Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by Hoobertoo PL at 10-03-2008 3:13 PM. Topic has 867 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 3 of 29 (868 items)
< 1 2 3 4 5 > ... Last »

10-03-2008, 3:13 PM
Reply Quote
Odp: Re: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź

@David88KRK

Pytanie 1.Czy jest szansa ze w grach:  " Scene It? Box Office Smash "  oraz  " Lips " pojawią się polskie napisy albo w pełni zlokalizowane? Czy  w obu grach znajdą się jakieś motywy zwiazane z Polską np. pytania zwiazane z polską kulturą itp. a w Lips polskie piosenki?

Odpowiedz 1: W przypadku gry Scene It? nie promujemy tego tytułu w Polsce wlasnie dlatego, ze jego zawartosc nie odnosi sie do polskiej tresci. W najblizszym czasie nic sie w tej kwestii nie zmieni. W przypadku Lips w oryginalnym wydaniu niestety nie znajda sie polskie piosenki natomiast w przyszlosci mozliwe sa edycje zawierajace lokalny content. Wydaje sie nam jednak, ze angielskie piosenki nie dyskwalifikuja tej gry w Polsce, co wiecej, gra zostanie wydana w polskiej wersji jezykowej.

Pytanie 2. Co mozna poczynić aby mieć jakieś szanse na prace razem z Wami lub w branzy? Jakieś wskazówki itp. ?

Odpowiedz 2: Pamietaj prosze ze polski oddzial E&D Microsoft jest organizacja wylacznie handlowa (nie zatrudniamy w Polsce programistow, testerow itd.) Dla wszystkich chcacych pracowac w branzy mamy rade - pamietajcie ze jest cos takiego jak Xbox Fun Day gdzie mozecie spotkac Microsoft i ionne firmy branzy w Polsce (w tym deweloperow). A bezposrednia rozmowa z ludzmi jest znacznie lepszym sposobem na znalezienie pracy niz rozsylanie CV. 

Report 

10-03-2008, 3:20 PM
Reply Quote

@David88KRK part2:)

Pytanie 1. Czy macie zamiar otworzyć w Polsce jakieś studio developerskie albo wspierać jakieś z istniejących na obecnym rodzimym rynku?

Odpowiedz 2: Nie. Nie mamy takich planow.

Pytanie 2.Czy jest przewidziana jakaś obniżka cen na akcesoria do Xbox 360 ?

Odpwoiedz 2: Tak. Juz niedlugo w sklepach znajdziecie twarde dyski w mniejszych cenach. Ceny zalezec beda od danego sklepu ale spodziewajcie sie znaczacej obnizki.

Pytanie 3. Czy istnieje szansa ,że limitowane akcesoria tj. Pad do Xbox 360 Spartan staną się bardziej dostępne ?

Odpowiedz 3: Wszytskie akcesoria (w tym te limitowane) sa dostepne sa dla sieci handlowych, a decyzja o ich wprowadzeniu do asortymentu stoi po stronie sklepu. Zakladamy, ze wraz z rozwojem dystrybucji Xbox 360 w Polsce, dostepnosc tego typu akcesoriow bedzie wieksza.

Pytanie 4. Czy pojawi się kiedyś w Polsce oficjalny magazyn Xbox ?

Odpowiedz 4: W wielu krajach Europy istnieje oficjalny magazyn Xbox 360, jednak wydawca nigdy nie jest Microsoft, a jedynie loklane wydawnictwa. Mozemy zdradzic ze jest zainteresowanie tego typu dzialalnoscia w Polsce, ale na tym etapie nie chcilibysmy dzielic sie szczegolami. 

Report 

10-03-2008, 3:26 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź

@I Walor I

Pytanie: Skąd microsoft PL wyczarował jakiś dziki przelicznik wg. którego wychodzi, że 1€ to 3,71zł O.o ?

Odpowiedz: Cena sprzedazy kosnol przez Microsoft do partnerow handlowych jest identyczna we wszystkich krajach unii europejskiej. Roznice w sugerowanej cenie detalicznej wynikaja z 2 czynnikow:

A. VAT.

B. Marza partnerow handlowych (zwyczajowo im wiekszy rynek tym mniejsza marza).

Pamietajce jednak ze specyfika polskiego rynku jest oferowanie przez sieci handlowe cen nizszych niz te sugerowane (Xbox 360 Arcade w cenie 599 zl w kilku sieciach handlowych).

Report 

10-03-2008, 3:29 PM
Reply Quote
Odp: Update

@skuterPL

Pytanie: Kiedy dokladnie jest update xbox-a i czy bedzie wraz z nia Polski xbox live?? A jezeli nie to czy mozna wogole kiedys sie spowiedziewac Polskiego xbox live

Odpowiedz: Nie ma oficjalnej daty wprowadzenia aktualizacji systemu. Update online pojawi sie w okolicach poznej jesieni. Update offline - (plyty z grami) pojawi sie okolo 12 tygodni pozniej.

W sprawie dostepnosci Xbox Libe w Polsce - nie mamy na chwile obecna zadnych wiadomosci. 

Report 

10-03-2008, 3:32 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź

@ AkoPL1

Pytanie: Co się dzieje z grami (a konkretnie Too Human), które były wygrane na funday'u?

Odpowiedz: Gry byly wysylane kilka tygodni temu. Jesli nie otrzymales przesylki to podaj prosze namiary na siebie (wyslij prosze na moj GamerTag wiadomosc) i zaznacz w ktorej konkurencji wygrales nagrody. Bardzo przepraszamy za wynikle opoznienia.

Report 

10-03-2008, 3:42 PM
Reply Quote
Odp: Re: Dziś Pytanie - A kiedy Odpowiedź???

@rysiuncio

Pytanie 1. Zauważyłem, że Microsoft olewa polskich klientów nie tylko przez live, którego nie ma, ale nawet strona xbox.com w wersji polskiej to jakiś mocno ubogi krewny. Dlaczego?? Skoro za gry i konsole płacimy duuużo więcej, to dlaczego dostajemy duuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo mniej??

Odpowiedz 1. Zgadzamy sie z tym, ze amerykanska strona xbox.com jest o wiele bogatsza. Sugerujemy abys porownal lokalne strony internetowe wszystkich marek konsol.

Pytanie 2. Co z programem wymiany uszkodzonych płyt?? Czy muszę ją wysyłać aż do Anglii?? Pojawiły mi się pęknięcia na Doa4 od środka płyty i nie wiem co z tym zrobić, bo nie mam karty kredytowej.

Odpowiedz 2: Program wymiany plyt wyglada identycznie we wszytskich krajach Unii Europejskiej. W tej chwili nie mamy planow do dodania loklanych modyfikacji tego programu.

Pytanie 3. Czy jest szansa, że kiedyś w naszym kraju gry w serii klasyki na konsole będą w cenach podobnych do klasyki na PC.

Odpowiedz 3: Na to pytanie trudno odpowiedziec ale juz teraz tniemy ceny o 20% wzgledem kazdego nowego wydawnictwa - takze z serii classic. oznacza to, ze najblizsza gra MGS wydana w serii classic kosztowac bedzie 99 zl, zaraz 119 zl jak do tej poty (sugerowana cena detaliczna).

Report 

10-03-2008, 10:05 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź
 Edelman PL wrote:
@ toszcze pl
W dyskusji pomogloby Nam gdybys podal nazwy konkretnych wypozyczalni (internetowych lub tradycyjnych) o ktorych piszesz.
Chyba najprościej będzie podać link do "porównywarki" wspomnianych wypożyczalni.
Link do Google również nie zaszkodzi. ;)

Xbox 360 Gamer
   Report 

10-05-2008, 1:04 PM
Reply Quote
Odp: pomocy
1.
Moja konsola(Premium) przeżyła już 2xRRoD, zakupiona była w Warszawskim MM w Listopadzie 2006r, ale jak życie pokazało pech jej jeszcze nie opuścił. W zeszłym tygodniu posłuszeństwa odmówił również dysk twardy. Po rozmowie z konsultantem dowiedziałem się, ze na peryferia konsoli nie mam już gwarancji, gdyż konsola była wyprodukowana w 09.09.2006r. Do poprawnego rozpatrzenia mojej reklamacji potrzebny jest paragon z MM, który po prost gdzieś posiałem i nie mogę znaleźć. Da się coś z tym zrobić czy muszę kupować nowy dysk, który do tanich nie należy.
   Report 

10-10-2008, 7:34 PM
Reply Quote
Nowy ulepszony Pad ???
Czy odpowiedź odnośnie nowego pada z ulepszonym D-Padem została już skonsultowana,jakoś tak ucichło ? A zatem: Czy,kiedy i ewentualnie w jakiej cenie pojawi się u nas nowa wersja bezprzewodowego pada z ulepszonym D-Padem ?
Idę ciemną doliną,lecz się nie lękam! Bo to mnie się lękają!
   Report 

10-16-2008, 7:30 AM
Reply Quote
punkty MS i POLSKIE KARTY KREDYTOWE
Witam

Mam pytanie odnośnie kupowania punktów M$ za pomocą kart płatniczych/kredytowych. Zastanawiam się czy M$ ma zamiar udostępnić możliwość kupowania punktow za pomoca polskich kart kredytowych/platniczych??

Report 

10-16-2008, 9:38 PM
Reply Quote
Re: Re:
Ja zapytam wprost, będą te karty pamięci i dyski dostępne dla nas. Czy jest to taki wybryk dla wybranej części świata??
   Report 

10-22-2008, 4:01 PM
Reply Quote
Re: dzis pytanie dzis ...
Witam
Mam pytanie dotyczące napisów i filmów. Czy można się dowiedzieć czy Micro Soft zamierza wprowadzić obsługę formatu MKV oraz możliwość odtwarzania napisów w formacie SRT lub TXT?
Dziękuję i Pozdrawiam.
   Report 

10-24-2008, 2:20 PM
Reply Quote
Odp: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź

Xbox Fun day Niedzica 2008 . Gaweł Sypniewski i Mateusz Orzechowski . 2 i 3 miesjce w turnieju Pro Evolution Soccer Klan PGS . Dałem swoje dane osobowe , podpisałem to , ze nagrody wygralem , podobnie jak mateusz.
Dziś pytanie : gdzie jest mój Too Human + Fable. Mieliśmy dostać gre przedpremierowo , tymczasem nie dostaliśmy w ogóle. Jest to  kpina i wstyd dla takiej firmy ja Microsoft . Jesli nie stac was na zagwarantowanie gier to napiszcie: do wygrania smycze i koszulki , wtedy nikt nie bedzie mial do was pretensji . Proszę o jak najszybsze wyjasnienie tej sprawy .  pozdrawiam Gawlisz
   Report 

10-24-2008, 6:10 PM
Reply Quote
Arcade po Polsku??
Ściągnąłem z XBOX Live arcade grę "Fable II Pub Games" i po automatycznej aktualizacji gierki okazuje się że jest ona po POLSKU!!!Ale zaraz przecież nie ma polskiego XBOX LIVE...więc o co tu chodzi? Nie ma polskiego serwera ale jest polska gra???Nic nie rozumiem...napiszcie o co jest grane?
ps. może znacie węcej tytółów arcade PL;)
   Report 

10-26-2008, 6:10 PM
Reply Quote
Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź
Gdzie mogę skierować pytanie odnośnie przetłumaczenia osiągnięć w grze Lost odyssey ? Strasznie irytujący jest fakt, ze są one ciągle zakrzaczone :/ Myślę, że tutaj najszybciej otrzymam odpowiedź być może nawet od przedstawiciela MSOFT :)
Pozdrawiam.

●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Rest In Peace Michael Jackson
●▬▬▬▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬▬▬●
Peace Love and Microsoft <--- oksymoron xD
   Report 

10-27-2008, 10:24 AM
Reply Quote
Re: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź
- czy aktualizacja NXE bedzie zawierała jezyk PL?
- jakie gry beda w kolejce do spolszczenia?
   Report 

10-27-2008, 2:58 PM
Reply Quote
Re: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź
Skoro usługa xbox live jest oficjalnie niedostępna a  i tak spora część graczy gra przez liva to czy w przyszłości nie zostaną zablokowane nasze kąta tak jak teraz jest blokowana wypożyczalnia filmów i gry z poprzedniego xa.
   Report 

10-31-2008, 12:06 AM
Reply Quote

1. Czy osoby z Polski które mają konta Live pozakładane na inne kraje mogę się spodziewać tego ,że kiedyś MS zbanuje ich konsole, bądź usunie konto (za łamanie regulaminu dot. live'a) ?

2. Skoro Live jest w Polsce niedostępny to w jaki sposób osoba z MS - rzecznik prasowy (Edelman PL) posiada założone konto na Live? Z tego co widzę to jest to konto Gold, lokalizacja W-Wa, PL.

Report 

10-31-2008, 1:33 PM
Reply Quote
Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
Czy MS Polska może wyjaśnić sprawę z brakiem dodatkowych kodów na darmowe DLC w Fable 2 Edycja Kolekcjonerska i Gears of War 2 (edycja zwykła i kolekcjonerska)? Tylko błagam, nie tłumaczcie się brakiem Live! w Polsce :/
   Report 

10-31-2008, 1:41 PM
Reply Quote
Re: Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
Chciałem zapytać dokładnie o to samo co miki77PL
Dzięki genialnemu rozwiązaniu M$ kupię grę za granicą a nie w Polsce, co nie jest normalne.
   Report 

11-03-2008, 7:07 AM
Reply Quote
Re: Odp: Zadaj pytanie firmie Microsoft
Witam
Ja znowu z pytaniem w sprawie nowego experience. Lista obsługiwanych gier z pierwszego X nie została rozszerzona od 2007 roku. Czy nowy dash ma wprowadzić jakieś zmiany w tej kwestii czy raczej mogę schować swoje stare gierki do kartona?

Pozdrawiam
   Report 

11-04-2008, 8:40 AM
Reply Quote
Zadaj pytanie firmie Microsoft

Czy pomoc techniczna/infolinia bedzie dostepna pod innym nr telefonu dla "komorkowcow" niz 0800...

juz zaplace za to polaczenie:)

tak mnie naszlo, bo wlasnie padl mi PAD otrzymalem maila ze mam zadzwonic na infolinie i byc przy konsoli (nie wiem po co, ale...) tylko ze nie posiadam stacjonarnego telefonu. z komorki nie zadzwonie i co?

Report 

11-05-2008, 12:23 PM
Reply Quote
Rozumiem, ze nie jestescie w stanie odpowiedziec na pytanie "Kiedy polski Live" ze wzgledow niezaleznych od Was. Rozumiem rowniez, ze decyzja nalezy do centrali w Redmond, a nie do lokalnego oddzialu.
Podejrzewam, ze sklepy z grami w Redmond sprzedaja wiecej gier w miesiac niz caly polski retail w pol roku, wiec nie mam nawet jakichs specjalnie wielkich nadziei na wdrozenie uslugi w Polsce. W dodatku brak Live'a u nas do tej pory mi zupelnie nie przeszkadzal - rejestracja konta na US i voila, wszystko dziala.
Niestety sytuacja ulegla dramatycznej zmianie po wydaniu Fallouta 3, mianowicie:

Kilka pytan:
Od kogo zalezy to czy w pudelku jest kupon z kodem XBL? Od MS Polska czy od Ballmera?
Dlaczego przy okazji premiery F3 nikt nie raczyl poinformowac ludzi, ze dostaja wykastrowany produkt ktory nigdy nie bedzie pelnoprawny?
Jak MS wyobraza sobie premiery takich gier jak W40k: Dawn of War 2 czy innych nastawionych na rozgrywke sieciowa?
Jak rozumiem gry z logo GfWL beda w Polsce kosztowaly 50% normalnej ceny?

Rozumiem, ze usluga moze byc niedostepna ale nie dawanie ludziom kodow za ktore placa ciezka kase to juz jest paranoja.

Victuri te Salutant
   Report 

11-07-2008, 3:43 PM
Reply Quote
Dziś pytanie - dziś odpowiedź.

@ brak123

Po rozmowie z konsultantem dowiedziałem się, ze na peryferia konsoli nie mam już gwarancji, gdyż konsola była wyprodukowana w 09.09.2006r. Do poprawnego rozpatrzenia mojej reklamacji potrzebny jest paragon z MM, który po prost gdzieś posiałem i nie mogę znaleźć. Da się coś z tym zrobić czy muszę kupować nowy dysk, który do tanich nie należy.

Niestety warunki rękojmi są takie same jak w przypadku innego sprzętu sprzedawanego na terenie Polski – wyjątkiem była rozszerzona gwarancja na efekt RRoD. Możemy Cię jednak pocieszyć ponieważ obniżyliśmy sugerowaną cenę detaliczną dysku twardego 60 HDD do poziomu 219 PLN.

Report 

11-07-2008, 3:48 PM
Reply Quote
Odp: Dziś pytanie - dziś odpowiedź.

@ animavitis

Mam pytanie odnośnie kupowania punktów M$ za pomocą kart płatniczych/kredytowych. Zastanawiam się czy M$ ma zamiar udostępnić możliwość kupowania punktow za pomoca polskich kart kredytowych/platniczych??

W związku z brakiem Xbox Live w Polsce nie możemy odpowiedzieć na to pytanie.

Report 

11-07-2008, 3:48 PM
Reply Quote

@ rysiuncio

Ja zapytam wprost, będą te karty pamięci i dyski dostępne dla nas. Czy jest to taki wybryk dla wybranej części świata??

Niestety ta oferta nie jest dostepna na terenie Polski. Natomiast chcieliśmy Was poinformowac ze obniżyliśmy cene na dyski twarde. Kosztuja one odpowiednio:

• 219 60 GB
  • 479 120 GB
   Report 

11-07-2008, 3:50 PM
Reply Quote

@ xURUKx

Witam
Mam pytanie dotyczące napisów i filmów. Czy można się dowiedzieć czy Micro Soft zamierza wprowadzić obsługę formatu MKV oraz możliwość odtwarzania napisów w formacie SRT lub TXT?
Dziękuję i Pozdrawiam.

Niestety w chwili obecnej nie znamy planow w tym zakresie.

Report 

11-07-2008, 3:52 PM
Reply Quote

@ Gawlisz

Dziś pytanie : gdzie jest mój Too Human + Fable. Mieliśmy dostać gre przedpremierowo , tymczasem nie dostaliśmy w ogóle. Jest to  kpina i wstyd dla takiej firmy ja Microsoft . Jesli nie stac was na zagwarantowanie gier to napiszcie: do wygrania smycze i koszulki , wtedy nikt nie bedzie mial do was pretensji . Proszę o jak najszybsze wyjasnienie tej sprawy .  pozdrawiam Gawlisz

Przepraszamy – wlasnie sprawdzimy dlaczego przesylka nie doszla. W ramach przeprosin dolaczymy Gears of War 2. Jeszcze raz przepraszamy za niedopuszczalna sytuacje

Report 

11-07-2008, 3:54 PM
Reply Quote

@ PANICZ CZERWONY

Ściągnąłem z XBOX Live arcade grę "Fable II Pub Games" i po automatycznej aktualizacji gierki okazuje się że jest ona po POLSKU!!!Ale zaraz przecież nie ma polskiego XBOX LIVE...więc o co tu chodzi? Nie ma polskiego serwera ale jest polska gra???Nic nie rozumiem...napiszcie o co jest grane?
ps. może znacie węcej tytółów arcade PL;)

Nie znamy planow dla Fable II Pub Games, ale nie wykluczamy, ze kiedys gra zostanie wydana na zwykłym DVD. To tłu,aczyłoby polską wersję językową
   Report 

11-07-2008, 3:55 PM
Reply Quote

@ Vallhalen

Gdzie mogę skierować pytanie odnośnie przetłumaczenia osiągnięć w grze Lost odyssey ? Strasznie irytujący jest fakt, ze są one ciągle zakrzaczone :/ Myślę, że tutaj najszybciej otrzymam odpowiedź być może nawet od przedstawiciela MSOFT :)
Pozdrawiam.

To błąd kodu znajdującego się na płycie DVD z grą. Dziękujemy za przesłaną uwagę – przekażemy ją do centrum lokalizacyjnego.

Report 
Page 3 of 29 (868 items)
< 1 2 3 4 5 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved