Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by kotlet mielony at 07-01-2009 6:28 PM. Topic has 38 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 2 of 2 (39 items)
< 1 2

07-01-2009, 6:28 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Gitary do Guitar Hero
Ludzie, nie porównujcie GH do grania na prawdziwej gitarze. Ja was błagam.

Ostatnio kupiłem GH: WT i po prostu Boze drogi jaka to jest bieda. Nie przeszedłem co prawda jeszcze całej gry, ale zdobyłem aczika ze większość koncertów juz za mną. Fajnych i znanych utworów jest moze z 5 (w tym tak rockowi wykonawcy jak Michael Jackson (SIC!)). Poza tym wyraźnie widać, ze GH chce kopiować Rock Banda.

Co jest złego w utworach ? Z połowa z nich to usypiacze (kto do k&*%y nędzy wymyślił by dać do tej gry ballady) a reszta to jakieś nieciekawe i nieznane utwory. Nawet piosenki znanych wykonawców są źle dobrane. Pierwszy przykład z berzegu to Korn (z marszu moge wymienić kilka fajniejszych utworów).

Podsumowanie:
gra jest tak samo beznadziejna co Rock Band
gdyby byli polscy wykonawcy to na bank pojawiłby się hardrokowy zespół Feel

Dziękuję za uwagę

Dodatkowo mogę jeszcze napisać, ze nie kupię więcej gry muzycznej, gdzie w setliście nie będę rozpoznawał większości wykonawców.

Dawniej Garam PL i Garam POL
   Report 

07-01-2009, 10:14 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Gitary do Guitar Hero
Wydaje mi się ze właśnie pod względem tracklisty i sprzętu (gitary) , GHIII rządzi. Nawet jeśli nie wszystkie kawałki są jakoś w miarę znane, komponują się idealnie.

Donnelly: Where's Rook?
Callahan: He's hanging out back there.

...:::The Dead Pool:::...
   Report 

07-02-2009, 7:14 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Gitary do Guitar Hero
 kotlet mielony wrote:
Ludzie, nie porównujcie GH do grania na prawdziwej gitarze. Ja was błagam.

Ostatnio kupiłem GH: WT i po prostu Boze drogi jaka to jest bieda. Nie przeszedłem co prawda jeszcze całej gry, ale zdobyłem aczika ze większość koncertów juz za mną. Fajnych i znanych utworów jest moze z 5 (w tym tak rockowi wykonawcy jak Michael Jackson (SIC!)). Poza tym wyraźnie widać, ze GH chce kopiować Rock Banda.

Co jest złego w utworach ? Z połowa z nich to usypiacze (kto do k&*%y nędzy wymyślił by dać do tej gry ballady) a reszta to jakieś nieciekawe i nieznane utwory. Nawet piosenki znanych wykonawców są źle dobrane. Pierwszy przykład z berzegu to Korn (z marszu moge wymienić kilka fajniejszych utworów).

Podsumowanie:
gra jest tak samo beznadziejna co Rock Band
gdyby byli polscy wykonawcy to na bank pojawiłby się hardrokowy zespół Feel

Dziękuję za uwagę

Dodatkowo mogę jeszcze napisać, ze nie kupię więcej gry muzycznej, gdzie w setliście nie będę rozpoznawał większości wykonawców.

NO WYBACZ... ale zrzedzisz gorzej niz stara baba...
Po pierwsze, skoro masz slaba znajomosc muzyczna, to nie wypowiadaj sie o "biedzie" tracklisty GH WT, bo jest tam bardzo duzo znanych utworów, moze po prostu jestes zbyt mlody by niektore rzeczy znac. Moj ojciec nawet  z przyjemnoscia gral niektore utworu, ktore mu wlasnie przypominaly starsze czasy. A poza tym, te mniej znane utwory sa rewelacyjne, miedzy innymi z tego powodu, iz mozesz poznac cos nowego( chyba ze zamykasz sie w swojej klatce i nie dopuszczasz swiatla dziennego), ja w ten sposob duzo swietnych utworow znalazlem.
Jesli chodzi o KORNa to utwor dobry dali, jeden z poczotkowo najbardziej znanych.
Po drugie, Twoje podsumowanie wyglada jakbys nie radzil sobie z niczym, i musisz zganic na cos by nie lubic tej gry. A tak poza tym, jakos nie widac na Twoim profilu bys w ogole gral w to...hmm...cos tu smierdzi. Ani GH WT ani ROCK BAND 2, jak mozesz sie wypowiadac na temat gry nawet jej nie widzac (no chyba,ze musisz grac na innych profilach, bo 1 to za malo...lol)
W ROCK BAND 2 jest masa naprawde swietnych mniej znanych utworow, ktore wlasnie jak wspomnialem, poznaje sie... oprucz tego te 780 utworow do sciagniecia.

Dodatkowo dodam, ze najlepiej bedzie jak juz nie kupisz wiecej gry muzycznej w ktorej nie bedziesz rozpoznawal wiekszosci utworow, oszczedzisz nam wszystkim narzekania... kup sobie LIPS bo pewnie tam bedziesz znal cala setliste. PS. nie bedzie wersji Polskiej z paru dobrych powodow: jak grac z osobami z innych krajow, zregionalizowanie takiego tytułu ograniczyloby go do gry tylko w okreslonym panstwie.
Nie chodzi mi o to by zaczynac jakies wojny, ale dosc juz mam narzekajacych nastolatkow na caly swiat, tylko po to by byc zauwazonym. Moze i kazdy ma Swoje zdanie, ale sposob w jaki je wyrazi jest zupelnie inne i mozna okreslic to inaczej.

Ja na przyklad wole (bardzo wazne slowo) Rock Band 2 od GHWT z paru powodow:
-jest wiecej DLC
-jest bardziej zroznicowany gameplay
-jest SPONGEBOB (jejku jak sie smiesznie gra te utwory)
Mimo tego bardzo chetnie wracam do GHWT, dla takich wykonawcow jak:
Michael Jackson, 311, Anouk,At The Drive-In, Beatsteaks, Billy Idol, Black Rebel Motorcycle Club, blink-182, Bob Seger & The Silver Bullet Band, Bullet For My Valentine, Creedence Clearwater Revival, Jimi Hendrix, Kent, Linkin Park, Oasis, Ozzy Osbourne, R.E.M., Steve Miller Ban, Stuck In The Sound, Sublime, Willie Nelson   oraz   Wings
I ja z niecierpliwoscia czekam na nowe odslony gier muzycznych, np GH5, gdzie bedzie mozliwosc dowolnej konfiguracji zespolu, albo THE BEATLES ROCK BAND, lub tez LEGO ROCK BAND.
Tutaj pewnie uslysze, dlaczego ominalem GH METALLICA oraz GH SMACH HITS. Nie mozna miec wszystkiego, a wole wybierac tytuly w ktore bede mogl zagrac z Żoną, znajomymi, rodziną.

Pozdrawiam
   Report 

07-02-2009, 1:25 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Gitary do Guitar Hero
Na samym wstępie zapomniałem dodać ze nie silę się w zadnym stopniu na obiektywizm. Mam takie gusta muzyczne jakie mam i koniec kropka. Nie zamykam się w klatce nie dopuszczając do siebie innej muzyki niz słucham, bo z chęcią słucham sobie czasami czegoś innego niz metal.

GH: WT nie widać w moim profilu bo od ładnych kilku(nastu ?) dni się nie logowałem do XBL (problem ten zresztą opisywałem na forum, w skrócie - nic nie robi się u mnie automatycznie i ciągle muszę konfigurować sieć, więc zwyczajnie nie chce mi się tego robić, ale spoko, specjalnie dla Ciebie dzisiaj się zaloguję).

RB grałem u brata.

Narzekam tak strasznie bo wydałem na grę 150 złych i jak na razie to natrafiłem na moze 5 ciekawych utworów (z mojej perspektywy, osoby która oczekiwała "więcej, fajniej, lepiej" w stosunku do GH3). Najbardziej wkurza mnie ogromna ilość wolnych piosenek przy których zwyczajnie się nudzę i gram na siłę. Na razie jestem na Ozzfeście i promykiem nadzieji jest szósty utwór który mi się zapewne spodoba (w końcu to OZZY :) ).

Dawniej Garam PL i Garam POL
   Report 

07-02-2009, 5:47 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Gitary do Guitar Hero
Ee tam , głupoty gadacie Guitar Hero : World Tour nawet fajne jest . Ja lubię czasem się oderwać od Rock Band 'a
i pograć w stare dobre Guitar Hero . Ale tak czy inaczej GH : Legend of Rock dla mnie wymiata .

Pozdrowienia z   LA .    A  tak na marginesie , jakbym kupił grę w Stanach to nie będzie ona działać na
 Xboksie kupionym w Polsce  bo to ma jakieś znaczki PAL i te inne .

PECUNIA NON OLET
   Report 

07-03-2009, 8:09 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Gitary do Guitar Hero
Kotleciku, juz sie tak nie zlosc... :)
Skoro wydales 150zl na GHWT to chyba nie ma az takiego bolu. Gdybys wydal z 800zł kupując caly zestaw, lub ponad 500 by kupic gitare z gra, to co innego.
Skoro jestes na Ozzym to jeszcze troche jest ciekawych po drodze utworkow.
Nie musisz specjalnie dla Mnie (chociaz to mile) meczyc sie z logowaniem do Live'a. Ja nie potrzebuje jakis dowod, nie prowadzimy sledztwa ani nic z tych rzeczy, po prostu wiem jak jest, i wybacz za to.
Co do wolnych utworow, to moze i jest ich troche, ale pamietajmy ze sa ludzie ktorzy kupili ta gra wlasnie dla nich. No nie oklamujmy sie, GH to komercha i tyle, juz nie mowiac o 3 utworach nie anglojezycznych. Ale mimo wszystko ta gra jest swietna, bo w przeciwienstwie do innych (wczesniejszych) serii mozesz grac w 4 osoby i sie przy tym naprawde dobrze bawic.Mimo iz troche denerwuje fakt jak ACTIVISION chce wyciagac kase od swoich klientow robiac coraz to nowsze tytuly... ile ich ostatnio zapowiedziano? 5 - 8?
W kazdym badz razie, nie mam zamiaru klucic sie z Toba o cokolwiek, po prostu ostatnio zbyt duzo siedze na amerykanskim forum i jakos krew mnie zalewa na ciagle narzekanie na cokolwiek :)

Gryzek: Ja zadnego z tych tytulow nie skreslam :) Uwielbiam RB2 i GHWT
   Report 

07-29-2009, 9:41 PM
Reply Quote
Perkusja do GH
Witam

Mam pytanie do tych ktorzy posidaja albo wiedza cos na temat perkusji do GH, a mianowicie chodzi o pewna "usterke" ktora jest pomaranczowy talerz. Po pewnym czasie (z 4 miesiace) ów pomaranczowy talerz nie odbiera, znaczy sie nie do końca jak sie mocno walnie to obierze ale tak sie nie da grac ;/. Zauwarzylem też, że na FunDay'u z perkusja ktora była wystawiona też sie tak działo.

Dzięki z góry za pomoc i pozdrawiam
   Report 

08-01-2009, 6:07 AM
Reply Quote
Odp: Perkusja do GH
Hmmm ... A to jest ta bezprzewodowa tak , może baterie padają :)  

PECUNIA NON OLET
   Report 

08-01-2009, 12:11 PM
Reply Quote
Re: Odp: Perkusja do GH
No tak jest bezprzewodowa, ale inne bębny stopa i jeden talerz normalnie odbieraja, wiec mysle ze nie w tym tkwi problem ;/
   Report 
Page 2 of 2 (39 items)
< 1 2

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved