SGMario wrote:Wpadam do Marketplace i widzę moją ulubiona grę Sid Meier's Pirates ! Kupuję punkty, wybieram pobierz, a tu rozczarowanie, gra nie dla mojego regionu. Co to ma znaczyć ?? Wydaję kasę na punkty M$ i chcę kupować to na co mam ochotę.
Ownon wrote: no popatrz, skandal, nie możesz kupić tego na co masz ochotę...! a nie pomyślałeś, że z wieloma towarami jest tak, że są dostępne tylko w określonych krajach i producenci nie dystrubuuja ich na cały świat, bo akurat TY masz ochotę je kupić? trzeba było regulamin czytać, na który się zreszta zgodziłeś, a nie mieć teraz pretensje do kogoś innego
no popatrz, skandal, nie możesz kupić tego na co masz ochotę...! a nie pomyślałeś, że z wieloma towarami jest tak, że są dostępne tylko w określonych krajach i producenci nie dystrubuuja ich na cały świat, bo akurat TY masz ochotę je kupić? trzeba było regulamin czytać, na który się zreszta zgodziłeś, a nie mieć teraz pretensje do kogoś innego
SGMario wrote:Czy tak ciężko zaznaczyć, które gry są dostępne dla jakiego regionu ??Jeżeli ktoś nie dystrybuuje towaru na cały świat to dodaje taką informację do towaru.Druga sprawa, jeżeli wchodzisz do sklepu i chcesz kupić, dajmy na to koszulkę, a ekspedientka Ci powie, że jej nie sprzeda bo ma taki kaprys lub nie podoba jej się Twoja twarz, to co zrobisz ?? Dokładnie takie odczycie ja miałem, jak odmówiono mi sprzedania w/w gry.
SGMario wrote:1. Jak się rejestrowałem to nie było polskiego regionu i dobrze o tym wiesz.2. Nie wszystkie pełne wersje są objęte blokadą.3. Czytaj ze zrozumieniem, gdyż pisałem już wcześniej o VPN.4. Kompletnie nie rozumiem Twojego stanowiska w tej sprawie, skąd takie negatywne podejście ?? Chyba i w Twoim interesie jest, aby dostępne były wszystkie gry jak i dodatki do nich ??