Search:
My Xbox

Polskie Forum Xbox 360

Started by Hannibal PL at 10-14-2009 12:32 PM. Topic has 340 replies.
Sort Posts:    
Print Search
Page 9 of 12 (341 items)
« First ... < 7 8 9 10 11 > ... Last »

10-14-2009, 12:32 PM
Reply Quote
Xbox360 i PS3 multiplayer
Czy mozna grac w sieci na xboxie z kims kto gra na ps3 ? We wszytskie gry czy jak ?

... czas leci a my jak male dzieci ...
   Report 

10-14-2009, 12:37 PM
Reply Quote
Odp: Re: pes 2009 przerywa podczas grania na xboxlive
 Pikmit wrote:
Myślę że to jednak wina łącza internetowego. Dostawcy często nie wywiązują się z umowy i w rzeczywistości łącza bywają dużo wolniejsze niż z założenia na papierze było obiecane. Nie napisałeś u jakiego dostawcy masz łącze ? Jeśli jest to jakieś mobilne,to niestety nie nadaje się ono do grania. Natomiast jeśli stacjonarne,to stawiam na słaby upstream czyli prędkość wysyłania. Sprawdź parametry łącza np. na

http://www.numion.com/YourSpeed3/index.html

http://www.speedtest.net/

Czy też w jakimś innym serwisie.

siema ... ja tez mam ten problem ze mi sie przycina ... a mam tez szybki net i nigdy nie mialem problemu ... czy to moze byc tez inny problem ?

Report 

10-14-2009, 12:50 PM
Reply Quote
Re: Problem XBL.
jesli masz końcówkę 147 na komputerze to nie możesz mieć takiego samego IP na xboxie; w xboxie jest coś takiego jak test połączenia, na którym etapie się kończy, konsola - sieć?
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

10-14-2009, 1:18 PM
Reply Quote
Re: Xbox360 i PS3 multiplayer
 Hannibal PL wrote:
Czy mozna grac w sieci na xboxie z kims kto gra na ps3 ? We wszytskie gry czy jak ?
no raczej nie za bardzo... jeszce wii, psp i DS by sie przydał ;]
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

10-14-2009, 1:31 PM
Reply Quote
Odp: Re: Problem XBL.
próbowałem tez inne ustawiać, ale tez nie pomogło. Mówie, ze na tescie konczy sie na etapie "Adres IP"... Jeśli nie o to pytasz to a już nie wiem.
   Report 

10-14-2009, 2:16 PM
Reply Quote
Odp: Gta 4 live
mam już kupioną
   Report 

10-14-2009, 2:25 PM
Reply Quote
Odp: Xbox360 i PS3 multiplayer
Aha bo kiedys na okladce PC pesa chyba 6 bylo ze mozna zagrac online jesli ktos ma ta sama gre na ps2 wiec tak samo jak wchodzi sie przez gre pes 09 tez wydawalo mi sie ze mozna zagrac z kims kto ma ps3 :[ dziwne ze nie mozna ...

Report 

10-14-2009, 2:59 PM
Reply Quote
Re: Odp: Gta 4 live
A w bibliotece gier niema ?

Idę ciemną doliną,lecz się nie lękam! Bo to mnie się lękają!
   Report 

10-14-2009, 4:01 PM
Reply Quote
Odp: Gta 4 live
no to musisz poczekać aż się pobierze i wtedy grasz.
sprawdź "listę pobieranych plików" (Moja konsola xbox -> profil -> lista pobieranych plików) może się jeszcze nie pobrało, jesli lista jest czysta sprawdź bibliotekę gier (Moja konsola xbox -> biblioteka gier -> pełne wersje gier). Jeśli tam tez nie ma wejdź na rynek gier znajdź sa i sprubój pobrać ponownie.

Mozesz też sprawdzić czy została zakupiona z poziomu kompa na odpowiedniej stronce krajowej www.xbox.com w dziale gry po zalogowaniu

to play or not to play that is the question ;)
   Report 

10-15-2009, 8:35 AM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Problem XBL.
 eXcentriczek wrote:
próbowałem tez inne ustawiać, ale tez nie pomogło. Mówie, ze na tescie konczy sie na etapie "Adres IP"... Jeśli nie o to pytasz to a już nie wiem.
w teście połączenia na dole masz takie ikonki: xbox --- sieć --- internet --- xbox live i on po kolei sie łączy, w którym momencie przerywa, xbox - sieć?
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

10-15-2009, 9:23 AM
Reply Quote
Re: Odp: Xbox360 i PS3 multiplayer
granie na konsoli z graczami grającymi na PC da się połączyć w niektóre gry (wybrane), zwłaszcza xboxa z pc'tem (w końcu to Microsoft), z innymi konsolami nie wiem, może też są takie gry (jak piszesz), ale raczej nie doczekasz sie aby było możliwe połączenie graczy grajacych na różnych konsolach
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

10-15-2009, 9:24 AM
Reply Quote
Jeśli pojawia się adres 169.254.x.x to nie zadziałało przypisanie adresu z serwera DHCP, ponieważ ręczne ustawianie ch... dały to stawiam na kabel. Czy ledy/lampki na routerze sie świecą migają? Zwróć uwagę na lampkę dla portu do którego podpinasz X'a. Później sprawdzę gdzie w NXE są "lampki".
   Report 

10-15-2009, 10:20 AM
Reply Quote
Odp: Xbox360 i PS3 multiplayer
Aha konkurencja ....mówisz ...

Report 

10-15-2009, 10:26 AM
Reply Quote
Lampki zniknęły z NXE - szkoda

Pobawiłem się chwilę swoim iksem i zauważyłem że po testach X wypisuje dość sensowne wskazówki. Jeśli z automatu dostajesz adres 169.254.x.x to X uważa że fizycznie jesteś podpięty do sieci. ponieważ ręczne ustawianie adresu też nic nie daje, to możesz mieć jednak problem sprzętowy z portem w iksie, routerze lub kablem. Koniecznie sprawdź lampki na routerze, użyj sprawdzonego kabla.

Masz jakiś komputer podłączony do tego routera, który działa?
   Report 

10-15-2009, 12:04 PM
Reply Quote
Re: Odp: Xbox360 i PS3 multiplayer
 Hannibal PL wrote:
Aha konkurencja ....mówisz ...
nie tylko, w końcu to są jednak inne urządzenia, inaczej zupełnie pisze się na nie gry i pomiędzy platformami mogą się one różnić
I may be LATE
but I look GOOD
   Report 

10-15-2009, 1:26 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Problem XBL.
Tak, mam połączony router z laptopem, ale bezprzewodowo i wszystko działa normalnie. A jeśli chodzi o światło to po podłączeniu X'a do routera świeci stale czyli nie mruga. Jeśli jest to istotne to dodam, że musiałem dokupić kabel (scrossnowany [chyba tak to się pisze]) bo ten dołączony do zestawu był za krótki.
   Report 

10-15-2009, 1:58 PM
Reply Quote
i chyba właśnie w kablu będzie problem. skrosowany służy do bezpośredniego podłączania urządzeń (np komp-komp, komp-xbox) jesli używasz routera kabel powinien być nieskrosowany, choć część routerów radzi sobie z tym.
   Report 

10-15-2009, 2:40 PM
Reply Quote
Poszedłem do sklepu, przerobiono mi kabel na niescrosnowany i dalej to samo. Ip ustawia identyczne i przy Adres IP wyskakuje nieudane. A Ownon, jeśli chodzi o Twoje pytanie to nie mam na dole żadnych ikonek.
   Report 

10-15-2009, 2:54 PM
Reply Quote
Naprawdę nie wiem, co może być nie tak. Siedzę i siedzę. Możliwe, że to coś w konfiguracjach mojego routera, ale ja się na tym w ogóle nie znam. Tak bardzo chciałem sobie pograć na XBL...
   Report 

10-15-2009, 3:23 PM
Reply Quote
jesli chodzi o te ikonki o których mówił ownon to znajdują sią one na stronce konsoli na której testujesz (sprawdzasz) swoje połączenie z siecią.
Nie powiem ci dokładnie gdzie ono jest bo padł mi tv i nie mam podglądu :( ale z tego co pamiętam opcja sprawdzenia wyskakuje mi zawsze gdy konsola nie połączy się z xbox live. Sprawdź w ustawieniach konsoli (czy jak się ten ekran nazywa, i tam powinna być opcja związana z połączeniami sieciowymi. Wśród testów sa sprawdzanie połączenia z siecią, sprawdzanie połączenia z media center, sprawdzanie połączenia z xbox live i jeszcze coś.
   Report 

10-15-2009, 3:38 PM
Reply Quote
Re: Odp: Re: Odp: Re: Problem XBL.
- Moja konsola Xbox
  - Ustawienia systemu
    - Ustawienia sieci
      - Przetestuj połączenie Xbox LIVE

Napisz jakie Windowsy masz na tym lapku, to w ostateczności to spróbujemy skonfigurować XBL przez lapka (potwierdzimy problem z routerem)
   Report 

10-15-2009, 5:09 PM
Reply Quote
MGC, Xbox Live i Achievementy PROBLEM
Witam, mam następujący problem. Zarejestrowałem się na stronie My Game Card i gdy klikam na mojego gamecarda wyskakuje mi list gier, w które grałem, ilość acziwmentów oraz zdobyta liczba punktów w danej grze. Czyli wszystko ok. Po kliknięciu na daną grę strona przeładowuje się na www.live.xbox.com/pl-PL/profile/Achievements/ViewAchievementDetails... no i powinna załadować się strona na której wyświetlone są wszystkie acziwmenty zdobyte w danej grze jak i te, których jeszcze nie odkryłem. Zamiast tego pojawia się krótki komunikat: "Strona niedostępna" Co jest grane??
   Report 

10-15-2009, 5:28 PM
Reply Quote
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Problem XBL.
Ja wiem o co chodzi, ale na prawdę nie mam żadnych ikonek, które opisujecie. Na lapku mam viste. Jeśli uda wam się pomóc to będę naprawdę wdzięczny, bo siedzę nad tym praktycznie bez przerwy
   Report 

10-15-2009, 6:12 PM
Reply Quote
Odp: Problemy z Xbox Live

Czesc.Mam ten sam problem.napisz jak bedziesz wiedzial jak to naprawic

Report 

10-15-2009, 7:00 PM
Reply Quote

Wróć do ustawień fabrycznych z siecią na iksie i go wyłącz.
Podłącz X'a (zwykłym kablem NET) do lapka
W viscie:
Start ->
 prawym przyciskiem Sieć ->
  Właściwości ->
   "Zarządzaj połączeniami sieciowymi" - z lewego panelu
    prawym przyciskiem na "Połączenie sieci bezprzewodowej"
     Właściwości
      Zakładka udostępnianie
       zaznacz checkbox "Zezwalaj innym użytkownikom..."
         Z listy rozwijanej "Połączenie sieci domowej" wybierz "Połączenie lokalne"
Guzik OK
Dla pewności zrestartuj kompa, teraz sieć bezprzewodowa powinna być udostępniona iksowi przez kabelek. Po uruchomieniu lapka uruchom X'a

Jak to nie zadziała to spróbuj X'a podpiąc przed router ew idź do kogoś u kogo net działa.

Powodzenia

Report 

10-15-2009, 7:35 PM
Reply Quote
Po wciśnięciu 'OK' wyskakuje błąd "Błąd przy udostępnianiu połączenia internetowego" =/
   Report 

10-15-2009, 8:00 PM
Reply Quote
Okey, jakoś sobie poradziłem i teraz uruchomiłem wszystko ponownie i zaczęło mi się coś aktualizować na X'ie. To dobrze? Muszę czekać 15 min.
   Report 

10-15-2009, 8:01 PM
Reply Quote
Odp: Kupno microsoft points
 sidyk wrote:
Czyli jak miałem w konsoli usatwienia regionalne na Brytanie i założyłem konto na Live to kupuje na UE ? btw. Można gdzies sparwdzic ustawienia załozonego konta tj. na jakim panstwie było ustawiane ?

Komuś sie to przyda !! Dowiedzialem sie jak sparwdzic na jaki region mamy zarejestrowane konto a wiec !

Wchodzimy na www.xbox.com (moze byc polska wersja) następnie klikamy w strzałke po prawej stronie od Avka i wybieramy MOJE KONTO następnie w dane kontaktowe i mamy nasz region :)
   Report 

10-15-2009, 8:15 PM
Reply Quote
Udało się! Połączyłem się z XBL! Krzaku, kocham Cię!!!!!!!!!!!!!!!! Po tylu dniach zmagań wreszcie się udało dzięki Tobie =) I już wiem o co wam chodziło z tymi ikonkami, bo dopiero po aktualizacji takie doszły =) Naprawdę dziękuję i jestem wdzięczny wszystkim, którzy próbowali mi pomóc!
   Report 

10-15-2009, 8:46 PM
Reply Quote
No problem. Milej zabawy. Czyli X jest OK, kabel też. Popytaj na forach dlinkowych co może być nie tak z routerem. Obecnie jadąc przez kompa masz analogiczna konfiguracje do tej jaką mialbyś z routerem, tyle że mniej efektywną.
   Report 
Page 9 of 12 (341 items)
« First ... < 7 8 9 10 11 > ... Last »

©2009 Microsoft Corporation. All Rights Reserved