Witam, jestem nowy na polskim forum xbox360 i mam nadzieje, ze nie zlinczujecie mnie za temat, który pewnie przewijał się już wiele razy. Szukałem informacji w necie, jednak większość tematów jest juz przestarzała, więc i informacje o "najlepszych TV" są nieaktualne. Od około roku xboxa mam podłączonego do monitora PC (Samsung T240) jak łatwo się domyślić, obraz z konsoli wygląda koszmarnie.... wiec postanowiłem wymienić również mój stary TV i kupić coś, na czym będę mógł oglądać telewizje i spokojnie grac na xboxie. Do dyspozycji mam ~ 2800zł (na telewizorach się nie znam, jako student, rzadko kiedy mam czas aby coś oglądać ;). Stawiałbym na LCD, ale rowniez jakaś mała plazma wchodzi w grę (jeżeli za taką kwotę można upolować coś konkretnego). Ważne jest, aby tv nie był za duży, 32 cale to byłoby max z uwagi na małą odległość na linii TV-oczy. Również kąty widzenia są dla mnie istotne (nie wiem jak to jest na telewizorach LCD czy plazmowych, ale na PC słabe katy sa irytujące). Czy mogę liczyć na Wasze podpowiedzi w tej sprawie?
masta skwarek wrote:Witam, jestem nowy na polskim forum xbox360 i mam nadzieje, ze nie zlinczujecie mnie za temat, który pewnie przewijał się już wiele razy. Szukałem informacji w necie, jednak większość tematów jest juz przestarzała, więc i informacje o "najlepszych TV" są nieaktualne. Od około roku xboxa mam podłączonego do monitora PC (Samsung T240) jak łatwo się domyślić, obraz z konsoli wygląda koszmarnie.... wiec postanowiłem wymienić również mój stary TV i kupić coś, na czym będę mógł oglądać telewizje i spokojnie grac na xboxie. Do dyspozycji mam ~ 2800zł (na telewizorach się nie znam, jako student, rzadko kiedy mam czas aby coś oglądać ;). Stawiałbym na LCD, ale rowniez jakaś mała plazma wchodzi w grę (jeżeli za taką kwotę można upolować coś konkretnego). Ważne jest, aby tv nie był za duży, 32 cale to byłoby max z uwagi na małą odległość na linii TV-oczy. Również kąty widzenia są dla mnie istotne (nie wiem jak to jest na telewizorach LCD czy plazmowych, ale na PC słabe katy sa irytujące). Czy mogę liczyć na Wasze podpowiedzi w tej sprawie?
mruwa1125 wrote:Ja kupiłem LCD z samsunga 40 cali (nie fullHD) połączyłem go z Xbox'em za pomocą kabla hdmi i wygląda super .Uważam że każdy LCD jest odpowiedni do Xbox'a byle miał hdmi :]
Ownon wrote:a podłączałeś nie przez hdmi?Wyraźnie napisał, że tak. Ja osobiście korzystam z telewizora Samsung LN32B640, a wcześniej używałem monitora HP 2228h. Z obu jestem bardzo zadowolony, jednak z racji na większy ekran telewizora lepiej gra mi się właśnie na nim. Gdyby ktoś miał kiedykolwiek wątpliwości co do zakupu takiego Samsunga lub Hewletta, gorąco polecam! Najlepszy TV do grania jaki mógłbym sobie wyobrazić to Sony BRAVIA KDL-70X3500. Bawiłem się kiedyś na tym cacku i powiem szczerze: O kurde! ; )Jednakże to raczej droga sprawa i jako zwykły zjadacz chleba zadowalam się 32". Full HD - wystarczy ; ) Re: Odp: Re: Telewizor pod xbox'a Ownon 07-30-2009, 7:27 AM ChybaRyba wrote:Wyraźnie napisał, że tak.ale w którym miejscu, bo chyba czytasz jakieś inne forum i posty; po prostu zastanawiało mnie, czy ma porównanie component - hdmi, aby wyrażać opinie na temat różnicy / stawiac tezę że tylko przez hdmi obraz dobrze wygląda I may be LATEbut I look GOOD Re: Odp: Re: Telewizor pod xbox'a pridem 08-01-2009, 7:46 AM Ja podpinalem XO na 3 mozliwe sposoby - HDMI- Component i VGA.Component to nie ta liga, obraz jest po prostu gorszy, natomiast nie ma znaczenia na jakosc obrazu czy podpinamy przez HDMI czy VGA! Jedynie kolory sie troszke roznia ale to kwestia ustawienia referencji obrazu na XO, wiec nie piszcie prosze ze super obraz moga miec tylko Ci co maja HDMI bo to bzdura :) No.1 on the world in Lost Planet! Odp: Re: Odp: Re: Telewizor pod xbox'a miniowie 08-01-2009, 10:13 AM Kolego ja mam LCD LG 32'' Full HD podłączone do X'a przez HDMI i jest baja. Naprawdę rewelacja i zapłaciłem za niego 1999pln w grudniu na przecenie w sieci sklepów reklamowanych przez czerwonego wieśniaka Wiśniewskiego. Co się będę zastanawiał biegał myślał.....wtedy mi się akurat TV spalił CRT nieszczęsny i po prostu zszedłem na dół przeszedłem 80m wszedłem do sklepu wziąłem TV na ręce wszedłem do domu podłączyłem i grałem dalej ;p (oczywiście zapłaciłem) ;p. Znaczące różnice moim zdaniem zaczynają się jak chcemy kupić TV za 4-5 tysięcy, to się można zastanawiać, ale za 2 koła to są raczej wszystko porównywalne parametry.
ChybaRyba wrote:Wyraźnie napisał, że tak.