Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by wrog at 08-18-2009 12:03 PM. Topic has 346 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 1 of 12 (347 items)
1 2 3 4 5 > ... Last »

08-18-2009, 12:03 PM
Reply Quote
Problemy z Xbox Live
Jeśli masz jakieś pytanie lub problem związany z Xbox Live (Gold, zalogowanie, podłączenie itd.), to poproś o pomoc w tym miejscu.

Zanim zgłosisz problem z podłączeniem przeczytaj TEN artykuł.

This posting is provided "as is" and confers no rights.
   Report 

08-18-2009, 1:06 PM
Reply Quote
Odp: Problemy z Xbox Live
Witam.Mieszkam w Irlandii i z jakieś 2 tygodnie temu kupiłem konsolę X-Box360 po podłączeniu kablem Ethernet do routera wyskoczyła aktualizacja dałem na tak i po chwili wyskoczył komunikat że nie można zaktualizować konsoli więc ściągnąłem nowego Dashboarda  na  pen-drive i zainstalowałem Problem polega na tym że jak chce założyć konto na Xbox Live to dalej woła o aktualizacje sprawdzałem połączenie i wszystko jest ok co mam zrobić.Z góry dziękuje za odpowiedz.Router nazywa się Netopia a dostawca internetu to Eircom 
   Report 

08-19-2009, 6:40 PM
Reply Quote
Konto Na Xbox Live
Jak mam konto silver to czy jak dam kod ze zdrapki (trila 48h) będę miał konto gold na 48h ? Czy mam założyć nowe.
   Report 

08-19-2009, 11:47 PM
Reply Quote
Re: Problemy z Xbox Live
witajcie mam taki problem ze wpisuje to co trzeba zeby podlaczyc sie do xbox live i nic to nie daje wysakuje blad jakis windows dl
   Report 

08-20-2009, 8:26 AM
Reply Quote
Re: Konto Na Xbox Live
 Braciu wrote:
Jak mam konto silver to czy jak dam kod ze zdrapki (trila 48h) będę miał konto gold na 48h ? Czy mam założyć nowe.
silver maja wszyscy, kody gold zmieniają po prostu silver na gold
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

08-20-2009, 8:27 AM
Reply Quote
Re: Problemy z Xbox Live
 Terechpl wrote:
witajcie mam taki problem ze wpisuje to co trzeba zeby podlaczyc sie do xbox live i nic to nie daje wysakuje blad jakis windows dl
tak, uhm, jasne... a możesz cos więcej napisać?
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

08-20-2009, 8:31 AM
Reply Quote
 Braciu wrote:
Twoje aktualne konto zmieni status na gold na 48h po tym czasie znów wróci do silver.
   Report 

08-20-2009, 4:39 PM
Reply Quote
Odp: Re: Konto Na Xbox Live
ktoś odpowie na moje pytanie bo nie wiem co robić .
   Report 

08-20-2009, 7:21 PM
Reply Quote
 krzyku wrote:
 Braciu wrote:
Twoje aktualne konto zmieni status na gold na 48h po tym czasie znów wróci do silver.

Tak właściwie Twoje konto pozostanie nadal Silver,a jedynie będziesz miał aktywny Gameplay Trial (to nie to samo co Gold)

Idę ciemną doliną,lecz się nie lękam! Bo to mnie się lękają!
   Report 

08-20-2009, 7:51 PM
Reply Quote
 Pikmit wrote:
 krzyku wrote:
 Braciu wrote:

Tak właściwie Twoje konto pozostanie nadal Silver,a jedynie będziesz miał aktywny Gameplay Trial (to nie to samo co Gold)
ale da się pograć z innymi ? bo mnie o to sie rozchodzi
   Report 

08-20-2009, 10:36 PM
Reply Quote
niestety nie
   Report 

08-21-2009, 7:33 AM
Reply Quote
A wiec ja mam troche inny problem ... Chce podlaczyc xbox'a pod laptopa ale nie za pomoca kabla ethernet tylko takiego co jest przy modemach..Dodam ze internet w tym laptopie to iplus... Skonfigurowalem wszystko xbox live mi dziala tylko gdzie chce spradzic czy dobrze dziala pisze ze mam "siec nat umiarkowana" a wola o otwarta... Prosze o szybka odpowiedz...

Report 

08-21-2009, 8:19 AM
Reply Quote
Re: Odp: Problemy z Xbox Live
 Asster PL wrote:
A wiec ja mam troche inny problem ... Chce podlaczyc xbox'a pod laptopa ale nie za pomoca kabla ethernet tylko takiego co jest przy modemach..
?
 Asster PL wrote:
Dodam ze internet w tym laptopie to iplus... Skonfigurowalem wszystko xbox live mi dziala tylko gdzie chce spradzic czy dobrze dziala pisze ze mam "siec nat umiarkowana" a wola o otwarta... Prosze o szybka odpowiedz...
obstawiałbym firewalla w komputerze, ale o co sie rozchodzi jeśli live działa?
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

08-21-2009, 8:41 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Konto Na Xbox Live
 Braciu wrote:
 Pikmit wrote:
 krzyku wrote:
 Braciu wrote:

jest możliwa gra w internecie, ale z ograniczeniami, wydaje mi się że tylko ze znajomymi; nie mam niestety pewności, bo nigdy nie próbowałem takiego triala, jak masz taki kod to może tam jest napisane, a jeśli bedziesz kupował to po prostu zapytaj sprzedawcę jak one działają

byc może ktoś tu na forum próbował triala i może się wypowiedzieć na ten temat
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

08-21-2009, 10:44 AM
Reply Quote
Przed chwilą kupiłem i dodałem do swojego konta 12 miesięczny abonament XBOX LIVE!. Problem polega na tym, ze po restarcie konsoli nadal mam srebrne konto! Tak samo na stronie głównej xbox.com; cały czas pisze "Przejdź na konto Gold już dzisiaj!". Kod został przyjęty poprawnie, bowiem na stronie "My Account" pisze wyraźnie: "You currently have Xbox LIVE Prepaid 12 Month Gold Membership Card". Załączam screenshot jako dowód:

http://img193.imageshack.us/i/pomocy.jpg/

Anime lover.
   Report 

08-21-2009, 11:08 AM
Reply Quote
 KrisK PL wrote:
Przed chwilą kupiłem i dodałem do swojego konta 12 miesięczny abonament XBOX LIVE!. Problem polega na tym, ze po restarcie konsoli nadal mam srebrne konto! Tak samo na stronie głównej xbox.com; cały czas pisze "Przejdź na konto Gold już dzisiaj!". Kod został przyjęty poprawnie, bowiem na stronie "My Account" pisze wyraźnie: "You currently have Xbox LIVE Prepaid 12 Month Gold Membership Card". Załączam screenshot jako dowód:

http://img193.imageshack.us/i/pomocy.jpg/
na stronie może pokazywać z opóźnieniem
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

08-21-2009, 11:16 AM
Reply Quote
 Ownon wrote:
na stronie może pokazywać z opóźnieniem

Do tej pory zawsze kupowałem 1 miesięczny gold - prawda, na stronie zawsze pokazywało mi z opóźnieniem ( teraz na stronie pokazuje mi, że jestem gold member). Na konsoli jednak zawsze był natychmiastowy przeskok z silvera na gold. Może z 12 miesięcznym abonamentem czeka się dłużej? :). Po prostu chciałbym się upewnić czy to normalne, że muszę czekać parę godzin/może dni aż gold na konsoli "zaskoczy" czy może mam pisać do UK supportu bo coś się popsuło i bez mailowych narzekań nie będzie zmiany.

W sumie to panikuje trochę przedwcześnie, ale proszę mnie zrozumieć. Nareszcie znalazłem trochę czasu by zagrać w Bad Company po sieci :)

Anime lover.
   Report 

08-21-2009, 11:29 AM
Reply Quote
a wpisywałeś przez stronę kod, czy przez konsolę?
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

08-21-2009, 11:35 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Problemy z Xbox Live
Witam.Mieszkam w Irlandii i z jakieś 2 tygodnie temu kupiłem konsolę X-Box360 po podłączeniu kablem Ethernet do routera wyskoczyła aktualizacja dałem na tak i po chwili wyskoczył komunikat że nie można zaktualizować konsoli więc ściągnąłem nowego Dashboarda  na  pen-drive i zainstalowałem Problem polega na tym że jak chce założyć konto na Xbox Live to dalej woła o aktualizacje sprawdzałem połączenie i wszystko jest ok co mam zrobić.Z góry dziękuje za odpowiedz.Router nazywa się Netopia a dostawca internetu to Eircom .Proszę pomóżcie mi bo nie wiem co robić a chce mieć konto na live!!!!!!!
   Report 

08-21-2009, 11:38 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Problemy z Xbox Live
 slawek38 wrote:
Witam.Mieszkam w Irlandii i z jakieś 2 tygodnie temu kupiłem konsolę X-Box360 po podłączeniu kablem Ethernet do routera wyskoczyła aktualizacja dałem na tak i po chwili wyskoczył komunikat że nie można zaktualizować konsoli więc ściągnąłem nowego Dashboarda  na  pen-drive i zainstalowałem Problem polega na tym że jak chce założyć konto na Xbox Live to dalej woła o aktualizacje sprawdzałem połączenie i wszystko jest ok co mam zrobić.Z góry dziękuje za odpowiedz.Router nazywa się Netopia a dostawca internetu to Eircom .Proszę pomóżcie mi bo nie wiem co robić a chce mieć konto na live!!!!!!!
jak mieszkasz w Irlandii to możesz uzyskać odpowiedź dotyczący Live z pomocy technicznej, ja nie umiem rozwiązać Twojego problemu
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

08-21-2009, 7:43 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Problemy z Xbox Live
Spróbuje zadzwonić na Irlandzki Microsoft
   Report 

08-22-2009, 5:48 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Konto Na Xbox Live
 Ownon wrote:
 Braciu wrote:
 Pikmit wrote:
 krzyku wrote:
 Braciu wrote:

jest możliwa gra w internecie, ale z ograniczeniami, wydaje mi się że tylko ze znajomymi; nie mam niestety pewności, bo nigdy nie próbowałem takiego triala, jak masz taki kod to może tam jest napisane, a jeśli bedziesz kupował to po prostu zapytaj sprzedawcę jak one działają

byc może ktoś tu na forum próbował triala i może się wypowiedzieć na ten temat
po wpisaniu kodu ze zdrapki da się grać i to bez oraniczeń (nie zauważyłem żadnych)
   Report 

08-22-2009, 5:58 PM
Reply Quote
Witam. Mam taki sam problem z Xbox Live i szukam pomocy jeśli dzwoniłeś już do Microsoftu i się czegoś dowiedziałeś to proszę o pomoc. Z góry dzięki.
   Report 

08-22-2009, 6:23 PM
Reply Quote
napisałem maila a zadzwonię jak kolega który zna dobrze angielski do mnie wpadnie 
   Report 

08-22-2009, 6:38 PM
Reply Quote
Ok Dzięki. Jakbyś coś wiedział do napisz tu albo na PW.
   Report 

08-24-2009, 2:18 PM
Reply Quote
Witam jestem nowy i niezabardzo orietuje sie w tym wszystkim mam problem z xboxem live gdy próbuje polaczyc sie z internetem wyskakuje mi blad  "Polaczenie z urzadzeniem sieciowym za pomoca statycznego ip niepowiodlo sie.
Ustawienia adresu IP  sa reczne niektore rutery moga je znajdowac automatycznie i tak dalej..."

Zrobilem wszystko tak jak pisze w artykule i nadal nie dziala czy bylby ktos tak mily i pomoglby mi osobiscie najlepiej ktos doswiadczony ktory mial juz z tym doczynienia Dziekuje
   Report 

08-24-2009, 2:36 PM
Reply Quote
przywróć ustawienia domyślne i sprawdź jeszcze raz, router najczęściej sam przydziela adres IP więc nie musisz ustawiać go ręcznie.
   Report 

08-24-2009, 2:38 PM
Reply Quote
juz na samym poczatku probowalem na automatycznych i tez nie działało.
   Report 

08-24-2009, 4:10 PM
Reply Quote
Wiecie co kombinowałem i w końcu udało mi się zrobić coś, gdy robię test na połączenie z xbox live to xbox 360 laczy sie z siecia ale z internetem juz nie a problem mi taki wyskakuje "Wprowadzony serwer DNS nie zmienil nazwy serwerow uslugi xbox live i witryny xbox.com  Czy teraz ktos by moglby pomoc
   Report 

08-24-2009, 4:26 PM
Reply Quote
 CrazyUrban wrote:
Wiecie co kombinowałem i w końcu udało mi się zrobić coś, gdy robię test na połączenie z xbox live to xbox 360 laczy sie z siecia ale z internetem juz nie a problem mi taki wyskakuje "Wprowadzony serwer DNS nie zmienil nazwy serwerow uslugi xbox live i witryny xbox.com  Czy teraz ktos by moglby pomoc

We własciwosciach karty sieciowej musisz ustawic udostepnianie polaczenia :)

●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Rest In Peace Michael Jackson
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Peace Love and Microsoft <--- oksymoron xD
   Report 
Page 1 of 12 (347 items)
1 2 3 4 5 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved