Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by xSYONx at 01-23-2007 2:57 PM. Topic has 4637 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 1 of 155 (4,638 items)
1 2 3 4 5 > ... Last »

01-23-2007, 2:57 PM
Reply Quote
>> Pomoc Techniczna << - rozwiązywanie problemów
Nazwa sama mówi za siebie. Jeśli ktoś ma problem/kłopot z konsolą niech uderza tu a tęgie głowy postarają się mu pomóc. Najlepiej to przykleić :) (i nie dawać mi tu postów odnośnie zabicia bossa czy przejścia levelu ;))
\m/
   Report 

01-23-2007, 3:16 PM
Reply Quote
Re: >> Pomoc Techniczna <<
Mysle, ze ten post autorstwa Hiv'a z forum PSX E, wklejony tu bez wiedzy i zgody autora XD moze sie przydac.

W przypadku awarii sprzętu w ciągu 14 dni od daty zakupu konsoli X360 możesz zgłosić się bezpośrednio do Sprzedawcy (czyli w miejscu, gdzie kupiłeś konsolę) w celu oddania, zareklamowania towaru lub wymienienia na nowy (w zależności od opcji przewidywanych przez Sprzedawcę).
Klient musi oddać Sprzedawcy konsolę w oryginalnym opakowaniu wraz ze wszystkimi akcesoriami wchodzącymi w skład zestawu (zasilacz, kable itd.).

Po upływie 14 dni od daty zakupu konsoli, Klient powinien skontaktować się telefonicznie z Xbox Helpline (Polska): 00800 441 17 96 (połączenie bezpłatne z tel. stacjonarnego, nie dotyczy połączenia z tel. komórkowego), aby zarejestrować swoją konsolę X360 w celu aktywacji gwarancji (wymagane jest podanie numeru seryjnego konsoli) oraz zgłosić usterkę.

Centrum Pomocy Technicznej firmy Microsoft w trakcie rozmowy z klientem postara się:
a) zdiagnozować problem;
b) ustalić, czy problem dotyczy sprzętu, akcesoriów czy oprogramowania;
c) jeżeli okaże się to konieczne - zorganizuje kuriera, który odbierze konsolę od klienta i dostarczy do serwisu, gdzie konsola zostanie naprawiona, a po serwisowaniu dostarczy ją z powrotem do klienta. Koszt przesyłek pokrywa Microsoft.

Po zgłoszeniu usterki i zapadnięciu decyzji o wysłaniu konsoli na serwis, klient otrzyma e-mailem kod kreskowy do wydrukowania lub drogą pocztową gotowy, wydrukowany kod kreskowy w celu naklejenia go na list przewozowy firmy kurierskiej. Klient może sam zamówić kuriera po otrzymaniu kodu kreskowego i uzgodnić dokładną godzinę odbioru przesyłki, nr tel. (0-22) 650 16 61.
W przypadku serwisowania akcesoriów lub wymiany uszkodzonych gier Microsoft Games Studios klient pokrywa koszty przesyłki.
Klient musi odesłać do serwisu konsolę w oryginalnym opakowaniu wraz ze wszystkimi akcesoriami wchodzącymi w skład zestawu (zasilacz, kable itd.). Naprawa serwisowa jest realizowana w czasie 3 tygodni.

W przypadku gdy Klient dokonał zakupu konsoli zagranicą i posiada ważny paragon/rachunek – powinien zadzwonić bezpośrednio na numer Xbox Helpline (Polska) 00800 441 17 96, aby aktywować gwarancję.
Klient posiadający uszkodzoną konsolę kupioną zagranicą (z aktywną gwarancją) powinien liczyć się z tym, że może ponieść koszty wysyłki konsoli do serwisu.

Autor: Hiv

http://zeratulpl.blogspot.com/
   Report 

01-23-2007, 3:58 PM
Reply Quote
Odp: Re: >> Pomoc Techniczna <<
Ej, a jeśli kupiłem konsolę w Niemczech, czy gdzieś tam(MadGames) to mnie ta aktywacja gwarancji obowiązuje?e wogóle nie moge liczyć na gwarancję MS Polska
   Report 

01-23-2007, 3:59 PM
Reply Quote
Witam !Więc mam taki problem po 1.Nie moge odzyskać mojego 1 konta :( założone było na USA (RavenRuLeZ) u kolegi próbowałem dosłownie wszędzie Ciagle pisze zebym spróbował później ;/ 4 miesiąc juz nie moge odzyskac ;/ u 5 osób próbowałem a przez WWW da sie logować Po 2.Xbox360 dostałem teraz nowego z 2005 Pseudnowego strasznie się wali ;/ czy da sie jakoś szybciej wymienic go ?? ,bo to mój 3 Xbox360 pierwszy się zacinał w drugim DVDrom płyt nie czytał a teraz dostałem model z 2005 ;/ który jest zrysowany i ma ewidentne ślady użytkowania pozatym widać ,że to używka ,bo ma na obudowie wyszczerbione z tyłu te koło wiatraka takie otworki i wczoraj spalił mi telewizor najpierw zaczęły się artefakty robić a później ekran zmalał i dźwięk wydał TV taki jak czasem komp czyli pisk juz sie nie chce włączyc mój TV ;/ Pozatym okrąg się zapalił czerwony po tym zdarzeniu.Próbowałem podłączać mojego X360 pod Qmpla TV i u qmpla to samo ;/ mało co mu TV nie zwaliłem niby Dashboar startuje ale pare sekund i to samo sie dzieje czyli maleje ekran dobrze ze odłączyłem szybko X360 ,bo bym mu spalił TV i by była lipa ;/ a na pewno to nie jest wina kabla component ani kabla RGB ,bo podłączałem pod LCD i CRT telewizora i to samo ;/ X360 był kupowany w MM nie chce znów czekać 2 tygodnie za nim mi wymienią ;/ chcę w końcu sobie pograc ;/ acha i pozatym jakiś niewidomy albo z reumatyzmem nakleił pląbe gwarancyjną do góry nogami acha i X360 kupiłem pare dni po premierze w Polsce z roku produkcji 11-09-2006 w Polskim Media Markecie.Powiedzcie co mam robić.Pozdrawiam
   Report 

01-23-2007, 4:20 PM
Reply Quote
 ZERATUL PL wrote:

.....
Po upływie 14 dni od daty zakupu konsoli, Klient powinien skontaktować się telefonicznie z Xbox Helpline (Polska): 00800 441 17 96 (połączenie bezpłatne z tel. stacjonarnego, nie dotyczy połączenia z tel. komórkowego), aby zarejestrować swoją konsolę X360 w celu aktywacji gwarancji (wymagane jest podanie numeru seryjnego konsoli) oraz zgłosić usterkę.
....
Klient musi odesłać do serwisu konsolę w oryginalnym opakowaniu wraz ze wszystkimi akcesoriami wchodzącymi w skład zestawu (zasilacz, kable itd.). Naprawa serwisowa jest realizowana w czasie 3 tygodni.

W przypadku gdy Klient dokonał zakupu konsoli zagranicą i posiada ważny paragon/rachunek – powinien zadzwonić bezpośrednio na numer Xbox Helpline (Polska) 00800 441 17 96, aby aktywować gwarancję.
Klient posiadający uszkodzoną konsolę kupioną zagranicą (z aktywną gwarancją) powinien liczyć się z tym, że może ponieść koszty wysyłki konsoli do serwisu.

Autor: Hiv

Jest kilka rzeczy, które być może w momencie pisania tego tekstu przez Hiv'a były prawdziwe, lecz obecnie już nie są.

1. Przychodzą słuchy, że numer 00800 441 17 96 Helpline Microsoft Polska NIE JEST BEZPŁATNY (nawet dzwoniąc ze stacjonarki). Są przypadki osób, które dostały dosyć duże rachunki za telefon - ok. 6 złotych za minutę połaczenia. Sama sprawa MUSI ZOSTAĆ ROZWIĄZANA BO RZUCA NIEKORZYSTNE ŚWIATŁO NA MICROSOFT. Mam nadzieję, że ktoś z Polskiego Oddziału Microsoft jest w stanie wytłumaczyć całą sprawę.
Detale można znaleźć na forum PSX Extreme.

Uwaga! Odnoszę się do tej sprawy bardzo neutralnie i nie zamierzam nikogo bezpodstawnie oczerniać. We własnym interesie chciałbym po prostu, aby to "nieporozumienie" znalazło swój finał w jakimś racjonalnym wytłumaczeniu.

2. Konsola do serwisu musi zostać wysłana w NEUTRALNYM OPAKOWANIU, BEZ KABLI I AKCESORIÓW, ewentualnie z dyskiem twardym (jeżeli jest to wersja Premium).
Natomiast w momencie kiedy nie chcemy wysyłać dysku, trzeba to zgłosić na infolinię M$. Proste.

3. Zagraniczne konsole NIE TRZEBA ZGŁASZAĆ DO ZAGRANICZNYCH CENTRÓW OBSŁUGI KLIENTA XBOX 360! Wystarczy zadzwonić na POLSKĄ INFOLINIĘ i tam po aktywacji gwarancji wszystko toczy się jak w przypadku konsol zakupionych w Polsce.

Xbox Live Poland
   Report 

01-23-2007, 4:21 PM
Reply Quote

Mozna w tym topicu zadać pytanie dotyczące zakupu uzywanych gier? np. na Allegro lub Ebay. Mianowicie czy jest taki zakup ryzykowny? Czy takie gry działają bez zarzutów na Xbox Live?

Miałem przykre doświadczenia z zakupem uzywanych gier PC. I jestem troche uprzedzony co do tych spraw :( Będę wdzieczny za jakiekolwiek informacje czy tez wskazówki.

Pozdrawiam

Report 

01-23-2007, 4:37 PM
Reply Quote
 Mr RAF wrote:
Mozna w tym topicu zadać pytanie dotyczące zakupu uzywanych gier? np. na Allegro lub Ebay. Mianowicie czy jest taki zakup ryzykowny? Czy takie gry działają bez zarzutów na Xbox Live?

Jesli zyjesz troche na tym swiecie, to wiesz jak jest - sa ludzie porzadni i tacy, ktorzy niewiele maja wspolnego ze slowem 'uczciwosc', wiec ryzyko zakupu czego kolwiek od osoby, ktorej przedtem nie znales zawsze wiaze sie z pewna doza ryzyka. Dlatego na Ebay'u jak i na Allegro jest wprowadzony system oceny uzytkownikow - obydwaj kontrahenci po dokonaniu tranzakcji moga wystawic sobie opinie. I wlasnie tym radzilbym ci sie kierowac przy zakupie gier przez serwisy aukcyjne. Gdy znajdziesz interesujacy Cie produkt, przeczytaj opinie o sprzedawcy - jesli wiekszosc bedzie pozytywna bedzie to oznaczac, ze masz to czynienia z uczciwym sprzedawca. Jesli bedzie na odwrot i dana osoba bedzie miala duzo negatywow - uciekaj, gdzie pieprz rosnie. ;)
I oczywiscie jesli gra sama w sobie jest sprawa, to rowniez powinna bez problemu dzialac wpodczas gry wieloosobowej.

Rano świeci słońce, więc pasą się zające.
   Report 

01-23-2007, 4:44 PM
Reply Quote
Prosta zasada - kupuj od osób, które znasz. Siedzisz na forum Psx Extreme albo Neo Plus i po nickach wiesz jakim szacunem traktowani się kolejni użytkownicy. Nie jest tajemnicą, że większa część z nich prowadzi dosyć dużo tranzakcji na Allegro i bardzo często przeglądasz ich aukcje, a sam nawet nawet tego nie wiesz.

Drugą ważną zasadą jest kupowanie od sklepów, które wystawiają swoje produkty oprócz rzecz jasna strony internetowej, to jeszcze na aukcjach.
Ultima, ElectronicDreams itd. zazwyczaj każdy z nich to wielka, chcąca posiadać szacunek do ludzi, firma, która z chęcią pomoże ci znaleźc odpowiedni dla ciebie produkt.

Xbox Live Poland
   Report 

01-23-2007, 4:51 PM
Reply Quote
Sensei PL dzięki, ale reguły tych serwisów znam ;) I ludzie tez wiem jacy są. Natomiast moje pytanie dotyczy samej gry na Xbox Live. Czy tutaj nie ma pewnego ryzyka, np. ze nie ma dostępu do gry online poprzez występowanie " kopii zapasowych ". Jak juz mówiłem, miałem z tym problemy kupując gry na PC. Niby gra oryginalna, a i tak w serwisie online nie działająca.
   Report 

01-23-2007, 5:05 PM
Reply Quote
 Mr RAF wrote:
Sensei PL dzięki, ale reguły tych serwisów znam ;) I ludzie tez wiem jacy są. Natomiast moje pytanie dotyczy samej gry na Xbox Live. Czy tutaj nie ma pewnego ryzyka, np. ze nie ma dostępu do gry online poprzez występowanie " kopii zapasowych ". Jak juz mówiłem, miałem z tym problemy kupując gry na PC. Niby gra oryginalna, a i tak w serwisie online nie działająca.

Nie ma Cd-Key'ow - nie ma problemu. :) Spokojnie mozesz grac.

Rano świeci słońce, więc pasą się zające.
   Report 

01-23-2007, 5:06 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna <<
 Mr RAF wrote:

z grami na pc to jest genrealnie taki problem ze maja serial number sprawdzany przy wejsciu na serwery online. jezeli system wykryje 2 takie same klucze to obaj uzytkownicy maja posprzatane - zarowno ten co gra na oryginalnej gze jak i ten mniej uczciwy. zwykle takie klucze wyciagano z kafejek itp. przynajmniej tak mi sie wydaje - jezeli tak nie jest prosze o wyprowadzenie mnie z bledu :)

w grach na xo nie ma problemu z crackami, lewymi kluczami itd. wiec wszystko powinno smigac bez problemow :)

http://giery.eu
   Report 

01-23-2007, 5:17 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna <<

Dzięki bardzo!^^ I oto mi chodziło. Jestem bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

Report 

01-23-2007, 5:36 PM
Reply Quote
 texz wrote:

3. Zagraniczne konsole NIE TRZEBA ZGŁASZAĆ DO ZAGRANICZNYCH CENTRÓW OBSŁUGI KLIENTA XBOX 360! Wystarczy zadzwonić na POLSKĄ INFOLINIĘ i tam po aktywacji gwarancji wszystko toczy się jak w przypadku konsol zakupionych w Polsce.

glupoty wypisujesz, reklamowales teraz taka konsole? to zareklamuj zobaczymy co Ci powie zniemczala infolinia
i nei zadna aktywacja gwarancji a rejestracja konsoli, niektorzy mogli to juz zrobic przez wejscie na swoj profil przez xbox.com i jak nie pamietaja jakie dane podali w rejestracji konsoli to sie zegnaja z gwarancja...
   Report 

01-23-2007, 5:45 PM
Reply Quote
Ja osobiscie zglaszalem swoja pierwsza konsole (ktora po dniu premiery padla po 29 dniach) do serwisu niemieckiego, ale jako ze bylem polakiem to powiedzieli ze konsoli nie przyjma, bo nasz kraj nie jest obslugiwany. Pojechalem wiec do niemieckiego Media Markt gdzie kupilem konsole a tam mi powiedzieli ze nie wymienia mi konsoli bo reklamacjami zajmuje sie tylko Microsoft. Oddalem wiec konsole znajomemu ze Szwecji w nadzei ze on sie dogada ze swoim serwisem. Niestety, szwedzi nie przyjeli konsoli zakupionej w niemczech. Konsola wrocila wiec do Niemiec gdzie moj znajomy (niemiec) osobiscie pojechal do tego samego MM, z ta sama konsola a obsluga zajela sie sprawa od reki i po tygodniu otrzymal od MM nowa konsole. Wnioski wyciagnijcie sami ;)

Teraz sa juz jednak inne czasy i mamy swoja infolinie i swoj numer, z ktorego (odpukac) nie musialem jeszcze korzystac.

GameGags?
This posting is provided "as-is" and confers no rights.
   Report 

01-23-2007, 5:57 PM
Reply Quote
tak mamy swoja infolinie ktora siedzi w niemczech ale eni zmienilo sie to ze Twoja konsole z niemeic u nas na naszej infolini nie naprawisz dalej, a przez jakies 2 tyg bulo tak ze dalo sie naprawiac bo sam reklamowalem kilka sztuk i przyjeli a po 2 tyg. dostali nakaz ze maja nie przyjmowac, mailem jeszcze inne przygody z tym ze jedna zostala uszkodozna w transporcie do nich, popekany przedni panel i obudowa i jeszcze plomba uszkodozna przez rozejscie sie obudowy od pekneicia, na co serwis MS w czechach odeslal mi w takim stanie kosnole i do tego na infolini mnei poinformowano ze jeszcze ksozty przesylek bede placil, a pytalem ile w jedna strone do czech taka to raptem 370zł, wielkie WOW
pytanie, skoro MS odgornie wyznacza rodzaj przesylki (ZWYKLA przesylka bez zadnych oznaczen ostroznie czy ubezpiecozna) to czemu obarcza Nas wszelkimi problemami wynikajacymi z tej wysylki a co gorsza nei reklamuje uszkodzonych paczek a jak idioci odsylaja bo mysla ze POLACZEK wyslal polamana i teraz swiruje, zgroza
zeby zakonczyc sprawe bo dzowniem do nich przez ponad meisiac o ta kosnole polamana to jednego dnia wykasowali poprostu nr serwisowy i pani powiedziala ze zadzwoni bo USA musi cos odpisac w tej sprawie, minely 3 miechy i ani widu ani slychu, sam naprawilem te durne 3 diody czerwone ktore dziennie w serwsiie mam kilka takcih Xow i wole juz z serwisu MS nie korzystac
oczywiscie na domiar tego jedna konsoel nie przyjeli bo nie znalem danych na ktore zostala zarejestrowana, a kleint mi przyniosl do skelpu uszkodzona w ramach gwarancji i msuialem tez na wlasny koszt naprawiac, a w swiecie gier w wawie to musza na wlasny ksozt serwisowac cala mase bo MS wypial sie na te konsole a sklep chcac nie chcac musi....

co gorsza zadne zakupy w MM itp. nie gwarantuja ze na 100% dajac konsole w ramach gwarancji zostanei ona naprawiona, rozmowa byla z kierownikiem MM w wawie ktory jest swiadomy tego iz konsole zarejestrowana na konkretne dane tylko ta osoba mzoe reklamowac i nikt inny i powiedzial jak MS odmowi relizacji gwarancji np. z takiego powodu ze kosnola jest zarejestrowana a przeciez MM nie wie na jakie dane to wtedy poprostu oddaja w MM konsole z odmowa naprawy
jendym slowem MS wprowadza dziwna polityke odstrasznaia od siebie klientow i mu to wychodzi, nei dosc ze kosnoel padaja to jeszcze problemy pozniej z ich gwarancja...

PS.sorki za literowki ale klawiatura nei nadaza za myslami....
   Report 

01-23-2007, 6:06 PM
Reply Quote
Rany. A myslalem, ze to ja mialem przygody ze swoim Xbox'em. Przez Ciebie moja historyjka z Core, ktory zwiedzil pol europy stracila na wartosci :D Ale jesli tak to wyglada, coz, ide pocalowac swoja konsole i owinac w kocyk zeby sie nie przeziebila :P

GameGags?
   Report 

01-23-2007, 6:18 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna <<
 Juchy wrote:
 texz wrote:

glupoty wypisujesz, reklamowales teraz taka konsole? to zareklamuj zobaczymy co Ci powie zniemczala infolinia
i nei zadna aktywacja gwarancji a rejestracja konsoli, niektorzy mogli to juz zrobic przez wejscie na swoj profil przez xbox.com i jak nie pamietaja jakie dane podali w rejestracji konsoli to sie zegnaja z gwarancja...

Co do twojego pytania - TAK reklamowałem konsolę zakupioną w Austrii (tydzień temu). Zadzwoniłem na Polski infoline i aktywowałem gwarancję - tak to się nazywa.
Prawdopodobnie masz inne doświadczenia i nie z Polskim Infoline, umiejscowiony co prawda w Niemczech ale zawsze...
Ale obecnie jestem bez konsoli i jestem na dzień dobry z polską infolinią Xbox 360 i tak przedstawia się sytuacja. Prawdopodobnie twoje dane są przeterminowane :)
Xbox Live Poland
   Report 

01-23-2007, 6:44 PM
Reply Quote
 texz wrote:
. Przychodzą słuchy, że numer 00800 441 17 96 Helpline Microsoft Polska NIE JEST BEZPŁATNY (nawet dzwoniąc ze stacjonarki). Są przypadki osób, które dostały dosyć duże rachunki za telefon - ok. 6 złotych za minutę połaczenia. Sama sprawa MUSI ZOSTAĆ ROZWIĄZANA BO RZUCA NIEKORZYSTNE ŚWIATŁO NA MICROSOFT. Mam nadzieję, że ktoś z Polskiego Oddziału Microsoft jest w stanie wytłumaczyć całą sprawę.
Detale można znaleźć na forum PSX Extreme.
moze wie ktos cos na ten temat? sam musze zadzwonic na helpline z powodu pieknie porysowanych plyt a jakos nie chce placic za miesiac dodatkowowych xxx zl
   Report 

01-23-2007, 8:01 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna <<
 texz wrote:
....nie z Polskim Infoline...

niestety z polskim, wspominales wogole ze konsole kupiles w Austrii? jak tak i przyjela a jest tych babek 3 to znak ze kazda co innego mowi i trzeba dzownic do skutku az sie trafi na wlasciwa
w piatek bede dzownil bo konsol zawsze jako sklep mam pelno do reklamacji i moge spytac i nagrac CI odpowiedz na dyktafon jak trafie na to co mowi NIE...
co do slwonictwa "aktywowales gwarancje" to juz psialem obsluga jest zniemczala i nieraz uzywa zwrotow jakby byly przetlumaczone specjalnie na polski bez zastanwoienia, to samo jak polskie tlumaczenie xbox.pl ktore nei wiem czy juz poprawili ale wczensiej to wygladalo jakby czesc z translatora wzieli zywcem...
to co nazwyasz aktywacja gwarancji to jest zwykla rejestracja konsoli i to mzoesz wykonac na stronie xbox.com i jest to nazwane registration a nie inaczej (activation warranty) wiec to jak ktos to sobie nazywa na tej infolini to malo wazne, jakbys rekalmowal wiecej konsol i troche wiecej pytan zadawal przy kazdej kobitce to bys tez zauwazyl ze kazda co innego mowi nieraz sprzeczne informacje (najgorsza jest taka najbardzej zaciagajaca po niemiecku)...
a co do samej obslugi to mila jest i cukierkowa i fajnie sie rozmawia ( ciekawe czy za darmo? (mnie tez ciekawi problem platnosci za ta infolinie :) )) jak nie ma problemow, jak problemy sa to dalej jest cukierkowo i milo i nic konkretnego bo za kazdym razem jest odpowiedz, ja napisze maila do USA i oni odpowiedza to wtedy sie skontaktujemy, tylko ze sie nie kontaktuja, a sprawie ucinaja przyslowiowa glowe jakgdyby nigdy nic u udaja ze wszystko gra...

opisywany problem jest jednostkowy w zaistnialej sytuacji a nie ze tak kazdy z gory ma miec wiec jesli ktos pozytywnie zareklamowal kosnole to co tu pisac? zareklamowales przyjeli i wszystko good to ok, tak powinno byc w kazdym przypadku ale kazdy serwis ocenia sie po sytuacjach konfliktowych i jakis wpadkach a tu taka byla do tego czemu jest jakas gwarancja imienna, w jakim sprzecie elektonicznym ktos slyszal o takich praktykach, czy to wogole jest u nas dozwolone takie praktyki?
zapytaj na infolini a co w sytuacji jesli ktos sobie spisze Twoje numery kosnoli w sklepie (w saturnie czy MM mzoesz sobei pudelka oladac a numery spisywac dowolnie przez okeinko nei kupujac wcale kosnoli) od tak dla checy i zarejestuje ja na siebie na stornei ogolno dostpenej xbox.com, a Ty dzowniac na infolinie po pol roku dowaidujesz sie ze ktos zarejestrowal i jak nei znasz tych danych to nei masz gwary, zadzown i posluchaj odpowiedzi i powiedz czy w tej sytuacji odmowy przyjecia kosnoli na gwaranci mimo nawet posiadanego dowodu zakupu nie zaleje Cie krew?

nie pisze tego po to zeby kogos zrazic do xboxa bo na tym mi akurat najmneij zalezy ale zeby w koncu ktos z kierownictwa MS XBOX POLSKA uslyszal to i cos zrobil bo dzownione bylo bezposrednio do takiej osoby w odziale MS u nas i tez skonczylo si ena tym ze zajmiemy sie tym ale teraz mamy duzo pracy (wlasnei w sprawie niemoznosci zareklamowania xboxa zarejestorwanego na dane ktorych sie nei pamieta), oddzwonie pozniej w tej sprawie, tez telefonu sie doczekac nie mozna bylo...
   Report 

01-24-2007, 1:58 PM
Reply Quote
Witam.

Co do pomocy technicznej jak konsola padnie i kupiona zostala zagranica to jest wyjscie. Absolutnie nie placcie za wysylke, to bzdura. Wymienialem juz konsole 3 razy (1 kumplowi i 2 razy swoja) i dzwonilem zawsze do Niemiec (spokojnie dogadacie sie po angielsku). Do UK nie dzwoncie bo tam sa barany i twardoglowcy i beda Wam wmawiac ze musicie placic za transport. Z Niemcami idzie zalatwic. Nie wiem jak jest jak sie rozmawia z polska strona, ale zawsze mozecie podac moj przyklad. Ja zawsze uzywam nastepujacego argumentu: 'jezeli juz raz tak zrobiliscie to musicie zrobic tak i w moim przyadku bo jak nie uznam ze mnie dyskryminujecie'. Jak nie wyjdzie z Polakami mozecie dzwonic do niemcow, ale wymagany jest jezyk niemiecki/angielski!!!! Spokojnie da sie zalatwic. UWAGA: niech nie wysylaja Wam maila z naklejka bo nie dojdziebo mieszkacie zagranica. Poproscie o wyslanie UPS pustego pudelka, w ktore wkladacie swoja konsole i odsylacie. Wszystkie info i nakleji sa w pustym pudelku + mailem wysylaja wam Tracking number zeby sledzic przebieg wysylki. POWODZENIA!!!

Looking for some players from POLAND!!! Anybody there?
   Report 

01-24-2007, 2:19 PM
Reply Quote
 GRUCHA KILL wrote:
Witam.

Co do pomocy technicznej jak konsola padnie i kupiona zostala zagranica to jest wyjscie. Absolutnie nie placcie za wysylke, to bzdura. Wymienialem juz konsole 3 razy (1 kumplowi i 2 razy swoja) i dzwonilem zawsze do Niemiec (spokojnie dogadacie sie po angielsku). Do UK nie dzwoncie bo tam sa barany i twardoglowcy i beda Wam wmawiac ze musicie placic za transport. Z Niemcami idzie zalatwic. Nie wiem jak jest jak sie rozmawia z polska strona, ale zawsze mozecie podac moj przyklad. Ja zawsze uzywam nastepujacego argumentu: 'jezeli juz raz tak zrobiliscie to musicie zrobic tak i w moim przyadku bo jak nie uznam ze mnie dyskryminujecie'. Jak nie wyjdzie z Polakami mozecie dzwonic do niemcow, ale wymagany jest jezyk niemiecki/angielski!!!! Spokojnie da sie zalatwic. UWAGA: niech nie wysylaja Wam maila z naklejka bo nie dojdziebo mieszkacie zagranica. Poproscie o wyslanie UPS pustego pudelka, w ktore wkladacie swoja konsole i odsylacie. Wszystkie info i nakleji sa w pustym pudelku + mailem wysylaja wam Tracking number zeby sledzic przebieg wysylki. POWODZENIA!!!

A nie jest jakos tak, ze MS od stycznia zmienil swoja polityke i juz nie wysyla kartonow, wiec konsole trzeba wysylac na swoj koszt. Stad wlasnie wzial sie w stanach Big Box Project.

GameGags?
   Report 

01-24-2007, 5:14 PM
Reply Quote
Re: >> Pomoc Techniczna <<
LoneWolf: doświadczenia odnośnie kartonu są bardzo zróznicowane. Czasem ludzie dostają pudło, czasem nie. Kit wie dlaczego...
Posting provided "as is" with no warranties, confers no rights and represents my own personal views.
   Report 

01-24-2007, 6:45 PM
Reply Quote
>> Pomoc Techniczna <<
Z tym wysłaniem na maila kodu kreskowego to są jaja. Czekałem 2 tygodnie (!!!) az takowy się na skrzynce pojawi i dopiero dziś dostałem go ... przez UPS.

Xbox Live Poland
   Report 

01-24-2007, 8:43 PM
Reply Quote
Ring of Death
Swojego czasu padła mi konsola. Mam nową. Jak tam ma się awaryjność Waszych konsol?
   Report 

01-24-2007, 8:50 PM
Reply Quote
Re: Ring of Death
Moja sprawuje się bez problemu. Kupiona w grudniu. Jedyny problem jakiego do tej pory doświadczyłem było zacięcie się DoA4 przy wczytywaniu scenki kończącej grę. :)
Posting provided "as is" with no warranties, confers no rights and represents my own personal views.
   Report 

01-24-2007, 8:57 PM
Reply Quote
 Moja pierwsza padła tuz po gwarancji, 3 lights of death, sprzedam ją na części lub do naprawy.
   Report 

01-24-2007, 9:00 PM
Reply Quote
Konsole mam od marca 2006, chodzi czesto po 20-30h na okraglo... moze 6 razy sie zawiesila... ale restart i po problemie... nigdy nie mialem zadnych problemow... nigdy nie widzialem ring of death. pady sa wytrzymale... xbox live dziala super, sprawnie i szybko... klawiature tez bez problemu podlaczylem. Headset byl zalany sokiem marchewkowym, jogurtem (mic zanurzyl sie jak wpiepszalem go z kubka) i jeszcze plywal w coli i dalej dziala. Konsola stoi na dywanie, zawsze pionowo, chyba ze matka ja traci odkurzaczem to upada :/ Jednym slowem sprawnosc 10/10... zobaczymy po marcu jak mi sie gwarancja ze sklepu skonczy :/

http://zeratulpl.blogspot.com/
   Report 

01-24-2007, 9:02 PM
Reply Quote
U mnie bez większych problemów od początku (luty 06) i mam nadzieję, że to się już nie zmieni.

This posting is provided "as is" and confers no rights.
   Report 

01-24-2007, 9:11 PM
Reply Quote
Jak usunąć zawartość HDD?
Na moim HDD jest 9 GB głupich trailerów, jedno demko i inne zbędne rzeczy. Wiecie jak to usunąć? mam tylko 11 GB a jak będzie Xbox Live to moze zabraknąć mi miejsca. I jeszcze jedno pytanko... wiecie ile bedzie wynosił miesieczny abonament xbox live gold?
   Report 

01-24-2007, 9:17 PM
Reply Quote
Re: Jak usunąć zawartość HDD?
Wchodzisz w sekcję Media / Filmy, wybierasz film i zamiast play, uzywasz delete. Podobnie z demkami czy grami XBLA - zamiast startu, delete.
   Report 
Page 1 of 155 (4,638 items)
1 2 3 4 5 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved