Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by Bzduras at 04-08-2009 10:36 AM. Topic has 297 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 2 of 10 (298 items)
< 1 2 3 4 5 > ... Last »

04-08-2009, 10:36 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Xbox Fun Day 2009 - pomysły i propozycje
Tez fajnie :) Najwazniejsza na XFD jest zabawa, a takie skecze gwarantują masę rozrywki i humoru.
   Report 

04-08-2009, 7:05 PM
Reply Quote
Odp: Xbox Fun Day 2009 - pomysły i propozycje
Turniej Gears of war 1 i 2, Street fighter IV i Call of duty world at war. I byleby w nagrodach nie było żadnych gier typu iron man czy Beijing 2008 :/
   Report 

04-11-2009, 12:31 PM
Reply Quote
Re: Odp: Xbox Fun Day 2009 - pomysły i propozycje
Zapewne teraz urwę się/ spadnę z choinki ale jest jakaś data na tą imprezkę przewidziana? No a co do Waszych pomysłów. Karaoke przy Lips musi być! Wspólna fotka również, przecież nic tak nie cieszy jak wspomnienia ;). Turniej piłki nożnej też fajny pomysł :D Gdzieś tam mi myknęło przeciąganie liny! Jestem Za! Oczywiście musi być masa błotka na arenie :D. No i jakieś inne gry "na żywo" swego czasu na pewnym zlocie gry Unreal Tournament ludki grali w Capture the Flag :D Więc możnaby coś wymyśleć :) Nie wiem jakiś turniejek Paintball?  
   Report 

04-16-2009, 1:10 PM
Reply Quote
Hej,
zlot odbedzie sie w dniach 24/26 lipca 2009 roku w miejscowosci Gizycko/Wilkasy. Wiecej szczegolow np tutaj:
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=45921
   Report 

04-16-2009, 7:55 PM
Reply Quote
Xbox Fun Day 2009 - pomysły i propozycje
Witam.
Proponuje żeby na XFD znalazł się turniej w FIFE 09 :D było by miło ;]
   Report 

04-18-2009, 8:26 PM
Reply Quote
Dobre byly by upominki , jakis sklep z upominkami :) i zeby bylo duzo roznych :P koszulki i etc Ja napewno sie na fun day-u pojawie :)
   Report 

04-19-2009, 9:09 AM
Reply Quote
Odp: Re: Xbox Fun Day 2009 - pomysły i propozycje
Jako że Xbox'owy Dzień Wyśmienitej Zabawy 2009 wypada w okresie jak najbardziej letnim (Lato, lato wszędzie i takie tam), i w dodatku w miejscu gdzie jest kupa jezior z przewagą kupy, miło by było gdyby Panie i Panowie Organizatorzy (w skrócie P.i.P.O) załatwili jakies sporty wodne, np: jakiś przepływ jachtem, rowerki wodne, narty wodne, banana, itp, i w ogóle jakieś plażowanie, wypoczynek też musi być. Wprawdzie nie wiem, czy będą tam na to warunki, ale to w końcu jeno propozycje.

Fajny był pomysł z wycieczką do miejscowej atrakcji niezwiązanej z krzemem (np. do tamy tak jak w Niedzicy). W Giżycku bądź okolicach na pewno jest coś ciekawego, typu zameczek albo coś.

Miło by było, gdyby P.i.P.O zorganizowali transport na miejsce zlotu, z miejsca typu PKS, PKP, tak jak to miało miejsce w zesżłym roku, ale z małą poprawką na samą organizację tych przejazdów, bo ostatnio to to wyszło tak nie bardzo (przynajmniej w moim przypadku).

Pomysł szeregowca86 z oddzielnym namiotem alkoholowym, i bramkarzami pilnującymi porządku uważam za bardzo dobry bo to, co się działo w zeszłym roku miejscami było aż smutne. No ja rozumiem, urlop, wolne, można zaszaleć, bo w domu żona/dziewczyna/mamusia (niepotrzebne skreślić) nie pozwala, no ale bez przesady, zachować też się trzeba umieć.

P.i.P.O. mogli by też się wykazać w zakresie konferencji. Nowości ze świata Microsoft Polska (obniżki cen gier? Huraa!), pokaz ludzi z branży o procesie tworzenia gier, jakieś mocno przed przedpremierowe pokazy materiałów z nadchodzących gier (sporo fajnych tytułów nadchodzi, chociażby Bad company 2, Bioshock 2, Mafia II, MassEffect 2. Fajnie by było dostać chociaż skrawek informacji, rzut okiem na zarysy nadchodzących gier), i takie tam.

No i V.I.P'ne wejściówki za wkład w kształtowanie Xbox'owego Dnia Wyśmienitej Zabawy 2009, obejmujące jakieś fajne dodatki niedostępne zwykłym śmiertelnikom, np. dodatkowa kiełbaska, albo przysznice za free.

To w większości nic nowego, tylko suplika o powtórzenie udanych i milusich elementów zlotu z zeszłego roku, no ale co tam.

Report 

04-19-2009, 10:09 AM
Reply Quote
Moim pomysłem jaki nasunął mi się w autobusie podczas powrotu z zeszłorocznego turnieju było zorganizowanie pewnego rodzaju loterii. Na przykład podczas przyjazdu każdy z uczestników otrzymałby kupon z numerem lub coś w tym stylu a w ostatni dzień odbyłoby się losowanie jakiś drobnych upominków(być może też kilku mniej drobnych:P). Myślę, że byłoby to miłe urozmaicenie.
Moim drugim pomysłem, który wprowadziłby graczy na pewno w klimat imprezy, byłoby zorganizowanie czegoś co pozwoliłoby im się poczuć jakby byli bohaterami gry. Mam tu na myśli zorganizowanie meczu między dwoma(lub więcej) drużynami graczy, mogłaby to być walka w klimacie Call od Duty, lub bardziej Gears of war. Dobrym rozwiązaniem wydaje się paintball, ale markery do tego sportu trochę kosztują. Jest tańsze rozwiązanie, które powinno spodobać się organizatorom. Mówię o ASG(Air Soft Gun repliki prawdziwej broni strzelające kulkami z plastiku lub kompozytu o średnicy 6mm) Sprzęt do tego sportu jest tańszy niż do paintball'a a zabawa lepsza i bardziej realna. Myślę, że orgazizatorów stać na zakup kilku chiński replik karabinków automatycznych(w granicach 150zł chiński karabin z napędem elektrucznym replika ak47 lub m4)oraz kilku masek ochronnych i zabawa gotowa.
   Report 

04-19-2009, 10:29 AM
Reply Quote
Małe sprostowanie.
Pisząc wracając z zeszłorocznego turnieju miałem na myśli funday 2008 mały błąd.

I oczywiście chodzi o karabiny z napędem elektrycznym nie "elektrUcznym":P
   Report 

04-20-2009, 5:59 AM
Reply Quote
300 km  od domu... w sumie nie ma tragedYJI :P

●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Rest In Peace Michael Jackson
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Peace Love and Microsoft <--- oksymoron xD
   Report 

04-20-2009, 10:47 AM
Reply Quote
Re: Xbox Fun Day 2009 - pomysły i propozycje
Może drogie społeczeństwo będzie miało pomysły na... 2-3 tematy odnoszące się do produkcji gier, o których chcielibyście usłyszeć od ludzi bezpośrednio związanych z polską branżą gamedevu? ;)
   Report 

04-23-2009, 3:33 AM
Reply Quote
ja chciałem zaapelować do tych, którym konsola zaliczy przed fun dayem RRODa. Nie wyrzucajcie jej lub nie sprzedawajcie tylko weźcie ją na fun daya to zrobimy na niej grilla ;)
   Report 

05-06-2009, 8:14 AM
Reply Quote
Ja już wiem, że jadę. Na zeszłorocznym niemogłem być, ale tego rocznego napewno nie odupszcze. I nie ważne, że od domu daleko. Przyjadę :D Czekam na rejstrację na stronie :)
Xbox żyje!!! I sobie gram na nim czasami ;p
   Report 

05-06-2009, 6:18 PM
Reply Quote
 EndrePL wrote:
Jako że Xbox'owy Dzień Wyśmienitej Zabawy 2009 wypada w okresie jak najbardziej letnim (Lato, lato wszędzie i takie tam), i w dodatku w miejscu gdzie jest kupa jezior z przewagą kupy, miło by było gdyby Panie i Panowie Organizatorzy (w skrócie P.i.P.O) załatwili jakies sporty wodne, np: jakiś przepływ jachtem, rowerki wodne, narty wodne, banana, itp, i w ogóle jakieś plażowanie, wypoczynek też musi być. Wprawdzie nie wiem, czy będą tam na to warunki, ale to w końcu jeno propozycje.

Jestem Gizyczaninem i spiesze uspokoić iz najodpowiedniejszym miejscem i najbardziej prawdopodobnym jest nasze "molo". Miejscówka nad samym jeziorem, 100m od centrum, plaza,port zeglugi mazurskiej, knajpka na knajpce oraz duzo otwartej przestrzeni.

Fajny był pomysł z wycieczką do miejscowej atrakcji niezwiązanej z krzemem (np. do tamy tak jak w Niedzicy). W Giżycku bądź okolicach na pewno jest coś ciekawego, typu zameczek albo coś.

W okolicy jest i to sporo do zwiedzania np Pruska twierdza, czy kwatera Hitlera

Miło by było, gdyby P.i.P.O zorganizowali transport na miejsce zlotu, z miejsca typu PKS, PKP, tak jak to miało miejsce w zesżłym roku, ale z małą poprawką na samą organizację tych przejazdów, bo ostatnio to to wyszło tak nie bardzo (przynajmniej w moim przypadku).

Od dworca PKP i PKS to jakieś 400m

Pomysł szeregowca86 z oddzielnym namiotem alkoholowym, i bramkarzami pilnującymi porządku uważam za bardzo dobry bo to, co się działo w zeszłym roku miejscami było aż smutne. No ja rozumiem, urlop, wolne, można zaszaleć, bo w domu żona/dziewczyna/mamusia (niepotrzebne skreślić) nie pozwala, no ale bez przesady, zachować też się trzeba umieć.

P.i.P.O. mogli by też się wykazać w zakresie konferencji. Nowości ze świata Microsoft Polska (obniżki cen gier? Huraa!), pokaz ludzi z branży o procesie tworzenia gier, jakieś mocno przed przedpremierowe pokazy materiałów z nadchodzących gier (sporo fajnych tytułów nadchodzi, chociażby Bad company 2, Bioshock 2, Mafia II, MassEffect 2. Fajnie by było dostać chociaż skrawek informacji, rzut okiem na zarysy nadchodzących gier), i takie tam.

No i V.I.P'ne wejściówki za wkład w kształtowanie Xbox'owego Dnia Wyśmienitej Zabawy 2009, obejmujące jakieś fajne dodatki niedostępne zwykłym śmiertelnikom, np. dodatkowa kiełbaska, albo przysznice za free.

To w większości nic nowego, tylko suplika o powtórzenie udanych i milusich elementów zlotu z zeszłego roku, no ale co tam.

Pozdrawiam i do zobaczenia
   Report 

05-06-2009, 6:19 PM
Reply Quote
Mam nade nie zabraknie turnieju Halo 3 i CoD'a World at war bo bez tego ani rusz.
I jakaś zapowiedź Halo 3 ODST.A co do grila na Xbox 360 to sie nie zgadzam,była by to beszczelna pogarda dla tej zacnej konsoli.....lepirzucić sie na ps3 i na nim zrobić grila!
Co do ASG...była by naprawdę fajna zabawa(a jak były by to repliki takich Lancerów) ale takie repliki to szybko sie rozładują przy takim ciągłym ostrzale i ile kulek by trzeba było zakupić...
   Report 

05-07-2009, 12:40 AM
Reply Quote
W tamtym roku nie wypalił mi wyjazd wielka szkoda. Myślę że tego lata się uda wybrać na tą imprezę z rodziną czy znajomymi. Moja propozycja by nie zabrakło browara i dobrego humoru. Co do GOW2 owszem z wielką chęcią zagram jak dam radę utrzymać pada po tym piwie he he;). Muszę jeszcze poznać pojęcia: Kung - Fu Flip itd. co to takiego? he he no ale spoko zapytam bardziej doświadczonych. Ciekawe czy na tej impezie powiedzą coś konkretnego o Polskim XBL i blokadzie regionalnej! Paranoja bym musiał tak zawsze kombinować z pobieraniem map (Flashback, Combustible, Snowblind)? ...a zapowiada się znowu coś do pobrania. Pozdrowienia z Ostródy i zapraszam do gry od PN-ND gow2 :D .
   Report 

05-08-2009, 8:50 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Xbox Fun Day 2009 - pomysły i propozycje
Ja cię, Kobejn, błagam nigdy nie polecaj nikomu elektryka ASG za 150zł bo dalej rzuci takim szmelcem niz z niego strzeli i zrazi się tak do zabawy.

Dawniej Garam PL i Garam POL
   Report 

05-10-2009, 11:21 AM
Reply Quote
Witam, mam pytanie jak to wygląda (pierwszy raz się wybieram na funday) i czy dostanie kartę ze swoim gamertagiem lub coś takiego albo koszule, smycz itp.
   Report 

05-10-2009, 12:56 PM
Reply Quote
 Nie jestem pewien czy to odpowiedni temat ale pierwszy raz wybieram się na tego typu imprezę więc chciałem się dowiedzieć jak ogólnie wszystko wygląda ( chodzi mi o to czy trzeba się na taki zlot rejestrować lub na przykład tylko do konkursów czy coś ) i czy są jakieś koszty :p
   Report 

05-12-2009, 11:31 AM
Reply Quote
bedzie rejestracja, przyjedz, zobaczysz.
obecny FD bedzie cool, bo w Gizycku. nawet jesli organizatorzy dadza d..y jak rok temu, to i tak bedzie dobrze, ze wzgledu na miejsce.
   Report 

05-13-2009, 7:08 PM
Reply Quote
Wspólne zdjęcie to doskonały pomysł! Takie rzeczy zawsze są fajne:)
Pozatym gadżety, gadżety i jeszcze raz gadżety. Fajnie by było dostać jakieś smyczki, koszulki czy cokolwiek:) A większe rzeczy można by kupować. Pomysł z koszulkami z gamertagiem też jest dobry:) Nawet jeśli miałoby to kosztować 20-30 zł to myśle, że ludzie by się na to rzucili:)

Sam nie dorzucam żadnych pomysłów, bo nic mi nie przychodzi do głowy, ale mam nadzieje, że moje poparcie dla tych pomysłów pozytywnie wpłynie na realizatorów :)
   Report 

05-16-2009, 11:16 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Xbox Fun Day 2009 - pomysły i propozycje
 kotlet mielony wrote:
Ja cię, Kobejn, błagam nigdy nie polecaj nikomu elektryka ASG za 150zł bo dalej rzuci takim szmelcem niz z niego strzeli i zrazi się tak do zabawy.

Szczerze mówiąc nigdy nie miałem takiej repliki w rękach. Ja zacząłem od springa Tokio Marui a za pierwszego elektryka dałem 350, natomiast jeśli mówisz, że sprawa tak tragicznie wygląda w tej materii to lepszym wyjściem byłyby sprężynowe shotguny. Kosztują poniżej 100zł, niema problemu z beteriami, maja troche mocy(koło 1J) i przyzwoity zasięg, są w sam raz do takiej zabawy:) tylko ułożyć opony(przeszkody, przy których każdy wykorzysta swój osobisty cover system) i może być niezła zabawa:)
   Report 

05-16-2009, 1:05 PM
Reply Quote
Siemanko ludziska.
Ja tez sie wybieram w tym roku z kumplami na XFD, w sumie bedzie to nasz pierwszy taki wypad na ta impreze (w zeszlym roku byl w planach i na checiach sie niestety zakonczylo). Ogolnie fajne pomysły sypiecie z tymi fotkami, real achiev-ami ,wycieczkami, ten pomysl z namiotem i browarkiem w sumie tez by sie przydal :) ale oczywiscie wejscie tylko dla pelnoletnich uczestnikow. Oby wiecej takich pomyslow !!!
Ja chcialem podrzucic organizatorom pomysl np turnieju w Fight Night-a 4 na jakims utworzonym ringu a dookola widownia:) ! Np tez taki pomysl z nagrodami, w sumie to nie mam pojecia jakie sa ale np zamiast gier ktore mozna zdobyc w sklepie, organizatorzy przydzielali np jakies figurki bohaterow gier (o ile takie istnieja), koszulki z nadrukami, tego typu gadzety ktorych zdobycie pewnie jest trudniejsze a napewno niejednego x-maniaka ucieszy.

P.S.

Jak wygladaja w Giżycku/Wilkasy baze noclegowe i jakie sa mniej wiecej koszta ? Obczaiłem kilka na necie ale jak wyskoczyly mi sumki w Euro to podziekowalem :P

Pozdrawiam wszystkich i do zobaczyska !
   Report 

05-19-2009, 3:29 PM
Reply Quote
Xbox Fun Day 2009 - pomysły i propozycje
Hmm...co do pomysłów to te ze zdj., achivami, gamertagami na koszulkach(plakietki i brzydkkie i niepraktyczne i niewidoczne, nikt przeciez nie będzie podchodził na odl 30 cm o ciebie by spojrzeć na taga) wymiatają. A co do moich to może składanie konsoli na czas ( no a potem sprawdzanie czy działa) quiz( no ale o wiele łatwiejszy niż rok temu...) czy bieg z konsolą .

A co do turniejów to będą tylko z Halo 3 i GoW2, może jeszcze jakieś bijatyki (SFIV,SCIV) czy samochodówki(FORZA2,PGR4,GRID itp...)
   Report 

05-21-2009, 8:40 PM
Reply Quote
Wpadłem na dość dziwny pomysł.
Może by tak zrobić konkurs w Guitar Hero ,a żeby było ciekawiej bądź śmieszniej uczestnicy będą dostawać dodatkowe punkty za (że tak ujmę) "wygibasy" :p
(Jak ktoś dobrze gra  na poziomie "expert" to spokojnie na "hard" poszaleje xD )
   Report 

05-22-2009, 8:48 AM
Reply Quote
 rzyrzek wrote:
Wpadłem na dość dziwny pomysł.
Może by tak zrobić konkurs w Guitar Hero ,a żeby było ciekawiej bądź śmieszniej uczestnicy będą dostawać dodatkowe punkty za (że tak ujmę) "wygibasy" :p
(Jak ktoś dobrze gra  na poziomie "expert" to spokojnie na "hard" poszaleje xD )

To było w zeszłym roku tylko przy Rock Band, ale pewnie Cię nie było więc z kąd mogłeś wiedzieć:)
   Report 

05-24-2009, 8:01 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Xbox Fun Day 2009 - pomysły i propozycje
A macie coś przeciwko przyjechaniu ze znajomymi spoza sceny, nie mającymi klocka, ale generalnie będącymi w temacie gamingu, tyle że niestety od pecetwoej strony ;>? Jakoś tak smutno samemu przyjeżdżać, a nie mam żadnych znajomych z XO ;> I ja koniecznie żądam turnieju w rok benda, ze specjalną kategorią robimy-z-siebie-debili-nie-umiemy-śpiewać-ale-jest-fajnie ;>
   Report 

05-24-2009, 8:16 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Xbox Fun Day 2009 - pomysły i propozycje
co do rock banda popieram-gram w gh,a na perke mnie jeszcze niestac(bo chcem iona qpic) a tam bym mial jakis przedtest;p PS.Ktos wie kiedy rejestracja(jakis link do rejestracji wogle jest?),ile to platne,jak z wyzywieniem/noclegiem?
   Report 

05-25-2009, 1:03 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Xbox Fun Day 2009 - pomysły i propozycje
Ja proponuję dla każdego uprzednio zarejestrowanego użytkownika dać "Dog Tag" czyli nieśmiertelnik z jego GamerTagiem (można dodać datę, miejsce, nazwę imprezy). Byłaby to fajna pamiątka, bo o ile ubiegłym roku można było dostać pendrive 1Gb, smycz i koszulkę (swoją drogą trochę tego trafiło na Allegro), to taki Dog Tag będzie bardziej osobistą pamiątką z XFD09. A jako, że w programie jest konkurs GoW2 więc tematyka podobna ;) Koszt takiego nieśmiertelnika nie jest duży, na Allegro można znaleźć już za 18zł z dowolnym tłoczeniem, przy zamówieniu hurtowym na pewno można dostać rabat.
   Report 

05-25-2009, 1:30 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Xbox Fun Day 2009 - pomysły i propozycje
Hej,
dzieki za wasz dotychczasowy wklad i pomysly. W przeciagu kilku nastepnych tygodnii powtierdzimy Wam z jakich skorzystamy- tak więc zgłaszajcie jeszcze swoje przemyślenia.Postaramy się, abyście na XFD 2009 nie zaznali nudy:).

Organizatorzy
   Report 
Page 2 of 10 (298 items)
< 1 2 3 4 5 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved