zywiec99 wrote:
jerry1981pl wrote:
jest tylko jedon ALE oficjalnie w polsce usługi nie ma, więc nie można z niej skorzystać, a co za tym idzie nie przysługuje ochrona prawna...
a jeśli już da się przekonac rzecznika to weź pod uwagę fakt, że rejetrując się na kraj w którym NIE mieszkasz łamiesz regulamin czy tam terms of agreement i nie zmienia faktu "cicha akceptacja" tego przez microsoft. :/
choć przy dobrym prawniku kto wie może da radę i to ominąć, ale kto zapłaci więcej prawnikowi niż ms... :P
Aha, mam tylko jedno pytanie, a jeżeli konsolę kupiłem w UK, tam założyłem sobie konto i wykupiłem Golda to co teraz jak przyjade z konsola do Polski na święta, to nie mogę grać live, mam zakładać nowe konto, a kto mi zwróci za niewykorzystane dni? A może nie wolno mi w ogóle grać na Xboxie, w końcu nie używam go w kraju, w którym się zarejestrowałem. Nie będę pokazywał palcem, ale ktoś tu kogoś dyma - takie jest moje zdanie.
Tak sobie myślę że jako pazerna korporacja pewnie oczekiwałbym że kupisz sobie nową konsolę (i wykupisz golda - najlepiej dając namiary na kartę kredytową którą ms z automatu obciąży kolejną opłatą).
Z tym że równiez według mnie jest to działanie krótkoterminowe, bo prędzej czy później klienci i ich pieniądze odejdą do konkurencji, która nie robi takich numerów... :(
wiem tylko jedno w ms sa świadomi tego problemu. Powiem więcej pracownicy polskiego oddziału ms również mają konta nie w pełni zgodne z regulaminem :) bo są porejestrowani tak jak większość polskich graczy na UK albo USA :) i dopóki ms nie stworzy polskiego livea raczej nie będę masowo banować takich urzytkowników, bo wiązało by się to z utratą wpływów... a te pojedyncze przypadki, które ostatnio miały miejsce cóż... wyjątki potwierdzające regułę.
ach i jeszcze jedno stare polskie hasło przyświecające ms: "Zwrotów nie przyjmujemy" :P
i tak ktoś tu kogoś d***. :)
peace and love brothers and sisters :)
to play or not to play that is the question ;)