Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by Insane Girl at 01-26-2007 11:01 PM. Topic has 4677 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 3 of 156 (4,678 items)
< 1 2 3 4 5 > ... Last »

01-26-2007, 11:01 PM
Reply Quote
Re: >> Pomoc Techniczna <<
Właśnie chciałam sobie zapodać Full Auto, wkładam płytkę do napędu, trochę sobie pobrzęczał i wyskoczył komunikat, że nie może odczytać płyty. Więc wrzuciłam gierkę jeszcze raz a czytnik zaczął tak wariować i warczeć, że myślałam, że zaraz konsola mi wybuchnie-_-"

Możecie mi powiedzieć o co comon? Zaznaczam, że gierka chodziła normalnie i u Insa i u naszego qmpla. Dlaczego tylko mi jej nie czyta? Oo

Sorry girls for my english - I know it sucks;)
   Report 

01-27-2007, 7:07 AM
Reply Quote
Rejestracja karty płatniczej i kupno Microsoft Points
Próbowałem ostatnio zarejestrować swoją kartę w celu kupna wyzej wymienionych punktów. Lecz niestety nie udało się. Konto mam zarejestrowane na USA na tamtejszy adres znaleziony w internecie, karta to Visa Electron z baknu BPH. Dane karty wpisałem poprawnie, tylko ta druga strona nie do końca wiem czemu ma słuzyć? Mam tam bodajze podać adres kontaktowy podany przy zakladaniu karty, ale serwis wymaga ode mnie adresu w USA. Co zrobic!?!?
   Report 

01-27-2007, 10:10 AM
Reply Quote
Odp: Rejestracja karty płatniczej i kupno Microsoft Points

Według moich ostatnich wiadomości na ten temat, nie będziesz w stanie korzystać z naszych kart mając konto z USA. Do tego dwa miesiące temu dostałem informację, ze po przeniesieniu konta do Polski stracisz Achievementy.

Osobiście mam nadzieję, ze tak się nie stanie. Trwają naciski w tej sprawie.

www.bakemono.blox.pl
www.polskietargi.blogspot.com
   Report 

01-27-2007, 12:58 PM
Reply Quote
Identyfikator gamertag

Czesc

mam pytanie czy da sie edytowac Identyfikator gamertag bo jak biore edycje karty gracza mam to pole na szaro i nie moge zmienic :x

pls help

Report 

01-27-2007, 1:07 PM
Reply Quote
Odp: Identyfikator gamertag
Gamertaga można zmienić za 800 MSP w opcjach konta, innego wyjścia nie ma.

This posting is provided "as is" and confers no rights.
   Report 

01-27-2007, 1:11 PM
Reply Quote
>> Pomoc Techniczna <<
Witam Mam problem z dyskiem, wczoraj podczas ścigąnia demka z dysku zaczeły dochodziły dziwne dźwięki więc wyłączyłem konsole,po chwili przerwy włączyłem konsole lecz z dysku zniknął mój profil wyłączyłem konsole i do tej pory nie mogę już jej włączyć pokazuje błąd E67(dotyczą odczytu z dysku) cały czas dysk wydaje dziwny dźwięk, próbowałem wiele razy i nic, jeśli wyciągne dysk wszystko gra jak należy ale gdy go włoże znowu E67... Jest jakiś ratunek?
   Report 

01-27-2007, 1:51 PM
Reply Quote
 Insane Girl wrote:
Właśnie chciałam sobie zapodać Full Auto, wkładam płytkę do napędu, trochę sobie pobrzęczał i wyskoczył komunikat, że nie może odczytać płyty. Więc wrzuciłam gierkę jeszcze raz a czytnik zaczął tak wariować i warczeć, że myślałam, że zaraz konsola mi wybuchnie-_-"

Możecie mi powiedzieć o co comon? Zaznaczam, że gierka chodziła normalnie i u Insa i u naszego qmpla. Dlaczego tylko mi jej nie czyta? Oo

Spróbuj tego -> http://news.teamxbox.com/xbox/11131/Xbox-360-Cache-Clear-Code-Revealed/ - wyczyszczenie cache powinno pomóc (mnie pomogło przy CoD3).
 Przemo Poland wrote:
Witam Mam problem z dyskiem, wczoraj podczas ścigąnia demka z dysku zaczeły dochodziły dziwne dźwięki więc wyłączyłem konsole,po chwili przerwy włączyłem konsole lecz z dysku zniknął mój profil wyłączyłem konsole i do tej pory nie mogę już jej włączyć pokazuje błąd E67(dotyczą odczytu z dysku) cały czas dysk wydaje dziwny dźwięk, próbowałem wiele razy i nic, jeśli wyciągne dysk wszystko gra jak należy ale gdy go włoże znowu E67... Jest jakiś ratunek?
Wydaje mi się, że siadł ci dysk twardy. Daj go do naprawy albo kup nowy :/
\m/
   Report 

01-27-2007, 2:07 PM
Reply Quote
Odp: Re: >> Pomoc Techniczna <<
Jeżeli Xbox-a kupiłem w MM to czy mogę isć do Media i tam to załatwić czy muszę dzwonić do biura obsługi jak będzie najszybciej?
   Report 

01-27-2007, 4:30 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna <<
 Przemo Poland wrote:
Jeżeli Xbox-a kupiłem w MM to czy mogę isć do Media i tam to załatwić czy muszę dzwonić do biura obsługi jak będzie najszybciej?
Huh, tego nie wiem gdzie będzie prędzej, ale spróbuj się przejść do tego MM. Jeśli dali ci gwarancję to nie powinno być żadnych kłopotów.
\m/
   Report 

01-27-2007, 6:08 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna <<

Mam duzy problem, kiedy zapraszam kogos do chatu to on widzi jak mnie wywala a jak ktos zaprosi mnie to ja widze jak go wywala, udalo mi sie polaczyc z jakims gosciem z poza mojej listy friendsow z ktorym gralem kiedys w GoW'a i wszytsko dzialalo ale z moim kumplami nie moge gadac, headset napweno jest docisniety i dziala bo spokojnie mozemy sobie wysylac wiadomosci glosowe z kolegami. Raczej to nie wina tego ze mam Silvera bo juz wczesniej na srebrnym gadalem ;-).

Ogolnie jestem zalamany bo mialem zamawiac Live na rok a nie jestem pewnien czy bedzie dzialac chat i moze bedzie trzeba nowe konto zalozyc a troche gamescore szkoda ale no coz na razie czekam na pomoc ;-)

Dziekuje i Pozdrawiam

DanielosPL

Report 

01-27-2007, 6:12 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna <<
Zrób test połączenia w zakładce System i powiedz jaki masz NAT. Stawiam na Moderate albo Strict - to jest przyczyna problemu.

Report 

01-27-2007, 6:27 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna <<

Wyswietla Strict ;/

Jestes w stanie mi wytlumaczyc jak zrobic zeby bylo ok i dlaczego przestawilo sie na strict?

Report 

01-27-2007, 7:07 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna <<
Masz poblokowane porty potrzebne do bezproblemowego działania Xbox Live - 88 i 3074. Musisz je przekierować na routerze lub dobrze skonfigurować firewalla jeśli korzystasz z udostępniania połączenia na PC.

Report 

01-27-2007, 7:58 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna <<
Wznowiłem sciaganie NBA 2k7 na 47% długo nic nie szło więc zresetowałem X'a.Po włączeniu było 56% a po ponownym 42%!Jeszcze raz wylogowałem sie i zalogowałem na profil i teraz mam 0% i nic się nie zmienia.Będę musiał ściągać od początku?Z MK3 ultimate były takie same cyrki ale się ściągneło.
   Report 

01-27-2007, 8:15 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: >> Pomoc Techniczna <<

Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz masz u mnie piwko ;-)

Ale mam jeszcze jedna prosbe jestem zupelnym laikiem w tych kwestiach i nie mam najmniejszego pojecia jak przekierowac potry, mam router Linksysa, mysle ze spowodowane jest tym iz zmienilem lacze z 2mbit na 4mbit i jesli Tpsa poblokowala mi porty to ja dziekuje za takie 4mbit, wiec jesli jestes w stanie mi pomoc i znajdziesz chwile czasu to prosilbym o odpowiedz.

Dziekuje i Pozdrawiam

DanielosPL

Report 

01-27-2007, 8:25 PM
Reply Quote
www.portforward.com
   Report 

01-27-2007, 8:44 PM
Reply Quote
Musisz wejść w podaną w poście wyżej stronę, wcisnąć w górnym menu "Port forwarding", znaleźć swój model routera i wybrać z listy "Xbox Live 360". Będziesz tam miał opis krok po kroku jak przekierować porty. Jeśli to nie pomoże, to radzę sprawdzić jeszcze ustawienia firewalla routera.

Report 

01-28-2007, 9:22 PM
Reply Quote
Odp: Re: >> Pomoc Techniczna <<

Dziekuje Ci bardzo Wrog, teraz masz u mnie zgrzewke piwa a nie jedno, dziala jak wczesniej, kamien z serca mi spadl, wreszcie moge spokojnie zamawiac Live na rok.

Jeszcze raz Dziekuje i Pozdrawiam

DanielosPL

Report 

01-28-2007, 9:44 PM
Reply Quote
Zrobiłam tak jak było napisane na tej stronce, wyczyściło mi cache, ale gierka nadala nie działa :/ Teraz szybciej wyskakuje komunikat i napęd już tak nie warczy :/

Czyzby już tylko został serwis?

Sorry girls for my english - I know it sucks;)
   Report 

01-28-2007, 10:56 PM
Reply Quote
Psujące się X360, gwarancja etc.
Mam takie pytanie: Czy to prawda, że poprzez wprowadzenie lutowania bezołowiowego w EU, USA i Japonii - tzn. pb-free ; praktycznie pewnikiem jest, że Xbox 360 nie ma szans na sprawne działanie w dłużej niż choćby 1,5 roku, a o więcej nawet nie pisząc?
Jak ma się czuć konsument, który kupując tą konsolę ma praktycznie pewność, że nawet użytkowana wg. gwarancji, prędzej czy później mu padnie? Co w momencie kiedy skończy się gwarancja - bo ta przecież NIE JEST PRZEDŁUŻANA WRAZ Z NOWĄ KONSOLĄ, A TRWA JEDYNIE OD POCZĄTKU KUPNA PIERWSZEJ Z NICH. 

Odpowiem wam jak się czuje: bardzo rozczarowany. Mam nadzieję, że M$ jakoś to ominie, albo choćby zmieni sposób naliczania gwarancji od konsoli przesłanej z serwisu, a nie tak jak napisałem wcześniej.

Xbox Live Poland
   Report 

01-28-2007, 11:10 PM
Reply Quote
Re: Psujące się X360, gwarancja etc.
Piszesz jakby luty bezołowiowe dopiero co wprowadzili i jedynie MS ich uzywał, podczas gdy od dawna dotyczy to wielu urządzeń wielu znanych marek na rynku.

Gamikaze.pl
   Report 

01-28-2007, 11:15 PM
Reply Quote
Tylko naprawdę nie pamiętam ani jednego motywu, żeby to właśnie one powodowały tak dużą ilość zejść danego sprzętu w tak krótkim okresie czasu. Microsoft kombinował, kombinował i ... przekombinował. A mnie pozostaje ujadanie się z serwisem gwarancyjnym przez najbliższe 2 lata. A co później? Bulenie...

Xbox Live Poland
   Report 

01-29-2007, 12:36 AM
Reply Quote

Widzę, ze propaganda t3xz'a się szerzy. Postaram się w miarę wyczerpująco (i zgodnie z moją wiedzą, która moze nie być pełna :P i wcale nie musi być zgodna z rzeczywistością) odpowiedzieć na pytanie dotyczące ołowiu w cynie.

Dlaczego uzywano ołowiu?

Temperatura, w której uzyskuje się odpowiednio płynny stan skupienia mieszanki Sn/Pb jest o 50 stopni C nizsza, niz przy uzyciu samej cyny.

Ołów jest stosunkowo tani, koszt produkcji elementów elektronicznych, które lutuje się do płytek montazowych, a które mają końcówki z domieszką ołowiu sa niskie.

Dlaczego zakazano?

Ołów jest trujący. Ktoś wystraszył się, ze wyrzucana elektronika zanieczyści wodę a wdychanie cyny zabije elektroników. No dobra, zartuję - martwiono się wyłącznie o środowisko, bo o elektroników nikt nie dba. ;P I to nic, ze ołów w elektronice to ledwie pół procenta ołowiu w obiegu i ze głównym źródłem są kineskopy CRT. :/

Konsekwencje?

Większa temperatura wymagana podczas lutowania wymaga bardziej wytrzymałych termicznie elementów. Nie jest to problem w przypadku niewielkiej elektroniki, ale Xbox 360 do małych nie nalezy. ;) Przeciązenie termiczne elementu elektronicznego prowadzi do długofalowego zachwiania jego charakterystyk (m.in. czasowych) i potencjalnie niestabilnej pracy.

Domieszka ołowiu sprawiała, ze produkowane elementy miały nózki z domieszką ołowiu, co pozwalało na połączenie lutem płytki montazowej (ściezki tez zawierały ołów) i elementu. Teraz, potrzebny jest inny element spajający. Badania wykazały, ze ołów był lepszy i cięzko jest go zastąpić.

Potencjalne problemy?

Montaz elementu, który oczekuje cyny z domieszką ołowiu nie będzie tak mocny (będzie m.in podatny na zmiany temperatury i moze się z czasem odczepić). Montaz odpowiednio dopasowanych elementów tez nie będzie tak dobry jak kiedyś. Mówiąc wprost: luty częściej zawodzą. Jeśli nie odprowadzono odpowiednio duzo ciepła od układu, jego temperatura moze wpłynąć na to, czy zerwie się lut czy nie. Montaz w wyzszej temperaturze cyną pb-free moze sprawić, ze element będzie awaryjny.

Jak to sie ma do Xboksa 360?

Ja nie wiem, Ty nie wiesz, pewnie niewiele osób wie. Czy elementy są dostosowane do cyny pb-free? Nie wiem. Czy są przegrzewane przy montazu? Nie wiem. Czy sa bardziej podatne temperaturę wewnątrz konsoli? Pewnie tak. Co mozna na to poradzić? Postawić konsolę zdala od źródła ciepła (m.in. kineskopu, ale tez i tak prostych rzeczy jak grzejnik czy piec) w sposób, który nie blokuje obiegu powietrza. A MS moze się postarać o lepsze chłodzenie konsoli. Xbox 360 to potęzna maszyna, porównywanie jej problemów do braku problemów z PS2 to tak, jak porównywać parkowanie rowerem do parkowania cięzarówką. Rowerem zawsze się znalazło miejsce, prawda?

I tyle w temacie lutowania bezołowiowego. Ktoś chce coś sprostować, niech śmiało wali. Przeciez mogłem nieświadomie nakłamać. ;] Poproszę znajomego elektronika o zweryfikowanie tego, co napisałem.

Posting provided "as is" with no warranties, confers no rights and represents my own personal views.
   Report 

01-29-2007, 9:47 AM
Reply Quote
Jeszcze słów kilka w sprawie mieszanki, a właściwie cyny... ale po kolei. Proporcje mieszanki są następujące - 5% srebra i 95% cyny. Na goły rozum widać, że to zwykła cyna z domieszką srebra i tak też się zachowuje jak cyna ( ze wszystkimi "chorobami", na które co, ale cyna jest najbardziej wrażliwa - nie wygląda to zbyt ładnie... )
W każdym razie piszesz, że nikt nie wie jak się te luty mają do bezpośrednich awarii konsol. Czy za wiarygodne źródło informacji można przedstawić serwis, który dziennie obrabia kilka X360 i to od niego niejako wychodzą sygnały o problemach z lutami? Głosy setek ludzi w biznesie, którzy przestrzegali przed tego rodzaju wprowadzaniem rozwiązań, bo skończy się to sytuacją, kiedy to sprzęt elektroniczny mieć będzie ograniczoną długość eksploatacji, po czym nie będzie miał innego wyjścia jak kupić drugi raz ten sam produkt od zadowolonego (z tego faktu) producenta?

Ja inwestowałem w X360, aby starczyło mi do następnej generacji (ósmej). To na oko 5-6 lat szarpania, jak w przypadku wspomnianej PS2. Szczerze powiedziawszy olałbym te wszystkie fachowe terminy, luty bezołowiowe, dyrektywy UE, etc. i zajął się kupowaniem nowych gier (zyski dla producentów), i jedynie szukaniem odpowiedzi w kwestii przejścia coniektórych. Jestem prostym człowiekiem i biorąc to na swój prosty umysł widzę, że nie mam wyjścia - wychodzi na to, że X360 jest na tyle źle skonstruowane, że nie można się bezpiecznie rozsiąść na fotelu i tak spędzić resztę życia ... po pracy/studiach.
A jeżeli ktoś sądzi, że po minięciu 2 lat gwarancji kupię nową konsolę, to niech dalej tak sądzi... zapewne tak samo zrobi reszta użytkowników, jeżeli Microsoft czegoś w tej materii nie zmieni. Być może rozwiązaniem jest nowa konsola M$ o kryptonimie Zephyr, ale wątpię żebym się na nią skusił znowu wydając 16stów na coś, czego pewnym nie można być.  Koniec spamiku, nie męczę już tego tematu... TU.

Xbox Live Poland
   Report 

01-29-2007, 10:11 AM
Reply Quote

texz wrote:
Jeszcze słów kilka w sprawie mieszanki, a właściwie cyny... ale po kolei. Proporcje mieszanki są następujące - 5% srebra i 95% cyny. Na goły rozum widać, że to zwykła cyna z domieszką srebra i tak też się zachowuje jak cyna ( ze wszystkimi "chorobami", na które co, ale cyna jest najbardziej wrażliwa - nie wygląda to zbyt ładnie... )
W każdym razie piszesz, że nikt nie wie jak się te luty mają do bezpośrednich awarii konsol. Czy za wiarygodne źródło informacji można przedstawić serwis, który dziennie obrabia kilka X360 i to od niego niejako wychodzą sygnały o problemach z lutami? Głosy setek ludzi w biznesie, którzy przestrzegali przed tego rodzaju wprowadzaniem rozwiązań, bo skończy się to sytuacją, kiedy to sprzęt elektroniczny mieć będzie ograniczoną długość eksploatacji, po czym nie będzie miał innego wyjścia jak kupić drugi raz ten sam produkt od zadowolonego (z tego faktu) producenta?

Ja inwestowałem w X360, aby starczyło mi do następnej generacji (ósmej). To na oko 5-6 lat szarpania, jak w przypadku wspomnianej PS2. Szczerze powiedziawszy olałbym te wszystkie fachowe terminy, luty bezołowiowe, dyrektywy UE, etc. i zajął się kupowaniem nowych gier (zyski dla producentów), i jedynie szukaniem odpowiedzi w kwestii przejścia coniektórych. Jestem prostym człowiekiem i biorąc to na swój prosty umysł widzę, że nie mam wyjścia - wychodzi na to, że X360 jest na tyle źle skonstruowane, że nie można się bezpiecznie rozsiąść na fotelu i tak spędzić resztę życia ... po pracy/studiach.
A jeżeli ktoś sądzi, że po minięciu 2 lat gwarancji kupię nową konsolę, to niech dalej tak sądzi... zapewne tak samo zrobi reszta użytkowników, jeżeli Microsoft czegoś w tej materii nie zmieni. Być może rozwiązaniem jest nowa konsola M$ o kryptonimie Zephyr, ale wątpię żebym się na nią skusił znowu wydając 16stów na coś, czego pewnym nie można być.  Koniec spamiku, nie męczę już tego tematu... TU.

Kolejno. Po pierwsze jak się juz powołujesz na Juchego to cytuj poprawnie. ;P On napisał o stopie 99% cyny a nie 95% (konkretnie chodziło mu zapewne o stop Sn/CU 99.3/0.7). Odnosze wrazenie, ze bez zweryfikowania "wiedzy" postanowiłes po nim poprawić tekst. :] Ten stop jest rzeczywiście tańszy od preferowanego obecnie SAC305 (Sn/Ag/Cu 96.5/3/0.5), ale oba cierpią na tą samą chorobę. Dalej... Jasne, ze mu wierzę, ale a) nie czytałem tamtego wątku na xbox-scene wcześniej b) nie doczytałeś chyba wątku do końca, bo Juchy wskazuje (jak ktoś zauwazył), ze faktycznie przyczyną problemów (zimnych lutów i kruszenia) moze być fakt zakupu konsoli zimą (niska temperatura jest "katalizatorem" inicjującym problemy ze spojeniem) c) Juchy mówił o tym, ze niektóre luty w napędzie są takie (a nie ze wszystkie).

Dalej - sam napisałem, ze ta decyzja (jak wiele decyzji UE, jeśli mam być szczery) jest moim zdaniem niesłuszna. Jasne, mieszanki 63/37 zawierają sporo ołowiu, ale jak juz tez pisałem, jest to mniej niz pół procenta Pb w uzytku (0.49 według jednego ze źródeł, które jest precyzyjne w tej materii). Zresztą pamiętam jak dziś, ze Myszon (pozdrawiam) psioczył na to rozporządzenie. :/ Myszon to znajomy którego zamierzam poprosić o wypowiedź a który jest praktykującym elektronikiem z wykształceniem a nie wszystkowiedzącym amatorem (to nie przytyk do Juchego tylko do ludzi o których sam wspomina i do ludzi takich jak Ty ;P).

Jeśli wymienią Ci konsolę, dostaniesz nową i nową gwarancję. Ponownie - powołujesz się na Juchego, powołuj się na całość jego wypowiedzi i nie generuj szumu. Od siebie tylko dodam, ze PS3 i Wii mają ten problem jeszcze przed sobą. Zobaczymy co się z tego wykluje. To problem elektroniki jako takiej a nie Xboksa 360. :(

Co do Zephyra - znowu piszesz o czymś, o czym wiesz... niewiele. :) Proponuję EOT - na tym forum nie powinniśmy rozmawiać o wnętrznościach 360.

Posting provided "as is" with no warranties, confers no rights and represents my own personal views.
   Report 

01-29-2007, 1:19 PM
Reply Quote
jak nie wydać, dodatkowo za wiele pieniążków :P
Witam wszystkich.
Chcialbym tutaj poruszyc temat nie tyle oszustwa co sposobu by MS ktory wydał na świat wspaniałe dziecko jakim jest bez watpienia XO zdzieral z nas dodatkowo jak najmniej pieniedzy.
Mowa tutaj o pieniazkach ktore z czasem, chcac naprawde cieszyc sie z konsoli, musimy wydac.. najlepszym przykladem jest tutaj brak dobrej obsługi menu filmow DVD za pomoca pada, co wiadomo zmusza do kupna pilota... ale o tym moze pozniej.
Na poczatek ja podam dwa pomysly ktore pozwolily mi zaoszczedzic pare zl np. na nowa gre ( ktore jak wiadomo tanie nie są)

1. jesli ktos czeka na polska wersje Livea i niezamierza pakowac pieniazkow np w roczny "abonament" ..a wiadomo grac on-line wiekszosc by chciala.. ma do dyspozycji przeciez darmowy miesiac :] gdy jednak i on sie konczy zakladamy po prostu inne konto, zmieniajac tylko gamertag i delikatnie "modyfikujac" miejsce zamieszkania (wystarczy jedna litera w kodzie pocztowym). Znow mozemy cieszyc sie przywilejami plynacymi z wersji Gold Livea.
Wszystkie gry ktore mamy na dysku dzialaja na wszystkich kontach :)
Kont takich z tego co wiem mozan miec nieograniczona ilosc :).. i spokojnie czekac na polskiego Liva.

2. kupujac XO wersje premium dostajemy pada bezprzewodowego ktory ( o zgrozo) nie ma akumulatorka tylko bateryjki jako alternatywe :P
Cóz bateryjki szybko padaja (zwlaszcza jak ktos dodatkowo ma podlaczonego headseta) a kupowanie co kilka dni 2 bateryjek alkaicznych wiaze sie ze sporym wydatkiem (oczywiscie w czasie rozlozonym) i zaczynamy myslec o kupnie akumulatorka i ładowarki (badz kabla ładujacego) MS :P..
Otóz duzo tanszym sposobem i wedlog mnie znacznie lepszym jest zakupienie ładowarki i bateryjek AA akumulatorków.
Kupujac 4 akumulatorki, 2 mamy w ładowarce i dwa w padzie... jak wiecie pojemosc akumulatorka MS jest dosc mała (najwieksze maja 2100 ale wiadomo to i koszta spore) podczas gdy akumulatorki AA posiadaja nawet 3500mAh a koszt jednego takiego to okolo 2-5zł za sztuke na allegro + ładowarka od 8zł (takie znalazlem najtansze)..łatwo policzyc ze wychodzi to znacznie taniej a nasze akumulatorki trzymaja sporoo dluzej (2x3500>1x2100) ..

Na poczatek tylko tyle, jesli temat zostanie podłapany podziele sie znacznie ciekawszymi sposobami dotyczacymi.....a to moze pozniej :)
Oczywiscie teamt ten nie dotyczy oszczedzania za pomoca "kopii zapasowych" gier bo piractwa osobiscie nie toleruje!
pozdrawiam
   Report 

01-29-2007, 7:20 PM
Reply Quote
Obrazek w twoim GamerCard

Nie wiem, moze ktoś załozyl podony temat.... jesli tak to z góry przepraszam za powielanie.

Xboxa mam od tej gwiazdki, co mnie oczywiście niezmiernie cieszy ;), jednak ja nie o tym... a mianowicie:
O XBL wiem juz wystarczająco duzo, jednak odpowiedzi na jedna rzecz nie moglem nigdzie znalesc czy otrzymac. Jak mozna zmieniac obrazek w moim GamerCard? Nie mam tu na myśli zmieniania standardowych obrazów, gdyz wiem, ze dostepne sa wgrane obrazy do wyboru do koloru, jednak większość społeczeństwa graczy ma własne, jak np. wrog, pierdzioch etc. Ten obraz ma być moim indywidualnym znakiem rozpoznawczym dla innych graczy, a obrazek typu: logo "girsów", jakiś ziomek zujący gumę, czy inna tandeta mnie nie satysfakcjonuje ;)

Jeśli istnieją jakieś domeny z obrazkami do GamerCard'a, to bardzo prosiłbym o umieszczanie ich tutaj.

If it bleeds, we can kill it!!!
:// Już prawie 2 miesiące bez Xa... jakoś jeszcze się trzymam ;]
   Report 

01-29-2007, 7:45 PM
Reply Quote
Odp: Obrazek w twoim GamerCard
Wrog ma wlasny obrazek, bo za niego zaplacil :] Obrazki kupuje sie na targowisku (paczka od jednego do kiku to koszt ok 4-5zl), wiec na prawde "indywidualne" nigdy nie beda. Alternatywa jest kupno kamerki i pstrykniecie sobie fotki.
Gamerscore mało mówi o umiejętnościach, natomiast wiele o osobowości.
   Report 

01-29-2007, 8:11 PM
Reply Quote
Odp: Obrazek w twoim GamerCard
Być moze będzie to dość głupie pytanie: Na targowisku czyli gdzie? :] Aha i jeszcze jedno: napisałeś , ze jedna taka "paczka" z obrazkami  kosztuje w granicach 4-5 zł, czyli płaci się za nie polskimi złocikami, a nie jakimiś dolcami czy euro?;P
If it bleeds, we can kill it!!!
:// Już prawie 2 miesiące bez Xa... jakoś jeszcze się trzymam ;]
   Report 

01-29-2007, 8:21 PM
Reply Quote
Problem ze ściąganiem dem

Witam! Ostatnio pojawił się u mnie problem ze ściąganiem dem: mianowicie gdy zaczyna się coś ściągać, to przez parenaście minut wszystko stoi na 1% po czym pojawia się napis, ze konsola nie moze sciagnac pliku. Nie wiem co sie dzieje, demka inne sciagalem juz jakis czas temu i dzialalo, a teraz nagle nie dziala. Ktos moze wie jak to naprawic?

Report 
Page 3 of 156 (4,678 items)
< 1 2 3 4 5 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved