LukaszKaszak wrote:A mnie najbardziej interesuje kiedy będzie dostępna aktualizacja dashboarda do wersji experience dla Polski.
Nie wypowiedziałem się dość precezyjnie. Postaram się naprawić swój błąd.
Nowa wersja będzie dostępna jesienią tego roku. Będzie to wersja po angielsku. Podejrzewam, ze będzie dostępna takze wersja polska. Pytanie moje powinno brzmieć: czy będziemy musieli czekać za wersją PL powiedzmy do przyszłego roku czy wszystkie wersje językowe wyjdą jednocześnie.
Drugie źle skonstruowane pytanie zacznę takze od wstępu. Jak na razie nie mamy polskiego LIVE. W nowym dashu będzie bardzo interesująca gra jaką jest 1 vs 100. Podejrzewam, ze będzie działać podobnie jak gry sieciowe np. HALO 3. Ale czy nie będzie ona zastrzezona tylko dla krajów posiadających LIVE u siebie?
Mam nadzieje, ze teraz jest o wiele jaśniej.
Pozdrawiam
miki77PL wrote:Krótka piłka - Czy zamierzacie wspierać inne polskie serwisy o Xboksie 360, tak jak ma to miejsce w przypadku Online Center?
Czesc.
Postaram sie dzisiaj odpowiedziec na pytania, ktore tak ochoczo zadawaliscie:). Z gory informuje, ze na odpowiedzi na niektore z poruszanych kwestii trzeba bedzie nieco poczekac (koniecznosc konsultacji z centralnym oddzialem Microsoftu). Zatem lecimy.
@ Zwirz
Odpowiedz nr 1: W chwili obecnej nie moge odpowiedziec na to pytanie. Bede sie starac odpowiedziec na nie w najblizszym mozliwym terminie.
Odpowiedz nr 2: Z wewnetrznych badan i obserwacji polskiego rynku gier wynika, ze wieksza popularnoscia wsrod uzytkownikow gier ciesza sie polonizacje kinowe (czyli popularne napisy). Natomiast gry skierowane dla najmlodszych musza byc z oczywistych wzgledow polonizowane takze w warstwie dzwiekowej. W najblizszej przyszlosci nalezy wiec spodziewac sie wlasnie takiego podzialu.
Odpowiedz nr 3: Niestety nie moge teraz odpowiedziec na to pytanie. Jak tylko bede wiedziec cos wiecej - odpowiem w stosownym terminie.
@toszcze pl
Odpowiedz 1: Tak zostal reaktywowany. Po ustaleniach na ostatnim XFD 2008 wiemy, ze do grona VIG dolaczy nowy przedstawiciel sceny Halo/Gears of War tak, aby ulatwic np. organizacje turniejow w wyzej wymienione gry. Poza tym, jak juz wiece, ogloszono 2 nastepne programy skierowan edla spolecznosci Xbox 360 w Polsce (1- wizyty w siedzibie MS, 2 - oraz dyzury na xbox.com "dzis pytanie, dzis odpowiedz" w ktorym ma przyjemnosc wlasnie uczestniczyc:) )
Odpowiedz 2: Musze to pytanie skonsultowac z osobami odpowiedzialnym za ten program w Microsoft. Powroce z odpowiedzia jak tylko bede cos wiedziec.
Odpowiedz 3: Nie moge udzielic odpowiedzi na to pytanie.
@miki77PL
Odpowiedz: Wiekszosc serwisow fanow konsoli Xbox 360 moze liczyc na staly kontakt z biurem prasowym (wysylka informacji prasowych, dostep do osob odpowiedzialnych za promocje konsoli Xbox 360 w PL, materialy testowe - gry, choc ten ostatni punkt w ograniczonej liczbie). Tak wiec zainteresowane serwisy/blogi prosze o kontakt z biurem prasowym.