Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by polaczek477 at 10-28-2009 8:00 PM. Topic has 877 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 25 of 30 (878 items)
« First ... < 23 24 25 26 27 > ... Last »

10-28-2009, 8:00 PM
Reply Quote
Zadaj pytanie firmie Microsoft
To ja mam inną propozycje jeżeli boicie się wprowadzać XBL małymi krokami to przeprowadźcie ankiety, czy chcesz mieć XBL małymi krokami, czy od razu całe i rozreklamujcie ją na jakiś portalach (za sam banner dużo raczej nie wyjdzie) później samo się napędzi i wyniki potwierdzą, czy Polacy chcą to XBL małymi kroczkami, czy raczej nie i wtedy zadecydujecie o tym, czy taką usługę wprowadzać w Polsce, bo np. mi do szczęścia potrzebne jest tylko multi i game marketplace reszta filmów, muzyki, jakiś głupot w stylu Xbox news mi potrzebna nie jest (a już tym bardziej tweeter, facebook, bardziej interesuje mnie Last.FM).
   Report 

10-28-2009, 8:20 PM
Reply Quote
Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
Jak najbardziej popieram.
Wprowadzić na dzień dobry samą możliwość grania w gry (nawet bez opcji płacenia kartą) + ewentualnie game marketplace (też na początek okrojony do powiedzmy gier MS, EA i kilku duzch gracyz, ktre i tak s wzdawane w polsce.

Co zyskujecie?
po pierwsze zmianę w europejskiej / swiatowej strukturze zakupów abonamentów i punktów, które pokażą jak wielka jest skala zjawiska
po drugie zadowolenie polskich graczy, któzy się w końcu doczekali
po trzecie wpływy na finansowanie inwestycji w polsce.

jesli chodzi o ankietę świetny pomysł
skoro centrala i tak patrzy na dane liczbowe w takiej ankiecie można zawrzeć pytania typu, gdzie kupiłeś konsolę, gdzie kupujesz punkty, abonamenty, na jaki kraj jesteś zarejetrowany, itp. potem przy pomocy metod statystycznych (z uwzględnieniem błędów itp.) można oszacować przybliżoną ilość polskich uczestników xbl (mimo iż tej usługi w polsce nie ma!!), a co za tym idzie pokazać o jaki rynek/kasę idzie gra.
Myslę że tak uzyskane dane będą dosyć wymowne dla liczykrup z redmond :P w końcu będą to konkretne dane liczbowe poparte odpowiednimi analizami itp. (tak sięprzecież robi badania rynku :) ). Może nie da to xbl od razu w kraju, ale może znacząco wpłynąć na politykę firmy, która pomyśli że podobnych krajów (rynków) jest wieeeeele :)
to play or not to play that is the question ;)
   Report 

10-29-2009, 12:02 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
 Dropshooter wrote:

Hubercie ciesze sie ze wzieliscie sobie do serca szybkie poprawienie strony, ale w tym miejscu tez przeoczyliscie i dajecie do zrozumienia ze Live jest juz dostepny http://www.xbox.com/pl-PL/hardware/compare101.htm zakladka Przyjaciele ...

Ja nie widzę nic o Live w tym miejscu. Grać wspólnie w trybie multiplayer można było grać nawet na PSOne (na wspólnej kanapie, ale mozna) :)

Pozdrawiam
   Report 

10-29-2009, 5:21 AM
Reply Quote
A ja spytam tak:Live nie ma w PL ze wzgledu na te prawa autorskie(ZAIKS a filmy na marketplace)
A co z dodatkami DLC?Czemu dajecie blokade regionalna?Itak wiekszosc korzysta z VPN,a my przez to nie bedziemy mieli live(bo za slaba sprzedaz i sie nie opyla-wyglada na to ze nigdy nie bedzie bo przez blokady nikt nic nie kupi z polskiego IP)-.-

Przeciez to niedorzeczne zeby np xxx czasu po premierze mappackow do gow2/cod5 byly one nadal nie dostepne...A sam smiech mnie juz bierze gdy...do gow2 combustile map pack jest bez blokady a reszta ma blokade-.-
   Report 

10-29-2009, 12:45 PM
Reply Quote
A od kiedy to Microsoft ustanawia prawo w Niemczech,  o DLC z blokadą regionalną miej pretensje do rządu Niemiec.
   Report 

10-29-2009, 11:11 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
 BODZIOpl wrote:
A od kiedy to Microsoft ustanawia prawo w Niemczech,  o DLC z blokadą regionalną miej pretensje do rządu Niemiec.
A od kiedy to zad niemiec wprowadza blokady regionalne na terenie Polski jak masz zarejestrowanego livea np. na UK lub USA?
Xbox Live | yAr3K PL
   Report 

10-29-2009, 11:15 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
 adaho33 wrote:
 Dropshooter wrote:

Hubercie ciesze sie ze wzieliscie sobie do serca szybkie poprawienie strony, ale w tym miejscu tez przeoczyliscie i dajecie do zrozumienia ze Live jest juz dostepny http://www.xbox.com/pl-PL/hardware/compare101.htm zakladka Przyjaciele ...

Ja nie widzę nic o Live w tym miejscu. Grać wspólnie w trybie multiplayer można było grać nawet na PSOne (na wspólnej kanapie, ale mozna) :)

Pozdrawiam
Na PS2 tez mozna i to online i na dodatek rejestrujac sie na Polske bez zadnych sciem: -) wiem ze porownanie obu serwisow nie ma sensu ale jednak mozna bylo.
Xbox Live | yAr3K PL
   Report 

10-30-2009, 9:10 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
 yAr3K wrote:
 BODZIOpl wrote:
A od kiedy to zad niemiec wprowadza blokady regionalne na terenie Polski jak masz zarejestrowanego livea np. na UK lub USA?

Tutaj chodzi o to, ze wykorzystujemy serwery Niemieckie, co oznacza, ze mamy blokade na pewne rzeczy. Tak ja to widze, i niezaleznie od tego na jaki kraj sie zarejestrowalismy :)
   Report 

10-31-2009, 12:46 PM
Reply Quote
 CialnyGD wrote:
 yAr3K wrote:
 BODZIOpl wrote:

Tutaj chodzi o to, ze wykorzystujemy serwery Niemieckie, co oznacza, ze mamy blokade na pewne rzeczy. Tak ja to widze, i niezaleznie od tego na jaki kraj sie zarejestrowalismy :)
To zle widzisz.Na jakikolwiek kraj bys sie z polskiego IP nie zarejestrowal masz blokade-bo blokuja Polskie IPki...Jedynie VPN na kraj na ktory sie zarejestrowales...To jest wlasnie smieszne,ze niektore dodatki do danej gry maja blokade inne nie;/
   Report 

10-31-2009, 2:59 PM
Reply Quote
Wybacz,... no niby o to mi chodzilo, ale nie tak to sprecyzowalem :P
Ale Gearsy maja w Germany tez blokade :)
No moze i jest to smieszne, bo przeciez to dla nich kasa...i w zyciu sie nie spotkalem z czyms takim, ze musze kombinowac by komus za cos zaplacic...
   Report 

10-31-2009, 3:08 PM
Reply Quote
Blokady regionalne masz nie tylko na Marketplace,nawet na YouTube są. A to że na Niemców zostały nałożone blokady na taką zawartość jak np. DLC do GoWa,to akurat już zawdzięczają sami sobie...

Idę ciemną doliną,lecz się nie lękam! Bo to mnie się lękają!
   Report 

10-31-2009, 5:04 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
Dlaczego Microsoft nie może zrobić tak jak Apple zrobiło z iTunes w Polsce? Po zarejestrowaniu jako Polak w iTunes otrzymujemy dostęp do okrojonego iTunes (nie ma dostępu do filmów, muzyki i seriali), ale działa AppStore (sklep z programami na iPhone'y i iPod'y Touch), Audiobooki, Podcasty i iTunes U. Po zarejestrowaniu na US/UK jest dostęp do wszystkich rzeczy. Dlaczego MS nie może zrobić podobnie i dać polakom okrojony Live - tak by byle można było grać online i pobierać demka gier ? Do tego chyba nie są wymagane jakieś zgody, specjalne prawa tak jak to w przypadku filmów. Filmy, seriale i inne rzeczy - mogły by być na razie dla nas niedostępne. Na pewno po takim manewrze MS miał by zysk - bo w końcu każdy mógłby normalnie kupić abonament Live a nie zamawiać zdrapki na Allegro od kogoś zza granicy.
   Report 

10-31-2009, 6:32 PM
Reply Quote
A to dlaczego ms np. nie wydał GoW2 z dodatkami w jakieś tam edyxcji, która była za granicą. Nie możemy sobie tego legalnie pobrac, to czemu jeszcze nas tak krzywdza? ja nie mam wyrzutow do polskiego ms, ale do calego ms...
   Report 

10-31-2009, 8:57 PM
Reply Quote
 CialnyGD wrote:
Wybacz,... no niby o to mi chodzilo, ale nie tak to sprecyzowalem :P
Ale Gearsy maja w Germany tez blokade :)
No moze i jest to smieszne, bo przeciez to dla nich kasa...i w zyciu sie nie spotkalem z czyms takim, ze musze kombinowac by komus za cos zaplacic...

Zle rozumujesz...Majac konto np na USA nie laczysz sie z serwem w Niemczech z polskiego IP,wiec nie ma to nic wspolnego z blokadami niemieckimi.Kazdy kraj ma inne blokady,Polska ma wiekszosc blokowane...

Ale to jest smieszne ze COMBUSTILE MP do GoW2 nie ma blokady a juz Flashback/Snowblind/AFC maja mimo ze to ta sama gierka!Wiec co stoi na przeszkodzie zeby odblokowac i reszte?Dla nich to nic nie zmieni-a nawet polepszy-bo wiekszosc rezygnuje z DLC ze wzgledu na potrzebe zabawy z VPN(a nie akzdy to potrafi)-a gdyby blokady nie bylo to by kupowali normalnie

Nic,m$ ma nas w glebokim powazaniu,nieprawdaz hubertooo?

@UP
Nie wyda bo Map Packi sa do multi a live u nas nie ma wiec...po co Ci to:)?
   Report 

11-01-2009, 7:10 PM
Reply Quote
Ja generalnie chcialem ponowic swoje zapytanie dotyczace krokow jakie podejmuje polski oddzial Microsoftu aby taka usluga jak xbox live u nas wystartowala, to nie jest pytanie czy i kiedy, tylko co robicie zeby uruchomic XBL w Polsce. Bo niestety z naszej perspektywy to wyglada tak jakby wszystko stalo w miejscu.
Xbox Live | yAr3K PL
   Report 

11-01-2009, 8:55 PM
Reply Quote
Re: Zadaj pytanie firmie Microsoft
 yAr3K wrote:
Ja generalnie chcialem ponowic swoje zapytanie dotyczace krokow jakie podejmuje polski oddzial Microsoftu aby taka usluga jak xbox live u nas wystartowala, to nie jest pytanie czy i kiedy, tylko co robicie zeby uruchomic XBL w Polsce. Bo niestety z naszej perspektywy to wyglada tak jakby wszystko stalo w miejscu.

odpowiedz pewnie zabrzmii 'dokladamy WSZELKICH staran aby usluga zostala u Was uruchomiona'...Standardowa odzywka m$
   Report 

11-01-2009, 9:02 PM
Reply Quote
Odp: Re: Zadaj pytanie firmie Microsoft
 miedzianek wrote:
 yAr3K wrote:

odpowiedz pewnie zabrzmii 'dokladamy WSZELKICH staran aby usluga zostala u Was uruchomiona'...Standardowa odzywka m$
Mam nadzieje ze Hubert jednak odpowie zeczowo na to pytanie, przynajmnie bylo by milo.
Xbox Live | yAr3K PL
   Report 

11-02-2009, 1:22 PM
Reply Quote
Odp: Re: Zadaj pytanie firmie Microsoft
Nie wiem czy jestem ślepy ale nie widzę odpowiedzi na moje pytanie... proszę więc o odpowiedź i to nie za kolejny miesiąc tylko teraz. Co to jest za błąd i jak można go naprawić oraz czym jest spowodowany? http://www.youtube.com/watch?v=IDIDNREdNg8
   Report 

11-02-2009, 3:17 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Zadaj pytanie firmie Microsoft
Sam się zamierzasz brać za naprawę ? Skontaktuj się z serwisem.

Idę ciemną doliną,lecz się nie lękam! Bo to mnie się lękają!
   Report 

11-02-2009, 10:28 PM
Reply Quote
Re: Zadaj pytanie firmie Microsoft
 yAr3K wrote:

Masz rację i w pełni się z Tobą zgadzam i podejrzewam ze dokładają wszelkich niezbędnych działań, aby taka usługa wystartowała jak najszybciej w Polsce. Niestety na ten czas raczej na pewno tylko tyle mają do powiedzenia jeśli chodzi o usługę Xbox Live w Polsce. :D
   Report 

11-02-2009, 10:34 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Zadaj pytanie firmie Microsoft
 Cabide wrote:
Nie wiem czy jestem ślepy ale nie widzę odpowiedzi na moje pytanie... proszę więc o odpowiedź i to nie za kolejny miesiąc tylko teraz. Co to jest za błąd i jak można go naprawić oraz czym jest spowodowany? http://www.youtube.com/watch?v=IDIDNREdNg8

Nie wiem czy jesteś ślepy, ale dostałeś juz odpowiedz ze pytanie powinieneś skierować do pomocy technicznej na forum lub pod bezpłatny numer.
   Report 

11-04-2009, 6:26 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Zadaj pytanie firmie Microsoft
Zadałem pytanie do hubertoo tak jak każdy w tym temacie i chciałbym od niego dostać odpowiedź i nie zadaje pytań do kogoś z forumowiczów tylko do microsoftu. Jeśli chodzi o infolinie to uwierz mi już parę razy dzwoniłem ale żadnej odpowiedzi nie dostałem...
   Report 

11-04-2009, 7:27 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Zadaj pytanie firmie Microsoft
 Cabide wrote:
Zadałem pytanie do hubertoo tak jak każdy w tym temacie i chciałbym od niego dostać odpowiedź i nie zadaje pytań do kogoś z forumowiczów tylko do microsoftu. Jeśli chodzi o infolinie to uwierz mi już parę razy dzwoniłem ale żadnej odpowiedzi nie dostałem...

to wyślij x0 do serwisu... jakoś cięzko mi uwiezyć ze dwoniłeś i nie chcieli Ci powiedziec co to jest...
   Report 

11-04-2009, 2:58 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Zadaj pytanie firmie Microsoft
 typfon wrote:
 Cabide wrote:

to wyślij x0 do serwisu... jakoś cięzko mi uwiezyć ze dwoniłeś i nie chcieli Ci powiedziec co to jest...

A ja tam jestem pewien że takiej informacji nie udzielają na infolinii. Moga co najwyżej powiedzieć formułkę w stylu czy pana konsola działa? jeśli nie czy zyczy pan sobie naprawę gwarancyjną/pogwarancyjną? jesli nie dziękuję dowidzenia.
Trudno żeby udostepniali informację użytkownikom jaki to jest błąd skoro i tak nie moga tego naprawić bo stracą gwarancję...
to play or not to play that is the question ;)
   Report 

11-04-2009, 4:16 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Zadaj pytanie firmie Microsoft
przecież to tylko filmik znaleziony na internecie i nawet nie mozemy byc w 100% pewni, ze to autentyczne. sa rozne modyfikacje tych lampek do x'a (kiedys na allegro widzialem czerwone na zmiane z niebieskimi), wiec roznie to bywa.
   Report 

11-05-2009, 4:15 PM
Reply Quote
Dodatki
Co z kolejnymi cieciami dodatkow?
Dlaczego Dragon Age wyjdzie bez dodatkowych zdrapek?
Dlaczego okroiliscie Forze 3-na XFUNDAY obiecaliscie pelna wersje dwuplytowa!
Wiecie ze ludzie przez to sciagaja gierke z zagranicy(po ANG ale przynajmniej jest cala zawartosc-.-)?I sie dziwicie ze w PL malo gier kupuja-.-
   Report 

11-05-2009, 5:44 PM
Reply Quote
Re: Dodatki
BTW-podobno ludzie skarza sie ze ban powoduje niemoznosc odczytu gier z dysku.Co Wy na to?Nie wydaje sie Wam ze to nie zgodne z prawem(i waszym Terms of use-nic nie piszecie o tym ze po banie konsola traci funkcjonalnosc)?

To tak jakby producent samochodu ktorym jezdze zabral mi go/zniszczyl za to ze zalozylem nie seryjne klocki hamulcowe
   Report 

11-06-2009, 1:05 PM
Reply Quote
Odp: Re: Dodatki
 miedzianek wrote:

To tak jakby producent samochodu ktorym jezdze zabral mi go/zniszczyl za to ze zalozylem nie seryjne klocki hamulcowe

Bardziej jak gdyby ci go zarekwirowali po tym jak z pomoca twojego samochodu popelniono przestepstwo.
   Report 

11-06-2009, 2:35 PM
Reply Quote
Dzis pytanie - dzis odpowiedz
Hej,
dzisiaj pierwszy piatek listopada - zaczynamy runde odpowiedzi na Wasze pytania.

Pzdr.
Hubert
   Report 

11-06-2009, 2:51 PM
Reply Quote
Dzis pytanie dzis odpowiedz
    @wszyscy pytajacy o tematy zwiazane z Xbox Live

OK w tym temacie odpowiedziałem chyba na wszystkie pytania dotyczace Xbox Live. Takze na te co robimy konkretnie w kierunku udostepnienia uslugi Xbox Live. Wystarczy przejrzec te kilkadziesiat stron Waszych pytan i naszych odpowiedzi. Postaram sie stworzyc ich liste i wkleic ja tutaj dla Waszej i mojej wygody. 

Jak wszyscy wiemy, usługa XL jest w Polsce niedostępna, jak tylko będziemy mogli Was poinformować o konkretach na pewno to zrobimy. Mam nadzieję na zrozumienie. Pomysł na „Dziś pytanie – dziś odpowiedź” był taki, żeby informować Was o tym co się dzieje w Polsce z xbox’em. Tematy związane z Xbox Live, w związku z tym, że mają charakter hipotetyczny (niestety) zamieniają się natomiast w wymianę poglądów. 
   Report 
Page 25 of 30 (878 items)
« First ... < 23 24 25 26 27 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved