Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by Elilol at 01-30-2007 8:29 PM. Topic has 4677 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 5 of 156 (4,678 items)
« First ... < 3 4 5 6 7 > ... Last »

01-30-2007, 8:29 PM
Reply Quote
Re: RE: Połaczenie do xbox live! nastepy problem
http://www.youtube.com/watch?v=_tQN1DQvOFU   To chyba ten sam problem ma jeden koles na tym filmiku slabo nakrecony ale mniejw iecej widac o co chodzi a nie pokazal ze w gry grac nie moze bo mu to samo wyskakuje wtedy ze chce updeatowac
   Report 

01-30-2007, 8:31 PM
Reply Quote
Re: RE: Połaczenie do xbox live! nastepy problem
Coś nie tak musi być z Twoim łączem, może porty są poblokowane i dlatego nie idzie ściągnąć aktualizacji. Jak masz taką możliwość to sprawdź konsolę u znajomego na innym łączu albo pogadaj z adminem swojej sieci.

Edit: Jak takie coś to polecam poczytać: to i to.

This posting is provided "as is" and confers no rights.
   Report 

01-31-2007, 8:17 AM
Reply Quote
Dell 2005FPW i problemy z jego konfiguracją na X360
Wiem, że problem może nietypowy, ale kto wie... może tu mi pomogą. Zakupiłem ww. model, głównie po to, aby podpiąć go do nowego Xbox'a 360. Ok. Na PC wszystko jest ok, ale kiedy podpinam go do konsoli, to okazuje się, że nie mam za bardzo jak ustawić odpowiedniej rozdzielczości. Te oferowane przez system konsoli, pozwalają ustawiać się tylko na kilku z tych, które obsługuje monitor (o 1680x1050 można zapomnieć). No i teraz problem polega na tym, że np. w 1360x768 mam obraz lekko rozciągnięty w pionie, albo za wąski w poziomie (sam nie wiem). Ogólnie wygląda to tak, że obraz jest po prostu nienaturalnie wydłużony w pionie (np. mam w grze jajowatą piłkę ). No i teraz kolejny objaw. Kiedy ustawię monitor na 1280x720 (czyli teoretycznie 720p, to obraz jest rozmiarowo idealny, ale nie wiedziecz czemu, obraz na matrycy jest tak jakby był prześwietlony. Staje się bardzo jasny i nawet obniżanie kontrastu niewiele daje. Po prostu wszystko wygląda jakby było podświetlone na biało (postacie, menu w grach, itd.). No i teraz pytanie co robić... Nie wiem, jakie ustawienia mam mu narzucić, żeby wyświetlał obraz poprawnie, bo w panoramie zawsze jest tak dziwnie.

Jak ktoś będzie w stanie mi pomóc, to go ozłocę. No i pytanie na koniec dodatkowo, czy w NEC 20WGX2 (Pro) też będą takie jaja z wyświetlanym obrazem?
   Report 

01-31-2007, 8:51 AM
Reply Quote
Odp: Dell 2005FPW i problemy z jego konfiguracją na X360

co do twojego pytania mam Acera AL2216W i ustaw na rozdzialke 1280na786 a obraz zawsze bedzie ciut lekko rozciagniety bo to format 16:10 ale nie widac tego na tej rozdzialce prawie wogole to fakt :) no chyba ze dadza jakas inna rozdziake jeszcze ....

Report 

01-31-2007, 9:27 AM
Reply Quote
Odp: Re: RE: Połaczenie do xbox live! nastepy problem
To jeszcze raz mam pytanko odnośnie MS Points na zdrapce. Czy jak założę konto np na GB to MS nie zbanuje mi konta (kont o_O) - w sumie to jest jedyna rzecz jakiej się obawiam, bo już jakiś zcas temu chodziły tego typu słuch, że tak się stanie. Druga sprawa, wiecie gdzie, prócz allegro, można załatwić sobie zdrapkę z amerykańskimi punkciszami?
   Report 

01-31-2007, 9:49 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: RE: Połaczenie do xbox live! nastepy problem
 Jedyn PL wrote:
To jeszcze raz mam pytanko odnośnie MS Points na zdrapce. Czy jak założę konto np na GB to MS nie zbanuje mi konta

Ja caly czas uzywam GB konta, a punkty kupuje polska karta i wszystko jest ok. W sumie to dlaczego mieliby kasowac konta? Nigdy nie slyszalem zeby tak robili, a ostatnie akcje (o ile myslimy o tych samych wydarzeniach) dotyczyly blokowania dostepu do Video Marketplace, a nie banowania kont. Bo tak naprawde jestes placacym klientem wiec dlaczego mieliby sie Ciebie (i innych) pozbywac? :P

GameGags?
This posting is provided "as-is" and confers no rights.
   Report 

01-31-2007, 9:56 AM
Reply Quote
Re: Odp: Dell 2005FPW i problemy z jego konfiguracją na X360
Sorki, ale nie zauwazylem...
A co do samego monitora, to nie wiesz czemu mam tak dziwinie rozjasniony obraz przy np. rozdzialce 1280x720? Wtedy proporcje wydaja sie być ok, ale obraz jest nieznośnie jasny :/
   Report 

01-31-2007, 10:01 AM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: RE: Połaczenie do xbox live! nastepy problem

Tylko, ze ja jestem zarejestrowany na USA i od kilku tygodni osoby, które płacą kartami nie wydanymi w USA, czyli jak w moim przypadku - w Polsce, mogą się pozegnać z kupowaniem punktów. No chyba, ze masz na myśli to, ze równiez zalozyleś konto GB aby kupowac MS Points ;)

BTW - pamiętasz ile kosztuje 1000 pkt w funciakach? W dolarach przekładało się to na ok 42 zł o ile mnie pamięć nie myli.

Report 

01-31-2007, 10:05 AM
Reply Quote
3 pytania
Mam 3 pytania:
1. Będzie działała zdrapka na 3 miesiące z Niemiec(xbox live) jak w adresie w xbox live dałem USA?
2. Jak mam jeszcze dajmy na to 2 dni abonamentu to mogę teraz doładować np. 3 miesiące xbox live czy muszą upłynąć te 2 dni?
3. Da się zmienić kraj w xbox live?
   Report 

01-31-2007, 10:42 AM
Reply Quote
Re: 3 pytania
 Razor1990 wrote:
Mam 3 pytania:
1. Będzie działała zdrapka na 3 miesiące z Niemiec(xbox live) jak w adresie w xbox live dałem USA?
2. Jak mam jeszcze dajmy na to 2 dni abonamentu to mogę teraz doładować np. 3 miesiące xbox live czy muszą upłynąć te 2 dni?

1. Zdrapki z kontami XBL z tego co mowili inni nie maja blokady regionalnej. Punkt MP ja maja.
3. Mozesz jedynie zmienic Locale, ale to jedynie da inny jezyk w grach itp, samego konta XBL nie mozna przerejestrowac na inny kraj.

GameGags?
   Report 

01-31-2007, 10:45 AM
Reply Quote
Re: 3 pytania
 Razor1990 wrote:
Mam 3 pytania:

1. Zadziała.
2. Możesz doładować już teraz.
3. Da się zmienić Locale, kraju rejestracji nie.

Report 

01-31-2007, 1:14 PM
Reply Quote
3 pytania
Dzięki za pomoc!
   Report 

01-31-2007, 5:52 PM
Reply Quote
Odp: >> Pomoc Techniczna <<
witam.jak moge podłaczyc konsolke xbox360 do netu przez neostrade ktora mam podlaczona do laptopa.prosze o pomoc i dziekuje.przemo2508
   Report 

01-31-2007, 6:05 PM
Reply Quote
Re: Odp: >> Pomoc Techniczna <<
 przemo2508 wrote:
witam.jak moge podłaczyc konsolke xbox360 do netu przez neostrade ktora mam podlaczona do laptopa.prosze o pomoc i dziekuje.przemo2508

Modem pod USB czy korzystasz z Liveboxa (Wi-Fi), bo niezbyt jasno to napisałeś.

Report 

01-31-2007, 6:07 PM
Reply Quote
Odp: >> Pomoc Techniczna <<
Jezeli nie masz LiveBoxa to po prostu podłaczasz kabel ethernet (zawarty tylko w wersji premium) do maca i juz.
If it bleeds, we can kill it!!!
:// Już prawie 2 miesiące bez Xa... jakoś jeszcze się trzymam ;]
   Report 

01-31-2007, 7:37 PM
Reply Quote
Odp: 3 pytania
A jak mam konto na angielski adres to bedzie dzialac zdrapka z USA? np. taka a i jeszcze czy rzeczywiscie jest tak jak gosciu pisze ze nie mozna przedłuzyce obecnej subskrybcji tylko trzeba na nowo zalozone konto?
   Report 

01-31-2007, 7:49 PM
Reply Quote
Re: Odp: 3 pytania
No gościu ma akurat takie "promocyjne" zdrapki.

A na przyszłość - nie podajemy linków do allegro.

Gamikaze.pl
   Report 

01-31-2007, 7:57 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: 3 pytania

Dziekuje za odpowiedz i przepraszam za tego linka ;-)

Czyli mam rozumiec ze takie zdrapki nie beda dzialac na koncie europejskim?

Pozdrawiam

DanielosPL

Report 

01-31-2007, 8:03 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: 3 pytania
W ogole koles ściemnia juz na wejściu trochę, bo kazde z maks. 3 kont zalozonych na konsoli ma miesiac darmowego Live. Rownie dobrze moglo to by byc wiec 12+3 ;P I nie, nie mozna tym przedluzyc subskrypcji.

Gamikaze.pl
   Report 

01-31-2007, 10:15 PM
Reply Quote
HUBa HUBa HUBa
Kumpel zamierza kupic XO. Ma stałkę 800kb/s, trzy kompy spięte na chacie HUBem. Wiecie może jak taki HUB rozdziela sygnał? Po równo, czy tylko na te urządzenia, które korzystają aktualnie z łącza?
http://bearsofwar.blogspot.com/
http://mrherring.blogspot.com
   Report 

01-31-2007, 10:24 PM
Reply Quote
Re: HUBa HUBa HUBa
 Mr Herring BoW wrote:
Kumpel zamierza kupic XO. Ma stałkę 800kb/s, trzy kompy spięte na chacie HUBem. Wiecie może jak taki HUB rozdziela sygnał? Po równo, czy tylko na te urządzenia, które korzystają aktualnie z łącza?

Z tego co wiem to zalezy od modelu. U mnie jest tak, ze kto pierwszy ten lepszy. Przynajmniej u mnie tak jest. Jak mam jakis download to inne komputery na tym cierpia majac do dyspozycji tylko minimalne transfery.

GameGags?
   Report 

01-31-2007, 11:06 PM
Reply Quote
Gamer Picture

Kazdemu moze sie zdarzyc ;)

Właśnie ściągnąłem sobie nowe obrazki do gamercarda z targowiska (dokładnie 3) i wszystkie poza jednym działają. Ten jeden outsider po 2 sekundach od wcisnięcia odskakuje, tym samym czyniąc sie niedostepnym do wybrania jako Gamer Picture.... ma ktoś jakieś pomysły?

Report 

02-01-2007, 3:43 AM
Reply Quote
Re: Gamer Picture
sprobuj sciagnac jeszcze raz

http://zeratulpl.blogspot.com/
   Report 

02-01-2007, 11:10 AM
Reply Quote
Re: HUBa HUBa HUBa
 Mr Herring BoW wrote:

bez grzebania w konfiguracji to kto pierwszy ten lepszy
   Report 

02-01-2007, 1:02 PM
Reply Quote
Odp: Re: Gamer Picture
ok juz działa, dzięki.
   Report 

02-01-2007, 3:01 PM
Reply Quote
Reputacja
Mam takie pytanie odnośnie zdobytej reputacji: Jakiś czas temu skończył mi się pakiet Gold, a zdrapke zamierzam kupic za jakis czas. Do neta łącze konsole, ściagam etc, innymi słowy czerpie z Silvera co mogę. W czym problem? Na dashboardzie pokazuje mi reputacje 3 i 1/5 gwiazdki a jak skończył mi sie Gold to mialem 3 i pół. Połączyłem się ostatnio z livem, zeby zaktualizowac informacje i przy okazji zmienic gamer picture. Picture zmieniony a reputacja ciągle 3 i pół gwiazdki. W dashboardzie 3 a na necie/forum 3 i pół? O co chodzi?! Czy reputacja spada gdy się nie gra np. przez1,5 tygodnia na LIVE? help....
   Report 

02-01-2007, 3:41 PM
Reply Quote
Re: Reputacja
Reputacja spada gdy się nie gra na live, jak zaczniesz znowu grać to ci wzrośnie :)
Sorry girls for my english - I know it sucks;)
   Report 

02-02-2007, 10:58 AM
Reply Quote
Gry z XL Arcade vs. konta
Witam,
Mam pytanie dotycząe gier z arcade.
Czy gry kupione na jednym koncie będą działać na innych kontach na tej samej konsoli czy tylko na tym z którego zastały kupione?

Pozdr.
   Report 

02-02-2007, 11:31 AM
Reply Quote
Re: Gry z XL Arcade vs. konta
Zadziałają na wszystkich kontach bez jakichkolwiek problemów.

Report 

02-02-2007, 2:17 PM
Reply Quote
Xbox Live trial
Hmm to ja mam pytanie a nie chcę otwierać nowego działu.. Chyba mnie przewałowali w sklepie wysyłkowym. Kupiłem RS Vegas z 24h Livem. Wyszło teraz to demko Ghost Recona a gold mi się skończył, więc chiałem wykorzystać ten 24h live. I co? nie mam w pudełku zadnego kodu! :/ Zadnej zdrapki nic. Jedynie instrukcja 2 reklamy i płytka z grą. Normalnie sprawdzam, ale odkąd zakupiłem Vegasa interesowała mnie gra, instrukcje przejzałem ulotki tez i tyle. live nie był mi potrzebny bo miałem golda wcześniej.  To samo mam przy GOW tez zadnej zdrapki, pomijam ze kaska CD Projekt takze przepadla, bo nie ma w pudełku kodu do rejestracji gry. Po prostu kurw... Dodam tylko ze Vegasa kupilem w timsofcie a GOW w empiku.. wychodzi na to ze skurw... otwieraja gry, wyciagaja kody aktywacyjne i spowrotem laminują. Od teraz jak będę miał mozliwość otwieram gry zanim je kupię..

No chyba, ze ten kod się jakoś inaczej pozyskuje? Wtedy lol ze mnie :/
   Report 
Page 5 of 156 (4,678 items)
« First ... < 3 4 5 6 7 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved