Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by Hoobertoo PL at 11-07-2008 3:56 PM. Topic has 867 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 4 of 29 (868 items)
« First ... < 2 3 4 5 6 > ... Last »

11-07-2008, 3:56 PM
Reply Quote
Odp: Dziś pytanie - dziś odpowiedź.

@ ScorpionPL

- czy aktualizacja NXE bedzie zawierała jezyk PL?
- jakie gry beda w kolejce do spolszczenia?

1. Tak będzie zawierać ponieważ stanowi menu konsoli które w tym momencie jest już spolszczone

2. Najbliższe tytuly po poslku:

Gears of War 2 (dzisiaj premiera)

Banjo Kazooie

Lips

Report 

11-07-2008, 3:57 PM
Reply Quote

@ OBI PL  & Edzio666

Skoro usługa xbox live jest oficjalnie niedostępna a  i tak spora część graczy gra przez liva to czy w przyszłości nie zostaną zablokowane nasze kąta tak jak teraz jest blokowana wypożyczalnia filmów i gry z poprzedniego xa.

Czy osoby z Polski które mają konta Live pozakładane na inne kraje mogę się spodziewać tego ,że kiedyś MS zbanuje ich konsole, bądź usunie konto (za łamanie regulaminu dot. live'a) ?

Wypożyczalnia filmów to osobna kwestia – w gre wchodza względy licencyjne. Natomiast nie mamy żadnych sygnałów na temat ewentualnego blokowania kont.

Report 

11-07-2008, 3:58 PM
Reply Quote

@ Edzio666

2. Skoro Live jest w Polsce niedostępny to w jaki sposób osoba z MS - rzecznik prasowy (Edelman PL) posiada założone konto na Live? Z tego co widzę to jest to konto Gold, lokalizacja W-Wa, PL.

Smile [:)]

Report 

11-07-2008, 4:06 PM
Reply Quote

@ LukaszKaszak

Witam
Ja znowu z pytaniem w sprawie nowego experience. Lista obsługiwanych gier z pierwszego X nie została rozszerzona od 2007 roku. Czy nowy dash ma wprowadzić jakieś zmiany w tej kwestii czy raczej mogę schować swoje stare gierki do kartona?

Nie ma oficjalnego stanowsika w tej kwestii ale w związku z rozwojem sytuacji na rynku (liczne premiery nowych gier) należy oczekiwać ze prace w tym względzie stanowia mniejszy priorytet niż jakis czas temu.

Report 

11-07-2008, 4:07 PM
Reply Quote

@ misiekthebeer

Czy pomoc techniczna/infolinia bedzie dostepna pod innym nr telefonu dla "komorkowcow" niz 0800...

juz zaplace za to polaczenie:)

tak mnie naszlo, bo wlasnie padl mi PAD otrzymalem maila ze mam zadzwonic na infolinie i byc przy konsoli (nie wiem po co, ale...) tylko ze nie posiadam stacjonarnego telefonu. z komorki nie zadzwonie i co?

Numer infolinii 00800 441 17 96 jest numerem bezpłatnym dla telefonów stacjonarnych. Z telefonów komórkowych można się na niego dodzwonić, jednak jest to usługa płatna.

Report 

11-07-2008, 4:08 PM
Reply Quote

@Auxxy

Kilka pytan:
Od kogo zalezy to czy w pudelku jest kupon z kodem XBL? Od MS Polska czy od Ballmera?
Dlaczego przy okazji premiery F3 nikt nie raczyl poinformowac ludzi, ze dostaja wykastrowany produkt ktory nigdy nie bedzie pelnoprawny?
Jak MS wyobraza sobie premiery takich gier jak W40k: Dawn of War 2 czy innych nastawionych na rozgrywke sieciowa?
Jak rozumiem gry z logo GfWL beda w Polsce kosztowaly 50% normalnej ceny?

Rozumiem, ze usluga moze byc niedostepna ale nie dawanie ludziom kodow za ktore placa ciezka kase to juz jest paranoja.

W tej sprawie radzimy kontakt z lokalnym wydawca gier o których piszesz. Wydawnictwo o których piszesz sa instytucjami neizaleznymi od nas.

Report 

11-07-2008, 4:22 PM
Reply Quote

@ Pikmit

Czy odpowiedź odnośnie nowego pada z ulepszonym D-Padem została już skonsultowana, jakoś tak ucichło ? A zatem: Czy,kiedy i ewentualnie w jakiej cenie pojawi się u nas nowa wersja bezprzewodowego pada z ulepszonym D-Padem ?

Zielone pady powinny pojawic się w sprzedazy po 15 listopada 2008 roku
   Report 

11-07-2008, 5:10 PM
Reply Quote
A co z moim pytaniem o brak kodów w GoW2 i Fable 2?
   Report 

11-07-2008, 5:13 PM
Reply Quote
@miki77PL & Niras

Czy MS Polska może wyjaśnić sprawę z brakiem dodatkowych kodów na darmowe DLC w Fable 2 Edycja Kolekcjonerska i Gears of War 2 (edycja zwykła i kolekcjonerska)? Tylko błagam, nie tłumaczcie się brakiem Live! w Polsce :/

Niestety fakt braku zdrapek w grach oficjalnie wydawanych przez Microsoft na terenie  Polski jest spowodowany brakiem tej usługi w naszym kraju.
   Report 

11-07-2008, 5:26 PM
Reply Quote
Re: Odp: Dziś pytanie - dziś odpowiedź.
Witam wszystkich, szczególnie przedstawicieli Microsoft Polska. Chciałbym spytać pana Edelman'a czy Microsoft Polska jest świadomy tego, że jakby na to nie patrzeć konkurencja na polskim rynku jaką jest SCEP ze swoją konsolą PS3 oraz PSP wprowadziła już dawno możliwość płacenia w Polsce za gry (a'la Arcade) oraz dodatki w naszej walucie, złotówkach? Nie wspominając już o grach z PS1. Także, godnym odnotowania jest fakt, że w Sony nikt nie blokuje gry po sieci z konta założonego w RP. Wiem, nie ma Xbox Live oficjalnie w Polsce to nie ma możliwości kupowania, ja to rozumiem. Czy w tej sytuacji nie jest wam troche głupio (nie ma tutaj ani trochę złośliwości z mojej strony) ? Sony zabiera wam klientów i rynek, na którym spokojnie moglibyście zarobić.
   Report 

11-08-2008, 4:52 PM
Reply Quote
: Dziś pytanie - dziś odpowiedź.
Prosze o napisanie w których dokładnie sklepach można się spodziewać tej obniżki dysków twardych? Jak do tej pory widziałem ceny sięgające nawet 600zł (120GB) skandal za sam dysk tyle siana. Interesuje mnie dysk 60GB, od kiedy obniżki wejdą w życie i w których sklepach cena 219 zł będzie respektowana? Prosze o odpowiedz.
   Report 

11-12-2008, 8:58 AM
Reply Quote
Odp: : Dziś pytanie - dziś odpowiedź.
Zakupiłem kolekcjonerską edycję Gears of War 2. Nie zostałem poinformowany o tym, iż w środku nie znajduje się kod na pobranie dodatkowych map. Jakim cudem zostałem okradziony z tego kodu? To jest jawne oszustwo i powinno być tępione. Co z tego, że w polsce nie ma live? skoro tysiące polaków gra w sieci? to niech M$ od razu zbanuje naszych rodaków i będą mieć problem i miliony dolców z plecy.

Wkurwiony konsument.
   Report 

11-12-2008, 2:07 PM
Reply Quote
 Edelman PL wrote:

@ Gawlisz

Dziś pytanie : gdzie jest mój Too Human + Fable. Mieliśmy dostać gre przedpremierowo , tymczasem nie dostaliśmy w ogóle. Jest to  kpina i wstyd dla takiej firmy ja Microsoft . Jesli nie stac was na zagwarantowanie gier to napiszcie: do wygrania smycze i koszulki , wtedy nikt nie bedzie mial do was pretensji . Proszę o jak najszybsze wyjasnienie tej sprawy .  pozdrawiam Gawlisz

Przepraszamy – wlasnie sprawdzimy dlaczego przesylka nie doszla. W ramach przeprosin dolaczymy Gears of War 2. Jeszcze raz przepraszamy za niedopuszczalna sytuacje

Ta sama sprawa tyczy się turniejów w Halo 3 na fun day oraz na WCG, gry (nagrody) miały być dostarczone przed premierą (w trakcie premiery też by się nikt nie obraził) a przesyłek jak nie widać tak nie widać. Cała polska już grała w owe tytuły poza nami co jest dosyć dziwną sprawą zważywszy na to że to była nasza nagroda (dostać tytuły w które nikt jeszcze w Polsce nie grał). Przypomnę tutaj że mowa o 8 x GoW 2, 8 x Fable 2, 4 x Too Human (za WCG i Fun Day Halo 3, 1 miejsce Robert "Bobek" Woźniak, Bartosz "BarteQ" Rydzik, Andrzej "Flaha" Wyduba, Filip "Fil4" Weznerowicz)
   Report 

11-13-2008, 2:13 AM
Reply Quote

Witam:) Ja mam pytanie dotyczące kolekcjonerskich wersji gier wydanych przez Microsoft mianowicie chodzi mi np. o Gears of War 2 , dlaczego w jezyku polskim jest tylko instrukcja, pudełko i (az) gra , a materiały dodatkowe na drugiej płycie  i album  juz nie?? Czy zmieni się coś w tej kwesti?? Przeciez az sie o to proszą w takiej edycji. Szkoda bo przeciez dla takich róznych dodatków kupuje się takie wersje gier. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź:)

Ps. Gears of War 2 to jedna z najlepszych polskich wersji na Xboxa ( napisy w grze) GRATULUJE !!! :

Report 

11-13-2008, 11:06 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Dziś pytanie - dziś odpowiedź.
Jak to mówią poszukaj a znajdziesz :)
Ja mam pytanie z innej beczki , sam posiadam xbox'a i xbox 360 oraz jestem programistą XNA. Wiem że taka duża impreza się szykuję w poznaniu PGA i MS będzie tam głównym sponsorem ( pamiętam słowa z Nidzicy , te oficialne i te mniej :) ). Pamiętam też że Szef co przemawiał do nas w remizie strażackiej bardzo prosił społeczność o wsparcie. Czy przypadkiem MS nie potrzebuję ludzi z pasją, ludzi z społeczności graczy ( bądz i tych co robią i programują :D ) aby wspomóc ich na tarach na PGA :)

Jestem z Poznania - wiem że to taka autopromocja ale jak to mówią, pierwsze lody należy przełamać , potem temperatura stopi reszta :D Jestem chętny i chętnie przydam się tam targach MTP :)
Proszę o odpowiedz
   Report 

11-13-2008, 11:27 PM
Reply Quote
 Edelman PL wrote:

@ Pikmit

Czy odpowiedź odnośnie nowego pada z ulepszonym D-Padem została już skonsultowana, jakoś tak ucichło ? A zatem: Czy,kiedy i ewentualnie w jakiej cenie pojawi się u nas nowa wersja bezprzewodowego pada z ulepszonym D-Padem ?

Zielone pady powinny pojawic się w sprzedazy po 15 listopada 2008 roku

Kwestia pojawienia się pada została już wyjaśniona,gdyż jak widzę są już od jakiegoś czasu dostępne w sprzedaży.  Nie żebym narzekał,ale czy będzie on dostępny również w innych kolorach,czy tylko zgniła zieleń i… zgniła zieleń… ? ;-)

Idę ciemną doliną,lecz się nie lękam! Bo to mnie się lękają!
   Report 

11-14-2008, 2:55 AM
Reply Quote
Owszem było coś napisane o wersjach kolekcjonerskich ale nie o tym dokładnie więc czekam na odpowiedź. A druga sprawa ,która mi teraz właśnie w tej chwili przyszła na myśl to brak w polskiej edycji kolekcjonerskiej Gears of War 2 kodu na mapy i złotego lancera - ja się teraz pytam bo jestem wnerwiony : Co Wy sobie z ludzi zarty stroicie?? Mam teraz kupować drugą edycje kolekcjonerską tyle ze z Anglie zeby mój karabin się świecił podczas grania w multiplayera???? Jak trzeba to się Was chwali naprawde bo robicie duzo dla całego rynku konsol w Polsce : masa dostępnych gier i akcesoriów, teraz to cięcie cen , bundle pack konsol  i wreszcie oryginalne promowanie gier przez kampanie reklamową te schody są czadowe az chce się po nich schodzić i wychodzić hehe:D Ale nie cofajcie się do tyłu , nie kopcie pod sobą dołków !!! Ja jestem tylko jednostką , rozkapryszonym graczem ,ale naprawde nie rozumiem tego posunięcia :/ dałem za tą edycje 249 zł i praktycznie mam ją okrojoną o 1/3 ręce mi opadają a tak się cieszyłem ,ze bede szpanował złotym karabinem eehhh i kto mi to teraz zrekompensuje??? Moze mi wyślecie kod ? Oczywiscie ,ze nie bo musielibyście kazdemu wysłac ! Pozdro
   Report 

11-14-2008, 8:23 PM
Reply Quote
 Flaha wrote:
 Edelman PL wrote:

@ Gawlisz

Dziś pytanie : gdzie jest mój Too Human + Fable. Mieliśmy dostać gre przedpremierowo , tymczasem nie dostaliśmy w ogóle. Jest to  kpina i wstyd dla takiej firmy ja Microsoft . Jesli nie stac was na zagwarantowanie gier to napiszcie: do wygrania smycze i koszulki , wtedy nikt nie bedzie mial do was pretensji . Proszę o jak najszybsze wyjasnienie tej sprawy .  pozdrawiam Gawlisz

Przepraszamy – wlasnie sprawdzimy dlaczego przesylka nie doszla. W ramach przeprosin dolaczymy Gears of War 2. Jeszcze raz przepraszamy za niedopuszczalna sytuacje

Ta sama sprawa tyczy się turniejów w Halo 3 na fun day oraz na WCG, gry (nagrody) miały być dostarczone przed premierą (w trakcie premiery też by się nikt nie obraził) a przesyłek jak nie widać tak nie widać. Cała polska już grała w owe tytuły poza nami co jest dosyć dziwną sprawą zważywszy na to że to była nasza nagroda (dostać tytuły w które nikt jeszcze w Polsce nie grał). Przypomnę tutaj że mowa o 8 x GoW 2, 8 x Fable 2, 4 x Too Human (za WCG i Fun Day Halo 3, 1 miejsce Robert "Bobek" Woźniak, Bartosz "BarteQ" Rydzik, Andrzej "Flaha" Wyduba, Filip "Fil4" Weznerowicz)

Przyłączam się. Pakiet "pseudogold" i niby GoW2 a tu ***. Nie mogłem się doczekać i sam sobie kupiłem ale widzę że nie jestem sam. Ktoś w ogóle dostał jakąś grę?
   Report 

11-16-2008, 11:31 AM
Reply Quote
Obiecano mi odpowiedź na moje pytanie, więc się przypominam. ;)
2. To w sumie nie do MS Polska, ale do MS w ogóle. ;) Czy jest szansa, ze zostanie znowu otwarta rejestracja do programu Xbox Community Developer Program (chodzi mi głównie o dostęp do data feeds z Live)? Czy są jakieś szanse, ze polscy deweloperzy będą mogli (mimo braku Live) w nim uczestniczyć?

Xbox 360 Gamer
   Report 

11-16-2008, 1:00 PM
Reply Quote
1. Ja mam takie pytanie odnośnie gwarancji mojego pada, coś z nim jest nie tak, mały wstrząs i się wyłącza, a zeby go włączyć muszę wyjąc baterie i wsadzić jeszcze raz. Do tego d-pad czasem jak np. wciskam ^ to on mi 2x << na przykład a czasem to w ogóle nie łączy...
Więc, czy jest możliwość od MS uzyskania nowego pada ? moja konsola to arcade z 2008-07-01

2. Miałem konto na live evil89, wykasowałem je przez przypadek a nie pamiętam e-maila i hasła, co najgorsze wszystkie sejvy na dysku przypisane do tego konta - nei dzilaja, wiec pytanie do ms, czy mozecie odzyskac mi emaila i zmienic haslo?...(moze to troche glupie ale naprawde, zaezy mi :p)

?
   Report 

11-16-2008, 2:10 PM
Reply Quote
 jarszek669 wrote:
1. Ja mam takie pytanie odnośnie gwarancji mojego pada, coś z nim jest nie tak, mały wstrząs i się wyłącza, a zeby go włączyć muszę wyjąc baterie i wsadzić jeszcze raz. Do tego d-pad czasem jak np. wciskam ^ to on mi 2x << na przykład a czasem to w ogóle nie łączy...
Więc, czy jest możliwość od MS uzyskania nowego pada ? moja konsola to arcade z 2008-07-01

2. Miałem konto na live evil89, wykasowałem je przez przypadek a nie pamiętam e-maila i hasła, co najgorsze wszystkie sejvy na dysku przypisane do tego konta - nei dzilaja, wiec pytanie do ms, czy mozecie odzyskac mi emaila i zmienic haslo?...(moze to troche glupie ale naprawde, zaezy mi :p)

?

1. Na akcesoria do konsoli jest dwa lata gwarancji, więc dzwoń na infolinię powiedz co i jak i najprawdopodobniej dostaniesz nowego pada.

Faber est quisque suae fortunae.
   Report 

11-17-2008, 4:58 PM
Reply Quote
Hej,
mam banalne pytanie dot. premiery Lips'ów - czy gra będzie miała swoją premierę 21.11 czy coś się opóźni? Zawsze myślałem, że jak wprowadza się coś konkurencyjnego (konkurencja dla sonowskiego SingStara, gra typowo casualowa) to jest o tym pełno w prasie, mediach itp. A tutaj ani jednej reklamy - nic nie słychać. Nawet sklepy internetowe nie są w stanie potwierdzić tego.

Kolejne pytanie dot. PGA - czy będzie jakaś konferencja prasowa Kuby Mirskiego (albo ogólnie MSu), w jaki dzień i o której.

a, fakt - zapomnialem o dyzurach, ale mozne ktos odpowie ;)
   Report 

11-22-2008, 8:04 AM
Reply Quote
Mam pytanie odnośnie gry FAR CRY 2- a mianowicie czy tak jak w przypadku gry Assasin's Creed  wyjdzie ona w naszym ojczystym języku? To bardzo ważne gdyż gra jest HITEM i granie w nią po angielsku bez  możliwości delektowania sę dialogami(napisy)po polsku aż razi w oczy. Bardzo proszę o konkretną odpowiedź-DZIĘKUJĘ
   Report 

11-23-2008, 8:59 AM
Reply Quote
No to ja mam pytanko: Jakim cudem M$ anulowal mi LIVE GOLD?Mialem wykupiony do grudnia,a tu nagle widze maila "Xbox Live Prepaid 3 Month Gold Membership Card has been cancelled on 05 November 2008." Czy to ma byc brak sankcjonowania naszych PL graczy?Napisalem do M$ Polska i odpowiedzieli mi ze nie zajma sie tym bo nie ma u nas LIVE...I co teraz kupie GOLD na 12 miechow a po 3 dniach mi zabiora i nic nie beda mogli zrobic?
   Report 

11-24-2008, 5:49 PM
Reply Quote
mam pytanie w sprawie gwarancji. w co mam zapakować konsolę
tam są jeszcze 3 metody wysyłki jak je wybrać??
wydrukowalem potwierdziene i ta kartke z kodem kreskowym, jak to dam to ups to czy mi wszytko zrobią
może mi ktoś krok po kroku wytłumaczyć jak to wysłać bo podobno ups sam przyjerzdza do mnie pakuje w jakies darmowy opakowanie i wysyla i co mam wysłać jak padł dyski i jeszcze inne usterki są w konsoli
   Report 

11-25-2008, 9:21 PM
Reply Quote
To ja mam 2 pytanka :

1.Czy bedzie mozna zmienic lokalizacje swojego konta  np: jestem zarejestrowany teraz na USA a jesli kiedys powstanie PL LIve czy bede mogl zmienic lokalizacje nie tracac Gamescore ???
2. czy dalo by sie zalatwic taka lokalizacje jaka masz ty Edelmanie PL  ???
   Report 

11-25-2008, 10:28 PM
Reply Quote
 Edelman PL wrote:

@Auxxy

Kilka pytan:
Od kogo zalezy to czy w pudelku jest kupon z kodem XBL? Od MS Polska czy od Ballmera?
Dlaczego przy okazji premiery F3 nikt nie raczyl poinformowac ludzi, ze dostaja wykastrowany produkt ktory nigdy nie bedzie pelnoprawny?
Jak MS wyobraza sobie premiery takich gier jak W40k: Dawn of War 2 czy innych nastawionych na rozgrywke sieciowa?
Jak rozumiem gry z logo GfWL beda w Polsce kosztowaly 50% normalnej ceny?

Rozumiem, ze usluga moze byc niedostepna ale nie dawanie ludziom kodow za ktore placa ciezka kase to juz jest paranoja.

W tej sprawie radzimy kontakt z lokalnym wydawca gier o których piszesz. Wydawnictwo o których piszesz sa instytucjami neizaleznymi od nas.

OK, napisałem długi flame post, ale jednak stwierdzam, ze skoro to pewnie nawet nie Wasza wina to nie ma to sensu. Szkoda wprawdzie, ze robisz ze mnie kretyna ale taka praca PRowca.

Powiedz mi tylko czy MS Polska ma zamiar coś zrobić z tymi mapami do GoW2. W tej chwili juz nawet ludzie sprowadzający grę z zagranicy nie mogą ich ściągnąć - "unavailable in your country or region". Skoro wcześniej mozna było je pobrać, to nie widzę powodu dla którego Wasz oddział niemógłby wpłynąć na swoich kolegów z Redmond i odblokować ich ponownie.. I błagam bez lakonicznego "nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie" - to jest do zrobienia tylko trzeba chcieć, i bardzo Was wszystkich prosze zebyście chcieli..

Victuri te Salutant
   Report 

11-26-2008, 6:05 PM
Reply Quote
Odp: Dziś pytanie - Dziś odpowiedź
Czy planujecie wydać polską wersję Halo Wars? Macie jakieś plany w sprawie tłumaczeń gier na rok 2009?
   Report 

11-27-2008, 6:10 PM
Reply Quote
Re: Odp: Dziś pytanie - Dziś odpowiedź
Mam pytanie odnośnie sytuacji z tego posta autorstwa Basterkwell. Ja rozumiem blokadę ściągania dem, dodatków itp., ale skoro MS Polska przymyka oko na konta Polaków na XBL, to może postara się o to, aby takie sytuacje nie miały miejsca?

Panowie, ja wiem, że MS Polska może nie mieć wystarczającej siły przebicia, ale błagam, proszę, nalegam - postarajcie się zrobić coś, aby Polacy przestali być traktowani na XBL jak intruzi. My tam zostawiamy pieniądze. Pokażcie mi inną firmę, która utrudnia klientom zakup swoich towarów czy usług...

Xbox 360 Gamer
   Report 

11-29-2008, 11:25 AM
Reply Quote
Odp: Dziś Pytanie - Dziś Odpowiedź
1. "Pytanie 4. Czy pojawi się kiedyś w Polsce oficjalny magazyn Xbox ?
Odpowiedz 4: W wielu krajach Europy istnieje oficjalny magazyn Xbox 360, jednak wydawca nigdy nie jest Microsoft, a jedynie loklane wydawnictwa. Mozemy zdradzic ze jest zainteresowanie tego typu dzialalnoscia w Polsce, ale na tym etapie nie chcilibysmy dzielic sie szczegolami. "
Czy coś ruszyło w tym temacie? Możecie się podzielić jakimiś informacjami?

2. Czy DLC do Fable II będzie w polskiej wersji językowej? W przypadku Mass Effect: Bring Down the Sky otrzymaliśmy zlokalizowaną wersję do ściągnięcia z Rynku, a jak będzie z wyspą do Fable?

3. Kiedy w Polsce pojawią się nowe konsole z Jasperem?
   Report 
Page 4 of 29 (868 items)
« First ... < 2 3 4 5 6 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved