Mam kilka pytań.
[Pytanie nr 1] Jako ,że rok pół roku temu sprzedałem swoją konsolę (sytuacja finansowa mnie do tego zmusiła). Teraz chciałbym znów zakupić konsolę (oczywiście wersję 150W Jasper) W każdym sklepie (MediaMarkt, Saturn, Empik) który odwiedziłem są dość dziwne ceny - mianowicie: Arcade 899zł Premium 1249zł Elite 1099zł Wszystkie konsole są z datą produkcji 04.2009 - czy wszystkie są wersjami Jasper?
[Odpowiedź:] W chwili obecnej większość konsol dostępnych w sklepach powinna być wersją Jasper.
[Pytanie nr 2] I dlaczego taka różnica cen między "lepszym" Elite a "gorszym" Premium. Dziwne jest ,że wersja z większym dyskiem i innymi dodatkami których niema w Premium jest TAŃSZA!
[Odpowiedź:] Ceny za Arcade 899zł oraz Elite 1099zł to sugerowane ceny detaliczne, jednak Microsoft nie ma wpływu na to w jakiej cenie jego produkty pojawia sie na sklepowych polkach. Stad tez zapewne różnice w poszczególnych sklepach które zauważyłeś.. Poza tym pamiętaj, że sprzedawcy zaopatrywali się w produkty w różnym okresie, przy różnym kursie EURO
[Pytanie nr 3] Czy Microsoft ma jakiś wpływ na "konsole demonstracyjne" które znajdują się w supermarketach, empikach itp? Bo taki widok konsoli z pirackimi płytami w tle podpisanymi "Colin McRae Dirt 2 Xbox360" ma zachęcać do kupna? Może to jakaś nowa metoda promocji Microsoft, aby pokazać klientom ,że konsola potrafi odczytywać płyty za 2,50? Link do zdjęcia: http://img199.imageshack.us/img199/8822/img0062cm.jpg
[Odpowiedź:] Tak – naturalnie ma wpływ bo te konsole są wypożyczane przez Microsoft do sklepów. Prosimy Cie o kontakt w tej sprawie na wiadomość prywatną – chcielibyśmy ustalić gdzie było zrobione to zdjęcie.
[Pytanie nr 4] Co z tym Live w Polsce!? Wiadomo już coś o tym, czy może ten Live będzie wprowadzony jak pojawi euro się zamiast złotówek? Bo w najbliższych tygodniach kupując konsolę - chciałbym zarejestować się na Polskę a nie jak zwykle na Wielką Brytanię...
[Odpowiedź:] Niestety, na chwilę obecną nie możemy podać żadnych dodatkowych informacji w sprawie dostępności Xbox Live w Polsce..