Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by WampisPL at 01-24-2007 9:19 PM. Topic has 4677 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 2 of 156 (4,678 items)
< 1 2 3 4 5 > ... Last »

01-24-2007, 9:19 PM
Reply Quote
Re: Jak usunąć zawartość HDD?
Lepiej przez menu memory w sekcji settings, tam mozesz wywalic tez profile, mapy do gier, sejwy, nieściągnięte do końca pliki, itp.
   Report 

01-25-2007, 3:39 PM
Reply Quote
Porysowane płyty przez X360
Zakładam ten temat bo wczesniej nie widzialem, otoz od jakiegos czasu zauwazylem ze rysyja mi sie gry np raibow six:vegas, call of duty 3, dzwonilem dzis na infolinie microsoftu i kobitka powiedziala ze nic nie moze zrobic ani konsoli nie wymienia ani plyt, bo ich zdaniem przestawialem konsole podczas pracy... no nieda sie ludzia wytlumaczyc, powiedziala ze jedynym sposobem udowodnienia to wypalic jakies plyty np. z fotkami i sprawdzic czy sie porysyja O_o... nie mam pytan co za rada 
MySpace
   Report 

01-25-2007, 3:42 PM
Reply Quote
Re: Porysowane płyty przez X360
 Nelson 777 wrote:
Zakładam ten temat bo wczesniej nie widzialem, otoz od jakiegos czasu zauwazylem ze rysyja mi sie gry np raibow six:vegas, call of duty 3, dzwonilem dzis na infolinie microsoftu i kobitka powiedziala ze nic nie moze zrobic ani konsoli nie wymienia ani plyt, bo ich zdaniem przestawialem konsole podczas pracy... no nieda sie ludzia wytlumaczyc, powiedziala ze jedynym sposobem udowodnienia to wypalic jakies plyty np. z fotkami i sprawdzic czy sie porysyja O_o... nie mam pytan co za rada 

Pamietam ze swojego czasu te zgloszenia byly traktowane na serio, a konsole byly naprawiane. Ja osobiscie porysowalem sobie plyte tylko ze typowo z mojej winy, niechcacy zawadzilem o kabel i konsola z plyta w srodku sie przewrocila. Tak wiec moja kopia PGR3 zostala przyozdobiona o piekna delikatna i idealnie okragla ryske, ktora skutecznie wiesza gre. Pozostaje regenreracja, a Tobie chyba jedyne co moge polecic to udokumentowanie jakos sprawy.

GameGags?
This posting is provided "as-is" and confers no rights.
   Report 

01-25-2007, 4:23 PM
Reply Quote
jaja sobie robisz? jak ma chłopak udokumentowac ze mu konsola sama z siebie rysuje plyty?
serwis gwarancyjny powinien taką konsole wziasc i sprawdzic, a nie krecic nosem i wmawiac ze to wina usera
   Report 

01-25-2007, 4:28 PM
Reply Quote
Porysowane płyty przez X360
LoneWolfRev tu chyba chodziło o fakt, iz konsola przy normalnym uzytkowaniu płyt w warunkach zatwierdzonych przez producenta i tak jak jest to napisane w instrukcji dołączanej do kazdego zakupionego legalnie sprzętu, po prostu robi owalne i badzo delikatne ryski, które po dłuzszym czasie są coraz bardziej gęste i głębsze, az w końcu powodują, ze płytka nadaje się jedynie do regenreracji, albo ewentualnie wywalenia do kosza.
Mam qmpla, który tym sposobem zrobił ładne okręgi na limitce GoW. Chciałbym mu z tego miejsca podziękować i zyczyć wszystkiego najlepszego Lightning [li]

Xbox Live Poland
   Report 

01-25-2007, 4:43 PM
Reply Quote
Odp: Porysowane płyty przez X360
Wybacz stary ale przy normalnym uzytkowaniu zaden sprzet NIE POWINIEN rysowac plyt. Nie wiem co tam pisze w instrukcji ale plyta w czytniku zawieszona jest w powietrzu (przynajmniej obszar do odczytu) i nie ma prawa nic tam robic zadnych rys, a jesli robi to sprzet nadaje sie do wymiany.
   Report 

01-25-2007, 7:30 PM
Reply Quote
Podobno gdzieś na xbox.com mozna zarejestrować konsolę (czyt. aktywować gwarancję) i potem jak sie dzwoni na help-line to trzeba podac dane z tej rejestracji. Powiedzcie gdzie to sie robi, bo nie jestem pewny czy czasem sie juz nie zarejestrowałem i potem jakbym musiał dzwonic na help-line to zebym sobie przypomniał te dane jakby co. Gdzie takie cos się rejestruje?
   Report 

01-25-2007, 7:40 PM
Reply Quote
Rysowanie płytek
Mój x360 jest po wymianie i rysuje mi płytki - co jest dziwne, bo poprzednia konsola tego nie robiła ;/ Dałem sobie siana bo w sumie ryski sa i tak mikroskopijne a teraz jak przeczytałem post Nelsona to wogóle nie mam pytań :D Nie ma co gadać, nie popisał się MS ;)
   Report 

01-25-2007, 7:56 PM
Reply Quote
Re: Rysowanie płytek
mowie odrazu rysy ktore ja mam na plytach nie sa owalne tylko "gdzie nie gdzie" niby nie przeszkadzaja w graniu ale ja patrze z innej strony na to, chodzi mi o to, i to samo pytanie zadalem pani z hotline "kto mi kupi taka porysowana gre" no bo np. mam graw a wyjdzie graw 2 to pozbede sie jedynki... WIEC JAK CZYTA TO KTOS Z MS POLSKA NIECH RUSZY DU.SKO I COS Z TYM ZROBI, JAK WIDZICIE NIE JESTEM SAM !!!!
MySpace
   Report 

01-25-2007, 8:08 PM
Reply Quote
Skromna rada: uzywaj konsoli ułozonej w poziomie jeśli chcesz minimalizować uszkodzenie nośników.
Posting provided "as is" with no warranties, confers no rights and represents my own personal views.
   Report 

01-25-2007, 8:17 PM
Reply Quote
Re: Rejestracja
 seba cfc wrote:
Podobno gdzieś na xbox.com mozna zarejestrować konsolę (czyt. aktywować gwarancję) i potem jak sie dzwoni na help-line to trzeba podac dane z tej rejestracji. Powiedzcie gdzie to sie robi, bo nie jestem pewny czy czasem sie juz nie zarejestrowałem i potem jakbym musiał dzwonic na help-line to zebym sobie przypomniał te dane jakby co. Gdzie takie cos się rejestruje?

Robi się to w My Xbox -> Manage Profile -> Console Registration

This posting is provided "as is" and confers no rights.
   Report 

01-25-2007, 8:22 PM
Reply Quote
Zawsze mozna atakować Helpline, z rządaniem o wymianę konsoli.
Są 2 zasady, zeby sukcesywnie załatwić ową wymianę:
- po kazdej nieudanej próbie dzwonimy jeszcze raz, mamy szansę ze obdbierze inna osoba, która o dziwo zazwyczaj ma inne od porzedniej pojęcie o danym problemie
- jako ze konsola rysuje płyty MS tego w gwarancji nie uwzględnia ...wiec nalezy to podciągnąć pod błędy przy odczycie płyty - a to juz jest w ramach intrukcji grawancyjnej niezbędnikiem przy dochodzeniu do serwisowania sprzętu.

I pamiętajcie, próbujcie do skutku. Szkoda jednak, ze nigdby nie ma się pewności co do tego, ze nowa konsola nie będzie rysować płyt. Heh... jak juz padło: zadna ogrinalna, nowa konsola przy prawidłowym uzytkwaniu nie powinna robić takich numerów.. ekhm.. rys.

Xbox Live Poland
   Report 

01-25-2007, 8:40 PM
Reply Quote
ConayR   moze rada dobra ale skoro wyprodukowali sprzet, powinien on w najrozniejszych warunkach dzialac a nie tylko w pionie, czy nie mam racji??? dodam jeszcze super rade od pani z hotline "prosze polerowac(??) plyty"... no coments
MySpace
   Report 

01-25-2007, 9:16 PM
Reply Quote

Nie w pionie a w poziomie. ;) Poza tym - tak, powinno działać. Ale nie działa. Pytanie brzmi: wolisz narzekać na porysowane płyty, czy nie mieć porysowanych płyt?

Co do polerowania - faktem jest, ze często przetarcie płytki pomaga, nalezy jednak pamiętać, zeby ruchy wykonywane były promieniste (od środka do zewnątrz) a nie okręzne. I tyle ode mnie w tym temacie...

Posting provided "as is" with no warranties, confers no rights and represents my own personal views.
   Report 

01-25-2007, 10:23 PM
Reply Quote

ja mam tylko w pozycji poziomej, zle przeczytalem twojego posta

MySpace
   Report 

01-26-2007, 4:08 AM
Reply Quote
 SNZ Grim wrote:
jaja sobie robisz? jak ma chłopak udokumentowac ze mu konsola sama z siebie rysuje plyty?
serwis gwarancyjny powinien taką konsole wziasc i sprawdzic, a nie krecic nosem i wmawiac ze to wina usera

Spokojnie, nie musisz od razu rzucac we mnie widelcami, ja tez jestem uzytkownikiem tej konsoli, i moze sobie tego nie wyobrazasz ale tez staram sie pomoc jak moge. A udokumentowac mozna chocby robiac zdjecia plyt. Nagrac filmik. Cos, cokolwiek, zyjemy w czasach gdzie niedlugo sztucce beda mogly odbierac smsy :P A moja rada byla tylko taka zeby taki ktos z helpline nie mogl nas zagiac.

Problem rysowania plyt przez konsole jest ogolnie znany, bo sam kilka razy o tym czytalem na zagranicznych forach/stronach. Moze sie wiec na to powolywac? Albo sprawdzic jak ktos rozwiazywal ten problem za granica?

GameGags?
   Report 

01-26-2007, 7:24 AM
Reply Quote
Odp: Re: Porysowane płyty przez X360
A powiec w jakiej pozycji stoi xbox u ciebie? mowie o tym kolesiu cos ie skarzy ze x mu rysuje plyty
   Report 

01-26-2007, 9:59 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Porysowane płyty przez X360
o tym kolesiu heheh, pisalem lezy poziomo
MySpace
   Report 

01-26-2007, 12:12 PM
Reply Quote
MS points

Pytanie może nie techniczne, ale nie ma innego tematu, wiec zadaje tutaj. Czy punkty MS points na zdrapce musze kupować tak aby pasowały do regionu na jaki się zarejestrowałem? Bo nie wiem czy konsola zassie mi kod ze zdrapki np. niemieckiej jak zarejestrowany jestem na USA. Gdzieś tak ostatnio czytałem co mnie lekko zdziwiło, dlatego wolę się upewnić. Jak wiadomo, karty płatnicze już odpadają…;/

Report 

01-26-2007, 12:20 PM
Reply Quote
Re: MS points
Zdrapka europejska z MS Points nie zadziała z kontem zarejestrowanym na USA.
   Report 

01-26-2007, 2:10 PM
Reply Quote
Odp: Re: MS points

Acha, czyli jestem udupiony. Drugiego konta nie będę zakładał ;/

Jakieś sugestie?

Report 

01-26-2007, 2:12 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: MS points
Stworzenie drugiego konta tylko do zakupów. Smile [:)]

Report 

01-26-2007, 2:15 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: MS points
 Jedyn PL wrote:

Acha, czyli jestem udupiony. Drugiego konta nie będę zakładał ;/

Jakieś sugestie?

Na znanej aukcji ;] pewien kolo sprzedaje zdrapki z 1600 MSP, przeznaczone specjalnie dla kont na USA. W porównaniu do płacenia z kredytówki trochę trzeba przepłacić, ale trudno.

Edit: Albo to, co zasugerował wrog.
www.XboxSpot.pl
This posting is provided "as is" and confers no rights
   Report 

01-26-2007, 4:01 PM
Reply Quote
MS points
Ale gościu zaznaczył na aukcji, ze są to zdrapki dla kont z USA. Czy nie?

Xbox Live Poland
   Report 

01-26-2007, 4:43 PM
Reply Quote
Re: Rysowanie płyt
Czy jeśli mam x360 od ponad miesiąca, mam 3 płyty i zadnej mi x nie porysował to moge być spokojny czy musze być ciągle czujny?
   Report 

01-26-2007, 4:49 PM
Reply Quote
Jezeli jest tu ktoś z M$ to niech naocznie się przekona jak X0 potrafi porysować płytki.

Nawet część mojego paznokcia jest w ramach dowodu :)

Kiedy do tego dołozy się mówienie pań z Infolinii, ze nie jest to podstawą wymiany konsoli, człowieka moze szlag trafić!

Xbox Live Poland
   Report 

01-26-2007, 5:08 PM
Reply Quote
 texz wrote:
Jezeli jest tu ktoś z M$ to niech naocznie się przekona jak X0 potrafi porysować płytki.

Nawet część mojego paznokcia jest w ramach dowodu :)

Kiedy do tego dołozy się mówienie pań z Infolinii, ze nie jest to podstawą wymiany konsoli, człowieka moze szlag trafić!

Wow, przyznam Ci sie szczerze, ze widzialem conajmniej kilka przypadkow porysowanych plyt przez konsole, ale zdecydowanie Twoj jest najgorszy. Moze glupia sugestia, ale nic Ci sie przypadkiem nie zawieruszylo na tacce?

GameGags?
   Report 

01-26-2007, 5:26 PM
Reply Quote
Odp: Re: Rysowanie płyt
o rany szok to przeciez jakby czytał pumeks a nie laser
   Report 

01-26-2007, 6:25 PM
Reply Quote
Odp: Re: Rysowanie płyt
Texz, to Twój X360 tak zrypał płytkę czy Maniego? Jakby nie było, niebawem dostaniesz nową konsolkę, więc będzie już tylko lepiej ;) Mój 360 robi jedno cieniutkie kółeczko więc może niepotrzebnie panikuję ;p
   Report 

01-26-2007, 6:54 PM
Reply Quote
 Jedyn PL wrote:
Texz, to Twój X360 tak zrypał płytkę czy Maniego? Jakby nie było, niebawem dostaniesz nową konsolkę, więc będzie już tylko lepiej ;) Mój 360 robi jedno cieniutkie kółeczko więc może niepotrzebnie panikuję ;p

Po pierwsze:
To była konsola Maniego, którą obecnie w poniedziałek przesyła do serwisu dzięki takiemu zagadaniu panienek z infolinii jak przedstawiłem to parę postów wcześniej.
Po drugie: Nie jest aż tak źle z tą płytką. Bo ja wiem czy to tak w rzeczywistości wygląda? Prawdopodobnie udało mi się tak umieścić pod światło, że wszystkie rysy się pokazały. W każdym razie stan nie jest tragiczny i w 100% każda konsola odczyta tą płytkę bez problemów.
Na pewno nie jest to motyw wycierania butem o płytę chodnikową, co w mojej karierze też się zdarzało (niedziałające Diabollo 2 ;), ani też co padło wcześniej - pumeksem.
Całe szczęście, że są odpowiednie serwisy zajmujące się regeneracją płytek, bo podobno moja Viva Pinata, którą pożyczyłem Maniemu, wygląda jeszcze gorzej o_O. A całą sprawę dopełnia Gears of War Maniego, który podobno jest w TRAGICZNYM STANIE TECHNICZNYM.
Jedno jest pewne: jeżeli wasza konsola rysuje płytki - nawet nie myślcie o tym, żeby na ten fakt przymknąć oko. Wymieńcie czym prędzej bo cała wasza piękna kolekcja pójdzie... do regeneracji. 

Xbox Live Poland
   Report 
Page 2 of 156 (4,678 items)
< 1 2 3 4 5 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved