ZERATUL PL wrote:.....Po upływie 14 dni od daty zakupu konsoli, Klient powinien skontaktować się telefonicznie z Xbox Helpline (Polska): 00800 441 17 96 (połączenie bezpłatne z tel. stacjonarnego, nie dotyczy połączenia z tel. komórkowego), aby zarejestrować swoją konsolę X360 w celu aktywacji gwarancji (wymagane jest podanie numeru seryjnego konsoli) oraz zgłosić usterkę. ....Klient musi odesłać do serwisu konsolę w oryginalnym opakowaniu wraz ze wszystkimi akcesoriami wchodzącymi w skład zestawu (zasilacz, kable itd.). Naprawa serwisowa jest realizowana w czasie 3 tygodni. W przypadku gdy Klient dokonał zakupu konsoli zagranicą i posiada ważny paragon/rachunek – powinien zadzwonić bezpośrednio na numer Xbox Helpline (Polska) 00800 441 17 96, aby aktywować gwarancję.Klient posiadający uszkodzoną konsolę kupioną zagranicą (z aktywną gwarancją) powinien liczyć się z tym, że może ponieść koszty wysyłki konsoli do serwisu. Autor: Hiv
Mozna w tym topicu zadać pytanie dotyczące zakupu uzywanych gier? np. na Allegro lub Ebay. Mianowicie czy jest taki zakup ryzykowny? Czy takie gry działają bez zarzutów na Xbox Live?
Miałem przykre doświadczenia z zakupem uzywanych gier PC. I jestem troche uprzedzony co do tych spraw :( Będę wdzieczny za jakiekolwiek informacje czy tez wskazówki.
Pozdrawiam
Mr RAF wrote:Mozna w tym topicu zadać pytanie dotyczące zakupu uzywanych gier? np. na Allegro lub Ebay. Mianowicie czy jest taki zakup ryzykowny? Czy takie gry działają bez zarzutów na Xbox Live?
Mr RAF wrote:Sensei PL dzięki, ale reguły tych serwisów znam ;) I ludzie tez wiem jacy są. Natomiast moje pytanie dotyczy samej gry na Xbox Live. Czy tutaj nie ma pewnego ryzyka, np. ze nie ma dostępu do gry online poprzez występowanie " kopii zapasowych ". Jak juz mówiłem, miałem z tym problemy kupując gry na PC. Niby gra oryginalna, a i tak w serwisie online nie działająca.
Dzięki bardzo!^^ I oto mi chodziło. Jestem bardzo wdzięczny za pomoc.
texz wrote:3. Zagraniczne konsole NIE TRZEBA ZGŁASZAĆ DO ZAGRANICZNYCH CENTRÓW OBSŁUGI KLIENTA XBOX 360! Wystarczy zadzwonić na POLSKĄ INFOLINIĘ i tam po aktywacji gwarancji wszystko toczy się jak w przypadku konsol zakupionych w Polsce.
Juchy wrote: texz wrote:3. Zagraniczne konsole NIE TRZEBA ZGŁASZAĆ DO ZAGRANICZNYCH CENTRÓW OBSŁUGI KLIENTA XBOX 360! Wystarczy zadzwonić na POLSKĄ INFOLINIĘ i tam po aktywacji gwarancji wszystko toczy się jak w przypadku konsol zakupionych w Polsce. glupoty wypisujesz, reklamowales teraz taka konsole? to zareklamuj zobaczymy co Ci powie zniemczala infoliniai nei zadna aktywacja gwarancji a rejestracja konsoli, niektorzy mogli to juz zrobic przez wejscie na swoj profil przez xbox.com i jak nie pamietaja jakie dane podali w rejestracji konsoli to sie zegnaja z gwarancja...
texz wrote:. Przychodzą słuchy, że numer 00800 441 17 96 Helpline Microsoft Polska NIE JEST BEZPŁATNY (nawet dzwoniąc ze stacjonarki). Są przypadki osób, które dostały dosyć duże rachunki za telefon - ok. 6 złotych za minutę połaczenia. Sama sprawa MUSI ZOSTAĆ ROZWIĄZANA BO RZUCA NIEKORZYSTNE ŚWIATŁO NA MICROSOFT. Mam nadzieję, że ktoś z Polskiego Oddziału Microsoft jest w stanie wytłumaczyć całą sprawę. Detale można znaleźć na forum PSX Extreme.
texz wrote:....nie z Polskim Infoline...
GRUCHA KILL wrote:Witam.Co do pomocy technicznej jak konsola padnie i kupiona zostala zagranica to jest wyjscie. Absolutnie nie placcie za wysylke, to bzdura. Wymienialem juz konsole 3 razy (1 kumplowi i 2 razy swoja) i dzwonilem zawsze do Niemiec (spokojnie dogadacie sie po angielsku). Do UK nie dzwoncie bo tam sa barany i twardoglowcy i beda Wam wmawiac ze musicie placic za transport. Z Niemcami idzie zalatwic. Nie wiem jak jest jak sie rozmawia z polska strona, ale zawsze mozecie podac moj przyklad. Ja zawsze uzywam nastepujacego argumentu: 'jezeli juz raz tak zrobiliscie to musicie zrobic tak i w moim przyadku bo jak nie uznam ze mnie dyskryminujecie'. Jak nie wyjdzie z Polakami mozecie dzwonic do niemcow, ale wymagany jest jezyk niemiecki/angielski!!!! Spokojnie da sie zalatwic. UWAGA: niech nie wysylaja Wam maila z naklejka bo nie dojdziebo mieszkacie zagranica. Poproscie o wyslanie UPS pustego pudelka, w ktore wkladacie swoja konsole i odsylacie. Wszystkie info i nakleji sa w pustym pudelku + mailem wysylaja wam Tracking number zeby sledzic przebieg wysylki. POWODZENIA!!!