Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by jerry1981pl at 11-08-2009 8:23 PM. Topic has 877 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 27 of 30 (878 items)
« First ... < 25 26 27 28 29 > ... Last »

11-08-2009, 8:23 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Dzis pytanie dzis odpowiedz
 zywiec99 wrote:
 norberdoPL wrote:
No cóż, jakoś nie dalej jak 2 tygodnie temu sprawdziłem produkt konkurencji i mogę powiedzieć tylko jedno - nie żałuję zakupu w żadnej mierze. Nowego Xboxa 360 nie zakupię na pewno.
Jednym słowem czas na PS3 + Uncharted 2 + darmowy online. Z drugiej strony bardzo ciekawi mnie co takiego stoi na przeszkodzie udostępnieniu usługi Xbox Live polskim graczom?
Jeśli dobrze pamiętam odpowiedź huberta sprzed kilku miesięcy - za mały rynek zbytu (bo większość jedzie na towarach kupowanych z innych oddziałów ms), bodajże za duży poziom piractwa (którego jedną z przyczyn jest to że nie ma livea wg. mnie), duże nakłady jakie trzeba by ponieść przy stworzeniu niezliczonyc licencji itp. na wprowadznie usług marketplaceowych, płatności karta itp., oraz brak decyzji w centrali... (poszperaj w tym wątku to może jeszcze coś znajdziesz)
to play or not to play that is the question ;)
   Report 

11-08-2009, 8:37 PM
Reply Quote
 jerry1981pl wrote:
 zywiec99 wrote:
 norberdoPL wrote:
No cóż, jakoś nie dalej jak 2 tygodnie temu sprawdziłem produkt konkurencji i mogę powiedzieć tylko jedno - nie żałuję zakupu w żadnej mierze. Nowego Xboxa 360 nie zakupię na pewno.
Jednym słowem czas na PS3 + Uncharted 2 + darmowy online. Z drugiej strony bardzo ciekawi mnie co takiego stoi na przeszkodzie udostępnieniu usługi Xbox Live polskim graczom?
Jeśli dobrze pamiętam odpowiedź huberta sprzed kilku miesięcy - za mały rynek zbytu (bo większość jedzie na towarach kupowanych z innych oddziałów ms), bodajże za duży poziom piractwa (którego jedną z przyczyn jest to że nie ma livea wg. mnie), duże nakłady jakie trzeba by ponieść przy stworzeniu niezliczonyc licencji itp. na wprowadznie usług marketplaceowych, płatności karta itp., oraz brak decyzji w centrali... (poszperaj w tym wątku to może jeszcze coś znajdziesz)
Te tłumaczenia znam ;) Ale jakoś ciężko mi w nie uwierzyć. Nie będę podawał konkretnych przykładów, bo i tak niczego to nie zmieni. No cóż...zobaczymy kto straci na tym więcej.
   Report 

11-08-2009, 9:05 PM
Reply Quote
 jerry1981pl wrote:
a swoją droga tak mi cośprzyszło do głowy. Nie grałeś ostatnio w modern warfare 2 lub jakąś inna gierkę, która nie miała jeszcze oficjalnej premiery, ale sklepy już ją rozprowadziły po graczach?
pytam bo znalazłem na forum uk info że trafili się ludze zbanowanie choć i konsolę i gry mieli legalne a własnie ostatnio odpalili grę na kilka dni przed premierą?

a co do bana to przypomniało mi się konsola jest banowana bodajże dożywotnio, (nawet u nas gdzieś na forum były o tym wzmianki) pozostaje męczyć microsoft o inne rozwiązanie bo odbanowac się podobno nie da.

Nie gralem w nic podobnego nigdy.. ostatnio jedynie w (oryginalne) Burnout Paradise:/
   Report 

11-08-2009, 10:29 PM
Reply Quote
Moje  pytanie dotyczy fali banów w xbox live w tym również mnie, chciałbym dowiedzieć się za co dostaje się bany ?

Report 

11-09-2009, 10:39 AM
Reply Quote

Witam,

w miniony weekend Microsoft przeprowadził akcję banowania konsol na których uruchamiano nielegalne oprogramowanie. Każdy kto korzystał z pirackich kopii gier, przerobił konsolę moze spodziewać się blokady konsoli.

Oczywiście mogą sie zdarzyć pojedyńcze przypadki jak te opisane przez norberdoPL czy kuhar PL - osób niesłusznie/omyłkowo zbanowanych. Nie pozostaje mi nic innego jak tylko przeprosić Was w imieniu Microsoft, prosząc Was o kontakt z infolinią i wyjaśnieniem sprawy (infolinia powinna byc juz poinformowana o takich przypadkach). Mam nadzieję, ze jako gracze korzystający z legalnego oprogramowania zrozumiecie koniecznosc walki z piractwem, ktore psuje rynek i nie pozwala na jego szybszy rozwoj.

Pozdrawiam:
Hubert

Report 

11-09-2009, 10:41 AM
Reply Quote
Odp: Dzis pytanie dzis odpowiedz
 kuhar PL wrote:
Mam takie pytanie... czy za samo posiadanie konta na Xbox Live i granie przez sieć, przy nieprzerobionej konsoli i gdy konto nigdy nie było używane na innej konsoli, mogłem dostać bana? Bo przed chwilą okazało się, że moja konsola została zbanowana, a jedyny powód jaki wymyśliłem to taki, że po prostu mam konto w tej sieciowej usłudze. Co dziwniejsze przez chwile nawet udało mi się zalogować na live, robić savey itp...
Tak więc uszkadzanie konsoli, za którą zapłaciłem ponad 1200zł, na której wykupiłem 3 razy po 1600MSP i konto Gold na rok, na której grałem w same oryginalne gry, jest trochę nie na miejscu. Tak więc pytam się tutaj - czy tylko za to mogłem dostać bana, czy to tylko drobna pomyłka przy banowaniu piratów?

Jesli jest tak jak to opisujesz, to nie mogles dostac bana za posiadanie konta zarejestrowanego na inny kraj. Wiec to z pewnoscia pomylka za ktora Cie przepraszam. Prosze Cie o kontakt z infolinia.
   Report 

11-09-2009, 10:49 AM
Reply Quote
 norberdoPL wrote:
@up
MS po raz kolejny pokazał "klasę" i jak szanuje graczy w Polsce.

Dołączam się do pytania o Terms of use. Jakim prawem MS blokuje działanie dysku HDD?

Ponadto po raz 3. ponawiam pytanie: czy ktokolwiek z MS ustosunkuje się do posta, który został usunięty, a który zamieszczam pod tym linkiem?
http://img217.imageshack.us/img217/5900/xboxforum.png

Ponadto - jeśli moderator wykasuje tego posta (do wszystkich robię print screeny), postaram się, żeby więcej ludzi i firm dowiedziało się, jak MS traktuje uczciwych graczy.

Witaj,
rozmawialem z moderatorem ktory usunal Twoj poprzedni post. Nie mialo to na celu zmakniecie Tobie ust (jak widzimy w Internecie takie rzeczy bardzo latwo i szybko wychodza na jaw).  Po prostu dla przejrzystosci forum moderatorzy kasuja tego rodzaju pojedyncze tematy.

W sprawie nieslusznego zbanowania - moge Cie tylko przeprosic za powstaly problem i liczyc na zrozumienie walki z piractwem. W sprawie odkrecenia calej sprawy prosze Cie o kontakt z infolinia. 

Report 

11-09-2009, 10:53 AM
Reply Quote
Prosze moderatora o usiniecie tego posta
   Report 

11-09-2009, 10:55 AM
Reply Quote
 zywiec99 wrote:
Aha, mam tylko jedno pytanie, a jeżeli konsolę kupiłem w UK, tam założyłem sobie konto i wykupiłem Golda to co teraz jak przyjade z konsola do Polski na święta, to nie mogę grać live, mam zakładać nowe konto, a kto mi zwróci za niewykorzystane dni? A może nie wolno mi w ogóle grać na Xboxie, w końcu nie używam go w kraju, w którym się zarejestrowałem. Nie będę pokazywał palcem, ale ktoś tu kogoś dyma - takie jest moje zdanie.

W opisanym przez Ciebie przypadku po podlaczeniu konsoli do Internetu bedzie normalnie działać i będzies zmógł grać online ze znajomymi.
   Report 

11-09-2009, 11:00 AM
Reply Quote
 yAr3K wrote:
 yAr3K wrote:
Czy Halo Reach bedzie w polskiej wersji jezykowej ?  Pytam się bo SCEP polonizuje teraz wszystkie swoje hity a jak tam u was ?

Niestety nie mogłem juz edytować poprzedniej wiadomości. Pytanie to kieruje do Ciebie Hubercie bo w najnowszym PSX Extreme jest artykuł o polonizacjach (Polecam przeczytać) dla PS3 , wiem ze macie znikomy wpływ na innych deweloperów ale artykuł jest o polonizacjach gier "wewnętrznych". Czy planujecie lokalizować wszystkie "swoje" gry ?

Niestety jest jeszcze za wczesnie aby ujawniac plany dotyczace Halo Reach, a takze pozostalych gier, ktore zostana wydane w przyszłym rok. Jednak biorąc pod uwagę, ze zdecydowana wiekszość gier od MGS została zlokalizowana od momentu w którym Xbox 360 jest oficjalnie dostępny w Polsce (m. in. druga i trzecia czesc Forza Motorsport, Gears of War 2, Fable 2, Halo Wars, PGR 4 i wiele innych), mozesz byc pewien ze ten kierunek dzialan bedzie kontynuowany.
   Report 

11-09-2009, 11:44 AM
Reply Quote
 Hoobertoo PL wrote:
 norberdoPL wrote:
@up

Dołączam się do pytania o Terms of use. Jakim prawem MS blokuje działanie dysku HDD?

Ponadto po raz 3. ponawiam pytanie: czy ktokolwiek z MS ustosunkuje się do posta, który został usunięty, a który zamieszczam pod tym linkiem?

Ponadto - jeśli moderator wykasuje tego posta (do wszystkich robię print screeny), postaram się, żeby więcej ludzi i firm dowiedziało się, jak MS traktuje uczciwych graczy.

Witaj,
rozmawialem z moderatorem ktory usunal Twoj poprzedni post. Nie mialo to na celu zmakniecie Tobie ust (jak widzimy w Internecie takie rzeczy bardzo latwo i szybko wychodza na jaw).  Po prostu dla przejrzystosci forum moderatorzy kasuja tego rodzaju pojedyncze tematy.

W sprawie nieslusznego zbanowania - moge Cie tylko przeprosic za powstaly problem i liczyc na zrozumienie walki z piractwem. W sprawie odkrecenia calej sprawy prosze Cie o kontakt z infolinia. 

Dzięki za odpowiedź. Zadzwoniłem na infolinię (00800 441 17 96) i dostałem informację od pracownika tejże, że moja konsola (podałem numer seryjny) została zbanowana tylko dlatego, że korzystałem z Xbox Live (za które zresztą zapłaciłem na najbliższy rok :(, którego oficjalnie u nas nie ma... Pracownik poinformował mnie, że nie może mi w tej kwestii pomóc... co więc mogę zrobić?:(

Ponadto gdzieś na forum przedstawiciel MS poinformowal, ze rozumieja sytuacje polskich graczy i nie beda banowac za podlaczanie do live... czemu zatem ktos sie rozmija z prawda....?:(
   Report 

11-09-2009, 11:48 AM
Reply Quote
 norberdoPL wrote:
 Hoobertoo PL wrote:
 norberdoPL wrote:
@up

Witaj,

Dzięki za odpowiedź. Zadzwoniłem na infolinię (00800 441 17 96) i dostałem informację od pracownika tejże, że moja konsola (podałem numer seryjny) została zbanowana tylko dlatego, że korzystałem z Xbox Live (za które zresztą zapłaciłem na najbliższy rok :(, którego oficjalnie u nas nie ma... Pracownik poinformował mnie, że nie może mi w tej kwestii pomóc... co więc mogę zrobić?:(

Ponadto gdzieś na forum przedstawiciel MS poinformowal, ze rozumieja sytuacje polskich graczy i nie beda banowac za podlaczanie do live... czemu zatem ktos sie rozmija z prawda....?:(

Wyjasniamy sprawe - prosze o chwilę cierpliwosci.
   Report 

11-09-2009, 12:10 PM
Reply Quote
 Hoobertoo PL wrote:
 norberdoPL wrote:
 Hoobertoo PL wrote:
 norberdoPL wrote:
@up

To jest najciekawsze pytanie i napewno wiekszosc czeka na odpowiedz.
   Report 

11-09-2009, 12:17 PM
Reply Quote
Re: Odp: Dzis pytanie dzis odpowiedz
Microsoft nie blokuje działania dysku twardego tylko możliwość swobodnego przekładania go pomiędzy zbanowaną i niezbanowaną konsolą. Koniec z graniem w gry offline i nabijaniem Gamerscore na zbanowanej/przerobionej konsoli i podłączaniem się do Live na drugiej.

This posting is provided "as is" and confers no rights.
   Report 

11-09-2009, 12:22 PM
Reply Quote
Jak nie blokuje działania skoro blokuje nagrywanie gier na niego ?? Po co komus w takim razie dysk o takiej pojemnosci ?? na savy ??
   Report 

11-09-2009, 12:22 PM
Reply Quote
 wrog wrote:
Microsoft nie blokuje działania dysku twardego tylko możliwość swobodnego przekładania go pomiędzy zbanowaną i niezbanowaną konsolą. Koniec z graniem w gry offline i nabijaniem Gamerscore na zbanowanej/przerobionej konsoli i podłączaniem się do Live na drugiej.

A jaki to ma związek z zablokowaniem mozliwosci instalacji gier na dysk?
   Report 

11-09-2009, 12:31 PM
Reply Quote
Czyzby ktos z MS sie rypnał i zrobił cos czego nie chcial zrobic ??
   Report 

11-09-2009, 12:39 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Dzis pytanie dzis odpowiedz
O tym nie wiedziałem. Widocznie jakiś cel w tym jest skoro zdecydowano się na taki krok. Nikt nie gwarantuje takiej funkcjonalności i z tego co pamiętam, to MS w kontrakcie zapewnił sobie możliwość cięcia "ficzerów". Dysk będzie jednak w pełni sprawny na niezbanowanej konsoli. Jeśli ktoś piracił i dostał bana z takim bonusem, to jest sam sobie winien.

Report 

11-09-2009, 12:48 PM
Reply Quote

ja juz sie pogubilem co z tym banem, jesli nie przerabialem konsoli nic nie kombinowalem z przekladaniem dyskow itd wszystkie gry mam orginalne, to dostanę bana za samo live ktore mam zarejestrowane na GB czy nie :(

Report 

11-09-2009, 12:49 PM
Reply Quote
 wrog wrote:
A moze poprostu MS chcial zrobic to o czym Pan pisal a zrobil cos innego calkiem nieswiadomie ?? Chyba informowalby o takim kroku swoich ludzi ?? Jesli ktos piracil jest sobie winien ale MS nie powinien "psuć" zakupionego przez niego sprzetu. Odciecie od XBL'a ktorego i tak nie ma w Polsce jest zrozumiale i nikt sie nie oburzał. Natomiast burza zrobila sie przez blokade dyskow.
   Report 

11-09-2009, 1:00 PM
Reply Quote
 typfon wrote:

ja juz sie pogubilem co z tym banem, jesli nie przerabialem konsoli nic nie kombinowalem z przekladaniem dyskow itd wszystkie gry mam orginalne, to dostanę bana za samo live ktore mam zarejestrowane na GB czy nie :(

Nie dostaniesz, banowane są tylko przerobione konsole. Na infolinii o banowaniu za posiadanie konta na Live w Polsce informują od samego początku. Najwidoczniej tak każą im mówić na szkoleniach - po pierwsze nasza infolinia nie może pomagać użytkownikom XBL, a po drugie nie mogą jawnie namawiać do łamania zasad usługi.

Report 

11-09-2009, 1:07 PM
Reply Quote
no to jak to jest w końcu z norbedoPL ... dostał bana za sam live czy za to ze kombinował z dyskiem...

wrog zdaję sobię sprawe ze polska infolinia nie udziala info o live ani nie pomaga gdy kogos sie zbanuje, ale poprostu troszke mnie przerazila historia tego bana
   Report 

11-09-2009, 1:17 PM
Reply Quote
Ja jakoś w te nieusprawiedliwione bany nie wierzę. Oczywiście istnieje szansa, że zaszła pomyłka, bo przy blokowaniu tysięcy konsol może się to zdarzyć. Z drugiej strony ciężko mi to sobie wyobrazić. Ale zakończmy tę dyskusję, to temat do zadawania pytań Hubertowi.

Report 

11-09-2009, 1:24 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Dzis pytanie dzis odpowiedz
 wrog wrote:
O tym nie wiedziałem. Widocznie jakiś cel w tym jest skoro zdecydowano się na taki krok. Nikt nie gwarantuje takiej funkcjonalności i z tego co pamiętam, to MS w kontrakcie zapewnił sobie możliwość cięcia "ficzerów". Dysk będzie jednak w pełni sprawny na niezbanowanej konsoli. Jeśli ktoś piracił i dostał bana z takim bonusem, to jest sam sobie winien.
 wrog wrote:
Chyba to sie wyklucza. Chyba nikt nie wie co sie dzieje.
   Report 

11-09-2009, 1:36 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Dzis pytanie dzis odpowiedz
Nic się nie wyklucza. Poszukaj sobie w sieci szczegółowych informacji o nowej formie banowania (tutaj nie można takich linków dawać), to zrozumiesz.

Report 

11-09-2009, 1:47 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Dzis pytanie dzis odpowiedz
 PhysiquedMean wrote:
 wrog wrote:
 wrog wrote:
Chyba to sie wyklucza. Chyba nikt nie wie co sie dzieje.

A i owszem - wyklucza się. Nowe zasady banowania mówią o tym, ze nie mozna instalowac gier na dysk - i to wszystko. A to by świadczyło tylko o jednym - pracownicy Microsoftu mowia to, czego sie nauczyli na szkoleniach, nie potrafia wyciagac wnioskow, a infolinia to jeden wielki pic na wode, skoro niczego ciekawego sie nie mozna na niej dowiedziec. To juz drugi raz kiedy dzwonie na infolinie i dowiaduje sie, ze jedyny powod bana to korzystanie z XBL, ktorego w Polsce oficjalnie nie ma. Wniosek nr 1? Swiadome wprowadzanie klienta w blad oraz podawanie informacji wykluczajacych sie (infolinia podaje inne info niz sa pisane przez przedstawicieli MS na forum). Wniosek nr 2? Jesli sprawa sie nie wyjasni, to najprostszym rozwiazaniem jest sprzedanie konsoli, dysku, akcesoriow i konta i przejscie do konkurencji o nazwie PlayStation 3, bo w tym momencie dysk i profil sa juz bezuzyteczne, a na pewno nie mam zamiaru wpakowac pieniadze w nowa konsole, zyjac w swiadomosci, ze Polska jest traktowana przez MS jak zlo konieczne. Sony bylo w stanie wprowadzic (darmowa) gre sieciowa w Polsce, lacznie z polskim odpowiednikiem Marketplace'u. Nie mowiac o akcesoriach (typu dowolny zestaw bluetooth dziala jako headset) czy hardwarze (wifi included), za cene rowna nowemu elite. Amen.

PS. Jest gdzieś klauzula wedle której zgadzam się na nowe zasady banowania w razie łamania regulaminu Xbox Live? (tj. korzystania z niego). Bo równie dobrze MS mógłby napisac w tych zasadach banowania cokolwiek - np. ze zabiora moj samochod i przejma dom jesli zobacza ze lamie regulamin.
   Report 

11-09-2009, 2:01 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Dzis pytanie dzis odpowiedz
Nie wyklucza, wystarczy zrozumieć co napisałem. Poza tym ochłoń trochę. Chyba zdajesz sobie sprawę, że w Polsce nie ma oficjalnie Xbox Live. Jeśli chcesz pomocy związanej z usługą, to musisz dzwonić do kraju, na który masz założone konto, nie na polską infolinię. Nie wiem czemu się dziwisz, że nie byli w stanie pomóc. Jak widać Hubert stara się mimo wszystko wyjaśnić sprawę, więc po co te komentarze?

Zwykle warto najpierw zapoznać się z umową przed wyrażeniem zgody. http://www.xbox.com/en-US/legal/LiveTOU.htm - tutaj masz jej warunki. Żeby Ci ułatwić:
"We may change the Service or delete or discontinue features, games, or other content at any time and for any reason (or no reason). We may cancel or suspend your Service at any time.  Our cancellation or suspension may be without cause and without notice.  Upon Service cancellation, your right to use the Service stops right away.  Once the Service is cancelled or suspended, any data you have stored on the Service may not be retrieved later.  Our cancellation of the Service will not alter your obligation to pay all charges made to your billing account.  If we cancel the Service in its entirety without cause, then we will refund to you on a pro-rata basis the amount of payment that you have made corresponding to the portion of your Service remaining at the time ofcancellation."
   Report 

11-09-2009, 2:08 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Dzis pytanie dzis odpowiedz
 wrog wrote:
Nie wyklucza, wystarczy zrozumieć co napisałem. Poza tym ochłoń trochę. Chyba zdajesz sobie sprawę, że w Polsce nie ma oficjalnie Xbox Live. Jeśli chcesz pomocy związanej z usługą, to musisz dzwonić do kraju, na który masz założone konto, nie na polską infolinię. Nie wiem czemu się dziwisz, że nie byli w stanie pomóc.

Zwykle warto najpierw zapoznać się z umową przed wyrażeniem zgody. http://www.xbox.com/en-US/legal/LiveTOU.htm - tutaj masz jej warunki. Żeby Ci ułatwić:
"We may change the Service or delete or discontinue features, games, or other content at any time and for any reason (or no reason). We may cancel or suspend your Service at any time.  Our cancellation or suspension may be without cause and without notice.  Upon Service cancellation, your right to use the Service stops right away.  Once the Service is cancelled or suspended, any data you have stored on the Service may not be retrieved later.  Our cancellation of the Service will not alter your obligation to pay all charges made to your billing account.  If we cancel the Service in its entirety without cause, then we will refund to you on a pro-rata basis the amount of payment that you have made corresponding to the portion of your Service remaining at the time ofcancellation."

Mozna to zmiescic w jednym zdaniu: "Możemy zrobić z twoim kontem oraz konsola co nam się żywnie podoba i zmieniać warunki umowy bez względu na twoje zdanie i bez podawania jakiejkolwiek przyczyny." ;) Zadzwonilem na infolinie bo nie dalej jak pare postow wczesniej Hubert polecil mi tak zrobic. Ale rozumiem, ze jest to troche na zasadzie jak z tym livem bylo: "pod koniec wakacji powiemy wam, ze nie mamy wam nic do powiedzenia". A teraz jest "zadzwon na infolinie ale i tak niczego sie tam nie dowiesz i my o tym wiemy". Po co wiec mydlic komus oczy?
   Report 

11-09-2009, 2:30 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Dzis pytanie dzis odpowiedz
Norberdo ma racje. Wychodzi na to ze MS w kazdej chwili moze przyjs do mnie i powiedziec ze chca konsole i moga poprostu ja wziasc. Wniosek jest jeden jak zwykle Stany traktuja Polakow jak chca a my im tak ...... lizemy. Mysle ze po tym wyskoku nie bd juz musieli robic polskiego XBL bo nie bedzie chetnych do grania poniewaz pojda do Sony i to im bd dawac kase.
   Report 

11-09-2009, 2:33 PM
Reply Quote
Dzis pytanie dzis odpowiedz
A ja mam pytanie do hoobertoo: jak to w końcu jest? na forum obiecujecie nie banować za posiadanie konta na XBL a na infolinii mówią coś innego. Czy można w ogóle odbanować konsolę? Bo przecież pewnie zdarzyło się tak, że komuś zbanowano niesłusznie. Dawano mu nową konsolę?
   Report 
Page 27 of 30 (878 items)
« First ... < 25 26 27 28 29 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved