Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by Hoobertoo PL at 10-27-2009 4:48 PM. Topic has 874 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 24 of 30 (875 items)
« First ... < 22 23 24 25 26 > ... Last »

10-27-2009, 4:48 PM
Reply Quote
Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft

@grupl

Na portalach o grach masz już odpowiedź.
Tak wygląda szumnie zapowiedziana walka z piractwem w Polsce:
straszenie policją i przycinanie na dodatkach. Nie wiem jakim mózgiem trzeba być, by spodziewać się po takich działaniach jakiejkolwiek poprawy na rynku.

@GrzechuK

Właśnie w tym momencie odwołałem preorder na wersję kolekcjonerską FM3. Nie po to chcę ją kupić żeby dostać badziewny pendrive, i nawet niezły brelok. Zamawiałem głównie po to aby dostać kodziki na VIPa i autka. W takim razie podziękuję i poczekam aż ktoś na wiadomym serwisie aukcyjnym będzie sprzedawał kopie gry z wyżej wymienionymi dodatkami sprowadzonymi z Anglii (czyt. Polak nie zarobi)

@Baapa

Oszukano masę ludzi z limitką forzy 3. Zastanawiam się czy też nie odwołać pre-ordera. MS tak się nie robi!!! Dyskryminacja.

@dawid86

Ja mam następujące pytanie dla firmy M$ Polska. 23 października swoją premierę ma Forza Motorsport 3. Oczywiście kupuję wersję limitowaną, oczywiście jak każdy który kupi tą wersję oczekuję na kody i zdrapki do odblokowania samochodów który przysługują mi z tego tytułu. Piszę to ponieważ słyszałem wersję że Polskie wersje będę tego pozbawione, a mimo to cena ich nie spadnie, jakby nie było z powodu naruszenia regulaminu. Dlatego 23 października wysyłam do M$ Polska e-maila z prośbą o podanie kodu. Mam nadzieje że zostanę potraktowany jak pełnoprawny międzynarodowy gracz. Jeśli tak się nie stanie, jest kilka innych sposobów na porusznie tej sprawy w Polsce.

Pozdrawiam
Dawid

[Odpowiedź:]Rozumiemy Waszą złość w przypadku limitowanych wersji Forza Motorsport 3. Rozumiemy też, fakt, że zmaleje sprzedaż w oficjalnych kanałach dystrybucji w Polsce, jednak  do momentu w którym usługa Xbox Live nie będzie oficjalnie dostępna w Polsce, należy się spodziewac podobnych kroków w przyszłości. Weźcie tez jednak pod uwagę to, że edycja limitowana gry Forza Motorsport 3 jest tańsza od standardowej edycji gry w Europie Zachodniej (sugerowana cena det. 69 EURO)

Report 

10-27-2009, 4:48 PM
Reply Quote

@grupl

Na portalach o grach masz już odpowiedź.
Tak wygląda szumnie zapowiedziana walka z piractwem w Polsce:
straszenie policją i przycinanie na dodatkach. Nie wiem jakim mózgiem trzeba być, by spodziewać się po takich działaniach jakiejkolwiek poprawy na rynku.

@GrzechuK

Właśnie w tym momencie odwołałem preorder na wersję kolekcjonerską FM3. Nie po to chcę ją kupić żeby dostać badziewny pendrive, i nawet niezły brelok. Zamawiałem głównie po to aby dostać kodziki na VIPa i autka. W takim razie podziękuję i poczekam aż ktoś na wiadomym serwisie aukcyjnym będzie sprzedawał kopie gry z wyżej wymienionymi dodatkami sprowadzonymi z Anglii (czyt. Polak nie zarobi)

@Baapa

Oszukano masę ludzi z limitką forzy 3. Zastanawiam się czy też nie odwołać pre-ordera. MS tak się nie robi!!! Dyskryminacja.

@dawid86

Ja mam następujące pytanie dla firmy M$ Polska. 23 października swoją premierę ma Forza Motorsport 3. Oczywiście kupuję wersję limitowaną, oczywiście jak każdy który kupi tą wersję oczekuję na kody i zdrapki do odblokowania samochodów który przysługują mi z tego tytułu. Piszę to ponieważ słyszałem wersję że Polskie wersje będę tego pozbawione, a mimo to cena ich nie spadnie, jakby nie było z powodu naruszenia regulaminu. Dlatego 23 października wysyłam do M$ Polska e-maila z prośbą o podanie kodu. Mam nadzieje że zostanę potraktowany jak pełnoprawny międzynarodowy gracz. Jeśli tak się nie stanie, jest kilka innych sposobów na porusznie tej sprawy w Polsce.

Pozdrawiam
Dawid

[Odpowiedź:]Rozumiemy Waszą złość w przypadku limitowanych wersji Forza Motorsport 3. Rozumiemy też, fakt, że zmaleje sprzedaż w oficjalnych kanałach dystrybucji w Polsce, jednak  do momentu w którym usługa Xbox Live nie będzie oficjalnie dostępna w Polsce, należy się spodziewac podobnych kroków w przyszłości. Weźcie tez jednak pod uwagę to, że edycja limitowana gry Forza Motorsport 3 jest tańsza od standardowej edycji gry w Europie Zachodniej (sugerowana cena det. 69 EURO)

Report 

10-27-2009, 4:50 PM
Reply Quote

@Polak477

Tak też wycofałem z bólem serca pre-order nie będę kupował wybrakowanych produktów. I nie wciskać, że to przez brak Live, bo nikt Wam nie broni go zrobić jedynymi, którzy blokują jesteście właśnie Wy zachowujecie się jak typowy MS ważne są tylko pieniądze, ale już wprowadzić usługę w Polsce to jest powyżej Waszych możliwości ludzie powinni zbojkotować wszystkie exy wychodzące na Xboxa 360, a Sony w swoich reklamach powinno pisać "hahaha przynajmniej my mamy PSN, w którym Polacy mogą grać legalnie, a nie jak na Xboxie trzeba rejestrować się na UK lub USA." Może wtedy MS by się ruszył, bo polski PSN zaczyna przeganiać XBL , bo go niema , w PSN będzie wszystko po polsku, na XBL też jest, ale XBL niema, ale przecież łatwiej wytłumaczyć się "wielkimi kosztami", które nie istnieją niż uruchomić usługę. XBL mogłoby już być w Polsce dawno otwarte, bo co to za tłumaczenie "wielka inwestycja" lub "Mało konsol"? XBL jest w pełni po polsku oprócz opisów gier i filmów nawet gry są niektóre po polsku serwery już "ciągnął" Polaków, więc niema potrzeby otwierać następnych, tłumaczenie newsów w insade Xbox też jest strasznie trudne i nie do wykonania, robią to codziennie wszystkie portale o grach, ale dla MS jest to niewykonalne. Tłumaczenie filmów jest tak strasznie drogie, że MS by to zabiło. Zresztą po co wszystkie filmy na raz dodawać mogliby najpierw dodać jeden film, a później w miarę czasu dodawać po jednym byle Polacy mogli grać na XBL i ściągać dodatki, gry, płacić własnymi kartami i własną walutą. Jeżeli jest mała ilość konsol przecież nic na tym nie tracicie otworzycie XBL w Polsce na serwerach, które już posiadacie, bez filmów jak na razie, a tylko z dodatkami grami i multi, nic nie stracicie, a będziecie mogli dobić tak do liczby konsol, która Wam odpowiada i otworzyć wtedy Video Marketplace. Zawsze kilka tysięcy osób kupi tego Golda, ściągnie dodatek, czy kupi grę arcade i będzie parę groszy nic nie tracąc.

[Odpowiedź:] Niestety ale się mylisz. Wprowadzenie Xbox Live do Polski wiąże się z licznymi kosztami. Tak po stronie nakładów finansowych (reklama i szeroka promocja bez której nie ma sensu wprowadzać usługi Xbox Live, wynagrodzenie osób pracujących nad wdrażaniem usługi – techników, informatyków, osób zajmujących się prawnymi sprawami, licencjami na materiały multimedialne itd.) jak i czasowych (wspominane negocjacje z właścicielami licencji, przygotowanie infrastruktury, wprowadzenie systemu rozliczania za pomocą kart kredytowych itd.). Zauważ też, że usługa Xbox Live znacznie się różni od tego czym była jeszcze 2 lata temu. Dodawanie kolejnych funkcjonalności (Games on demand, Facebook, Last.fm itd.) wzbogaca ją, ale równocześnie dodaje kolejne elementy, którymi należy się zająć przy wprowadzaniu Xbox Live do nowych krajów.

Report 

10-27-2009, 4:51 PM
Reply Quote

@krzyku

Też zawsze twierdziłem że wystarczy zmiana regulaminu XBL, ograniczenia zostają takie jakie są teraz, w miarę upływu czasu można dodawać kolejne usługi i tyle. Obsługują nas serwery poza granicami - nie są więc potrzebne żadne inwestycje w infrastrukturę. Co prawda taki XBL nie będzie się w zasadzie różnił od tego co jest teraz, ale nie będziemy poruszać się w tej szarej strefie. PYTANIE: Czy MS Polska nie rozważa takiej drogi do XBL PL (metodą małych kroczków), zamiast czekać na wielki wybuch?

[Odpowiedź:] Obawiamy się, że polityka małych kroczków i stopniowe wprowadzanie kolejnych elementów Xbox Live nie da satysfakcjonującego efektu w postaci wzrostu popularności Xbox Live.

Report 

10-27-2009, 4:53 PM
Reply Quote

@i tomek i

A są w ogóle lokalne servery? Bo wydaje mi się, że nie i wszystko jest usytuowane w USA. Stamtąd m$ ma linki do globalnych sieci + o ile dobrze pamiętam z logów routera w Holandii stoi europejski serwer CDN  http://en.wikipedia.org/wiki/Content_delivery_network

Trochę śmieszne jest to, że od ponad 3 lat nie potrafią wprowadzić livea, wszystko sprowadza się do przetłumaczenia tos'a, określeniu cen i akceptacji polskich kart.

Co do kart,
Najlepszy LOL to jest to gadanie 'kiedyśtam' o tym, że trzeba przystosować system do polskich kart :D
System jest przystosowany (od x1), bo za golda z automatu ściągnie kasę, ale już punktów kupić nie pozwoli, bo za punkty poszaleję na videomarketplace i zacznę tym samym okradać MPAA :)

Tak samo nie rozumiem blokady np. na amazonie w sprawie gier z xbla, chcę sobie kupić gierkę, podaje cyferki i system mi mówi, że mój billing adres nie zgadza się z tym na karcie. Co tym idiotom za różnicę robi to, czy grę kupi amerykaniec, japończyk, hiszpan, czech czy polak? Dla mnie to jest totalna bzdura, chcę im dać swoją kasę oni mówią spieprzaj, nie chcemy.

[Odpowiedź:] Aby się nie powtarzać (przeczytaj proszę moją odpowiedz na pytania użytkownika Polak477). Od siebie dodam tylko, ze ograniczenia w Amazon.com w zdecydowanej większości zaleza od spraw licencyjnych. Innymi słowy – sklep nie może sprzedawać towarów poza granicami określonymi w umowie miedzy Amazon.com, a właścicielem licencji (zwykle sa to USA i Kanada). Problem dotyczy nie tylko elektronicznej dystrybucji, ale często filmów czy płyt z muzyką. Uruchomienie Xbox Live wiaze się także z długimi negocjacjami w sprawie tych licencji, ustalenia sposobów płatności i rozliczeń za nie, podziału zysków itd.

Report 

10-27-2009, 4:54 PM
Reply Quote

@TartanSpace

A ja natomiast mam pyatnie dlaczego place za konsole 1,400 (w takiej cenie jeszcze kupowalem) wydaje po 150 do 250 zloty na gry a nie moge w pelni sie nimi cieszyc ??
PS3 nie ma jakos problemu z udostepnianiem opcji online w grach ;/ nie trzeba wydawac 70 euro na rok gry online
Wielki minus dla Microsoftu oj -------------------- gdzies taki bedzie jak nei wiekszy
Pieniadze to nei wszystko licza sie tez zadowoleni klijeci a ja do takich z pewnoscia sie nie zaliczam ;/ ;/
dodatkowo ten miesiac gratis gry na poczatku tzn konto gold , mnie to jakos ominelo

no i brawa za spi....ny system chlodzenia ;) co jednak juz nie bylo tak mile i mnie nei ominelo ;/
jestem zawiedziony

[Odpowiedź:] Przykro nam, ze jesteś niezadowolony ze swojej konsoli i gier w jakie grasz. Jedyne co możemy zrobić to wyrazić nadzieję, że w przyszłości zmienisz zdanie.

Jeśli miewasz problemy techniczne z konsolą – zgłoś sprawę pomocy technicznej. Zwykle wszystkie problemy są bardzo szybko załatwiane.

Report 

10-27-2009, 4:55 PM
Reply Quote

@cyklon007

mam jedno pytanko czemu zrobiliście płatny internet jak już i tak jesteście milionerami??

[Odpowiedź:] Rozumiem, że chodzi o płatna usługę Xbox Live. Firma Microsoft przyjęła właśnie taki model funkcjonowania – tzn. zapewniania najwyższej jakości usługi online w zamian za miesięczny/roczny abonament w wersji GOLD. Równocześnie użytkownicy, którzy nie zamierzają wydawać w ten sposób pieniędzy mogą się zarejestrować na konto SILVER posiadając także dostęp do większości materiałów znajdujących się na serwerach (dema, trailery itd.).

Report 

10-27-2009, 4:55 PM
Reply Quote

@jerry1981pl

sądzę, że cyklonowi chodziło o płatny 'internet' z poziomu konsoli czyli że zeby pograć trzeba kupic golda... na to pewnie i MS by odpowiedział ale podejrzewam że była by to odpowiedź w stylu:

opłata za dostęp do golda jest niezbędna w celu utrzymania niewyobrażalnie dużych kosztów związanych z obsługa usługi xbl; poza tym i tak nie płacicie dużo, a poza kilkoma osobami z zarządu większość z nas nie jest mnilionerami. Dziękujemy za regularne dotacje na rzecz fundacji Microsoft na rzecz zarządu w postaci wszystkich zakupów punktów oraz abonamentów przez was dokonywanych.

Swojądroga pragniemy was poinformować że dokładamy wszelkich starań aby usługa ta stała się darmowa a gracze podłączeni do xbl mogli bez przeszkód grac w ulubione gry z graczami psn wii ds oraz panem józkiem i jego kurczakami

;)

Czy to jest jakiś żart?

[Odpowiedź:] Zapewniamy Cię, ze firma Microsoft nie dokłada wszelkich starań do tego, aby Xbox Live w wersji GOLD był darmowy. Po prostu założenia i model biznesowy tego rozwiązania jest inny. Co do Pana Józka i jego kurczaków – niestety nie  mamy informacji czy mają Xbox 360;).

Report 

10-27-2009, 4:56 PM
Reply Quote

adaho33

To już rozumiem dlaczego McDonald's u nas działa - bo nie ma wypożyczalni filmów !

Niedługo może wprowadzą do każdego zestawu możliwość wypożyczenia filmu i wtedy też może się zrobić nieciekawie :P  Ciekawe dlaczego ZAIKS, która utrzymuje prawa autroskie do filmów itd. pozwala na działanie wypożyczalni filmów na ulicy przy której mieszkam ?

[Odpowiedz:] Mimo, ze z pozoru wypozyczalnia elektroniczna oraz tradycyjna (np Beverly Hills Video) to tak samo dzialajace usugi, to w praktyce są to dwa rożne światy. E-dystrybucja jako w miarę nowe zjawisko sprawia wiele problemów oraz rodzi wiele pytań z którymi korporacje i skelpy jeszcze nei nauczyły sobie w pełni radzić (patrz kłopoty z e-dystrybucją na wspólnym rynku UE). 

Pytanie do MS PL:

Jaki kraj czekał na usługę XBOX Live dłużej niż 3 lata ? Bo od wprowadzenia konsoli do Polski tyle minęło czyż nie ?

[Odpowiedź:] Na przykład wymieniona tutaj już przez kogoś Grecja, (która nadal nie posiada oficjalnie XBox Live), Rosja, Węgry, Czechy, Słowacja…

Report 

10-27-2009, 5:03 PM
Reply Quote
@Dropshooter

Nie ma problemu, mozesz mi mowic Hubert:). 

Co do twego pytania - tak uwazam, ze ten blad mylnie sugeruje, ze Xbox Live jest oficjalnie dostepne w Polsce, dlatego juz zglosilismy jego usuniecie. BTW - dziekujemy Ci za zwrocenie nam uwagii na ten problem, ktory akurat przeoczylismy.
   Report 

10-27-2009, 5:24 PM
Reply Quote
 yAr3K wrote:
 Hoobertoo PL wrote:

@Dropshooter

[Pytanie:] Czy to prawda co twierdzi moje zrodlo ze zapadla juz decyzja co do XBL PL, nie prosze o potwierdzenie czy XBL bedzie w Polsce czy nie bo rozumiem ze mozesz jeszcze nie moc odpowiedziec nato pytanie,  ale czy zapadla decyzja na tak lub nie bo moj informator twierdzi ze zapadla kilka dni temu :).

Z gory dziekuje za odpowiedz

[Odpowiedz:] Niestety – niezmiennie odpowiedz na status uslugi Xbox Live jest taka sama. W tej chwili nie mamy nic do zakomunikowania. Wiem, ze ta odpowiedz jest dla Was bardzo niesatysfakcjonujaca, jednak takie sa wymogi polityki korporacyjnej o ktorej pisalismy juz tutaj wielokrotnie.

No niestety Dropshooter chyba twoje źródło gada jakieś kocopały, fakt jest faktem ,wydaje mi się ze Xbox Live nawet nie jest w planach wprowadzenia w polsce , a panowie z MS mowia ze bedzie dlatego ze jakby powiedzieli ze nie maja zamiaru wprowadzania Live w polsce to sprzedaz konsol moglaby im spasc, no nic ja nastepcy 360tki nie kupie na bank jezeli tak wyglada sytuacja .

PS. Konkurs forzy jest wogule nie pomyslany , nagroda to forza 3 i X360 czyli juz musisz miec te dwie zeczy zeby wygrac turniej , dali by jakieś inne nagrody hajs albo coś .

Zapewniam Cie yAr3k, ze to tak nie dziala. Gdybysmy wiedzieli ze Xbox Live nie bedzie w PL, to bysmy o tym powiedzieli. Tu nie chodzi o strach przed zalamaniem sprzedazy lecz o przejrzystosc i czytelnosc sytuacji. Nie liczylem dokladnie, ale chyba 90% poruszanych przez Was tutaj kwestii dotyczy Xbox Live. To wiele mowi o tym, jak wazna jest to dla Was i dla nas kwestia.
   Report 

10-27-2009, 5:33 PM
Reply Quote
Zadaj pytanie firmie Microsoft
 Hoobertoo PL wrote:
@Dropshooter

Co do twego pytania - tak uwazam, ze ten blad mylnie sugeruje, ze Xbox Live jest oficjalnie dostepne w Polsce, dlatego juz zglosilismy jego usuniecie. BTW - dziekujemy Ci za zwrocenie nam uwagii na ten problem, ktory akurat przeoczylismy.

Raczej nie o takie rozwiązanie nam chodziło, ale raczej nikt sie nie spodziewal ze ze wzgledu na blad w stronie uruchomia live'a :) , a ja mam pytanie czy mozecie odpowiedziec na pytanie czy XBL bedzie w Polsce jeszcze za panowania tej generacji , albo chociaz jakiego typu starania podejmujecie aby ta usluga pojawila sie w Polsce ?
Xbox Live | yAr3K PL
   Report 

10-27-2009, 5:38 PM
Reply Quote
Re: Sklepy Microsoftu
 edyss PL wrote:
Wiesz coś może Hoobertoo o polskiej wersji Left 4 Dead 2 (kinowa lokalizacja). Pamiętam że niezłe cyrki były z pierwszą cześcią, która miała polskie napisy a wszędzie pisało że jest po angielsku...

Pojawiła się właśnie odpowiedź na Twoje pytanie

http://tvgry.pl/?ID=671

Przynajmniej wiemy że demko zaciągnięte z pewnego serwisu którego nie ma w Polsce będzie w naszym języku w postaci kinowej. Szczęśliwa Polonia :P
   Report 

10-27-2009, 5:42 PM
Reply Quote
Lokalizacja Mass Effect 2 i dodatków
Czy wiadomo coś nt. lokalizacji gry Mass Effect 2 i dodatków DLC do niej? Przypominam, że 1. dodatek do 1. części gry był zlokalizowany mimo niedostępności XBL w Polsce.
   Report 

10-27-2009, 5:43 PM
Reply Quote
Re: Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
Hubercie dziwisz się dlaczego jest tyle pytań o XBOX Live? Który mamy wiek? Powszechnie dostępny internet i mozliwości jakie nam daje, a przez najlepiej sprzedającą się konsolę na świecie nie mozna zagrać z innymi. Czy to nie jest skandal? Dziwicie się dlaczego wielu ubolewa, ze nie kupili konsoli konkurencji? Oni, w moim odczuciu lepiej wspierają swoją konsolę, przynajmniej mozna pograc online bez przeszkód.
   Report 

10-27-2009, 6:05 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
 tomaszgrolik wrote:
Hubercie dziwisz się dlaczego jest tyle pytań o XBOX Live? Który mamy wiek? Powszechnie dostępny internet i mozliwości jakie nam daje, a przez najlepiej sprzedającą się konsolę na świecie nie mozna zagrać z innymi. Czy to nie jest skandal? Dziwicie się dlaczego wielu ubolewa, ze nie kupili konsoli konkurencji? Oni, w moim odczuciu lepiej wspierają swoją konsolę, przynajmniej mozna pograc online bez przeszkód.

Hej,
mylnie zrozumiales moj post. Ja sie nie dziwie Waszej postawie. Ba smiem twierdzic ze jedziemy na jednym wozku, bo zapewniam Was, ze gdyby Xbox Live w Polsce byl, moje zawodowe zycie byloby znacznie latwiejsze. Ten przyklad z % mial uzmyslowic tylko i wylacznie jak bardzo jest to wazna kwestia.
   Report 

10-27-2009, 6:14 PM
Reply Quote
 Hoobertoo PL wrote:

Jak MS tak dalej będzie robić to gracze odpowiedzą podobnie:
Niestety, na chwilę obecną nie możemy kupić polskiego wydania tej gry...
A za rok - po przejęciu rynku przez Sony :P pewnie powiedzą:
Niestety, na chwilę obecną nie możemy kupić konsoli Xbox360 oraz żadnych dodatkowych gier na nią...

To taki żarcik, ale kiedyś były zdrapki w grach, nie było blokad regionalnych. Nadal brak info o usłudze Xbox Live w Polsce. Generalnie nie widać żadnych efektów starań polskiego MS - stanęliście w miejscu. Jakbym napisał to rok temu to również byłoby aktualne, mam nadzieję ze nie będzie za rok :P
   Report 

10-27-2009, 6:16 PM
Reply Quote
Odp: Lokalizacja Mass Effect 2 i dodatków
 Emmet PL wrote:
Czy wiadomo coś nt. lokalizacji gry Mass Effect 2 i dodatków DLC do niej? Przypominam, że 1. dodatek do 1. części gry był zlokalizowany mimo niedostępności XBL w Polsce.

Jak juz pisalem wczesniej, jest jeszcze za wczesnie na ujawienie takich planow. Taka informacje dostalem od EA obecnego wydawcy gry. Pozostaje nam czekac...
   Report 

10-27-2009, 6:21 PM
Reply Quote
 yAr3K wrote:
 Hoobertoo PL wrote:
@Dropshooter

Raczej nie o takie rozwiązanie nam chodziło, ale raczej nikt sie nie spodziewal ze ze wzgledu na blad w stronie uruchomia live'a :) , a ja mam pytanie czy mozecie odpowiedziec na pytanie czy XBL bedzie w Polsce jeszcze za panowania tej generacji , albo chociaz jakiego typu starania podejmujecie aby ta usluga pojawila sie w Polsce ?

Niestety jedyna odpowiedzia jaka moge tutaj podac jest wlakowane tutaj milion razy "w tej chwili nie mamy nic do zakomunikowania w temacie dostepnosci uslugi Xbox Live w Polsce".
   Report 

10-27-2009, 6:27 PM
Reply Quote
 Hoobertoo PL wrote:
 yAr3K wrote:
 Hoobertoo PL wrote:
@Dropshooter

Niestety jedyna odpowiedzia jaka moge tutaj podac jest wlakowane tutaj milion razy "w tej chwili nie mamy nic do zakomunikowania w temacie dostepnosci uslugi Xbox Live w Polsce".

No ok dotarło :) , a czy mozecie powiedziec jakie dzialania podejmuje polski oddzial aby taka usluga byla u nas dostepna ?
Xbox Live | yAr3K PL
   Report 

10-27-2009, 6:27 PM
Reply Quote
 Emmet PL wrote:
Bardzo cieszy bezpłatny numer telefonu do obsługi technicznej Xbox w Polsce, ale niestety jest on dostępny wyłącznie dla telefonów stacjonarnych. Tak, to duży problem. Czy na prawdę nie można by udostępnić innego numeru (choćby ujawnić faktyczny numer stacjonarny do obsługi). Większość moich znajomych nie posiada telefonu stacjonarnego, nie wiem, czy ktokolwiek w Microsoft robił jakieś badania na ten temat, ale to spory problem. Z braku czasu na szukanie budki telefonicznej zmuszony byłem zgłosić naprawę konsoli z 2-miesięcznym opóźnieniem. A zgłaszanie naprawy przez stronę wciąż nie działa...
Wklejam jeszcze raz, bo mam wrażenie, że zostało przeoczone.
   Report 

10-27-2009, 6:40 PM
Reply Quote
 yAr3K wrote:
 Hoobertoo PL wrote:
 yAr3K wrote:
 Hoobertoo PL wrote:
@Dropshooter

No ok dotarło :) , a czy mozecie powiedziec jakie dzialania podejmuje polski oddzial aby taka usluga byla u nas dostepna ?
Niestety jest za wcześnie na jakiekolwiek szczegóły mogę jednak powiedzieć, że nieustannie jesteśmy w kontakcie z MS. ;) Standardowa odpowiedź będzie ;).
   Report 

10-27-2009, 6:42 PM
Reply Quote
Powiedzmy ze nadaję z Wielkiej Brytanii i posiadam Xbox Live. Mam okazję odkupić Call of Juarez 2, ale nie wiem czy można zaciągnąć patch polonizujący. Osoba nie ma podłączonej konsolki do Live (pewnie z Polski :P ) więc nie wie.
   Report 

10-27-2009, 7:16 PM
Reply Quote
Zadaj pytanie firmie Microsoft
No tak polaczek ale to nie jest pytanie kiedy bedzie ale jakie starania sa podejmowane , to chyba moga nam powiedziec , chyba :P ?
Xbox Live | yAr3K PL
   Report 

10-27-2009, 7:39 PM
Reply Quote
 Hoobertoo PL wrote:
[Pytanie nr 3] Czy Microsoft ma jakiś wpływ na "konsole demonstracyjne" które znajdują się w supermarketach, empikach itp? Bo taki widok konsoli z pirackimi płytami w tle podpisanymi "Colin McRae Dirt 2 Xbox360" ma zachęcać do kupna? Może to jakaś nowa metoda promocji Microsoft, aby pokazać klientom ,że konsola potrafi odczytywać płyty za 2,50? Link do zdjęcia: http://img199.imageshack.us/img199/8822/img0062cm.jpg

[Odpowiedź:] Tak – naturalnie ma wpływ bo te konsole są wypożyczane przez Microsoft do sklepów. Prosimy Cie o kontakt w tej sprawie na wiadomość prywatną – chcielibyśmy ustalić gdzie było zrobione to zdjęcie. 

Hooberto nie reaguj bo to wersja demo gry;] wiem bo u mnie w MM podobnie jest,maja demka na plytkach dvd(jak gram w gre to widac ze nie ma niektorych opcji)
   Report 

10-27-2009, 7:54 PM
Reply Quote
 miedzianek wrote:
 Hoobertoo PL wrote:
[Pytanie nr 3] Czy Microsoft ma jakiś wpływ na "konsole demonstracyjne" które znajdują się w supermarketach, empikach itp? Bo taki widok konsoli z pirackimi płytami w tle podpisanymi "Colin McRae Dirt 2 Xbox360" ma zachęcać do kupna? Może to jakaś nowa metoda promocji Microsoft, aby pokazać klientom ,że konsola potrafi odczytywać płyty za 2,50? Link do zdjęcia: http://img199.imageshack.us/img199/8822/img0062cm.jpg

[Odpowiedź:] Tak – naturalnie ma wpływ bo te konsole są wypożyczane przez Microsoft do sklepów. Prosimy Cie o kontakt w tej sprawie na wiadomość prywatną – chcielibyśmy ustalić gdzie było zrobione to zdjęcie. 

Hooberto nie reaguj bo to wersja demo gry;] wiem bo u mnie w MM podobnie jest,maja demka na plytkach dvd(jak gram w gre to widac ze nie ma niektorych opcji)

Generalnie to powininen zareagowac bo nawet jesli to demo gry to troche kiszka verbatima zobaczyc w kiosku z konsolą :) jeszcze rrod brakuje do dopelnienia obrazu jak to sie zdarza w hipermarketach :)
Xbox Live | yAr3K PL
   Report 

10-27-2009, 8:53 PM
Reply Quote
 Hoobertoo PL wrote:
@Dropshooter

Rzeczywiście strony dla różnych krajów są robione szablonowo i tam gdzie jest Live są do siebie bardziej podobne, a strony z krajów bez Live prawie że identyczne. Strona polskojęzyczna jest na pierwszy rzut oka w 100% taka sama jak strona Zjednoczonych Emiratów Arabskich. Widzę że "błąd" o serwisie online i filmach HD u nas już "poprawiony", ale na stronach np. czeskiej, słowackiej i Zjednoczonych Emiratów Arabskich nadal występuje. Poza tym nie bardzo rozumiem dlaczego "OUR SPACE Customise your dashboard with toys, themes and an Avatar." zostało przetłumaczone na "TWOJA PRZESTRZEŃ Za pomocą konsoli Xbox 360 Elite możesz korzystać nie tylko z gier, ale także oglądać filmy DVD oraz odtwarzać multimedialne pliki zgromadzone na odtwarzaczu MP3, pamięci masowej lub na komputerze." W zawartości stron niemieckiej i angielskiej zauważyłem tylko jedną różnicę: brak ikonki SKY i Last.fm. Pytanie. Czy nie da się odpalić Live w Polsce o funkcjonalności tego z UK np z przed 1,5 roku - bez tych "pierdółek" jak facebook itp. ewentualnie poczekać następne 3 lata na ich wprowadzenie. MS co chwilę wprowadza dodatkowe funkcjonalności, które znów będą wymagać licencji, przeliczenia itd. i tak następne 3 lata. :(

Report 

10-27-2009, 10:11 PM
Reply Quote
Odp: Lokalizacja Mass Effect 2 i dodatków
Jezeli chodzi o Mass Effect 2 to na stronie sklepu PSXextreme podaja ze koniec lutego będzie polska wersja jezykowa :) Moze dostali "cynk". Jest tu ktoś od Was? :)
   Report 

10-27-2009, 10:37 PM
Reply Quote
 adaho33 wrote:
 Hoobertoo PL wrote:
@Dropshooter

Rzeczywiście strony dla różnych krajów są robione szablonowo i tam gdzie jest Live są do siebie bardziej podobne, a strony z krajów bez Live prawie że identyczne. Strona polskojęzyczna jest na pierwszy rzut oka w 100% taka sama jak strona Zjednoczonych Emiratów Arabskich. Widzę że "błąd" o serwisie online i filmach HD u nas już "poprawiony", ale na stronach np. czeskiej, słowackiej i Zjednoczonych Emiratów Arabskich nadal występuje. Poza tym nie bardzo rozumiem dlaczego "OUR SPACE Customise your dashboard with toys, themes and an Avatar." zostało przetłumaczone na "TWOJA PRZESTRZEŃ Za pomocą konsoli Xbox 360 Elite możesz korzystać nie tylko z gier, ale także oglądać filmy DVD oraz odtwarzać multimedialne pliki zgromadzone na odtwarzaczu MP3, pamięci masowej lub na komputerze." W zawartości stron niemieckiej i angielskiej zauważyłem tylko jedną różnicę: brak ikonki SKY i Last.fm. Pytanie. Czy nie da się odpalić Live w Polsce o funkcjonalności tego z UK np z przed 1,5 roku - bez tych "pierdółek" jak facebook itp. ewentualnie poczekać następne 3 lata na ich wprowadzenie. MS co chwilę wprowadza dodatkowe funkcjonalności, które znów będą wymagać licencji, przeliczenia itd. i tak następne 3 lata. :(

Dokladnie o tym samym myslalem, tzn czy kazda aktualizacja uslugi bedzie opozniac jej start w Polsce ? Mam nadzieje ze MS Polska nie obudzi sie z reka w nocniku i hegemonia Playstation i PSN na polskim rynku.
Xbox Live | yAr3K PL
   Report 

10-28-2009, 7:57 PM
Reply Quote
 yAr3K wrote:
Dokladnie o tym samym myslalem, tzn czy kazda aktualizacja uslugi bedzie opozniac jej start w Polsce ? Mam nadzieje ze MS Polska nie obudzi sie z reka w nocniku i hegemonia Playstation i PSN na polskim rynku.

Panowie Hubert odpisał dokładnie to czego się niestety spodziewałem, chodziaz w glebi duszy liczylem ze pomimo polityki MS w takich sprawach da sie od niego wyciagnac cos wiecej. Wiec poczekajmy jeszcze troszke i mysle ze wszyscy beda zadowoleni z obrotu sprawy w kwesti XBL w naszym kraju.

Hubercie ciesze sie ze wzieliscie sobie do serca szybkie poprawienie strony, ale w tym miejscu tez przeoczyliscie i dajecie do zrozumienia ze Live jest juz dostepny http://www.xbox.com/pl-PL/hardware/compare101.htm zakladka Przyjaciele , pozatym wejscie w dzial Xbox360 powoduje u gory bledne podswietlenie dzialu Gry, a wejscie w Akcesoria podswietla dział Xbox360. Co prawda sa to niewielkie bledy ale mysle ze oficjalna strona Xbox-a powinna byc od takich bledow wolna.
   Report 
Page 24 of 30 (875 items)
« First ... < 22 23 24 25 26 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved