Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by seba cfc at 01-29-2007 8:24 PM. Topic has 4677 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 4 of 156 (4,678 items)
« First ... < 2 3 4 5 6 > ... Last »

01-29-2007, 8:24 PM
Reply Quote
nOObowskie pytania
Czy jesli konsola mi działa dobrze, ale jednak jak troche pogram to tył konsoli jest taki cieplo-goracy to oplaca sie kupic intel cooler?? I czy jesli mam ja polozona na ziiiimny blacie to cos sie z nia może stac? (słyszałem że luty są z cynowo-olowiowe) i one nie lubia zimna i moga puszczać w zimnie). Jak radzicie? Wiem nOObowskie pytania
   Report 

01-29-2007, 8:34 PM
Reply Quote
Odp: nOObowskie pytania
Zalezy jak długo i jak często grasz. Jeśli grasz np. 4 godzin dziennie przez 5 dni w tygodniu to zakup coolera nie jest, az tak bardzo konieczny, chociaz X360 ma to do siebie, ze bez wzgledu na dlugosc grania robi sie cieply/gorący. Oczywiście jeśli jesteś przy forsie to zakup coolera będzie napewno trafną inwestycją ;] Jeśli chodzi o drugie pytanie, to nie powinno nić się stać twojej konsoli ;] Gdzieś czytałem (chyba w PE), ze niektorzy wyjmowali swojego eksa za okno zeby troche sie ochlodzil i to nie sa zarty! Jedynym problem była pogoda na dworze, zeby przypadkiem ci konsoli nie wywialo. ;] no i jeszcze trzeba bylo zrobic dziurę w PCV, zeby mozna bylo zamknac okno ;] kabel przeszkadza....
If it bleeds, we can kill it!!!
:// Już prawie 2 miesiące bez Xa... jakoś jeszcze się trzymam ;]
   Report 

01-29-2007, 8:36 PM
Reply Quote
Odp: Obrazek w twoim GamerCard
 Ocelots wrote:
Być moze będzie to dość głupie pytanie: Na targowisku czyli gdzie? :] Aha i jeszcze jedno: napisałeś , ze jedna taka "paczka" z obrazkami  kosztuje w granicach 4-5 zł, czyli płaci się za nie polskimi złocikami, a nie jakimiś dolcami czy euro?;P
Wejdz do edycji profilu, zmiany obrazka. Na dole pojawi sie opcja wejscia i kupienia.

Co do formy zaplaty: za punkty placisz albo karta albo kupujesz np. na Allegro zdrapke. w obu przypadkach placisz w zlotowkach :D

zapomnialem o jeszcze jednej opcji zdobywania obrazkow. Czasem sa one przyznawane przez gre, zazdobycie okreslonych achievementow, np. za 10.000 killsow w GoW, czy po prostu za pogranie w demka (Pacman, DigDug itp.)
Gamerscore mało mówi o umiejętnościach, natomiast wiele o osobowości.
   Report 

01-29-2007, 8:38 PM
Reply Quote
Re: nOObowskie pytania
Jeśli dobrze działa, nie wiesza się i ma swobodny dostęp do powietrza to radzę nic nie kombinować.

This posting is provided "as is" and confers no rights.
   Report 

01-29-2007, 8:44 PM
Reply Quote

MS PL wrote:

zapomnialem o jeszcze jednej opcji zdobywania obrazkow. Czasem sa one przyznawane przez gre, zazdobycie okreslonych achievementow, np. za 10.000 killsow w GoW, czy po prostu za pogranie w demka (Pacman, DigDug itp.)

Czyli jak będe ściągać i grać w dema róznych gier, to moge dostac obrazki?! Nie wiedziałem, ze cokolowiek mozna dostac za granie w wersje demonstracyjne....

Report 

01-29-2007, 8:50 PM
Reply Quote
Tak tak mlody padawanie :D Grajac w demka tez mozna dostac obrazki. Szczerze mowiac rzadko, ale np Namco-Bandai chyba zawsze daje jakis obrazek.

Czasem na targowisku pojawiaja sie darmowe obrazki i tematy zwiazane z premierami telewizyjnymi czy DVD (np. z okazji startu 3 serii Battlestar Galactica, albo Mission Impossible 3).
   Report 

01-29-2007, 8:56 PM
Reply Quote
dzięki obi łanie za informacje ;] Masz u mnie piwko, a moze nawet dwa? Kto wie... ;)
   Report 

01-29-2007, 9:07 PM
Reply Quote
no prob. trzymam za slowo ;)
   Report 

01-29-2007, 9:09 PM
Reply Quote
 wrog wrote:
Jeśli dobrze działa, nie wiesza się i ma swobodny dostęp do powietrza to nic nie radzę kombinować.
Ja tylko dodam, ze czytałem sporo raportów o konsolach padających po zamontowaniu intercoolera firmy Nyco. Ogólnie takie modyfikacje tylko na własną odpowiedzialność, z pełną świadomością konsekwencji i po dokładnym rozeznaniu sie na sieci.
Posting provided "as is" with no warranties, confers no rights and represents my own personal views.
   Report 

01-29-2007, 9:30 PM
Reply Quote
Nie wspominajac o fakcie ze po zamontowaniu intercoolera mozemy powiedziec "papa" gwarancji. Przynajmniej tak jest w Stanach.

Gamikaze.pl
   Report 

01-29-2007, 9:49 PM
Reply Quote
Dlatego napisałem "własną odpowiedzialność, z pełną świadomością konsekwencji". ;) Nie mam nic przeciwko oszczędzaniu pieniędzy, ale nie bez powodu część osprzętu do Xboksa 360 jest licencjonowana.
Posting provided "as is" with no warranties, confers no rights and represents my own personal views.
   Report 

01-29-2007, 10:25 PM
Reply Quote
Połaczenie do xbox live!
Witam, mam problem z połaczeniem do xbox live! Podłaczylem xboxa do modemu(chyba jest to modem kablowy) przez ten ich kabel co jest w xbox premium (taki sam mam gdy podłaczam do komputera modem) I gdy proboje dołączyć do xbl to nie moge nawiazać połaczenia. Biore test connection i wyswietla mi tylko adapter wired, ip confirmed, a dns failed. (ip i ta reszte napisalem sam na manual, w przypadku dsn tez tak zrobilem primary i secondary bo inaczej ip nawet bylo failed) nie dziala... Kto wie co zrobic??
   Report 

01-29-2007, 10:35 PM
Reply Quote
Odp: Połaczenie do xbox live!
Próbowałeś resetować modem/maca? Miałem podobny problem i to pomogło.
   Report 

01-29-2007, 10:38 PM
Reply Quote
Re: Połaczenie do xbox live!
Firewalla jakiegoś w sieci czasem nie ma? Poza tym, co za łącze tak w ogóle posiadasz?

Report 

01-29-2007, 10:49 PM
Reply Quote
Odp: Re: Połaczenie do xbox live!
Jezeli faktycznie jest to modem kablowy, to sam powinien sie konfigurowac... Moze masz blokade maca? W takim razie bedziesz sie musial zaopatrzyc w router...
   Report 

01-29-2007, 10:53 PM
Reply Quote
Odp: Połaczenie do xbox live!

Mówię ci wyjmij i włóz kabel zasiląjcy macka, sprawdz czy wszystko gra z kablem ethernet, następnie poczekaj z 2 minuty i włącz X360, miałem identyczny problem jak ty, a teraz juz wszystko gra jak w zegarku ;)

Report 

01-29-2007, 10:55 PM
Reply Quote
Odp: Re: Połaczenie do xbox live!
Resetowanie routera nic nie daje. Łącze - dsl 1mb. Jutro zadzwonie do admina, czy aby jakiegos portu nie zablokowal, ale rozumiem, ze jedyne potrzebne do dzialania to te ktore ktos wyzej podal - tzn 88 i ten drugi jakis?
   Report 

01-29-2007, 10:59 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Połaczenie do xbox live!
Porty to 88 i 3074. Poza tym pewnie masz filtrację adresów MAC w sieci i dlatego nie możesz się połączyć. Admin w takim przypadku będzie musiał dopisać MAC konsoli do obsługiwanej puli adresów.

Report 

01-29-2007, 11:10 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Połaczenie do xbox live!

Alternatywą jest sprzętowy router i ustawienie mu MACa sieciówki, którą admin ma zarejestrowaną na serwerze. Przy wyborze routera sugeruję wesprzeć się listą wspieranych przez MS modeli (tych, które przeszły testy pod kątem współpracy z Xbox Live!).

Lista znajduje się tutaj:

http://www.xbox.com/en-US/support/connecttolive/xbox360/homenetworking/equipment.htm

Report 

01-30-2007, 2:35 PM
Reply Quote
Połaczenie do xbox live! nastepy problem

Zresetowałem modem gdy był podłączony do xboxa teraz dsn dziala i gdy robie test connection xbox live to dochodzi do xbox live i pisze ze jest dostepny update wiec go sciagam pobiera sie przechodzi jeden pasek pare min i drugi bardzo szybko lecz nie do konca i nie moge pobrac i pisze tez ze mam zobaczyc test connection.... gdy wciskam Join xbox live tak samo pisze ze do pobrania jest update robie to i znowu to samo. Czy moze wie  ktoś z was co jest przyczyną?

Report 

01-30-2007, 4:50 PM
Reply Quote
Świeżaki - czyli wszelkie pytania od nowych użytkowników konsoli MS (temat zbiorowy)
ja mam pytanie ja zrobile konto na tej stronce ale jak je wzucic na boxa  wiem ze to glupie pytanie ale sie nie znam i chce wiedziec ja wy wszyscy macie game skor jak to sie przezuca na kompa ????? z gory dzieki
   Report 

01-30-2007, 5:26 PM
Reply Quote
Re: Świeżaki - czyli wszelkie pytania od nowych użytkowników konsoli MS (temat zbiorowy)

Musisz załozyc konto na xboxie, podaje link do strony gdzie masz pokazane jak to zrobić jeżeli nie wiesz http://www.xboxonline.pl/artykuly,rejestracja_na_xbox_live,80.html . Gamescore uzyskujesz zaś odkrywając achivementy  w poszczególnych grach.

Faber est quisque suae fortunae.
   Report 

01-30-2007, 5:31 PM
Reply Quote
płyta
Witam. Kupiłem Gearsy uzywane i są one porysowane przez konsole tego gościa co mi je sprzedał (idealny okrąg o grubosci paru milimetrów na samych obrzeżach płyty) to czy z moją nie sprawiającą problemów konsolą (dokladniej z czytnikiem) może sie cos stań od tego okręgu??

Plz o odp
   Report 

01-30-2007, 5:53 PM
Reply Quote
Odp: Re: Świeżaki - czyli wszelkie pytania od nowych użytkowników konsoli MS (temat zbiorowy)
dzieki dzieki dzieki

Report 

01-30-2007, 6:12 PM
Reply Quote
Re: płyta
 seba cfc wrote:
Witam. Kupiłem Gearsy uzywane i są one porysowane przez konsole tego gościa co mi je sprzedał (idealny okrąg o grubosci paru milimetrów na samych obrzeżach płyty) to czy z moją nie sprawiającą problemów konsolą (dokladniej z czytnikiem) może sie cos stań od tego okręgu??

Plz o odp

Z konsola watpie, ale jesli rysa jest wystarczajaco gleboka to mozesz miec problemy z jej odczytaniem, moze sie wieszac lub zacinac. Zalezy jeszcze jak bardzo na obrzezach jest ta rysa, bo jesli tuz tuz na krawedzi to moze nawet nie wchodzi na sciezke plyty.

GameGags?
This posting is provided "as-is" and confers no rights.
   Report 

01-30-2007, 7:17 PM
Reply Quote
XBOX LIVE I UPDATE PRoblem wyskakujace okno!

Witam

Niedawno kupilem nowego xboxa 360 dzis probowalem polaczyc sie do xbox live przez modem kablowy wiec podlaczylem xboxa do modemu przez ethernet kabel. Przy tescie connection xbox live wykrylo mi ip, dsn itd a przy xbox live chcialo pobrac update... ok zgodzilem sie pobieralo przeszedl jeden pasek a pozniej drugi nie do konca i pisze ze nie moze polaczyc.. za kazdym razem jak wlaczam xboxa pojawia sie okno czy update'owac jak biore tak lub nie zawsze sie od nowa wlacza xbox... pojawia sie to okno nawet gdy chcem wejsc w jakas gre i nie moge w nic grac..... porazka co to za syf wie ktos co mam zrobic?:(

Report 

01-30-2007, 7:47 PM
Reply Quote
Re: Świeżaki - czyli wszelkie pytania od nowych użytkowników konsoli MS (temat zbiorowy)
 paulfazi wrote:
ja mam pytanie ja zrobile konto na tej stronce ale jak je wzucic na boxa  wiem ze to glupie pytanie ale sie nie znam i chce wiedziec ja wy wszyscy macie game skor jak to sie przezuca na kompa ????? z gory dzieki

W dashboardzie wybierasz "Recover Gamertag" i postępujesz według kolejnych kroków przywracania Gamertaga. Jak dobrze pamiętam to chyba całość ogranicza się do podania Windows Live ID i hasła. Co do Gamerscore, to stan punktów sam się aktualizuje przy każdorazowym zalogowaniu do Xbox Live.

Eliol wrote:
za kazdym razem jak wlaczam xboxa pojawia sie okno czy update'owac jak biore tak lub nie zawsze sie od nowa wlacza xbox... pojawia sie to okno nawet gdy chcem wejsc w jakas gre i nie moge w nic grac..... porazka co to za syf wie ktos co mam zrobic?:(

Jeśli nie możesz się nawet dostać do dashboardu to chyba musisz zgłosić się do serwisu.

Report 

01-30-2007, 8:00 PM
Reply Quote
RE: Połaczenie do xbox live! nastepy problem

>>WROG: Jeśli nie możesz się nawet dostać do dashboardu to chyba musisz zgłosić się do serwisu

tzn jak wlaczam xboxa pojawia sie to okno i jak wezme by updatowalo to nie moge polaczyc i od nowa sie wlacza xbox lecz jak wezme by nie updaetowalo to pojawia sie dashborad..... ALE gdy chcem grac w jakas gre wkladam plyte i znowu sie to pojawia lecz jak wezme zeby updateowalo i nie moze polaczyc to znowu sie wylacza xboxa jak wezme zeby wtedy nie updatowalo tez sie wylacza i od nowa wlacza xbox.... tak jakby musialo zrobic tego update'a a nie moze gdyz problem z polaczeniem

Report 

01-30-2007, 8:14 PM
Reply Quote
Re: RE: Połaczenie do xbox live! nastepy problem
Pojawia się jakiś konkretny błąd przy próbie ściągnięcia aktualizacji czy po prostu konsola się sama z siebie resetuje?

Report 

01-30-2007, 8:23 PM
Reply Quote
Re: RE: Połaczenie do xbox live! nastepy problem

Rrzy aktualizacji ze nie moge polaczyc wtedy mam tylko cancel do nacisniecia i konsola wlacza sie od nowa. jak biore test to wszystkie rzeczy confirmed do czasu gdy jest xbox live i chce pobrac auktualizacje wtedy sie znowu zaczyna. Teraz nie moge grac w zadne gry bo musi byc aktualizacja

Report 
Page 4 of 156 (4,678 items)
« First ... < 2 3 4 5 6 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved