Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by pytek12342 at 06-30-2009 6:00 PM. Topic has 9 replies.
Sort Posts:    
Print Search

06-30-2009, 6:00 PM
Reply Quote
Blokada regionalna
Witam! Czy jest możliwość zmiany ustawień regionalnych bo kupiłem PM i teraz nie mogę kupić Map Pack'a do CoD 5. POMOCY!!!!
   Report 

07-01-2009, 5:24 AM
Reply Quote
Odp: Ustawienia regionalne
A skad mamy młody człowieku wiedziec dlaczego owych map kupić nie mozesz? czyzby bylo napisane ze nie są dostępne w twoim regionie ?
Jesli tak to nie pomoze zmiana ustawien regionalnych dlatego ze IP maszciągle z polski.
Jest oczywiscie sposob obejscia blokady regionalnej. Więcej na ten temat w googlach pod hasłem "VPN".

PS: Nie twórz co rusz jakiegoś tematu z banalnym problemem bo na takie banalne rzeczyy odpowiadaliśmy już z kolegami setki razy i są one na forum wystarczy uzyc szukajki ;]

●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Rest In Peace Michael Jackson
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Peace Love and Microsoft <--- oksymoron xD
   Report 

07-01-2009, 8:04 AM
Reply Quote
Re: Ustawienia regionalne
Było...ale ktoś już skasował temat...

http://forum.onlinecenter.pl/showpost.php?p=40820&postcount=78

Zaraz i to pewnie skasują :)

Donnelly: Where's Rook?
Callahan: He's hanging out back there.

...:::The Dead Pool:::...
   Report 

07-01-2009, 9:01 AM
Reply Quote
Odp: Re: Ustawienia regionalne
Dzięki
   Report 

09-13-2009, 7:58 PM
Reply Quote
Odp: Re: Ustawienia regionalne
Wpadam do Marketplace i widzę moją ulubiona grę Sid Meier's Pirates ! Kupuję punkty, wybieram pobierz, a tu rozczarowanie, gra nie dla mojego regionu. Co to ma znaczyć ?? Wydaję kasę na punkty M$ i chcę kupować to na co mam ochotę. Nie po to wyrzucam kasiutę, żeby teraz kombinować z VPN. Cholera mnie bierze !! Czyżby M$ zachęcał do piractwa ?? Nie możesz kupic gry oryginalnie to pobierz z netu pirata, czy to jest ich dewiza ?? Zachęcony ofertą Marketplace chciałem zakupić więcej punktów, lecz w takiej sytuacji, że nie wiem co będę mógł pobrać, a co nie, rezygnuję z takiej loterii. Mam nadzieję, że sytuacja ta szybko ulegnie zmianie i Polska nie będzie traktowana jak kraj trzeciego świata, a my gracze będziemy mięli do dyspozycji pełną ofertę Marketplace.

Report 

09-14-2009, 8:40 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Ustawienia regionalne
 SGMario wrote:
Wpadam do Marketplace i widzę moją ulubiona grę Sid Meier's Pirates ! Kupuję punkty, wybieram pobierz, a tu rozczarowanie, gra nie dla mojego regionu. Co to ma znaczyć ?? Wydaję kasę na punkty M$ i chcę kupować to na co mam ochotę.
no popatrz, skandal, nie możesz kupić tego na co masz ochotę...! a nie pomyślałeś, że z wieloma towarami jest tak, że są dostępne tylko w określonych krajach i producenci nie dystrubuuja ich na cały świat, bo akurat TY masz ochotę je kupić? trzeba było regulamin czytać, na który się zreszta zgodziłeś, a nie mieć teraz pretensje do kogoś innego
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

09-14-2009, 1:55 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Ustawienia regionalne
 Ownon wrote:
 no popatrz, skandal, nie możesz kupić tego na co masz ochotę...! a nie pomyślałeś, że z wieloma towarami jest tak, że są dostępne tylko w określonych krajach i producenci nie dystrubuuja ich na cały świat, bo akurat TY masz ochotę je kupić? trzeba było regulamin czytać, na który się zreszta zgodziłeś, a nie mieć teraz pretensje do kogoś innego

Czy tak ciężko zaznaczyć, które gry są dostępne dla jakiego regionu ??
Jeżeli ktoś nie dystrybuuje towaru na cały świat to dodaje taką informację do towaru.
Druga sprawa, jeżeli wchodzisz do sklepu i chcesz kupić, dajmy na to koszulkę, a ekspedientka Ci powie, że jej nie sprzeda bo ma taki kaprys lub nie podoba jej się Twoja twarz, to co zrobisz ?? Dokładnie takie odczycie ja miałem, jak odmówiono mi sprzedania w/w gry.
   Report 

09-14-2009, 2:23 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Ustawienia regionalne
 SGMario wrote:
Czy tak ciężko zaznaczyć, które gry są dostępne dla jakiego regionu ??
Jeżeli ktoś nie dystrybuuje towaru na cały świat to dodaje taką informację do towaru.
Druga sprawa, jeżeli wchodzisz do sklepu i chcesz kupić, dajmy na to koszulkę, a ekspedientka Ci powie, że jej nie sprzeda bo ma taki kaprys lub nie podoba jej się Twoja twarz, to co zrobisz ?? Dokładnie takie odczycie ja miałem, jak odmówiono mi sprzedania w/w gry.
aha, a zarejestrowałeś sie na region POLSKA podczas rejestracji, tak jak powinieneś zgodnie z tym regulaminem który zaakceptowałeś? Jesli bys tak zrobił, to zobaczyłbyś że tego dodatku tam nie ma - był, ponieważ jest on dostępny w kraju, na który się zarejestrowałeś i mieszkając tam mógłbys go bez problemu zakpić, a nie w tym, w którym się znajdujesz

mądry Polak po szkodzie, jak to mówią, trzeba było poszukac informacji o tym co jest dostępne bez blokady regionalnej przed zakupem, w Twoim przypadku to bardzo proste, otóż wszystkie pełne wersje gier objęte są blokadą regionalną

blokadę regionalną można obejść przez VPN, zalecam lekturę
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

09-14-2009, 2:54 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Ustawienia regionalne
1. Jak się rejestrowałem to nie było polskiego regionu i dobrze o tym wiesz.
2. Nie wszystkie pełne wersje są objęte blokadą.
3. Czytaj ze zrozumieniem, gdyż pisałem już wcześniej o VPN.
4. Kompletnie nie rozumiem Twojego stanowiska w tej sprawie, skąd takie negatywne podejście ?? Chyba i w Twoim interesie jest, aby dostępne były wszystkie gry jak i dodatki do nich ??
   Report 

09-15-2009, 9:12 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Ustawienia regionalne
 SGMario wrote:
1. Jak się rejestrowałem to nie było polskiego regionu i dobrze o tym wiesz.
2. Nie wszystkie pełne wersje są objęte blokadą.
3. Czytaj ze zrozumieniem, gdyż pisałem już wcześniej o VPN.
4. Kompletnie nie rozumiem Twojego stanowiska w tej sprawie, skąd takie negatywne podejście ?? Chyba i w Twoim interesie jest, aby dostępne były wszystkie gry jak i dodatki do nich ??
ad. 1 wiem, i co to zmienia? tłumaczy jakoś Ciebie że chciałes kupić co nie jest dostepne w naszym kraju? że złamałes regulamin, a teraz oczekujesz że ktos Cie za to przeprosi?

ad. 2 Originals? to pokaż mi które nie są...

ad. 3 za długie posty piszesz, masz pretensje o coś do wszystkich innych ale za nic w swiecie nie chcesz uznac swojej winy, jak często na tym forum uważasz, że przecież mozliwośc zakupu Ci się NALEŻY... sorry, ale w połowie mi się nie chce ;]

ad. 4 niestety, przykre jest to dla mnie ale zdaję sobie z tego sprawę i to mnie najbardziej boli i właśnie przez to nasz kraj jest jaki jest ... tak, chciałbym polskiego Live, ale wiem gdzie mieszkam, wiem jacy ludzie tu mieszkają i wiem że MS nie robi rzeczy dlatego że tak chce, należy mi się, etc. ciężko pracuję każdego dnia, wiem co jest dla mnie a co nie i dlaczego (ekonomia) i nie bawię sie w opluwanie wszystkiego i wszystkich na forach internetowych bo przecież w internecie jest to takie łatwe i proste
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved