Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by tkoczu at 10-29-2009 3:40 PM. Topic has 39 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 1 of 2 (40 items)
1 2 >

10-29-2009, 3:40 PM
Reply Quote
Windows live media center - problem
cześć mam problem, chodzi o to ze nie moge polaczyc sie z xbox-em przez windows live media center. Najpierw konfiguruję, wszystko ładnie, pięknie ale jak ma sie ostatecznie połączyć to traci połączenie. Jeśli moze to pomóc to mam windows vista. Ma ktoś z was takie połączenie? Co zrobić żeby sie udało? proszę o pomoc.
   Report 

10-30-2009, 4:09 PM
Reply Quote
Odp: Windows live media center - problem
hej ja mam viste i byc może będę w stanie Ci pomóc.
właśnie sprawdziłem i na pewno jestem w stanie na xie przeglądać zawartość kompa. (oczywiście tylko to co na kompie do biblioteki wmc dodałem
Napisz prosze coś więcej o swoim problemi / sieci itp.
byź może problem leży w tym, że na kompie nie udostępniłeś folderów, bądź jakaś zapora blokuje.

to play or not to play that is the question ;)
   Report 

10-30-2009, 4:13 PM
Reply Quote
Re: Windows live media center - problem
na pisz jak łączysz kompa z x-em?...router, czy bezpośrednio kablem do kompa... sprecyzuj, bo nie da się konkretnie odpowiedzieć bez szczegółów
   Report 

10-30-2009, 6:09 PM
Reply Quote
Odp: Re: Windows live media center - problem
kupilem karte sieciową bezprzewodową do xboxa a w laptopie tez mam wi-fi. robilem wszystko zgodnie z instrukcią. i wszystko dobrze szło. na xboxie juz pisało connecting, a na kompie wszystko było pozytywnie zaznaczone oprócz ostatecznego połączenia i wtedy na xboxie wyskoczyło mi ze nie moze sie połączyć.
   Report 

10-30-2009, 6:22 PM
Reply Quote
hmm a jakie ip masz na xie a jakie na windzie?
   Report 

10-30-2009, 6:36 PM
Reply Quote
nie wiem. jeszcze dodam ze zrobilem wszystko tak jak na stronie xboxa i ten blad caly czas sie powtarza
   Report 

10-30-2009, 6:59 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Windows live media center - problem
 tkoczu wrote:
kupilem karte sieciową bezprzewodową do xboxa a w laptopie tez mam wi-fi. robilem wszystko zgodnie z instrukcią. i wszystko dobrze szło. na xboxie juz pisało connecting, a na kompie wszystko było pozytywnie zaznaczone oprócz ostatecznego połączenia i wtedy na xboxie wyskoczyło mi ze nie moze sie połączyć.
ale Ty chcesz bezprzeowodowo podłaczyć xbox z laptopem? żadna z tych kart nie zadziała Ci jako access point
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

10-30-2009, 7:30 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Windows live media center - problem
co to acces point? i czemu miało by nie zadziałać? bo mam tez kabel ethernet, myślisz ze przez to by zadziałało?
   Report 

10-30-2009, 7:46 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Windows live media center - problem
 tkoczu wrote:
co to acces point? i czemu miało by nie zadziałać? bo mam tez kabel ethernet, myślisz ze przez to by zadziałało?
bo nie zadziała, sieć bezprzewodowa nie działa tak samo jak przewodowa, nie możesz połączyć ze sobą dwóch kart sieciowych bezprzewodowych, do tego potrzebne Ci urządzenie takie właśnie jak np. access point, czyli punkt dostępu; pomimo że zwykła karta sieciowa bezprzewodowa wysyła i odbiera dane, to nie może działać jako "nadajnik", a w sieciach bezprzewodowych potrzebne jest urządzenie "nadające sygnał" - w cudzysłowiach piszę, żeby ułatwić zrozumienie działania takich sieci; tym "nadajnikiem" jest właśnie acess point lub inne urządzenie tak działające (np. ruter), do niego możesz dopiero przyłączyć bezprzewodowo dwie karty sieciowe (np. komputer i xbox) i wymieniać między nimi dane

zwykły kabel ethernet zadziała do połaczenia xboxa z komputerem
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

10-30-2009, 8:08 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Windows live media center - problem
lol, gdybym wiedział co to jest acces point to bym odrazu powiedzial ze mam router, i raczej przez router sie łączy
   Report 

10-30-2009, 8:11 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Windows live media center - problem
i laptopa mam podłączonego do rutera, i xboxa, no i chyba łączy przez ruter, no nie? więc nie wiem czemu nie działa, może sproboje jutro z kablem, chyba że sprawa z wi-fi się wyjaśni. Pozdro
   Report 

10-30-2009, 9:00 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Windows live media center - problem
spróbuj mu zapory wszystkie wyłączyć, zarówno te w windowsie jak i dodatkowe jeśli masz
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

10-31-2009, 6:06 PM
Reply Quote
Odp: Re: Windows media center - problem
no tak ale przecież komputer nie bedzie chroniony jak wejde na internet
   Report 

10-31-2009, 9:46 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Windows media center - problem
 tkoczu wrote:
no tak ale przecież komputer nie bedzie chroniony jak wejde na internet
dużo zależy od dostwacy, większość ma zabezpieczenia na serwerze i Twoje stanowią tylko dodatkową ochronę, a po drugie małą jest raczej szansa żeby ktoś sie akurat włamał na Twój komptera jak na chwilę wyłączysz własną ochronę; a jak będzie chciał i potrafił to przez to co masz spokojnie sie przebije

wyłącz, sprawdź czy to to, a jeśli tak to potem możesz je już konfigurować żeby tylko xboxa przepuszczały
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

11-01-2009, 6:56 PM
Reply Quote
właśnie mam coś takiego, bo sprawdzałem zaporę i patrzyłem na wyjątki. było tam pare opcji zaznaczonych m. in. urządzenia Extender (np. xbox). nie wiem co jest grane bo wszystko się zgadza a nadal wyskakuje mi ten błąd.
   Report 

11-02-2009, 9:56 AM
Reply Quote
 tkoczu wrote:
właśnie mam coś takiego, bo sprawdzałem zaporę i patrzyłem na wyjątki. było tam pare opcji zaznaczonych m. in. urządzenia Extender (np. xbox). nie wiem co jest grane bo wszystko się zgadza a nadal wyskakuje mi ten błąd.
a wyłączyłeś wszystko na chwilę, do sprawdzenia?
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

11-02-2009, 1:19 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Windows media center - problem
nie ale zaraz sprawdze
   Report 

11-02-2009, 2:12 PM
Reply Quote
wyłączyłem zapore i nadal wyskakuje błąd ale teraz na komputerze i to zanim zacznie sie łączyć Bez zapory - jeszcze gorzej
   Report 

11-02-2009, 3:24 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Windows media center - problem
ja jeszcze zadam pytanie w jakim celu chcesz podłaczyc xboxa do komputera?
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

11-02-2009, 8:57 PM
Reply Quote
Jeśli podłączysz xboxa do komputera z aplikacją windows media center masz dostęp do multimediów, które znajdują się na komputerze np: obrazy, muzyka, filmy. Gdy istnieje takie połączenie wszysko co wymieniłem widzi także xbox. O coś takiego właśnie mi chodziło. Miałem nadzieję że w ten sposób będę mógł zapisać np: muzykę na dysku twardym mojego xboxa. Szkoda że się nie udało ale dzięki za pomoc. A może znasz jakiś inny sposób na zapisanie muzyki na dysku twardym konsoli? Bardzo mi to pomoże.
   Report 

11-03-2009, 8:17 AM
Reply Quote
pobawiłem się troche moim kompletem, oraz pogrzebałem troszkę na googlach i jedyna odpowiedź jaką znalazłem jest nieweoła:

NIE DA SIĘ przenieść plików z PC na Xa (jedynie dzielenie plików z pcta poprzez extender WMC).

Jedynie jeśli masz muzykę w postaci płyt audio możesz je zgrać na Xa (tak jak na Pcta) po prostu włóż płytę i wybierz odpowiednią opcję (nie sprawdzałem dla płyt z mp3 więc tego nie wiem).
   Report 

11-03-2009, 8:53 AM
Reply Quote
jest dokładnie jak jerry1981pl mówi, nie da sie zapisywać plików z komputera na konsoli, jedyne wyjście to kupić sobie memory sticka, wsadzić do usb i korzystać z tego ;]
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

11-03-2009, 11:00 AM
Reply Quote
dzięki za pomoc. myślę ze sproboje z płytą
   Report 

11-05-2009, 2:27 PM
Reply Quote
Jeszcze jedno pytanie. Jak wybieram miejsce odtwarzania (w tym przypadku płyta) jest napisane "słuchaj muzyki z bieżącej płyty lub kopiuj ją na dysk". Wie ktoś jak te piosenki można skopiować na dysk, bo nie widzę takiej opcji?
   Report 

11-05-2009, 2:31 PM
Reply Quote
 tkoczu wrote:
Jeszcze jedno pytanie. Jak wybieram miejsce odtwarzania (w tym przypadku płyta) jest napisane "słuchaj muzyki z bieżącej płyty lub kopiuj ją na dysk". Wie ktoś jak te piosenki można skopiować na dysk, bo nie widzę takiej opcji?
ale mówisz o płycie z utworami audio, nie mp3?
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

11-05-2009, 2:41 PM
Reply Quote
mp3
   Report 

11-05-2009, 2:43 PM
Reply Quote
bo mam fajne utwory mp3 i chciałem je mieć też na xboxsie
   Report 

11-05-2009, 2:55 PM
Reply Quote
Kurde niestety sie nie da mp - trójek zgrywać. Ale czy jest jakiś sposób żeby te mp3 zamienić, na te, co są w CD Audio? Bardzo mi na tym zależy.
   Report 

11-05-2009, 3:31 PM
Reply Quote
W necie do ściągnięcia są wszelakiego rodzaju programy do konwertowania plików. Wpisz w google mp3 to audio.

Idę ciemną doliną,lecz się nie lękam! Bo to mnie się lękają!
   Report 

11-05-2009, 3:31 PM
Reply Quote
 tkoczu wrote:
Kurde niestety sie nie da mp - trójek zgrywać. Ale czy jest jakiś sposób żeby te mp3 zamienić, na te, co są w CD Audio? Bardzo mi na tym zależy.
no mp3 się nie da, własnie o to chodzi, że na xboxa nie wrzucisz (przegrasz) żadnych plików multimedialnych - to jednak konsola do gier, a nie komputer

możesz mp3 nagrać jako audio na płytę poprzez komputer i potem to w konsoli zgrać
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 
Page 1 of 2 (40 items)
1 2 >

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved