania omawiana usluga.

P.S. Specjalnie sie zarejestrowalem na tym serwisie zeby napisac tego posta (wczesniej wchodzilem tylko jako gosc), ale musialem napisac co mi na sercu lezy. Pozdrawiam

Report 

09-07-2008, 3:02 AM
Reply Quote
Ile na dzien dzisiejszy sprzedano w Polsce konsol Xbox 360?

http://zeratulpl.blogspot.com/
   Report 

09-07-2008, 6:15 AM
Reply Quote
 ZERATUL PL wrote:
Ile na dzien dzisiejszy sprzedano w Polsce konsol Xbox 360?
 Edelman PL wrote:
Odpowiedz 3: Niestety polityka korporacyjna wyklucza taka mozliwosc. Zaden oddzial Microsoftu na swiecie nie moze podac lokalnych danych sprzedazowych.

Xbox 360 Gamer
   Report 

09-07-2008, 3:02 PM
Reply Quote
Czy będzie możliwość przeniesienia dotychczasowego GamerTag'a z USA/UK/... na Polski (jeśli takowy kiedykolwiek powstanie ;) ), czy będzie trzeba założyć nowy ? Zostaniemy wydymani czy nie ??
   Report 

09-07-2008, 10:37 PM
Reply Quote
Dziś Pytanie - A kiedy Odpowiedź???
sorry, ale dla mnie te odpowiedzi Edelmana to jakaś kpina...

odnośnie polskiego live (czyli to co graczy chyba najbardziej interesuje) odpowiedzi żadnej nie ma (ani tak, ani nie - 'odpowiem później' to dla mnie trochę jak 'odwalcie się')

druga kwestia to polonizacje, gdzie Edelman wypowiada się, że lepsze są kinowe (ok), ale gry dla dzieci polonizowane będą i MS nie ma wpływu na innych wydawców, ale swoje pozycje będzie starać się polonizować... po czym tego samego dnia wychodzi Viva Pinata Trouble in Paradise - gra dla dzieci, której wydawcą jest Microsoft - w wersji angielskiej...

ja nie wiem, czy ja za tępy jestem na starość, czy mi się tu jakiś chłam stara wciskać? po co przeprowadzać tego typu akcje jak czynny udział przedstawicieli MS w oficjalnym forum, jeśli to co się wyprawia to kpina z jego użytkowników? albo się coś przygotowuje i robi dobrze (na przykład przeczytać dzień / dwa dni wcześniej pytania, by przygotować odpowiedzi, zamiast pisać, że to wymaga konsultacji) albo nie ma sensu tego robić, bo w naszym życiu i tak na każdym kroku człowiek spotyka się z niekompetencją, więc chociaż oszczędźcie nam tego tutaj...

czy za miesiąc znowu usłyszymy odpowiedzi 'muszę to skonsultować'? dzięki bardzo...

Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź - mam się śmiać czy płakać?
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

09-08-2008, 11:50 AM
Reply Quote
Odp: Dziś Pytanie - A kiedy Odpowiedź???

Obiecalem sobie ze juz nie bede wiecej tracic nerwow wchodzac na ten temat, ale czytajac to co napisal Ownon nie sposob sie z tym nie zgodzic. Chodzi mi o to, ze temat ten mial byc miejscem spotkania miedzy srodowiskiem graczy, a osobami kompetentnymi, "odpowiedzialnymi za xboxa w Polsce". Cieszylem sie, ze powstal. Tymczasem druga strona okazala sie generalnie jedynie ogniwem laczacym z centrala, ktore po 40 minutach na stronie i odpowiedzi na zaledwie kilka pytania, uznalo ze praca zostala zakonczona. Autentycznie poczulem sie jakbym dostal po twarzy. Nie chce wiedziec jak poczuci sie Ci, do ktorych pytan nawet nie nawiazano. Wydaje mi sie ze poswiecenie jednego dnia w miesiacu dla graczy, ktorych zadowolenie decuduje o sukcesie kazdego produktu na rynku, nie jest wielkim problemem.

Z innej beczki - ostatnio wyskoczyl mi ring of death. Musze przyznac, ze proces serwisowania odbyl sie rewelacyjnie, bylem bardzo zadowolony. W 2 tygodnie do Frankfurtu i z powrotem. Pomyslalem, ze serwis osiagnal naprawde godny, europejski poziom.  Przy okazji gratuluje. Ale na milosc boska., o marketingu czy PR to Microsoft Polska nie ma bladego pojecia. Albo zatrudnia niewlasciwych ludzi (a to sie dobrze sklada bo wlasnie szukam pracy).

P.S. I na zakonczenie jeszcze raz chcialem powtorzyc, ze w moim odczuciu polonizacja Vivy Pinaty nie powinna byc zadaniem priorytetowym dla firmy bo w ten sposob rynku sie nie zdobywa (z calym szacunkiem do gry i jej milosnikow). Majac do dyspozycji tak potezne narzedzie marketingowe jak xbox live naprawde od lat nie moge sie nadziwic czemu nie jest u nas wykorzystywane. Dla mnie to po prostu grzech. To jak spalenie kuponu lotto z trafiona szostka. Pozadrawiam graczy oraz Microsoft, ktory zachecam do refleksji i mam nadzieje na bardziej zazarte dyskusje w "najblizszym mozliwym momencie".

Report 

09-08-2008, 2:06 PM
Reply Quote
Re: Odp: Dziś Pytanie - A kiedy Odpowiedź???
Niestety, ale muszę się zgodzić z moimi dwoma przedmówcami...

MS Polska zorganizował naprawdę bardzo fajną imprezę, jaką był Xbox Fun Day. Przedstawiciele firmy pokazali w trakcie jej trwania "ludzką twarz", wyjaśnili w kuluarowych rozmowach pewne drażniące polskich użytkowników kwestie, "sypnęli kasą" na fajne gadżety i nagrody w turniejach - generalnie pozostawili po sobie bardzo dobre wrażenie. A teraz... No cóż, jak dla mnie odpowiedzi zamieszczone w tym wątku to po prostu farsa (bez urazy, Edelman). I może jestem ciutkę przewrażliwiony, ale zostały one udzielone troszkę "na odczepnego" - to takie moje osobiste, subiektywne odczucie.

Mam nadzieję, że kolejne podejście do odpowiedzi na trudne (co przyznaję) pytania wypadnie lepiej.

Xbox 360 Gamer
   Report 

09-08-2008, 2:49 PM
Reply Quote
Re: Odp: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź
Chyba czegoś nie rozumiecie. Liczyliście, że ktoś odpowiedzialny za PR Xboksa napisze Wam na publicznym forum wprost, że centrala MS nie jest zainteresowana poszerzeniem liczby krajów posiadających oficjalne wsparcie Xbox Live o Polskę (albo inne państwa regionu) i woli zająć się umowami z Netflix oraz innymi tego typu sprawami skierowanymi przede wszystkim na rynek północnoamerykański? Jakby zaczął wszędzie wypisywać jak to centrala ma w tej chwili gdzieś polski Xbox Live albo zaczął zagłębiać się w sprawy biznesowe, to kariery długiej by nie zrobił.

Xbox Live w Polsce nie ma, a perspektywa uruchomienia go za "życia" Xboksa 360 oddala się coraz bardziej. Wystarczy być trochę w temacie, by to zauważyć. No chyba, że ktoś naprawdę musi to usłyszeć z ust przedstawicieli MS PL. Myślicie, że im nie zależy na starcie serwisu? Otworzyłoby to im całkiem nowe możliwości. Jak chcesz grać online i w pełni korzystać z możliwości konsoli, to rejestrujesz się częściowo naginając regulamin usługi. Nikt za to nie każe, a to, że od jakiegoś czasu istnieje blokada regionalna nie jest wielką tragedią. Jeśli komuś zależy, to są sposby na jej obejście.

Po co ten temat w takim razie? Są sprawy, na które praktycznie samodzielnie ma wpływ nasz lokalny oddział. Można zapytać kiedy ruszą konkursy, w których do wygrania będą wycieczki do siedziby firmy, czemu nikt nie dba o nasze Xbox.com i jest z nim coraz gorzej itd. Nie chcę robić za adwokata, ale spójrzcie na całą sytuację z drugiej strony. W piątek zapomnieli zjawić się tutaj i odpowiedzieć na wszystkie zgromadzone pytania. Zdarza się. Następnym razem pewnie będzie lepiej.

This posting is provided "as is" and confers no rights.
   Report 

09-08-2008, 7:42 PM
Reply Quote
No to pytanie na następny miesiąc.

Dogi MS skoro budowa live'a jest tak trudna to może uda się pójść na kompromis, czy raczej usankcjonować obecny stan który jest taki, że gramy na kontach US i GB, nie mamy za to wsparcia dla usług live. Tak aby nikt nie miał wątpliwości czy łamie regulamin.

Jeśli jest nas za mało na polski live to nie będziemy przeszkadzać anglikom ani amerykanom. Jeśli jest nas "dużo" to WTF?

Drugie pytanie: Czy zdrapki sprzedawane w empiku nie naruszają w jakikolwiek sposób waszego regulaminu? (Cena i tak jest taka że chyba nikt ich nie kupuje ale są w sklepie i w jakiś sposób legitymują "legalnoś" live'a.)

Kiedy kupiłem Xboxa byłem tak zajarany iż to że system nie pozwala mi się zarejestrować z moim kodem pocztowym  potraktowałem jako błąd systemu, spróbowałem kod z książki do anglika mojego syna i  wszystko zaskoczyło i było fajnie dopóki nie dowiedziałem się że łamie jakieś zasady regulaminu.

Właśnie przejrzałem opakowanie po X i znalazłem 3 broszurki 12 językach zachwalające darmowego GOLDA na 1 miesiąc + książeczkę "XBOX LIVE" w 9 językach. Dwa cytaty z książeczki:

"Xbox Live for Xbox 360 - it's where the real action is" o i ten zabawny "Multi-games. Multi-players. (anytime. anyware.)

Jeśli naprawdę chcecie budować społeczność wokół X'a czy MS'a zamiast ją wku...ć to proszę o szczere odpowiedzi bez tych PieRdół.

Sorki za długi post.

--== KKus ==--
   Report 

09-08-2008, 8:50 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź
Dyskusja na temat Xbox Live przeniesiona do odpowiedniego tematu - http://forums.xbox.com/26/9833557/ShowPost.aspx . Tutaj padają pytania. Osobom, które tak bacznie przyglądają się pudełku polecam przeczytać także to, co jest napisane małym drukiem. Macie tam ważną informację o dostępności usługi.

Report 

09-09-2008, 10:53 AM
Reply Quote
Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź
Cześć.
Wracam z odpowiedziami na czesc Waszych pytan, na ktore nie bylem w stanie odpowiedziec w zeszly piatek:

Pytanie 1 - Czy planujecie zrobic cokolwiek z Xbox Live PL
Niezaleznie od tego, jak frustrujaca jest dla Was ta odpowiedz, to niestety nie mamy w tej chwili nic do ogloszenia w tym temacie.

Pytanie 2 -Dlaczego zrezygnowano z polonizacji Too Human?:

Decyzje o lokalizacji podejmujemy na podstawie potencjalu sprzedazy danego tytulu. Oznacza to ze zdecydowana wiekszosc "duzych" tytulow jest lokalizowanych (patrz: Fable 2, Gears of War 2...). Zdarza sie i zdarzac sie bedzie sytuacja w ktorej decydujemy sie nie lokalizowac danego tytulu. Takie los spotkal niestety Too Human.

Pytanie 3 - Czy zamierzacie wprowadzic licencje na wypozyczanie?
Sytuacja wyglada nastepujaco - licencje na gry od MGS uniemozliwiaja czerpanie korzysci majatkowych z tytulu dzialalnosci polegajacej na wypozyczaniu gier.Nie dysponujemy informacja aby mialo sie to w najblizszym czasie zmienic.W zdecydowanej wiekszosci krajow Europy sytuacja wyglada w taki sam sposob.

Pytanie 4 - Co robimy by promowac Xbox 360 w Polsce/czy bedzie sie cos dzialo w Lublinie?
W ciagu roku angazujemy sie w kilkadziesiat imprez sposrod ktorych najwazniejsze sa promowane na www.xbox.com. Decyzje o zaangazowaniu w dana impreze podejmujemy po tym, jak sprawdzimy skale wydarzenia oraz profilu spodziewanych uczestnikow. Faktem jest, ze zadna tego typu impreza w ktora bylby zaangazowany Xbox 360 nie miala mijesca w Lublinie, co nie oznacza ze w przyszlosci nie odiwedzimy tego ladnego miasta.Pozostaje jednak doswiadczenie z Xbox 360 zwiazane z kioskami na ktore mozna sie natknac w wiekszym sklepach typu Emik lub Media Markt, a  pod koniec roku z naszymi partnerami (CinemaCity Multi Kino...) Nalezy pamietac, ze jestesmy najwiekszym reklamodawca w branzy, naszych reklam nalezy sie wiec spodziewac w TV oraz Internecie.

Rownoczesnie bardzo Wam dziekujemy za wszelkie sygnaly dotyczace kioskow, ktore nie sa wykorzystywane w czynnej promocji konsoli. Sa to dla nas bardzo cenne informacje, ktore pozwola na poprawe sytuacji.

Pytanie 5 - kiedy bedzie dostepny nowy dashboard?
Bez podania dokladnej daty mozemy powiedziec ze aktualizacja bedzie dostepna jesienia tego roku za posrednictwem Xbox Live. Ze wzgledu na cykl produkcyjny zwiazany z wytwarzaniem gier, kilka/kilkanascie tygodni pozniej aktualizacja bedzie dostepna poprzez plyty DVD z grami. Nowy dashboard bedzie posiadac polska wersje jezykowa.
   Report 

09-09-2008, 11:23 AM
Reply Quote
Re: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź
 Edelman PL wrote:
Pytanie 3 - Czy zamierzacie wprowadzic licencje na wypozyczanie?
(...) W zdecydowanej wiekszosci krajow Europy sytuacja wyglada w taki sam sposob.
Mam przez to rozumieć, że Wielka Brytania i Irlandia są wyjątkami? Z czego to wynika?

Xbox 360 Gamer
   Report 

09-15-2008, 8:38 PM
Reply Quote

Witam.

1.Czy jest szansa ze w grach:  " Scene It? Box Office Smash "  oraz  " Lips " pojawią się polskie napisy albo w pełni zlokalizowane? Czy  w obu grach znajdą się jakieś motywy zwiazane z Polską np. pytania zwiazane z polską kulturą itp. a w Lips polskie piosenki?

2. Co mozna poczynić aby mieć jakieś szanse na prace razem z Wami lub w branzy? Jakieś wskazówki itp. ?

Report 

09-19-2008, 2:26 PM
Reply Quote
1. Czy macie zamiar otworzyć w Polsce jakieś studio developerskie albo wspierać jakieś z istniejących na obecnym rodzimym rynku?

2.Czy jest przewidziana jakaś obniżka cen na akcesoria do Xbox 360 ?

3. Czy istnieje szansa ,że limitowane akcesoria tj. Pad do Xbox 360 Spartan staną się bardziej dostępne ?

4. Czy pojawi się kiedyś w Polsce oficjalny magazyn Xbox ?

Ps. Chciałbym przypucować:P że w Saturnie i Empiku w Galerii Krakowskiej jest mała roznica w cenie gier. Poza tym jak kupowałem gre Overlord w Saturnie to kosztowała 139zł a koło niej był egzemplarz o tym samym tytule za ok 239 zł normalnie szok <wow>. Brakuje akcesoriów w Saturnie i skurczyło się w nim stoisko z grami na Xboxa. Chciałbym jeszcze wyrazić swoje ubolewanie nad faktem ,ze taka gra jak np. Half Life The Orange Box kosztuje ok. 199zł a juz tyle czasu minelo od jej wydania ( pierwowzór pojawil sie na Xboxa bez dodatków) to troche za wysoka cena albo Quake 139zł to nawet nie jest cena klasyki (99zł) a gra nie jest jakimś hitem przez słabą konwersje bo na PC to inaczej się sprawa miewa. Prosiłbym o jakiś wpływ na to jezeli jest taka mozliwość bo nie znam się na funkcjonowaniu całego systemu na którym opiera się rynek konsol w naszym kraju. Wiem tylko ze dystrybutor ustala ceny... to tyle pozdro.

Ps. Aha i radziłbym skontrolować MediaMarkt w Krakowie w M1 Al. Pokoju bo chyba robią z ludzi idiotów hehe(Chodzi o ceny gier i konsol) a takze o ich dostępność.
   Report 

09-19-2008, 11:38 PM
Reply Quote
Skąd microsoft PL wyczarował jakiś dziki przelicznik wg. którego wychodzi, że 1€ to 3,71zł O.o ?

Pewnie się zasłonicie vatem, ale przypomnę, że Irlandia ma 21% i normalną cenę :-)
   Report 

09-23-2008, 9:18 AM
Reply Quote
Update
Witam,
Kiedy dokladnie jest update xbox-a i czy bedzie wraz z nia Polski xbox live?? A jezeli nie to czy mozna wogole kiedys sie spowiedziewac Polskiego xbox live
Pozdrawiam

[-]http://my.livecard.net/blue/SkuterPL.png[/-]
   Report 

09-24-2008, 5:31 PM
Reply Quote
OK, w temacie funday'u nie dostaje od dłuzszego czasu odpowiedzi na moje pytanie, wiec pozwole sobie skopiowac mojego posta tutaj, gdzie temat mam nadzieje jest zgodny z prawda :)

Witam, mam pytanie. Co się dzieje z grami (a konkretnie Too Human), które były wygrane na funday'u? Dostane ją jeszcze zanim wyjdzie nowy Xbox?
Niedługo dzien się konczy, wiec mam nadzieje ze przynajmniej jutro dostane odpowiedz...

(jak powiedzial Gawlisz w jednym z wywiadów w internecie - "Co Ci sie nie spodobało w nagrodach? To, że ich jeszcze nie dostałem"
. Na poczatku ta odpowiedz mnie smieszyła, ale wyszlo na to ze sie sprawdziła)
   Report 

09-25-2008, 12:58 PM
Reply Quote
Re: Dziś Pytanie - A kiedy Odpowiedź???
1. Zauważyłem, że Microsoft olewa polskich klientów nie tylko przez live, którego nie ma, ale nawet strona xbox.com w wersji polskiej to jakiś mocno ubogi krewny. Dlaczego?? Skoro za gry i konsole płacimy duuużo więcej, to dlaczego dostajemy duuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo mniej??
2. Co z programem wymiany uszkodzonych płyt?? Czy muszę ją wysyłać aż do Anglii?? Pojawiły mi się pęknięcia na Doa4 od środka płyty i nie wiem co z tym zrobić, bo nie mam karty kredytowej.
3. Czy jest szansa, że kiedyś w naszym kraju gry w serii klasyki na konsole będą w cenach podobnych do klasyki na PC??
   Report 

10-02-2008, 7:39 PM
Reply Quote
Re: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź
  • Czy są jakieś plany zrobienia czegoś z polską wersją Xbox.com? Swego czasu zaczynało być już dobrze, ale ostatnio to jakaś tragedia. Praktycznie nic się nie dzieje, tylko podmieniane są wyróżnione gry na głównej. Najlepsza jest jednak zakładka Społeczność promująca gry z 2005 roku i odsyłająca do pustych stron. Można zrozumieć, że Xbox.com nie jest najważniejsze, ale poniżej pewnego poziomu chyba nie powinno się schodzić. Konkurencja sobie lepiej z tym radzi [:)

Report 

10-03-2008, 2:27 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź

Witam.

Zaczynamy druga ture odpowiedzi na Wasze pytania.

@nekogumo

Pytanie: Kupiłem x360 w Japonii. Czy jeśli wyskoczy mi RROD, będę mógł serwisować konsole w polskim oddziale Microsoft ? Proszę o odpowiedź.

Odpowiedz: Polska gwarancja nie obejmuje konsoli zakupionej w Japonii.

Report 

10-03-2008, 2:31 PM
Reply Quote

@nierealny

Pytanie: Czy będzie możliwość przeniesienia dotychczasowego GamerTag'a z USA/UK/... na Polski (jeśli takowy kiedykolwiek powstanie ;) ), czy będzie trzeba założyć nowy ? Zostaniemy wydymani czy nie ??

Odpowiedz: W zwiazku z tym, ze Xbox Live w Polsce nie jest dostepny - nie mozemy tego skomentowac. Jednak wedlug naszej wiedzy dotyczacej Windows Live ID taka operacja z technicznego punktu widzenia wydaje sie mozliwa.

Report 

10-03-2008, 2:39 PM
Reply Quote

@Ownon

Nasze zalozenie jest takie, ze gry dla dzieci powinny byc lokalizowane (dubing). Wszystkie inne gatunki gier powinny byc lokalizowane za pomoca wersji kinowych (napisy). Zupelnie inna kewstia jest decyzja Microsoft o podjeciu tematu lokalizacji. Decyzja ta w zwiazku z kosztami lokalizacji jest podejmowana z uwzglednieniem potencjalu sprzedazy danego tytulu. Na tej podstawie podjelismy decyzje o braku lokalizacji najnowszej gry Viva Pinata. Nasze kompetencje (w nawiazaniu do twego posta) nie maja z tym nic wspolnego.   

Report 

10-03-2008, 2:46 PM
Reply Quote

@Johnny AWF

Zachecamy do przegladania ofert rekrutacyjnych Microsoft:)

Report 

10-03-2008, 3:00 PM
Reply Quote

@kkus1

Pytanie 2: Dogi MS skoro budowa live'a jest tak trudna to może uda się pójść na kompromis, czy raczej usankcjonować obecny stan który jest taki, że gramy na kontach US i GB, nie mamy za to wsparcia dla usług live. Tak aby nikt nie miał wątpliwości czy łamie regulamin.

Odpowiedz 1: Chcialbym Was zapewnic, ze rozumiemy wasze rozczarowanie ze wzgledu na brak XL. W zwiazku z tym na poziomie Polski nie prowadzimy zadnych dzialan majacych charakter sankcji dla osob uzywajacych Xbox Live.

Pytanie 2: Czy zdrapki sprzedawane w empiku nie naruszają w jakikolwiek sposób waszego regulaminu? (Cena i tak jest taka że chyba nikt ich nie kupuje ale są w sklepie i w jakiś sposób legitymują "legalnoś" live'a.)

Odpowiedz 2: Sklepy sprzedajace zdrapki Xbox Live maja prawo do sprzedawania towarow ktore sa dostepne w obrocie na terenie UE.

Zarowno na opakowaniu jak i broszurkach znajduje sie informacja, ze usluga Xbox Live nie jest dostepna we wszystkich krajach. Naturalnie rozumiemy wasze stanowisko w tej sprawie. 

Report 

10-03-2008, 3:04 PM
Reply Quote

@ toszcze pl

W dyskusji pomogloby Nam gdybys podal nazwy konkretnych wypozyczalni (internetowych lub tradycyjnych) o ktorych piszesz.

Report 
Page 2 of 26 (761 items)
< 1 2 3 4 5 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved