texz wrote:
....nie z Polskim Infoline...
niestety z polskim, wspominales wogole ze konsole kupiles w Austrii? jak tak i przyjela a jest tych babek 3 to znak ze kazda co innego mowi i trzeba dzownic do skutku az sie trafi na wlasciwa
w piatek bede dzownil bo konsol zawsze jako sklep mam pelno do reklamacji i moge spytac i nagrac CI odpowiedz na dyktafon jak trafie na to co mowi NIE...
co do slwonictwa "aktywowales gwarancje" to juz psialem obsluga jest zniemczala i nieraz uzywa zwrotow jakby byly przetlumaczone specjalnie na polski bez zastanwoienia, to samo jak polskie tlumaczenie xbox.pl ktore nei wiem czy juz poprawili ale wczensiej to wygladalo jakby czesc z translatora wzieli zywcem...
to co nazwyasz aktywacja gwarancji to jest zwykla rejestracja konsoli i to mzoesz wykonac na stronie xbox.com i jest to nazwane registration a nie inaczej (activation warranty) wiec to jak ktos to sobie nazywa na tej infolini to malo wazne, jakbys rekalmowal wiecej konsol i troche wiecej pytan zadawal przy kazdej kobitce to bys tez zauwazyl ze kazda co innego mowi nieraz sprzeczne informacje (najgorsza jest taka najbardzej zaciagajaca po niemiecku)...
a co do samej obslugi to mila jest i cukierkowa i fajnie sie rozmawia ( ciekawe czy za darmo? (mnie tez ciekawi problem platnosci za ta infolinie :) )) jak nie ma problemow, jak problemy sa to dalej jest cukierkowo i milo i nic konkretnego bo za kazdym razem jest odpowiedz, ja napisze maila do USA i oni odpowiedza to wtedy sie skontaktujemy, tylko ze sie nie kontaktuja, a sprawie ucinaja przyslowiowa glowe jakgdyby nigdy nic u udaja ze wszystko gra...
opisywany problem jest jednostkowy w zaistnialej sytuacji a nie ze tak kazdy z gory ma miec wiec jesli ktos pozytywnie zareklamowal kosnole to co tu pisac? zareklamowales przyjeli i wszystko good to ok, tak powinno byc w kazdym przypadku ale kazdy serwis ocenia sie po sytuacjach konfliktowych i jakis wpadkach a tu taka byla do tego czemu jest jakas gwarancja imienna, w jakim sprzecie elektonicznym ktos slyszal o takich praktykach, czy to wogole jest u nas dozwolone takie praktyki?
zapytaj na infolini a co w sytuacji jesli ktos sobie spisze Twoje numery kosnoli w sklepie (w saturnie czy MM mzoesz sobei pudelka oladac a numery spisywac dowolnie przez okeinko nei kupujac wcale kosnoli) od tak dla checy i zarejestuje ja na siebie na stornei ogolno dostpenej xbox.com, a Ty dzowniac na infolinie po pol roku dowaidujesz sie ze ktos zarejestrowal i jak nei znasz tych danych to nei masz gwary, zadzown i posluchaj odpowiedzi i powiedz czy w tej sytuacji odmowy przyjecia kosnoli na gwaranci mimo nawet posiadanego dowodu zakupu nie zaleje Cie krew?
nie pisze tego po to zeby kogos zrazic do xboxa bo na tym mi akurat najmneij zalezy ale zeby w koncu ktos z kierownictwa MS XBOX POLSKA uslyszal to i cos zrobil bo dzownione bylo bezposrednio do takiej osoby w odziale MS u nas i tez skonczylo si ena tym ze zajmiemy sie tym ale teraz mamy duzo pracy (wlasnei w sprawie niemoznosci zareklamowania xboxa zarejestorwanego na dane ktorych sie nei pamieta), oddzwonie pozniej w tej sprawie, tez telefonu sie doczekac nie mozna bylo...